Chytej.cz

Co je to za rybku? necteno

3.6.2008 | JirkaCV | 7.581 zobrazení | 38 odpovědí

S touto rybou jsem se setkal zatím poprvé. Tuším, že se jedná o jelce tlouště. Je to tak? Díky.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Neděle 6. července 2008 v 17:41 ® toms

jo jo jeto amur a tadyk je jeho větší kolega

reagovat
foto/forum/2008/th-img4297.jpg
Neděle 6. července 2008 ve 13:37 ® Radim11
Radim11

je to amur… tloušť je víc zbarvenej a má jinak zbarvené ploutve

reagovat
Pátek 6. června 2008 v 11:07 ® JirkaCV reakce na …

Jo, a klidně mi tykej, u vody si taky moc nevykáme.

reagovat
Pátek 6. června 2008 v 10:32 ® JirkaCV reakce na …

Chodím k vodě teprve čtvrtou sezónu První dva roky byly ve znamení spíše tlachání u vody a čekání na kapra. Až v poslední době mě to chytlo víc a snažím se dohnat znalosti a dovednosti. To, že tento amurek byl první v mým životě není až tak nenormální. Je pravda, že za poslední tři měsíce jsem pobral víc než za předešlé tři roky. Včetně toho, že už bezpečně poznám amura – hlavně díky této vybrané společnosti :-))

reagovat
Pátek 6. června 2008 v 10:28 ® Iwory
Iwory

Hlavne Vám je koukam 40..to jste jeste nikdy nechytil amura??:))

reagovat
Pátek 6. června 2008 v 10:26 ® Iwory
Iwory

Omlovám se, ja sem proste prudic uz od narození, ale kazdopadne zakladni druhy ryb bys znat mel..a stim trojhakem to bylo z vlastni zkusenosti..u nas na labi se chytaj sumci na tlouste a prave minulej rok sem videl jak tam misto neho visel amurek

reagovat
Čtvrtek 5. června 2008 v 11:36 ® JirkaCV reakce na …

Oprava 441005.

reagovat
Čtvrtek 5. června 2008 v 11:23 ® JirkaCV reakce na …

Nic se neděje. Bylo to na pána, co mě poslal do … kroužku. S tím amurem to byla náhoda a protože jsem ho nikdy nevytáhl, radši jsem se zeptal, než ho hodím na pánev nebo na trojhák (ironický smajlík). Teď se chystám na 411 005 s feederem. Není tam mo velkých ryb, zato je jich poměrně dost.

reagovat
Čtvrtek 5. června 2008 v 10:46 ® dvorak reakce na …

Jirko,taky se omlouvám…Jsem už asi prostě takovej. Jinak taky hezkej den a co nejvic takovejch ryb. Já mám letos na amury smůlu..

reagovat
Čtvrtek 5. června 2008 v 10:40 ® JirkaCV reakce na …

2dvorak: třeba :-) Omlouvám se za mírně podrážděnou reakci. Na jiném profesním fóru odpovídám laikům a musím říct, že bych taky někdy nejraději tazatele odeslal … k odborníkovi. Přeju příjemný den.

reagovat
Čtvrtek 5. června 2008 v 10:21 ® dvorak

okoun…?

reagovat
Čtvrtek 5. června 2008 v 7:52 ® JirkaCV reakce na …

Nono, rybu kterou dobře nepoznám, pouštím. Na trojháku by neskončil ani tloušť, od toho jsou jiné rybky. Snažím se „dovzdělat“ například pomocí tohoto serveru. Díky těm, kteří odpověděli bez siláckých poznámek.

reagovat
Středa 4. června 2008 ve 23:17 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Nazdar,je to AMUR.

reagovat
Středa 4. června 2008 v 19:51 ® Piranha reakce na …
Piranha

Jáááááááááá :-D :D:D:D:D jo delam neposlusnym detem u vody, mam starou placku na veste jeste tu stribrnou aale smradi vedej prt.staci kdyz prijdu a videj jak se to tam houpe a je klid u vody :-D :D:D:D

reagovat
Středa 4. června 2008 v 16:34 ® Iwory
Iwory

No tak ty mazej z5 do ryb. krouzku kdyz ani nepoznas co chytis nemas u vody co delat…takovyhle amurci pak koncej s trojhakem ve hrbetu v domeni ze to je tlust

reagovat
Středa 4. června 2008 v 7:38 ® Shrek
Shrek

Bando jedna,nepoznáte kapra kříženého s perlínem?CeP by vám mohl vyprávět.

