Chytej.cz

Harta a její struktura dna necteno

16.5.2008 | novacek | 2.497 zobrazení | 4 odpovědi

Chtěl bych se tady dozvědět od vás rybářů co máte zkušenosti s rybolovem na Hartě!!! Kdo ví jaká je kde hloubka, kde je bahno, kde tráva atd. Petrův zdar!!!!!!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 7. července 2008 ve 21:52 ® rybardusacek reakce na …
rybardusacek

No hodně záleží na počasí a stavu vody. Pokud je teplo, a dlouho neprší, nebo padá voda, odsvědčil se mi přítok Moravice , zátoka pod Jelenem. Jsou tam i celkem super místa na candáty. Ale pozor na vázky. Chce to vyzkoušet. Pokud po pár náhozech neurveš, můžeš bát v klidu, pokud ale co druhý nához skončí na dně Harty, změň místo. Jinak super místa jsou v Mezině, hned za mostem po pravé straně. Nebo zkus Roudno, včelí louku. Pokud Ti najedou kapři, nádherně si zachytáš. Ale chce to mít trpělivost. Mnohokrát se mi stalo, že kapři brali ráno od 4 do 5, pak bylo mrtvo celý den, ale největší koloč vždy začal až v noci po 23 hodině. V roce 2005 sis mohl podle záběrů štelovat hodinky :-) Vypadá to jak latina, ale je to tak.

reagovat
Pondělí 7. července 2008 v 17:26 ® inspo

no já byl na Hartě loni na dva dny a na místě kde jsme chytali bylo vidět strašně moc kořenů ve vodě

reagovat
Pondělí 7. července 2008 v 16:19 ® plescarp reakce na …

muzes poradit nejaky dobry flek na kapry nebo candaty?? predem dik

reagovat
Pátek 16. května 2008 ve 12:21 ® rybardusacek
rybardusacek

Je těžko takhle odpovědět. Na Hartě jsou místa, kde se čisto a dno bez vázek, ale daleko více míst je těch, kde je dno plné různých překážek. Jezdím na Hartu od roku 1998 a myslím, že její profil dna na většině míst znám. Vím jak vypadala přehrada před napuštěním. TAkže zkus se zeptat konkrétněji a já se pokusím odpovědět. Jinak tím, že se přehrada napustila tak rychle (díky povodním v roce 1997), nestačily se vytěžit všechny stomy, keře, na některých místech zůstaly ohrady, které kdysi sloužily k pastvě dobytka. Postupně, jak v jednotlivých letech klesala voda, se některé části vyčistily. Ale i tak zůstalo na dně spousta míst, které představují výborný úkryt rybám, ale také smrt rybářským udicím :-)

reagovat