Vyhledávání
Bolen Dravý
18.6.2008 | Kubajs | 19.700 zobrazení | 170 odpovědí
No tak začala plná sezona a já stále nevím jak chytit bolena je to problém řeka je jich plná ale žádnej mi ještě ani neskočil po nástraze podělte se prosím o nějaký typ jak přelstít bolena vláčkou zkusil jsem i poperra
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 30. srpna 2008 ve 21:51 ® Libor reakce na …
-
Davide promiň ale tvoje video z 15.5. jak chytáš parmy ve tření jsi taky zveřejnil. Nicméně nic proti tobě, vím že to myslíš dobře a sám ryby fotíš jako málokdo, jen jsem tim chtěl řící : kdo je bez viny ať hodí kamenem a třeba těch kamenů pod rybama bude míň
reagovatsorry
- Sobota 30. srpna 2008 ve 20:18 ® Michal2
-
Na mým domácím revíru na boleny nejvíce platí plovoucí woblery ve velikostech 4–14 cm s klidnějším chodem, jako nejúspěšnější barva se mi osvědčuje kombinace červená a bílá.
reagovat - Sobota 30. srpna 2008 ve 13:35 ® petrcech
-
ahoj na bolena jsem skoušel poppera a nic,ale po několika hodidovém snažení jsem přišel jak na to že obyčejná plandavka dělá divy,nepravidelně jsem poškubával a škubal a pecka do prutu!a takhle vždy chytím za jednu vycházku k vodě alespoň malého bolena(na fotce můj bolen první 52cm)
reagovat - Sobota 30. srpna 2008 v 0:00 ® HaD
-
farnas to zřejmě nepochopil, když dává argumenty
reagovat - Pátek 29. srpna 2008 ve 22:09 ® cercer
-
Robur:Díky
reagovat - Pátek 29. srpna 2008 ve 22:09 ® cercer
-
Robur:Díky
reagovat - Pátek 29. srpna 2008 ve 22:08 ® farnas
-
Robur: diky
reagovat - Pátek 29. srpna 2008 ve 22:08 ® farnas
-
Robur: diky
reagovat - Pátek 29. srpna 2008 ve 21:43 ® Robur
-
už se v tom nemažte, vy s tou vodou děláte jak kdybyste si po hajzlu vždycky myli ruce. Já myslím, že to farmas pochopil.
reagovat - Pátek 29. srpna 2008 ve 21:29 ® Prutos reakce na …
-
farnas: Že ji ostatní válí po suchý zemi neni argument. Vyfotit si ji můžeš ve vodě a nebo snad neni takovej problém ošplouchnout kousek břehu.
reagovat - Pátek 29. srpna 2008 ve 21:24 ® farnas
-
tak se podivejte do muj lov taky tam nejsou ryby na navlhcenich kamenech nebo jak si mam teda rybu vyfotit
reagovat - Pátek 29. srpna 2008 v 16:33 ® reakce na …
-
nordboy>chytáš na seči? dnes jsem tam byl na kapry a začali zase lovit tak jsem vzal vláčák a dal tam 4rotnu…jeden záběr ale po 1metrovým výsoku minedal šanci… a druhej mi netrefil popa…ale byl to fakt nádhernej záběr… asi až tam příště pojedu tak zkusim tvůj tip… funguje ?
reagovat - Pátek 29. srpna 2008 v 15:15 ® EDYS reakce na …
-
No ale v tom pripade je v nasi republice malo rybaru..
reagovat - Pátek 29. srpna 2008 ve 14:44 ®
-
Jeden skromný tip na ulovení bolena : (mimochodem ne nadarmo se říká, že bolen je vych…ej jak beruška, jen tak ho neošulíš)… Ale zkus najít někde odstavenou loďku, která má záď ve vodě a přes ni jen tak bez ničeho nech rybičku za pysk viset aby byla těsně pod hladinou. Jen dej bacha na záběr, bývá to docela kvapík a je třeba včas seknout (s citem!!! pochopitelně). A dej jim i za mě, na Sečské přehradě se přemnožili, jsou jich tu tuny a docela nás tu „PÍP“. A ještě jedna informace: Bolen tě vidí i na velkou vzdálenost skoro vždycky, takže se hodně kryj.
