Vyhledávání
Bolen Dravý
18.6.2008 | Kubajs | 19.695 zobrazení | 170 odpovědí
No tak začala plná sezona a já stále nevím jak chytit bolena je to problém řeka je jich plná ale žádnej mi ještě ani neskočil po nástraze podělte se prosím o nějaký typ jak přelstít bolena vláčkou zkusil jsem i poperra
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 7. května 2009 ve 20:58 ® skwor reakce na …
-
Alf> Owner. U nás se to asi koupit nedá, posílal mi ho známý ze Slovenska. Docela jsem na to zvědavý, kamarád na ně nachytal.
reagovat - Čtvrtek 7. května 2009 ve 20:38 ® Alf reakce na …
-
skwor: Co je to za značku? Něco podobného mám tuším od strike pro. Ale moc jsme s tím nechytal.
reagovat - Čtvrtek 7. května 2009 ve 20:19 ® skwor
-
Letos budu koupat tohle – když už jsem to tak pracně sehnal
reagovat - Čtvrtek 7. května 2009 ve 20:14 ® wenaX
-
ja největšího sem chytil na skitter pop barva silver
reagovat - Čtvrtek 7. května 2009 v 19:54 ® skwor reakce na …
-
sethy> Ten na obrázku níž už ryba je
reagovatPěkná ouklej.
- Čtvrtek 7. května 2009 v 19:45 ® sethy reakce na …
-
skwor> nasel jsem doma jednu 3 roky starou fotku (to je uces
reagovat), bolena do 60cm nepovazuji za rybu
(na fotce 83) Ale kam jsem ulozil starsi fotky na to nemuzu zaboha prijit:(
- Čtvrtek 7. května 2009 v 16:35 ® skwor
-
Alf> Souhlas. Loni jsme jezdili na vodu (stoják), kde jsme ty ryby viděli díky polarizačkám na hladině a házeli přímo na konkrétní ryby. Nic lepšího jsem zatím neviděl.
reagovat - Čtvrtek 7. května 2009 v 16:30 ® Alf
-
Při pomalém vedení se ryba častěji trefí a popíka pořádně dobere. A zase při rychlejším mám konkrétně od bolenů víc záběrů, ale zase se často netrefí. chce to zkoušet a zkoušet. Pomalu každý pop vyžaduje trochu jiný způsob vedení, aby správně pracoval a byl pro rybu atraktivní. Taky je potřeba vhodný prut, tj. tvrdší, aby se dalo správně „popat“. Stejně je nádhera, když hladinovku sebere pořádná ryba, lepší záběr neexistuje.
reagovat - Čtvrtek 7. května 2009 v 15:42 ® skwor reakce na …
-
Alf> Ano. Rybu nad 55cm považuju za pěknou, těch 60 tam mám zatím maximum.
Libor> Jak kde. Zrovna na Berounce pomaleji, ale loni jsem jezdil na stoják, kde to chtělo pravý opak.
reagovat - Čtvrtek 7. května 2009 v 15:10 ® Sander reakce na …
-
Libor > spíš POP Secret!
reagovat - Čtvrtek 7. května 2009 v 15:10 ® Libor reakce na …
-
skwor> a jak toho popa taháš? jestli to teda není TOP secret
reagovat - Čtvrtek 7. května 2009 v 15:10 ® Alf
-
skwor: ty chodíš tuším na Berounku??? Jaký boleny tam bereš za větší? Pro mě je tam 60 solidní kousek.
Kdysi jsem pozoroval na Žermanicích z hráze boleny, kterým do metru moc nechybělo…takového bych chtěl vytáhnout.
reagovat - Čtvrtek 7. května 2009 ve 14:47 ® skwor
-
No vida, jak se to rozjelo
reagovatLoni jsem měl skoro vššechny větší boleny na popa, pár kousků na thrilla. Letos jsem doplnil zásoby + sehnal jednu věc co u nás nekoupím, tak uvidíme.
