Vyhledávání
Pouštět Candáty nebo né??????
24.11.2004 | Klon | 6.875 zobrazení | 51 odpovědí
Ahoj Chlapi zajímalo by mě jestli se má nebo nemá pouštět Candát,ptám se proto protože jsem už několikrát slyšel od různých zdrojů,že když vytahnete Candáta z vody a pak ho pustíte že stejnak uhyne,prý to nezvládne s kyslíkem nebo něco takovýho co se týče dýchání. Je to vůbec pravda?????
_________________ KLON
[ Upraveno Klon dne 2004–11–25 v 13:11 ][ Upraveno Klon dne 2004–11–25 v 13:12 ]
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 26. listopadu 2004 v 0:10 ® Tomash
-
Když čtu o tom, jak se candátovi propíchne tělo, tak je to docela HALUZ! Je to pro mě opravdová novinka. Něco jsem již zaslechl, ale nevěřil jsem tomu… Sežene někdo ještě větší podrobnosti??? Než začnu do candošů dloubat jehlou, tak chci mít jistotu, že nelekne o den později…
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2004 ve 22:47 ® Klon
-
Ještě mě napadlo když se ten Candát propíchne a pak se pustí zpět,udělá se mu pak potřebnej tlak který potřebuje pro život v hloubce?????????
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2004 ve 21:34 ® Klon
-
Zedus: Asi máš pravdu,o tomto článek psát nebudu. budu psát o kaprařině,vyskoušely jsme nový systém navázání který jsem vymyslel sám,a z mým kámošem máme na to výborný úlovky,takže Candáta nechávám být aspoň prozatím.
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2004 v 17:44 ® zedus
-
Klon: Já si myslím,že články a to jakékoliv, by měl psát člověk zkušený a věci znalý. Shrnout všechny názory a postřehy ostatních aniž bys to sám pořádně odzkoušel nemá cenu.
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2004 ve 14:58 ® jarv
-
Injekční jehlu nosím s sebou na Orlík už asi 8 let. Pokud chytám na hloubce a candáta chci pustit, propíchnu ho vpodstatě dle zveřejněného obrázku a návodu – vzduch odejde během pár vteřin a candoše můžu v pohodě pustit. Když ho budete z hloubky zdolávat pomalu (myslím tím při pilkerování z lodi), stačí vyrovnávat tlak a pak nemá zmíněné problémy.
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2004 ve 14:09 ® Klon
-
Zedus dík za obrázek,klidně pište názory dál jsem rád že jsem se trefil do něčeho co zajímá více rybářů
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2004 ve 14:05 ® Klon
-
Had : budu rád když sem dáš ty podrobnosti,nějak to fungovat musí,byla by škoda každýho kterýho vytáhnu tak zábít jak chtěně nebo nechtěně. Toulovec ten článek jsem chtěl psát já ale klidně ti ho přenechám jestli po něm toužíš,ale dej vědět jestli ho budeš tvořit nebo né,aby jsme ho nedělali oba a to ze stejných poznatků Dík.[ Upraveno Klon dne 2004–11–25 v 13:10 ]
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2004 ve 12:17 ® toulovec
-
HaH: no supééér, to je zralý na článeček „Jak vracet vodě candáty z hlubin“. Díkas
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2004 v 9:36 ® HaD
-
zedus: ten vláčkař v televizi – to byl Aleš Zábojník ze Zlína a ta kresba, kterou tam ukazoval, je od Tomáše Rozsypala z Kajmana. A prý to skutečně funguje. „Píchat“ se ale musí jehlou z inj. sříkačky, aby se ten vzduch mohl upustit… Zjistím podrbonosti, seženu ještě od TR ten obrázek a dám to sem (příští týden)
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2004 v 8:27 ® zedus
-
Jo abych tu neuvedl nějakou pi. nu, tak pichnout a nechat vypustit a zase jehlu vytáhnout (jenom ho píchnout asi nebude to pravý).
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2004 v 8:19 ® zedus
-
Bylo to v jednom z pořadů Jak na to, mluvil o tom jakejsi maník co vláčí ligu v přívlači. Prý se má candát píchnout 3cm od řitního otvoru směrem k páteři, ale nevím ještě jsem to nezkoušel. Tady je foto z pořadu nic moc kvalita, ale snad z toho něco poznáte.
