Chytej.cz

Bolen Dravý necteno

18.6.2008 | Kubajs | 19.695 zobrazení | 170 odpovědí

No tak začala plná sezona a já stále nevím jak chytit bolena je to problém řeka je jich plná ale žádnej mi ještě ani neskočil po nástraze podělte se prosím o nějaký typ jak přelstít bolena vláčkou zkusil jsem i poperra

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 7. května 2009 ve 20:58 ® skwor reakce na …
skwor

Alf> Owner. U nás se to asi koupit nedá, posílal mi ho známý ze Slovenska. Docela jsem na to zvědavý, kamarád na ně nachytal.

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 ve 20:38 ® Alf reakce na …
Alf

skwor: Co je to za značku? Něco podobného mám tuším od strike pro. Ale moc jsme s tím nechytal.

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 ve 20:19 ® skwor
skwor

Letos budu koupat tohle – když už jsem to tak pracně sehnal :-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img8646.jpg
Čtvrtek 7. května 2009 ve 20:14 ® wenaX
wenaX

ja největšího sem chytil na skitter pop barva silver

reagovat
foto/forum/2009/th-img8645.jpg
Čtvrtek 7. května 2009 v 19:54 ® skwor reakce na …
skwor

sethy> Ten na obrázku níž už ryba je :-) Pěkná ouklej.

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 v 19:45 ® sethy reakce na …
sethy

skwor> nasel jsem doma jednu 3 roky starou fotku (to je uces:-D ), bolena do 60cm nepovazuji za rybu:-D (na fotce 83) Ale kam jsem ulozil starsi fotky na to nemuzu zaboha prijit:(

reagovat
foto/forum/2009/th-img8644.jpg
Čtvrtek 7. května 2009 v 16:35 ® skwor
skwor

Alf> Souhlas. Loni jsme jezdili na vodu (stoják), kde jsme ty ryby viděli díky polarizačkám na hladině a házeli přímo na konkrétní ryby. Nic lepšího jsem zatím neviděl.

reagovat
foto/forum/2009/th-img8643.jpg
Čtvrtek 7. května 2009 v 16:30 ® Alf
Alf

Při pomalém vedení se ryba častěji trefí a popíka pořádně dobere. A zase při rychlejším mám konkrétně od bolenů víc záběrů, ale zase se často netrefí. chce to zkoušet a zkoušet. Pomalu každý pop vyžaduje trochu jiný způsob vedení, aby správně pracoval a byl pro rybu atraktivní. Taky je potřeba vhodný prut, tj. tvrdší, aby se dalo správně „popat“. Stejně je nádhera, když hladinovku sebere pořádná ryba, lepší záběr neexistuje.

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 v 15:42 ® skwor reakce na …
skwor

Alf> Ano. Rybu nad 55cm považuju za pěknou, těch 60 tam mám zatím maximum.

Libor> Jak kde. Zrovna na Berounce pomaleji, ale loni jsem jezdil na stoják, kde to chtělo pravý opak.

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 v 15:10 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > spíš POP Secret! :-)

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 v 15:10 ® Libor reakce na …
Libor

skwor> a jak toho popa taháš? jestli to teda není TOP secret :-)

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 v 15:10 ® Alf
Alf

skwor: ty chodíš tuším na Berounku??? Jaký boleny tam bereš za větší? Pro mě je tam 60 solidní kousek.

Kdysi jsem pozoroval na Žermanicích z hráze boleny, kterým do metru moc nechybělo…takového bych chtěl vytáhnout.

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 ve 14:47 ® skwor
skwor

No vida, jak se to rozjelo :-) Loni jsem měl skoro vššechny větší boleny na popa, pár kousků na thrilla. Letos jsem doplnil zásoby + sehnal jednu věc co u nás nekoupím, tak uvidíme.

