Vyhledávání
spadávání ryb
25.5.2008 | rhany | 4.219 zobrazení | 29 odpovědí
Mám velký problém.Spadávají mi větší ryby,buď je to hned po výpadu ryby,nebo při zdolávání u břebu.Používám háčky Owner s očkem 50922 vel.10,12. na průběžné montáži.Vše se začlo dít při posledních čtyřech návštěvách u vody.Poraďte co s tím,nebo jestli jste měli podobnou zkušenost,popřípadě jaké háčky používáte vy(značku,velikost,tip).Zapomněl jsem dodat,háček mám na každou chytačku nový.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 30. března 2010 ve 21:51 ® Libor
-
přesně tak, záleží i na způsobu zdolávání, navíc může hrát roli i akce prutu.
reagovat - Sobota 5. července 2008 ve 14:33 ® Venouš
-
Zrovna včera jsem tento problém řešil.Brzdu jsem o jeden klik utáhl,háček jsem lehce vyhnul do strany a bylo po problému.Brzda mě při záseku trochu zabzučela a vždy byl problém.Jen prosimtě tu brzdu nedorvy na doraz,to by jsi tu rybu také nemusel zdolat
reagovat - Sobota 5. července 2008 ve 13:07 ® Radim11
-
muze to bejt taky chyba jak to rybu zdolavas. ja sem takovej probelm mel taky. mel bys mit prut nahore a vlasec(šnůra) by mel bejt stale napnutej. taky muzes mit moc povolenou brzdu. jestli se ti to stalo posledni 4navstevy tak to muze bejt ale taky jen smula…
reagovat - Sobota 5. července 2008 ve 3:13 ® rgb23
-
nevím no, tyhle háčky nepoužívám, ale nezdá se mi, že jsou až tak odlišné od ostatních. Na feeder používám plavačkové SASAMEy vel. 6, 10, podle cílové ryby. Měním je až když je utrhnu ve vázce (tak 4× za lov)
reagovatJeště se mi nestalo, že bych rybu slušně zasekl, povodil několik metrů a pak se vypla. Resp. neřeším štiky, které náhodou vezmou nástrahu a pak to upálí u břehu, a sumce, kteří si ty háčky nechaj vyrvat z tlamy aniž by to zaregistrovali
Jestli to je problém posledních 4 návštěv u vody, ani bych to neřešil
- Sobota 5. července 2008 v 0:56 ® wogar
-
Mámkámoše,který měl ten samý problém.Došlo to tak daleko,že jsem mu háček vázal,dával svůj a stejně nebylo pomoci.Chytam zásadně bez protihrotu a nestává se mi to.Nakonec příčina u něho byla v tom,že měl příliš povolenou brzdu a tudíž se ryba píchne jen za kraj a dál je to jasné.Od té doby má klid.Samozřejmě to byl problém jeho ale za zamyšlení stojí.Jak píšeš že máš měký prut na zásek se mi nezdá.Víceméně je ryba píchla už při jízdě takže ani zásek nemusí být.
reagovat - Pátek 4. července 2008 v 18:40 ® plescarp
-
zvets hacky nebo drz vice napnuty silon
reagovat - Pondělí 2. června 2008 v 11:40 ® jarvan
-
Já osobně poslední dobou nic jiného než ownery nepoužívám (jestli si vzpomenu hodím sem ještě typ a číslo). Dříve jsem měl s „padáním“ ryb také problém, ale po změně háčku se mi ho podařilo eliminovat. Používám pouze háčky s očkem kterým vlesec nejprve protáhnu a následně háček navážu (ulehčuje to problém s protáčením ježtě neutaženého „uzlu“) a při používání háčků s lopatkou se mi občas (při špatné konstelaci hvězd) stalo, že se mi vlasec při zdolávání o lopatku přeřízl.
Podle mého názoru je takto častá výměna háčků zbytečná, sežeň si plátek jemného brousku a před chytáním mu lehce vytáhni špičku a bude lepší než z továrny. Nebo ti dám adresu a můžeš mi je posílat :c)
reagovat - Neděle 1. června 2008 v 19:24 ® Vlaštovka
-
laboruj s délkou návazce a s háčkama… v tom to všecko je…
reagovat - Neděle 1. června 2008 v 6:51 ® mayor
-
zdravim tak jsem skousel ripkuv test hacku(zabodnout si jej do drs.y) a lidi musim rict ze vsecky hacky jsou velice kvalitni od velikosti co pouzivam na cejny az po velikost na 2boilie prumeru 20mm hlavne typu (long shank) a maruto E drzi jako blezen takze diky ripko za tvuj typ jen nevim jak se najim…(ripko jsi fakt na pilulkach nebo toho kretena ze sebe jen delas?)
reagovat - Středa 28. května 2008 v 18:34 ® ripka
-
vidíš, nikdo neví … tak zkus tu moji radu
reagovat - Středa 28. května 2008 v 17:30 ® Prichy reakce na …
-
rhany: pokud mas problem pri zdolavani, tvrdej prut to urcite nevyresi, spis naopak
reagovat - Středa 28. května 2008 v 15:31 ® Zauwi reakce na …
-
Jj určitě ruce, ale časem se to bude lepšit.)
