Vyhledávání
Bolen Dravý
18.6.2008 | Kubajs | 19.703 zobrazení | 170 odpovědí
No tak začala plná sezona a já stále nevím jak chytit bolena je to problém řeka je jich plná ale žádnej mi ještě ani neskočil po nástraze podělte se prosím o nějaký typ jak přelstít bolena vláčkou zkusil jsem i poperra
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 28. srpna 2008 ve 20:08 ® HaD reakce na …
-
farnas: po tom suchým kamení bys ho válet nemusel. To je poloviční zabití.
reagovat - Čtvrtek 28. srpna 2008 v 15:18 ® EDYS reakce na …
-
na Bitove jsem chtyal nastrazni rybky a sami boleni kolem 5–10 cm.
reagovata zadna nastrazni rybka..
..a kdyz jdu na boleny s popem tak nic..
- Středa 27. srpna 2008 ve 23:13 ® runcajs reakce na …
-
no jak píšete o tý Trnávce, já už tam párkrát byl a dneska jsem tam byl znova. boleni tam jsou fakt asi fakt velký a jak to tam loví… ale asi jsou nepolapitelní, zkoušel jsem snad všchno- rotačky, popy, twistery, woblery a furt nic, fakt už nevim
reagovat - Středa 27. srpna 2008 ve 23:09 ® farnas
-
Hany: stejnej pripad 45 cm boleni vys nesli na centimetry.. jinak tady davam fotku malyho bolinka skocil mi na kulicku od rohliku na plavanou.
reagovat - Středa 27. srpna 2008 v 19:07 ® olda
-
Rotačka vrbový list stříbtrná,5cm wob,na Labi kousek od břehu
reagovat - Středa 27. srpna 2008 v 18:56 ® Kubah
-
Nejvíc bolenů jsem nachytal z hladiny na rohlík, nej měl 57cm, jinak většina okolo 45cm
reagovat - Středa 27. srpna 2008 v 16:33 ® Robur
-
na přítoku či výtoku Trnávky jsem krásného lapil, radost vzpomínat, kopřivy metrový, kanál tak 5 metrů široký, viděl jsem ho lovit, přepopal jsem přes jeho terirorium, závar jak prase a byl tam. Myslím ale, že v můj prospěch hrály okolnosti, protože tam nikdo nechodil a ryba byla důvěřivá.
reagovat - Středa 27. srpna 2008 v 16:12 ® baddy73
-
edys: Já na nich byl v létě 07 s kamarádem na přehradě Trnávka. Stráveného hafo času, kilometry nahozeného a znovu staženého vlasce a vyzkoušené nástrahy snad všech druhů a tvaru. Výsledek 0. A to každou chvíli v blízkém okolí lodi nějaký zalovil (a ne zrovna mrňata) což nás udržovalo ve snaze a taky patřičně vytáčelo. Od té doby jsem na nich cíleně nebyl, takže ani žádného nechytil. Chtělo by to asi jít s někým, kdo na ně platí a koukat mu na ruce.Já bohužel nikoho takového neznám. Tak snad se něco dozvím na tomto foru.
reagovat - Středa 27. srpna 2008 ve 13:50 ® EDYS reakce na …
-
No tak jako muj odhad je ze u nas ve vode toho moc neni..
reagovata to myslim obecne..
- Středa 27. srpna 2008 v 11:54 ® ART reakce na …
-
edys: záleží kde. Kde je bolenů mraky tak to dlouho netrvá vždycky se nejakej najde co chce okusit nástrahu. Jednou jsem nevedel o zadne rdravé rybe ze by se nácházela v rameni tak jsem jen tak z nudy rozhanel wobem rybyčky asi 30minut a pak jsem mel zaber uz jsem ho videl na hladine a nakonec se ale setrepal
reagovat - Středa 27. srpna 2008 v 10:33 ® paccco
-
Na Seči je těch parchantů snad milión. Všechno vymlátěj a berou skoro na všechno!!! Tomu kdo je tam naházel bych dal korunu!!!!!
reagovat - Středa 27. srpna 2008 v 8:50 ® EDYS
-
Jak dlouho čekáte než bolena vyprovokujete?Někdo mi říkal že u bolena to je třeba hoďka nebo dvě..
reagovat - Úterý 26. srpna 2008 ve 21:54 ® skwor
-
Jasný, funguje to dobře (na tomhle principu je vyroben Salmo thrill). Ale od podzimu s tím moc úspěchů mít nebudeš.