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 ve 13:35 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Libor> Tak napiš kdo to je a revír, ale piš mi to do osobky

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 v 11:54 ® novas32 reakce na …
novas32

cus, mne se osvedcilo tohle: http://www.milobrno.cz/…a-x-rap-8-hh, s perickem na zadnim trojhacku, v prikalene vode a nevadilo jim ani wolframove 30 cm dlouhe lanko.

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 v 11:17 ® Alf reakce na …
Alf

Libor: a na co je zkoušíš? Chce to neokoukané nástrahy. Bolen se rychle učí.

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 v 10:38 ® Libor
Libor

Alf > místa kde je chytám, tam jsou vyškolený a fikaný, taky už jsem jich pár chytil, ale nikdy ne cíleně.

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 v 10:34 ® Alf
Alf

Libor: chce to vypozorovat čas, kdy aktivně loví. Trvá to třeba jen 10–15 minut. Nejčastěji na rozhraní rána a dopoledne a na stojáku se mi často zadaří přes soumrakem. Už jsme vytáhl 4 kousky během krátké chvíle z jednoho místa a všechno ryby kolem 65. Výborná místa jsou na řekách pod jezy, přímo ve vývařišti.

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 v 10:31 ® Libor
Libor

Filip00 > toho kámoše asi znám, a to místo taky

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 v 10:23 ® Filip00
Filip00

a tady je foto

reagovat
foto/forum/2009/th-img8642.jpg
Čtvrtek 7. května 2009 v 10:18 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf: kámoš dostal bolena 71cm na popa říkají mu exekutor a rozmačkal mu trojháhy, pop měl 7cm.

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 v 10:10 ® Libor
Libor

Přál bych si ho chytit pořádnýho na popa, ty velcí jsou ale tak vychcaný že mi většinou neragujou na nic.

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 v 10:05 ® Alf reakce na …
Alf

skwor: vyloženě speciální plán na ně nemám. Tahám je celkem často, ale nezaměřuju se na ně. Když vidím, že loví, tak tam hodím hladinovku, rotačku nebo rapalku original a většinou po tom skočí. A často jich loví několik najednou. Docela dobrou zkušenost jsem udělal i s vláčecími streamery, ale špatně se shánějí. Co mi naopak moc nefunguje, tak mnohými vychvalovaná plandavka. Asi je neumím tahat. Jinak připravuju, že nějakýho lepšího bolena zmasím. Podle literatury má „hodně kostí a maso nevysoké kvality“. Ty kosti možná platí u malých kousků, ale takový bolen 65+ je výborný a chutná mi.

reagovat
Středa 6. května 2009 ve 20:54 ® skwor
skwor

Tak. Sezóna za rohem, tak se to tady pokusím trošku rozproudit. Co máte ohledně ouklejí v plánu na letošek?

reagovat
Čtvrtek 4. září 2008 ve 14:30 ® Robur
Robur

myslím, že by se ta debata měla ukončit, začíná se ta jízlivost zvrhávat. Taky mně teď došly kritiku na moji fotku, ale to je jiná kapitolka:-)

reagovat
Čtvrtek 4. září 2008 ve 14:19 ® ART
ART

robur:Já si raci nemyslim nic, ale jestli je to borec tak je asi buzerant protoze ma oholený nohy

reagovat
Čtvrtek 4. září 2008 ve 13:35 ® Mr.Stick
Mr.Stick

Dvě 70ky z posledních dnů …

reagovat
foto/forum/2008/th-img4664.jpg
Středa 3. září 2008 ve 21:58 ® Robur
Robur

Jirisu, kdybys mě viděl v 17ti, tak by ses bál vyjít na ulici:-))

reagovat
Středa 3. září 2008 ve 21:58 ® Robur
Robur

ale světlý kalhoty si může vzít na ryby jen holka:-) . Respektive i kluk, ale to by je neměl čisté:-)

reagovat
Středa 3. září 2008 ve 21:57 ® jiris
jiris

Vypada jak Robur v 17 ti :-))

reagovat