reagovat - Středa 28. května 2008 v 15:06 ® rhany
-
To je jasný,že je to rukama,ale člověk si to nechce připustit.Do hodiny mažu k vodě,vemu i druhý prut (Mivardi-Professional) ten je tvrdej jak prkno a pokud to bude přetrvávat,tak to všechno nahážu do řeky.Aspoň to nebudu muset táhnout domů.
reagovat - Středa 28. května 2008 v 8:56 ® Deleted
-
Určitě je to rukama
reagovat - Středa 28. května 2008 v 1:29 ® scootrovka
-
S ownery mám výbornou zkušenost a dám ti radu.Zkus ten háček trochu vyhnou do strany pomocí peanu a uvidíš jak se ti táběry zlepší.Měla jsem jeden čas stejný problém.Zkusila jsem to a je to v cajku.
reagovat - Úterý 27. května 2008 ve 22:54 ® Prichy reakce na …
-
rhany: netipoval bych to na prut
reagovat - Úterý 27. května 2008 ve 22:28 ® rhany
-
Dnes jsem zakoupil nové háčky,jediné co vím je,že u ownerů zůstanu.Jsou to háčky s číslem 50339 CUT CHINU vel.4 šířka drátu 0,68.Háčky co jsem používal byly tuším 0,48.Mám pro to padání mnoho teorií,možná je to i prutem,mám Shimano Beast Master a je dost měkký,takže rybu dobře nezaseknu.Zítra jdu chvíli posedět,tak doufám,že to bude lepší.
reagovat - Úterý 27. května 2008 ve 21:58 ® Prichy
-
jak bylo psano, spis jde o vyriznuti, ownery nemaji chybu, na kapriky je lepsi ten typ z dratu vetsiho prumeru…sorry, sacek fakt hledat nejdu,bo jsem linej.
mozna to bude znit jako nejak blbe nebo namyslene, ale marne vzpominam, kdy mi spadla ryba na feederu…ne, urcite za rok nejaka spadne, ale moc se to fakt nestava
reagovat - Úterý 27. května 2008 ve 21:30 ® kaprař mike reakce na …
-
sory 2 na kapry
reagovat - Úterý 27. května 2008 ve 21:17 ® kaprař mike
-
vagi:všude se chovaj ryby jinak někde sou línější někde zas moc rychlí.Ale jinak nic proti.
reagovat - Úterý 27. května 2008 ve 21:15 ® Salmo reakce na …
-
kaprař mike> nic proti ale 1 nebo 2 háček bych na feeder nenasadil nikdy…
reagovat - Úterý 27. května 2008 ve 21:14 ® kaprař mike
-
já používám tyto háčky Armapoint teflon SSBP – vel. 1–2 od foxu a nespadla mně ani jedna ryba.Inak já sem mněl ty samí problémi ale s těmato háčkama nemám. a nebo skus silněji sekat
reagovat - Úterý 27. května 2008 v 16:47 ® profo
-
rhany : zkus prodloužit forpas. Podle toho co píšeš, tak ro vypadá, že ryba ti nedobrala a byla hodně za krajíček tlamky. To pak znamená jistou ztrátu ryby. Buď tím, že je nedostatečně seklá a nebo se prostě vyřízne. Háček je v pohodě. Tím to podle mne není. Jestli je dost ostrý, pak je potřeba hledat chybku jinde. Opravdu zkus delší forpas a pokud by to nepomáhalo, apk zkus pátera.
reagovat - Pondělí 26. května 2008 ve 22:28 ® placew
-
Osobne by som asi zvacsil hacik, skus 6–8
reagovat - Pondělí 26. května 2008 ve 22:24 ® vagi
-
Nevím, jestli v tom budou háčky. Za sebe od doby, co používám Ownery, ryby moc nepadají. Dle mého moc dobré háčky. Otázka… Hraje roli očko nebo lopatka? Používám s lopatkou, třeba má vliv úhel mezi vlascem a háčkem?
reagovat - Pondělí 26. května 2008 ve 21:30 ® tomchamik
-
ripka,á buď vítán,opět na vycházce a zase bez léků,no nic,už jsi chyběl.Držka je s ž,když nevíš jak co napsat,piš ústa.
reagovat)
- Pondělí 26. května 2008 v 19:43 ® ripka
-
než se vydáš k vodě zkus si háčky který si bereš sebou zapíchnout do vlastní dršky. Když se z toho vyvlíkneš jsou špatný. Vůbec bys to měl pořádně votestovat už na prodavačovi při nákupu
reagovat - Pondělí 26. května 2008 v 19:28 ® ART
-
ty si docela náročnej ja používám od mustadu nebo od zebco a nic takovýho se mi nestává a jeste usetrim
reagovat - Pondělí 26. května 2008 v 18:01 ® jarda21
-
no, jediný co mě napadá je, že se ti ty ryby vyříznou, ty háčky jsou docela tenký.
reagovat