reagovat - Pátek 29. srpna 2008 ve 14:39 ® HaD reakce na …
-
Slušnej rybář to udělá. Jde mu především o rybu. Pokud to neděláš a nechápeš, pak si prostě nezasloužíš označení „rybář“. Asi to zní tvrdě, ale je to tak. A když už to hodláš dělat, nedávej to na veřejnost. Leckdo to okouká a řady těch „rybářů“, kteří nešetrně zachází s rybou, se rozrůstají.
reagovat - Pátek 29. srpna 2008 ve 13:04 ® farnas
-
a proc bych si je nemohl vyfotit
reagovat - Pátek 29. srpna 2008 v 11:54 ® jiris
-
farnas – když už jsme u toho, co z fotky takové čudly máš? Mládí Tě omlouvá.
reagovat - Pátek 29. srpna 2008 v 11:25 ® farnas
-
jak vy fotite ryby pochybuju ze kazdej si slusne namocy ruce polehe travu vodou
reagovat - Pátek 29. srpna 2008 v 11:23 ® farnas
-
5 sekund tam vydrzel jeste sem si namocil ruce myslim ze nekteri rybari se chovaji hur amura kterej nemel miru nechaljeden rybar vyschnout a to je lepsi.
reagovat - Pátek 29. srpna 2008 v 8:01 ® toti
-
Nazdárek, koukám, že je tu i pár ostrých slov proti bolenovi. Tak to se ho musím zastat, protože i on ( tedy větší exempláře nad 70 cm ) pomalu ubývá. Ani se nedivím, že někteří rybáři nadávají, protože lov bolena potřebuje prostě čas. Nejdříve pochopit jeho lovení – směr a taktiku, no a pak už jen trpělivost s vybráním či úpravou nástrahy. Potom už není problém i pár starších matadorů přelstít. Letos jsem jich nad 70 cm vzal na výlet na světlo boží zatím cca 15, a všichni jsou zpět na svých místech. Nástrahy používám hladinové štíhlé woblery, plandy, gumy a na menší kusy – rotačky. Pak již jen rozhoduje vedení nástrahy, které je odvislé od počasí, denní doby, místa a způsobu lovení bolena.
reagovat - Pátek 29. srpna 2008 v 0:06 ® EDYS reakce na …
-
Jo tak to urcite..nejlepe je to vyhaknout ve vode..
reagovat - Pátek 29. srpna 2008 v 0:00 ® Mr.Stick
-
Na rybu se snažím suchou rukou zásadně nesahat … a rozhodně ji ublížíš míň rukou, než když ji poválíš po šutrech.
reagovat - Čtvrtek 28. srpna 2008 ve 23:58 ® EDYS reakce na …
-
Jo..ale to mas to same jak na rybu sahnes suchou rukou..nebo i mokrou tak ji taky ten sliz utres..
reagovat - Čtvrtek 28. srpna 2008 ve 23:53 ® jiris
-
Uz vidim jak tam ten bolen nehnute lezel, ryba vyskoci, obali se piskem, rukou ji ty drobny kaminky utru, aby fotka byla „hezka“, jo kazdej byl mladej.
Obcas se i ryba, obzvlaste bolen dostane na sucho vlastni vinnou, ale to patri jinam.
reagovat - Čtvrtek 28. srpna 2008 ve 23:38 ® HaD reakce na …
-
EDYS: suché kameny nejsou pro rybu zrovna přirozené prostředí. S tím asfaltem je to dobrej příměr.
reagovat - Čtvrtek 28. srpna 2008 ve 23:24 ® Cudla
-
To ne ,ale je to pro ní jako kdybys spadnul nahej při 30km rychlosti na suchej asfalt.Tak nějak se cítí,možná hůř!
reagovat - Čtvrtek 28. srpna 2008 ve 23:20 ® Mr.Stick
-
@EDYS: Když necháš po šutrech poválet rybu, sedře si ochranou vrstvu slizu a celke mreálně hrozí zaplísnění a smrt. Ačkoli zrovna bolen je celkem nezmar.
reagovat - Čtvrtek 28. srpna 2008 ve 23:15 ® EDYS reakce na …
-
z ceho soudite??jako kdyz tu rybu necha 20 vterin na kamenech tak umre??
reagovat - Čtvrtek 28. srpna 2008 ve 23:13 ® jiris
-
HaD / takova fotka je stoprocentni zabiti, no spis nasledne pomale trapeni.......
reagovat - Čtvrtek 28. srpna 2008 ve 22:23 ® farnas
-
sorry nejak jsem si to neuvedomil
reagovat