Vyhledávání
Bolen Dravý
18.6.2008 | Kubajs | 19.697 zobrazení | 170 odpovědí
No tak začala plná sezona a já stále nevím jak chytit bolena je to problém řeka je jich plná ale žádnej mi ještě ani neskočil po nástraze podělte se prosím o nějaký typ jak přelstít bolena vláčkou zkusil jsem i poperra
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 19. června 2008 ve 12:33 ® Robur
-
samozřejmě, že zaútočí, ale je to otázka víry v danou nástrahu. Na boleny prostě popám, rotuji, případně mám takovu speciální gumu, a to je moje tajná zbraň. Takže zkúšaj
reagovat - Čtvrtek 19. června 2008 ve 12:13 ® Kubajs
-
Robur:aha......ale myslíš že na gumu nezaútočej hned
reagovat - Čtvrtek 19. června 2008 v 10:26 ® Robur
-
no 3 hodiny popat je nuda, to aspoň hodně střídat fleky. Myslím si, že pokud boleni, byť na místě, kde se zdržují pop ignorují, tak tam není nějký extra důvod zůstávat. Mám prostě pocit, že nástrahu znají a mastí na to. Pokud by se jim chtělo, útočí hned.
reagovat - Čtvrtek 19. června 2008 v 10:02 ® Kubajs
-
no snad někdy vydržim tři hodiny tahat popa a snad aspon zaútočí abych měl důvod tam stát dýl a věděl že to není prd platný
reagovat - Čtvrtek 19. června 2008 v 8:46 ® Robur
-
tak dnes na mým bolenovým fleku, útok na popa, fór je v tom, že je to od místa, kde se dá stát tak 50 metrů, takže zase jsem nedosekl, protože vlasec nebyl pořádně propnutý.
reagovat - Čtvrtek 19. června 2008 v 0:16 ® Zauwi reakce na …
-
Muškaříte? POkud jo, tak to máte skoro v kapse, chce to velkou muchu…něco, co se v dané lokalitě vyskytuje …dlouhej návazec a „nápalit to bolenovi nebo tlouštovi kousek před xycht“ neřikám, že to funguje vždy,ale kdyý nezobou, tak se to častokrát povede…
reagovat - Středa 18. června 2008 ve 23:09 ® Kubajs
-
ještě abych upřesnil těcjh bolenů je v celý řece fakt moc ale ani newim že by ho někdo chytil na rybindu nebo když někdo vláčí táta akorát vyprávěl jak před cca.10lety tahal twistera a skočil mu na to ale nedostal ho do podběráku a od tý doby neslyším že by ho někdo chytil
reagovat - Středa 18. června 2008 ve 23:07 ® Kubajs
-
Bulldog.o:mam stejnou zkušenost 3–4boleni kolem 90cm najížděj do rybek a s nima jezděj tloušti kolem 70cm fakt nekecám plavou pomalku i když jsem na lodi pomaličku se otočej a nepospíchaj jen v klidu odjedou za rotačkou se ani neohlídnou prostě plavou dál svým směrem popa ani snad neregistrujou newim zkrátka jak na ně
reagovat - Středa 18. června 2008 ve 21:50 ® Bulldog.o
-
Pop, twistr.. Ale twistra nejčastěji atakuje hned po dopadu, myslím že skutečně není dobré když má čas si nástrahu prohlédnout.Takže rychlejší tahání nástrahy je na místě. Loni jsem se občas dostal k takové malé písčité plážičce a téměř vždy kolem 10:30 tam začali jezdit dva boleni. Organizovaně dělali jakousi osmičku kolem pláže a rybky skákali opravdu až na břeh. Nebylo divu nešlo o žádné dorostence. Jak na vojenské přehlídce, jen jezdili občas byl vidět hřbet. Jak na baletu. Zkoušel jsem všechno co mě napadlo ,ale vůbec nic -věděli odkud vítr fouká (nebo spíš od koho) . Nejchytřejší ryby co jsem kdy viděl......já jim ještě ukážu.......
reagovat - Středa 18. června 2008 v 19:31 ® Futureriver
-
ahoj, pokud já jdu na boleny tak mojí ,,zbraní,, jsou stříbrné,měděné rotačky 2,3 s peřím nebo střapec z bavlny-černočervený(domácí dodělávka)-na to úspěch bolen 62cm .Tak třeba to pomůže tak zatim zdar
reagovat - Středa 18. června 2008 v 18:48 ® jiris
-
Robur – boleni oluvko je už pasé, nyní se to jmenuje Trhill.
reagovat - Středa 18. června 2008 v 18:08 ® scootrovka
-
Zkus malou stříbrnou rotačku
reagovat - Středa 18. června 2008 v 17:58 ® Robur
-
Jirisu, ty víš, že bolen je vychcaná sviňa, takže po mně nechtěj slyšet něco, co neví pomale ani sv. Petr. Též zde sleduji, že někdo chytá na gumu či plandu, ale já prostě věřím tomu, co jsem napsal. Nebo mám propagovat tvůj článek o bol. olůvku? Jinak bych ještě pdotkl, že MNĚ připadá snadnější chytit ho na proudné vodě než na stojáku. Na otázky typu, kterak rozproudit vodu, aby boleni žrali lépe, neodpovídám
reagovat - Středa 18. června 2008 v 17:44 ® Kubah
-
Mně jdou boleni dobře na rohlík
reagovat - Středa 18. června 2008 v 17:37 ® jiris
-
Robur – a kdyz boleni nelovi?
reagovat - Středa 18. června 2008 v 17:16 ® Vlackar
-
rotna 2 3 bude ideální
reagovat - Středa 18. června 2008 v 16:28 ® Kubajs
-
Robur:a rotačku spíš malou tím myslím 00,0 a nebo větší 2,3 popy mám dva 5cm ale moc jim něvěřím jelikož jsem s nimi chytal 2× hodina a jenom jednou se mi na něj pověsilo štíhle okolo 15cm takže to asi i špatně tahám a co gumu a hezky u dna když je chladněji?
reagovat - Středa 18. června 2008 v 16:20 ® Robur
-
1/ nástraha pop nebo rotna 2/ navíjet spíš rychleji, ryba má menší šanci na prohlídku 3/ nahazova ihned do místa zálovu a okmažitě navíjet
neber to jako dogma, ale můj soukromý recept
reagovat - Středa 18. června 2008 v 16:04 ® Kubajs
-
no vim o místě kde je hloubka 130–160cm a boleni tam zajížděj ale prostě po ničem jsem je nezahlíd je vystartovat často i najížděj do rybiček ale prostě po násdtraze nejedou
reagovat - Středa 18. června 2008 v 16:02 ® Vlackar
-
určitě si vyhledej místo s hloubkou do 2 metrů, kde se drží stálá hejna rybiček…poté stačí vzít rotnu, streamer, wobla a popřípad gumu a začni prochytávat..pak už stačí jen doufat
reagovat