Chytej.cz

Lanko na popa ??? necteno

20.6.2008 | Zakin | 6.545 zobrazení | 49 odpovědí

Chci se zeptat, jestli používáte lanko, když chytáte na popa? Díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Neděle 17. května 2009 v 10:56 ® Prutos reakce na …
Prutos

rybář233> Špatně. Wolfram se ti před popem bude propadat bo je těžkej. Microwire je o dost lepší.

reagovat
Neděle 17. května 2009 v 10:52 ® rybář233

ano wolframové

reagovat
Středa 4. února 2009 v 18:37 ® Leonardo
Leonardo

já lanko používám, možná příjdu o několik záběrů od jiných ryb,ale většinou chytnu štiku, než bolena a už jsem přišel o 2 popy, tak už dávám jenom lanko.

reagovat
Středa 4. února 2009 v 10:45 ® skwor
skwor

Fluocarbon i hardmono jsou na nic. Když chytám na volné vodě boleny, tak bez lanka, když jsem někde na slepém rameni, tak je kravina zkoušet lanko něčím nahrazovat.

reagovat
Úterý 3. února 2009 ve 22:50 ® sidonius
sidonius

wena: a dal by se místo flurocarbonu použít hard mono?

reagovat
Úterý 3. února 2009 ve 21:13 ® Char
Char

do této sezony na popa bez lanka, a to se povedl i norek, naštěstí se u lodě pustil, lonˇskou sezonu mi štika popa ukousla a jednou to bylo s odřenýma ušima, teda vlascem, začínám davat návazec kde čekám zubatou, ale ubývá záběrů

reagovat
Úterý 3. února 2009 v 19:20 ® wenaX reakce na …
wenaX

šnůru ti štika ukousne dej vlasec tak 0,17–0,20 podle toho jak sou tam velký boleni a můžeš použít ještě návazec flurocarbonu

reagovat
Úterý 3. února 2009 v 18:26 ® sidonius
sidonius

čau chci se zeptat jesli používáte lanko při lovu bolenů na Seči na pláži. Je tam hodně bolenů, ale už jsem tam chytil i štiku (ale na plandavku asi 40metrů od břehu),tak se docela bojím jít na boleny bez lanka.Používám lanko JAXON,ale ještě jsem ho(bolena) tam s popem nechytil a ted jsem si koupil rapala skitter prop, a o ten rozhodně přijít nechci,nebo mám použít nějakou pletenou šňůru místo lanka? díky

reagovat
Čtvrtek 4. prosince 2008 ve 14:10 ® Filip00
Filip00

jj já dávám slabé do 3,5 kg a délky 25 cm už jse mi to vyplatilo, ale asi mám méně záběrů než ty co chytaj bez něj, dávám ho i před šňůru

reagovat
Čtvrtek 4. prosince 2008 v 7:53 ® fish-team-voda
fish-team-voda

Já používám šnůru…nevím jak se jmenuje ale je nějak chráněna proti překousnutí

reagovat
Středa 3. prosince 2008 ve 22:06 ® Losfedos reakce na …
Losfedos

dost casto se stava ze to vezme stika tak razantne ze hrozi prekousnuti.

reagovat
Středa 3. prosince 2008 v 16:40 ® Mar10

lanko na popa nedávám vždycky mi na popa zabral jen okoun takže lanko ne.

reagovat
Sobota 22. listopadu 2008 v 19:57 ® Losfedos
Losfedos

ano pouzivam …

reagovat
Sobota 28. června 2008 v 11:11 ® inspo reakce na …

kubas: no tak v dnešní době je moderní piercing v různých podobách :-)

reagovat
Sobota 28. června 2008 v 0:59 ® kubas reakce na …
kubas

inspo: to nepochybně, sešít se popem to je chytrý jak sviňa! :-)

reagovat
Pátek 27. června 2008 ve 21:12 ® inspo reakce na …

kubas…no asi byla nadstandartně chytrá :-)

reagovat
Pátek 27. června 2008 v 19:14 ® kubas reakce na …
kubas

Prichy: kdyby to ta štika nevzala přes toho popa tak jo :-) , jenže ona zaútočila na toho popa jako kdyby zepředu, tak vzala vlasec+ popa, já to nechápu, jak se jí to povedlo

reagovat
Pátek 27. června 2008 v 18:38 ® Leonardo
Leonardo

Já dávám vždycky na popa lanko, protože už se mi stalo hodněkrát, že mi štika překousla vlasec a je drahý tak dávám vždy lanko.

