Chytej.cz

Bolen Dravý necteno

18.6.2008 | Kubajs | 19.700 zobrazení | 170 odpovědí

No tak začala plná sezona a já stále nevím jak chytit bolena je to problém řeka je jich plná ale žádnej mi ještě ani neskočil po nástraze podělte se prosím o nějaký typ jak přelstít bolena vláčkou zkusil jsem i poperra

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 30. srpna 2008 ve 21:51 ® Libor reakce na …
Libor

Davide promiň ale tvoje video z 15.5. jak chytáš parmy ve tření jsi taky zveřejnil. Nicméně nic proti tobě, vím že to myslíš dobře a sám ryby fotíš jako málokdo, jen jsem tim chtěl řící : kdo je bez viny ať hodí kamenem a třeba těch kamenů pod rybama bude míň :-) sorry :-)

reagovat
Sobota 30. srpna 2008 ve 20:18 ® Michal2

Na mým domácím revíru na boleny nejvíce platí plovoucí woblery ve velikostech 4–14 cm s klidnějším chodem, jako nejúspěšnější barva se mi osvědčuje kombinace červená a bílá.

reagovat
Sobota 30. srpna 2008 ve 13:35 ® petrcech
petrcech

ahoj na bolena jsem skoušel poppera a nic,ale po několika hodidovém snažení jsem přišel jak na to že obyčejná plandavka dělá divy,nepravidelně jsem poškubával a škubal a pecka do prutu!a takhle vždy chytím za jednu vycházku k vodě alespoň malého bolena(na fotce můj bolen první 52cm)

reagovat
foto/forum/2008/th-img4625.jpg
Sobota 30. srpna 2008 v 0:00 ® HaD
HaD

farnas to zřejmě nepochopil, když dává argumenty

reagovat
Pátek 29. srpna 2008 ve 22:09 ® cercer
cercer

Robur:Díky

reagovat
Pátek 29. srpna 2008 ve 22:09 ® cercer
cercer

Robur:Díky

reagovat
Pátek 29. srpna 2008 ve 22:08 ® farnas
farnas

Robur: diky

reagovat
Pátek 29. srpna 2008 ve 22:08 ® farnas
farnas

Robur: diky

reagovat
Pátek 29. srpna 2008 ve 21:43 ® Robur
Robur

už se v tom nemažte, vy s tou vodou děláte jak kdybyste si po hajzlu vždycky myli ruce. Já myslím, že to farmas pochopil.

reagovat
Pátek 29. srpna 2008 ve 21:29 ® Prutos reakce na …
Prutos

farnas: Že ji ostatní válí po suchý zemi neni argument. Vyfotit si ji můžeš ve vodě a nebo snad neni takovej problém ošplouchnout kousek břehu.

reagovat
Pátek 29. srpna 2008 ve 21:24 ® farnas
farnas

tak se podivejte do muj lov taky tam nejsou ryby na navlhcenich kamenech nebo jak si mam teda rybu vyfotit

reagovat
Pátek 29. srpna 2008 v 16:33 ®  reakce na …

nordboy>chytáš na seči? dnes jsem tam byl na kapry a začali zase lovit tak jsem vzal vláčák a dal tam 4rotnu…jeden záběr ale po 1metrovým výsoku minedal šanci… a druhej mi netrefil popa…ale byl to fakt nádhernej záběr… asi až tam příště pojedu tak zkusim tvůj tip… funguje ?

reagovat
Pátek 29. srpna 2008 v 15:15 ® EDYS reakce na …
EDYS

No ale v tom pripade je v nasi republice malo rybaru..:-D

reagovat
Pátek 29. srpna 2008 ve 14:44 ® 

Jeden skromný tip na ulovení bolena : (mimochodem ne nadarmo se říká, že bolen je vych…ej jak beruška, jen tak ho neošulíš)… Ale zkus najít někde odstavenou loďku, která má záď ve vodě a přes ni jen tak bez ničeho nech rybičku za pysk viset aby byla těsně pod hladinou. Jen dej bacha na záběr, bývá to docela kvapík a je třeba včas seknout (s citem!!! pochopitelně). A dej jim i za mě, na Sečské přehradě se přemnožili, jsou jich tu tuny a docela nás tu „PÍP“. A ještě jedna informace: Bolen tě vidí i na velkou vzdálenost skoro vždycky, takže se hodně kryj.

