Vyhledávání
Časopis čistě o přívlači a muškařině
15.5.2008 | bucharovic | 6.776 zobrazení | 49 odpovědí
Rozhodl jsem se otevřít tuto otázku ,protože jsem po zvážení mnoha důvodů dospěl k názoru,že podobné periodikum na našem trhu chybí. Podle profilů Vás registrovaných zde , ale i na konkurenčních stránkách – Mrk. cz, jsem seznal , že základna rybářů věnujících se převážně výše jmenovaným ,, královským“ disciplínám rybařiny je velmi početná. Podotýkám,že nejsem ani potenciálním vydavatelem , ani nemám nic společného s trhem nástrah či rybářského vybavení. Jde mě čistě jen o otevření debaty na toto téma. Pokusím se stejnou otázku položit i na ,,konkurenčních „ stránkách – Mrk.cz , a to proto abych zjistil jaké jsou názory mezi co nejširší rybářskou veřejností. Dost se divím,že tuto mezeru na trhu odborně zaměřených časopisů zatím nikdo nezaplnil. Přemýšlel jsem nad problémem , zda by bylo v tomto úzce specificky zaměřeném časopise po pár měsících o čem psát. Odpověděl jsem si že – ano. Stačí si projít různé ( třeba i krátké ) příspěvky zde na Chytej.cz ale i na Mrk.cz , které se vláčce a mušařině věnují. Já osobně jsem z mnoha diskusí vytěžil daleko víc potřebných informací než z různých byť sebelépe napsaných článků. Přímá debata má ( podle mně ) daleko víc ,,punc“ praxe než sáhodlouhé články ,jejichž náplň se ve větší či menší míře točí stále dokola. A tak si myslím,že utvořeno z opravdu fundovaných názorů , otázek a odpovědí širokého spektra ,,Mrkáčů“ i ,, Chytáčů“ by mohlo vzniknout cosi , co by každý měsíc potěšilo nejen mně , ale věřím že i tisíce dalších. Dalo by se říci,že proč něco podobného,když na obou serverech je podobných informací dost a dost ? Ne každý ale má přístup na internet a přitom je ,,lačný“ po novinkách na poli rybařiny. Mezi oběma ,,konkurenčními“ servery podle jistých známek panuje rivalita . Je to logické . Já se však ptám – nemohli by se ,,oba týmy“ v podobném projektu ,, spojit“ a spolupracovat ? Proč hledat cesty co nás rozdělují , když se nám nabízí cesta která by nás mohla společně dovést k cíli ke kterému zatím směřujeme každý zvlášť ?! I kdyby se ani jeden z ,,týmů“ podobné myšlence ,,nenaklonil“ , stále je tu šance , že si naší debaty a názorů všimne někdo , kdo podobné záležitosti pomůže ,,vdechnout život“ . Já věřím,že by to bylo ku prospěchu věci zvané – sportovní rybařina. Díky
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 19. prosince 2009 v 18:13 ® Robur
-
tak pár měsíců uběhlo a speciál se neobjevil
reagovat - Středa 6. srpna 2008 v 9:11 ® rarach
-
Co se týká vláčků, tak poměrně často vychází Mašinka Tomáš, to vím naprosto přesně.
reagovat - Středa 6. srpna 2008 v 6:59 ® Piranha reakce na …
-
HaD> ja osobne si myslim, ze ten blazen by si mel bejt ty.Mas v ceskem svete rybareni pomerne zname jmeno, sponzory by se taky nasly a urcite, by si o clanky nemel vubec nouzi.Myslim si, ze uz v takovych vecech jako je publikovani a verejny obchod, umis chodit.Sam ses vlackar a lovec dravych ryb jakoz to i muskar.Myslim si, ze by ti moc dlouho netrvalo, aby byl casopis o vlaceni a musce na svete. Muzes preci i pozadat nejaky znamy casopis a spolecne vytvorit novej.
reagovat - Úterý 5. srpna 2008 v 16:18 ® inspo
-
já osobně bych si velmi rád časopis specializovaný na vláčku kupoval…
reagovat - Úterý 5. srpna 2008 v 15:56 ® rybarjj
-
na uvodní stránce je štika s twistrem, uvnitř čísla s tím kaprem je ukázka i informace o novém časopise v podobě Blinkru
reagovat - Úterý 5. srpna 2008 v 15:44 ® paia reakce na …
-
zajímavé, na úvodní stránce je kapr…
reagovat - Úterý 5. srpna 2008 v 10:09 ® rybarjj
-
Od konce září vychází česká verze magazínu „Blinker“ pod názvem sportovní rybář
reagovat - Pondělí 19. května 2008 ve 22:19 ® regulus reakce na …
-
pupák -:)))))))))))
Hezky napsaný.