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2004 v 8:07 ® toulovec
-
O tom že to je pravda, není rozhodně žádných pochyb. Viděl jsem někde fotku candáta s vyhřezlým měchýřem po vytažení z hloubky. O víkendu jsme na toto téma vedli rozhovor s jednou bandou rybářských opilců mě by spíš zajímalo kde a jak píchnout aby to rybě pomohlo a neublížil bych jí. Nemám strach že bych záměrně pustil mírového, ale ty malé by bylo škoda nezachránit.
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2004 v 1:50 ® zedus
-
taxides: Otázka je čím ho propichujes, jestli vydlema nebo tenkou jehlou na odběry krve.
reagovat - Středa 24. listopadu 2004 ve 23:26 ® Taxides
-
Jo a Láďo – vydro, že tys tomu candátovi nasypal do huby trochu kamení, aby se konečně potopil
reagovat - Středa 24. listopadu 2004 ve 23:23 ® Taxides
-
Ciffik: Hele ty máš nějak rád tečky ne? Já si myslim, že propichovat candátovi měchýř je blbost. Pravda, nikdy jsem to nezkoušel, ale logicky mi to připadá jako nesmysl. Candát má podle mě plynovej měchýř od přírody celistvej a ne děravej, no jen si zkuste propíchnout plíce a čekat, co to udělá. Jasně, člověk není ryba, ale stejně.
reagovat - Středa 24. listopadu 2004 ve 22:26 ® Zlinsky_lovec
-
Mám takovej pocit,že to funguje i u okounu!!
reagovat - Středa 24. listopadu 2004 ve 22:17 ® Boxer
-
Je jasny ze kdyz vytahnes rybu z velke hloubky, tak je to pro ni trauma. Na hladine je tlak 1 atmosfera, v 10 metrech 2, takze podle stavove rovnice se plyn behem vytahovani rozepne na dvojnasobek objemu (s tim musej pocitat treba taky potapeci kdyz se vynorujou). Ovsem to propichovani mechyre se mi zda hoodne podezrele, divil bych se kdyby to ryba prezila. Proste je treba se smirit s tim ze i styl C and R ma sve limity.
reagovat - Středa 24. listopadu 2004 ve 20:25 ® Klon
-
Láda_vydra Děkuju za tvou odpověd budu to muset vyskoušet,jen by mě ještě zajímalo jestlu mu ten propíchnutej měchýř nedělá problém,a proč je to zrovna jen u Candáta a u jinejch to není. Hloubkou to nebude tam žijou i jiný a ten problém u nich není. Klidně pište všichni svoje názory,chtěl bych si být 100% jistý než budu nějakýho pouštět.
reagovat - Středa 24. listopadu 2004 ve 20:19 ® Láďa_vydra
-
Asi to bude pravda s tím propíchlým měchejřem . Jednou sem chytil candáta na přehradě ,vytáh sem ho z 15m do lodi a když sem ho pustil tak plaval na hladině a nemoh se potopit ,sem k němu dojel vzal jehlu z boku sem jí do něj zapích zasyčelo to no a když sem ho pustil tak odplaval čilej jak rybyčka a už sem ho neviděl. Ani nepoděkoval šmejd jeden :
reagovat - Středa 24. listopadu 2004 v 17:33 ® Klon
-
Dík za odpověd,fakt jsem si myslel že to není pravda,ale pak by mě zajímalo,kdyby se chytil nějakej moc pěknej kousek a já ho chtěl pustit jak mu budu vyndavat ve vodě háček a ještě k tomu když bude zažranej,to má pak ta ryba fakt smůlu nebo jak se pak propichuje ten plynový měchýř,jestli to vůbec pomůže????????????[ Upraveno Klon dne 2004–11–24 v 16:35 ]
reagovat - Středa 24. listopadu 2004 v 17:27 ® Ciffik
-
Je to pravda. při plavačkových závodech se candáti nesmí dát do vezírku na vážení. musí se s největší opatrností. a co je hlavní. ve vodě pustit zpět. ale i tak jsem byl svědkem umírajících candátů. slyšel jsem o tom,že by se jim měl propichovat plynový měchýř. prej jim to nic neudělá a vyrovná se tlak. a prej přežije. no ještě jsem to nezkoušel.......
reagovat