reagovat
Pátek 29. srpna 2008 ve 14:39 ® HaD reakce na …
HaD

Slušnej rybář to udělá. Jde mu především o rybu. Pokud to neděláš a nechápeš, pak si prostě nezasloužíš označení „rybář“. Asi to zní tvrdě, ale je to tak. A když už to hodláš dělat, nedávej to na veřejnost. Leckdo to okouká a řady těch „rybářů“, kteří nešetrně zachází s rybou, se rozrůstají.

reagovat
Pátek 29. srpna 2008 ve 13:04 ® farnas
farnas

a proc bych si je nemohl vyfotit

reagovat
Pátek 29. srpna 2008 v 11:54 ® jiris
jiris

farnas – když už jsme u toho, co z fotky takové čudly máš? Mládí Tě omlouvá.

reagovat
Pátek 29. srpna 2008 v 11:25 ® farnas
farnas

jak vy fotite ryby pochybuju ze kazdej si slusne namocy ruce polehe travu vodou

reagovat
Pátek 29. srpna 2008 v 11:23 ® farnas
farnas

5 sekund tam vydrzel jeste sem si namocil ruce myslim ze nekteri rybari se chovaji hur amura kterej nemel miru nechaljeden rybar vyschnout a to je lepsi.

reagovat
Pátek 29. srpna 2008 v 8:01 ® toti

Nazdárek, koukám, že je tu i pár ostrých slov proti bolenovi. Tak to se ho musím zastat, protože i on ( tedy větší exempláře nad 70 cm ) pomalu ubývá. Ani se nedivím, že někteří rybáři nadávají, protože lov bolena potřebuje prostě čas. Nejdříve pochopit jeho lovení – směr a taktiku, no a pak už jen trpělivost s vybráním či úpravou nástrahy. Potom už není problém i pár starších matadorů přelstít. Letos jsem jich nad 70 cm vzal na výlet na světlo boží zatím cca 15, a všichni jsou zpět na svých místech. Nástrahy používám hladinové štíhlé woblery, plandy, gumy a na menší kusy – rotačky. Pak již jen rozhoduje vedení nástrahy, které je odvislé od počasí, denní doby, místa a způsobu lovení bolena.

reagovat
Pátek 29. srpna 2008 v 0:06 ® EDYS reakce na …
EDYS

Jo tak to urcite..nejlepe je to vyhaknout ve vode..:-D

reagovat
Pátek 29. srpna 2008 v 0:00 ® Mr.Stick
Mr.Stick

Na rybu se snažím suchou rukou zásadně nesahat … a rozhodně ji ublížíš míň rukou, než když ji poválíš po šutrech.

reagovat
Čtvrtek 28. srpna 2008 ve 23:58 ® EDYS reakce na …
EDYS

Jo..ale to mas to same jak na rybu sahnes suchou rukou..nebo i mokrou tak ji taky ten sliz utres..

reagovat
Čtvrtek 28. srpna 2008 ve 23:53 ® jiris
jiris

Uz vidim jak tam ten bolen nehnute lezel, ryba vyskoci, obali se piskem, rukou ji ty drobny kaminky utru, aby fotka byla „hezka“, jo kazdej byl mladej.

Obcas se i ryba, obzvlaste bolen dostane na sucho vlastni vinnou, ale to patri jinam.

reagovat
Čtvrtek 28. srpna 2008 ve 23:38 ® HaD reakce na …
HaD

EDYS: suché kameny nejsou pro rybu zrovna přirozené prostředí. S tím asfaltem je to dobrej příměr.

reagovat
Čtvrtek 28. srpna 2008 ve 23:24 ® Cudla
Cudla

To ne ,ale je to pro ní jako kdybys spadnul nahej při 30km rychlosti na suchej asfalt.Tak nějak se cítí,možná hůř!

reagovat
Čtvrtek 28. srpna 2008 ve 23:20 ® Mr.Stick
Mr.Stick

@EDYS: Když necháš po šutrech poválet rybu, sedře si ochranou vrstvu slizu a celke mreálně hrozí zaplísnění a smrt. Ačkoli zrovna bolen je celkem nezmar.

reagovat
Čtvrtek 28. srpna 2008 ve 23:15 ® EDYS reakce na …
EDYS

z ceho soudite??jako kdyz tu rybu necha 20 vterin na kamenech tak umre??

reagovat
Čtvrtek 28. srpna 2008 ve 23:13 ® jiris
jiris

HaD / takova fotka je stoprocentni zabiti, no spis nasledne pomale trapeni.......

reagovat
Čtvrtek 28. srpna 2008 ve 22:23 ® farnas
farnas

sorry nejak jsem si to neuvedomil

reagovat