reagovat - Pondělí 19. května 2008 v 15:32 ® pupak reakce na …
-
bucharovic – pokusu o ciste muskarskej casak tu bylo uz nekolik a at za tim stal NEZNAMY CLOVEK ci ZNAMA OSOBNOST CESKE MUSKARINY, vsechny dopadly stejne PRUSEREM, a ostatne co bys chtel ve state kde ma umelou tradici KAPR, KAPR, BOBKAR, KAPR, 2 BOBKARI, BEDNA KAPRU, NAKLADAK KAPRU AUTOBUS BOBKARU . . .
reagovat - Pondělí 19. května 2008 v 9:44 ® bucharovic reakce na …
-
Regule – už jsem vystřízlivěl. Je mě to líto ale je to tak . No nic,aspoň jsme procvičili psaní né chlapy
reagovat. Jestli se ti líbí mé příběhy , tak mrkni ( jestli jsi to ještě neudělal ) na ,,Kuriózní příběhy od vody " . Cosi jsem tam včera večer přidal.Je to čerstvé, finále se odehrálo tuto sobotu. Ahoj
- Pátek 16. května 2008 v 19:46 ® regulus reakce na …
-
bucharovič – je strašně hezký jak tím žiješ, ale kurnik už pochop, že nejsou lidi. Patrně většina lidí co něco umí v rybařině nemá ten dar to zpracovat do pár vět aby to mělo hlavu a patu, natož článku i kdyby chtěli, někteří navíc ani nechtějí, no a většina té druhé části splácá možná tak jeden článek za rok, v nejlepším případě za půl roku a to ještě možná a nebude to nic moc. Zkus se zeptat Ospreye, co to bylo za hoknu napsat ten štikovej seriál a to má Míra ten dar slova, konec konců zrovna jako ty, protože tvoje příběhy se mi líbí, ale schválně si vem, za jak dlouho by ti došla inspirace, kdybys měl napsat 12 nebo víc zajímavých článků ročně, ale pozor musíš se na to dívat v horizontu několika let. Sory, ale já patřím k té skupině, co by byla schopna zplodit jeden článek za rok a to ještě možná, navíc nevěřím, že by to bylo něco otisknutelnýho do časopisu. Nehledě na to, že ty dva články co mám tady na Chytej měly výrobní dobu několik měsíců no a ve finále skutečný čas který jsem nad tím strávil si ani nedovedeš představit, několikrát jsem to přepisoval, aby to bylo jakžtakž publikovatelný.
reagovat - Pátek 16. května 2008 v 19:17 ® Dědek reakce na …
-
Axamith : přesné
reagovat - Pátek 16. května 2008 v 18:52 ® Axamith
-
Mnozí z nás si jistě pamatují z 90-tých let časopis „Československý muškař a vazač“. Pokud si dobře vzpomínám, tak ho vydával, nebo se na něm aktivně podílel Miloš Zeman. Zpočátku vycházel tuším co 2 měsíce a později bylo sem tam nějaké číslo s delší odmlkou až časopis zanikl úplně. Pár čísel doma mám a pravidelné výzvy o zaslání článků se zřejmě míjely účinkem. myslím, že časopis zanikl hlavně pro nedostatek podkladů, ne pro nezájem čtenářů. Já osobně bych byl ochoten za takový časopis zaplatit částku určitě vyšší, než je v současnosti cena standartních rybářských periodik. Ale aby opravdu bylo co číst. Čtenářů by se zřejmě našlo dost, ale ne pisatelů. Možná by nebylo od věci se poptat pana Zemana, jaké měl zkušenosti a co to všechno obnášelo. jak pracovně, tak ekonomicky. A to byl tenkrát trh větší o Slovensko.
reagovat - Pátek 16. května 2008 v 17:40 ® Dědek
-
Tak jo, dovolím si sem nakopírovat úvodní slova časopisu „ Muškařina aneb muškaři sobě „ . Nevěřící tomáše asi nepřesvědčím, ale je to holá skutečnost, po půl roce jsme dali dohromady pět článků. Takže ten úvod, ostatní si můžete dohledat sami :
Vážení kolegové muškaři, po dlouhých otáleních a pročítaní různých diskusních fór na většině internetových serverů zabývajících se „internetovou rybařinou“, a zvláště pak po jedné z vášnivých diskusí na serveru muskarina.net, se mi v hlavě zrodila myšlenka vytvořit vlastní muškařský časopis, který bude muškařům a vazačům distribuován emailem, nebo jednoduchým „downloadem“, a to zdarma. Jaké však bylo překvapeni, když jsem oslovil desítky muškařů s prosbou o pomoc, ozvali se jen tři. Ale o to více však musím být těm třem mušketýrům vděčen. Dan „DANEK“ Šplíchal neváhal a okamžitě vychrlil skvěle vazačské články nejen pro začátečníky, Michal „KAKAO“ Konč vyfotografoval dokonalé fotografie, které by mohl okamžitě vystavit na samostatné výstavě a napsal podle mě neméně zajímavý článek, kde si dal práci s nepřehlednými paragrafy no a nakonec Jirka „DEDEK“ Jánošík, který vyslyšel zoufalé prosby a poslal House of Hardy. Kocour