- Čtvrtek 7. května 2009 ve 13:35 ® Filip00 reakce na …
-
Libor> Tak napiš kdo to je a revír, ale piš mi to do osobky
reagovat - Čtvrtek 7. května 2009 v 11:54 ® novas32 reakce na …
-
cus, mne se osvedcilo tohle: http://www.milobrno.cz/…a-x-rap-8-hh, s perickem na zadnim trojhacku, v prikalene vode a nevadilo jim ani wolframove 30 cm dlouhe lanko.
reagovat - Čtvrtek 7. května 2009 v 11:17 ® Alf reakce na …
-
Libor: a na co je zkoušíš? Chce to neokoukané nástrahy. Bolen se rychle učí.
reagovat - Čtvrtek 7. května 2009 v 10:38 ® Libor
-
Alf > místa kde je chytám, tam jsou vyškolený a fikaný, taky už jsem jich pár chytil, ale nikdy ne cíleně.
reagovat - Čtvrtek 7. května 2009 v 10:34 ® Alf
-
Libor: chce to vypozorovat čas, kdy aktivně loví. Trvá to třeba jen 10–15 minut. Nejčastěji na rozhraní rána a dopoledne a na stojáku se mi často zadaří přes soumrakem. Už jsme vytáhl 4 kousky během krátké chvíle z jednoho místa a všechno ryby kolem 65. Výborná místa jsou na řekách pod jezy, přímo ve vývařišti.
reagovat - Čtvrtek 7. května 2009 v 10:31 ® Libor
-
Filip00 > toho kámoše asi znám, a to místo taky
reagovat - Čtvrtek 7. května 2009 v 10:23 ® Filip00
-
a tady je foto
reagovat - Čtvrtek 7. května 2009 v 10:18 ® Filip00 reakce na …
-
Alf: kámoš dostal bolena 71cm na popa říkají mu exekutor a rozmačkal mu trojháhy, pop měl 7cm.
reagovat - Čtvrtek 7. května 2009 v 10:10 ® Libor
-
Přál bych si ho chytit pořádnýho na popa, ty velcí jsou ale tak vychcaný že mi většinou neragujou na nic.
reagovat - Čtvrtek 7. května 2009 v 10:05 ® Alf reakce na …
-
skwor: vyloženě speciální plán na ně nemám. Tahám je celkem často, ale nezaměřuju se na ně. Když vidím, že loví, tak tam hodím hladinovku, rotačku nebo rapalku original a většinou po tom skočí. A často jich loví několik najednou. Docela dobrou zkušenost jsem udělal i s vláčecími streamery, ale špatně se shánějí. Co mi naopak moc nefunguje, tak mnohými vychvalovaná plandavka. Asi je neumím tahat. Jinak připravuju, že nějakýho lepšího bolena zmasím. Podle literatury má „hodně kostí a maso nevysoké kvality“. Ty kosti možná platí u malých kousků, ale takový bolen 65+ je výborný a chutná mi.
reagovat - Středa 6. května 2009 ve 20:54 ® skwor
-
Tak. Sezóna za rohem, tak se to tady pokusím trošku rozproudit. Co máte ohledně ouklejí v plánu na letošek?
reagovat - Čtvrtek 4. září 2008 ve 14:30 ® Robur
-
myslím, že by se ta debata měla ukončit, začíná se ta jízlivost zvrhávat. Taky mně teď došly kritiku na moji fotku, ale to je jiná kapitolka
reagovat - Čtvrtek 4. září 2008 ve 14:19 ® ART
-
robur:Já si raci nemyslim nic, ale jestli je to borec tak je asi buzerant protoze ma oholený nohy
reagovat - Čtvrtek 4. září 2008 ve 13:35 ® Mr.Stick
-
Dvě 70ky z posledních dnů …
reagovat - Středa 3. září 2008 ve 21:58 ® Robur
-
Jirisu, kdybys mě viděl v 17ti, tak by ses bál vyjít na ulici
reagovat - Středa 3. září 2008 ve 21:58 ® Robur
-
ale světlý kalhoty si může vzít na ryby jen holka
reagovat. Respektive i kluk, ale to by je neměl čisté
- Středa 3. září 2008 ve 21:57 ® jiris
-