reagovat
Úterý 3. června 2008 v 18:21 ® kajman333

amur

reagovat
Úterý 3. června 2008 v 17:36 ® clingfish

JirkaCV: tloustak ma ritni ploutev vypouklou, jesen zase vyrizlou, no a ten amurek jak vidis vicemene rovnou

reagovat
Úterý 3. června 2008 v 16:06 ® Sander
Sander

Piranha > neříkal jsi, že děláš RS?

reagovat
Úterý 3. června 2008 v 15:52 ® JirkaCV reakce na …

V jedný ruce rybu, v druhý foťák, byl jsem rád za takovou fotku. Byl dost naštvanej, bál jsem se, abych ho neupustil. Díky za pomoc. Až ho chytím příště, udělám fotoreportáž :-))

reagovat
Úterý 3. června 2008 v 15:46 ® Piranha
Piranha

bejt tam detail hlavy a tlamy tak je to jasny takhle je to opravdu naaranzovany jako hadanka :-D

reagovat
Úterý 3. června 2008 v 15:44 ® Piranha
Piranha

Barvu ma amura ale trosku mi pripomina jelce proudnika

reagovat
Úterý 3. června 2008 v 15:41 ® JirkaCV reakce na …

Tak nejsem tak úplně slepej: cs.wikipedia.org „Tělo je podlouhlé, válcovitého tvaru. Zejména mladší jedinci jsou velmi podobní jelcům tloušťům, od nichž je lze snadno odlišit podle šedavého zbarvení párových ploutví.“ Ty ploutve mě právě zaujaly.

reagovat
Úterý 3. června 2008 ve 14:55 ® JirkaCV reakce na …

Poslední dobou nechávám teleskopy doma a tahám feeder – potřebuju se s ním naučit. Takže kapři zajímají moje kamarády a já se bavím s čudly. Na Kyjicích jsem byl s feederem zatím jenom 2×, takže kromě amurka pár malých kapříků, cejn (potom co sežral kukuřičku asi usnul, protože špička ani necukla :-) …

reagovat
Úterý 3. června 2008 ve 14:46 ® cormoran reakce na …
cormoran

Na kapříky tam moc nechodím, spíš semtam zavláčet…

reagovat
Úterý 3. června 2008 ve 14:42 ® JirkaCV reakce na …

Na Kyjicích jsou především pěkně rostlí kapříci 50+. Chodíme na pláž naproti hrázi, sice se musí vhledem k mělkému břehu házet dost daleko, ale je tam i spousta místa. Možná pod mostem, kde je větší hloubka by se dal sehnat i větší kousek.

reagovat
Úterý 3. června 2008 ve 14:36 ® cormoran reakce na …
cormoran

JirkaCV: Na Kyjicích jsou takovejch šmudlů snad tisíce… Ale kde jsou malý, musej bejt i velký. :-)

reagovat
Úterý 3. června 2008 ve 14:20 ® JirkaCV reakce na …

Že by mutant? No, bydlí v Kyjické přehradě, tak možná (441 006/3) :-))

reagovat
Úterý 3. června 2008 ve 14:14 ® farnas
farnas

jjo je to amur ale pripomina my to trosku karase z amurem

reagovat
Úterý 3. června 2008 ve 13:48 ® JirkaCV

Literatury s obrázky ryb mám celkem dostatek + internetové zdroje. Jedna věc je vidět rybu na obrázku nebo dokonce kresbě a jiná v reálu. Většinou nesedí barvy. Ryba se mění i tvarem, podle toho z jaké vody je nebo jak je stará. Jo, a necítím se dotčen. Je to vážně ostuda, čtyři roky u vody a nepoznám rybu :-)) )

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1