reagovat - Úterý 26. srpna 2008 ve 21:30 ® ART reakce na …
-
skwor: tak nechci se hadat ale vlacel jsem na rece a nic nebralo jen tak jsem najednou z niceho nic ani nevim proc pocuk trpytkou a zacal tocit co to slo a ejhle on tam bolen takhle jsem ten den z jednoho mista dal 3
reagovat - Úterý 26. srpna 2008 ve 21:05 ® skwor
-
mckvak8: Tohle funguje na vodách jako je Orlík, kde je bolenů až moc, jinak to zaručená metoda nebude.
reagovat - Úterý 26. srpna 2008 ve 20:50 ® ZANDER
-
moje nejoblibenejsi nastrahy patri poppy a proppy, dalsi ucinna nastraha je rotacka a nebo wobler kousek pod hladinu, ale chce to rychlejsi vedeni
reagovat - Úterý 26. srpna 2008 v 19:38 ® ART
-
moc to řešíte chce to třpytku a rychle táhnout aby zaregistroval jen pohyb a nezjistil co to je
reagovat - Úterý 26. srpna 2008 v 15:42 ® okoun27
-
mě bolen zaůtočil na olovo jak jsem ho stahoval měl tak osumdesát ale tah jak sv..a
reagovat - Úterý 26. srpna 2008 ve 14:45 ® Iwory
-
Bolen je proste zmrd vsech zmrdu..u nas na labi jich je moc na jezere jich je taky moc vsude a porad lovej jak zbesily ale na hacek se*ou…je to podle me dost o stesi loni sem chytil na polovouciho Nils mastera 70tku a kamos dalsim hodem stejnym wobem 80tku..pak zase rok nic:))
reagovat - Úterý 26. srpna 2008 v 1:52 ® Striker
-
Neni to zrovna tip na vlacku, ale ted o vikendu jsem lapil bolena 58 na feeder – 14 forpas na nem 2 masnaci – celkem mazec ho dostat na breh. Proste vyzkousej i jiny zpusoby nez vlack (jinak jsme zkouseli i vlacku a nedarilo se vubec).
reagovat - Pondělí 25. srpna 2008 ve 23:04 ® jiris
-
Mr / bohudik je to dobre, u nas na popa uz taky nic nechytis
reagovat - Pondělí 25. srpna 2008 ve 23:00 ® Mr.Stick
-
@jiris: Nástraha, co potřebuje drill, má jednu vadu, boleni se ji rychle naučí, pozoruju to na svých revírech … první vycházky bez problému ryby okolo 70ti a pěkně se to snižuje, teď už to je tak na 50ti.
reagovat - Pondělí 25. srpna 2008 ve 21:33 ® farnas
-
hauzrovo pericko
reagovat - Pondělí 25. srpna 2008 ve 21:32 ® farnas
-
hele sice to neni vlacka ale dej jenom hacek na to housku
reagovat - Neděle 6. července 2008 v 18:38 ® the fish
-
nebo zkus plandavku..docela na ni jdou, tahej jí pod hladinou a celkem rychle
reagovat - Neděle 6. července 2008 ve 13:35 ® Radim11
-
nejlepší je si najít místo kde prosvítá mezi stromy slunce a hloubka tak do 2,5m. Pak stačí rychle(když vláčíš pomalu tak bolen to nemusí vzít protože je hodně chytrej) vláčet – já nejradši na rippera s modrým hřbetem velikost 4 a jigová hlavička 8g. Pak stačí jen doufat a hlavně trpělivost!!!
reagovat - Čtvrtek 19. června 2008 v 18:31 ® Kubajs
-
Rybman:takhle jsem chytal pstruhy ale to jsem třeba udělal 3m rychle a nechal ho vystoupat používal jsem na to gloogy jelikož mi rychle stoupali
reagovat - Čtvrtek 19. června 2008 v 16:41 ® Rybman
-
no ja loni chytil v jednom dni dva slusny boleny na plovouciho woblera,ale vzdycky tak kdyz jsem u brehu prestal navijet a wob stoupal k hladine, v tu chvili po nem vyjeli…
reagovat - Čtvrtek 19. června 2008 v 16:32 ® Zakin
-
Já dnes chytil 51 cm u nás na Mži na malou rotačku a dvakrát mi vyjel po třpytce, ale nic z toho nebylo. Ráno mlátili všude jako blázni. Házel jsem to do míst, kde loví a poměrně rychle jsem tahal. Zkoušel jsem popa i normální woblery, ale bezvýsledku. Myslím, že s malou rotačkou je šance.
reagovat - Čtvrtek 19. června 2008 ve 12:40 ® Kubajs
-
no jo budu zhkoušet no co mi jinýho zbejvá
reagovat