reagovat
Pátek 27. června 2008 v 17:59 ® Prichy reakce na …
Prichy

kubas: jde o to, co tim lankem zamyslis, rybu to kazdopadne zachranilo, a pop? no vsleknout a zaplavat si :-D

reagovat
Pátek 27. června 2008 v 16:47 ® kubas
kubas

Já lanko používám na popa, ale jednou se to stejně minulo účinkem když se štika netrefila a ukousla to před lankem.

reagovat
Pátek 27. června 2008 v 15:37 ® inspo reakce na …

no ja poppy moc nepoužívám, takže v tomle směru tolik zkušeností nemám, ale woblery, třpytky i gumy tahám bez lanka a zatím jsem vždy rybu vytáh…ale všeho do času :-((

reagovat
Pátek 27. června 2008 ve 14:57 ® Prichy reakce na …
Prichy

Zakin: tys prisel o dva popy a my mozna o dve stiky :-(( , nic, je to zkusenost, alespon vis no

reagovat
Pátek 27. června 2008 ve 14:39 ® Zakin
Zakin

Já už přišel o dva popy a oba dva útoky byly od kudel do 50 cm. Teď už používám pletenku. Tu by sice zubatka asi taky ukousla, ale pravděpodobnost je menší a je míň vidět než lanko.

reagovat
Pátek 27. června 2008 ve 12:17 ® inspo

no já lanko téměř vůbec nepoužívám…tady není moc velkých štik a na ty menší to není třeba, apsoň mi to zatím žádna nepřeřízla…jen je důležité po zdolání štiky zkontrolovat konec vlasce a případně poškozený vlasec odříznout
a hlavní důvod proč chytám bez lanka je ten, že mam podstatně více záběrů :-) … ted se sice směju, ale možná pak budu nadávat, když mi nějaká velká uteče jen kvůli toho, že jsem neměl lanko…ale tak zas by třeba ani nezabrala že :-)

reagovat
Pondělí 23. června 2008 ve 12:51 ® Scanix
Scanix

Pouzivam lanko na vsechny nastrahy s trojhakem, i kdyz pretrzeni vlasce nezabranis, me se stalo na zahajeni, ze diky narusenemu vlasci jsem okoval slusneho bolena popperem s lankem :-(( Jinak ma samozrejme lanko na popperu vliv na kldine vode pri pomalejsim vedeni, jinak si myslim, ze to nikterak zvlast utoky ryb na tekouci vode neovlivnuje.

reagovat
Pondělí 23. června 2008 v 7:44 ® Zakin
Zakin

Včera jsem chytal s lankem. Měl jsem 4 supr útoky. Jeden proměněn – tloušťík 38 cm( ale potěšil ). Jeden byl od hodně slušný štiky – na tu se ještě vypravím. S přítomností lanka mi neubylo záběrů, takže ho radši budu používat.

reagovat
Neděle 22. června 2008 v 18:54 ® kajman333

me to je jedno

reagovat
Neděle 22. června 2008 v 18:54 ® Robur
Robur

pokud se dá čekat záběr štiky, tak jednoznačně ano, štičky 40 cm pletenku ucvakly jako nic. Navíc mně připadá, že zrovna u popa jsou záběry mimo nástrahu častější, takže i pravděpodobnost ukousnutí nástrahy, repsektiva vlasce před nástrahou je větší.

reagovat
Neděle 22. června 2008 v 16:56 ® HaD reakce na …
HaD

yerrx: řekl bych, že děláš ty přískoky moc prudké. Tím by to mohlo být.

reagovat
Neděle 22. června 2008 v 16:37 ® yerrx
yerrx

no zatim sem byl jen parkrat…a karabinku mam…

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1