reagovat - Pátek 16. května 2008 v 17:23 ® Vlackar
-
naprosto souhlasím s bucharovicem…jedno téma a všichni můžou přispět
reagovat - Pátek 16. května 2008 v 17:09 ® bucharovic
-
Tak jsem přemýšlel,jestli by to nešlo takhle – Otevřelo by se fórum,kde by se vždy na jeden měsíc zadalo téma. Ať už by šlo o určitý druh nástrahy, náčiní , druh ryby , problém se čtením vody … témat je mraky. Vždy by se nechal prostor,aby se lidi k tomu určitému tématu v měsíci vyjadřovali formou článků jak by kdo nejlépe uměl.Každý co by takový ,,článek" přidal by jasně souhlasil s jeho možným zveřejněním. V příštím měsíci by byl čas a prostor aby se z toho přívalu vyselektovaly ty nejlepší a nečtivější a v dalším měsíci by to moho jít ,,do tisku ". Když se vezme kolik slov se tady na stránkách v různých rubrikách napíše,ať mě nikdo neříká,že by se těch 20 článků dohromady nedalo. Sice – pravda každé ,,číslo " časáku by bylo třeba jen na jedno konkrétní téma,ale zato by to bylo zpracované naprosto vyčerpávajícím způsobem a jak se říká od A do Z . A zimního času kdy se nedá ani vláčet ani mušit bych se rozhodně nebál. V tu dobu nehází ani bojlízáci do vody své skvosty a přitom pochybuju,že by se prodalo míň Kajmana nebo Sportovního rybáře. Naopak,lidi jsou v tom období mnohem nadrženější ( já tedy jó
reagovat… ) na alespoň čtivo o rybách ,když se už na ně nedá jít a možná by byla poptávka v tom období právě ještě větší…
- Pátek 16. května 2008 ve 14:09 ® Dědek
-
HaDe, 20 článků za měsíc neseženeš, ikdyby jsi se pokrájel ( a nemluvě o kvalitě ). Při tisku 1000ks vycházela cena na jeden časopis cca 150 Kč. Bez zisku, bez odměn pro pisatele … nic moc, co? To je holá realita.
reagovat - Pátek 16. května 2008 ve 13:54 ® Firetiger reakce na …
-
Robur: DVD s Tomuchou jsem koupil, ale co bys řek – takovejch peněz a od začátku do konce samý mouchy, holý maso nikde. To spíš doporučuju www.womeninwaders.com
Jinak pro srovnání: Anglie má proti ČR asi 6× větší populaci a mnohem hlubší pstruhařskou tradici. Muškařské časopisy se tam uživí tuším tři. V našich podmínkách si nedovedu představit ani jeden. Svého času vycházel Muškař & Vazač, ale skončili na drahé tiskárně a málo autorech (vážně míněný článek o škodlivém dopadu duralového podběráku na zdraví muškaře mám někde schovaný).
reagovat - Pátek 16. května 2008 ve 13:21 ® Robur reakce na …
-
Firet., to že intezivně vážeš ještě neznamená, že si tom furt čtu i kdy koníček je koníček.
K tomu DVD, ty bys koupil DVD s Tomuchou? Proč to neváže třeba Pamela, otázka je, zda by se pak nečumělo pod svěráček. Tento market. tah Tomuchovi bezištně věnuji
reagovat - Pátek 16. května 2008 ve 13:11 ® HaD
-
Já osobně bych velmi přivítal, kdyby se mi ozvali případní autoři, kteří by podpořili naši tradici, kdy jsme jako Chytej.cz hodně orientováni na ty řekněme „sportovnější“ disciplíny, jako je přívlač a muška a napsali nějaké články. Co Vy na to?
reagovat - Pátek 16. května 2008 ve 12:50 ® dam reakce na …
-
HaD – no ve fabrice asi jo, ale ty neeee, hahaha
reagovat - Pátek 16. května 2008 ve 12:43 ® Alfons
-
JJ, asi propadák. Sám se považuji za vláčkaře,kdyby byl časopis kvalitní, tak bych si ho kupoval, ale neumím si představi kde brát články tak, aby tam v každém čísle nebylo pět od dama s testování náčiní a další o ospreye atd. – nic vezlém vždy jsem si vaše články rád přečetl. Spíše bych to viděl na nějaký čtvrdletník spíše půlročník, vydávaným nějakým zajištěným fandou nebo extra prošpikovaný reklamou s pochvalnými recenzemi na příslušné vybavení. Pořád platí, že se raději kouknu na web a za cenu časopisu si raději koupím nějaký plech nebo gumu na utržení.
reagovat - Pátek 16. května 2008 ve 12:30 ® HaD reakce na …
-
dam: propadák – nevím. Opakuji – asi by se to uživilo, ale uživit se dá třeba i ve fabrice
reagovat - Pátek 16. května 2008 v 11:51 ® dam reakce na …
-
Dejve já si myslím, že to je už dopředu propadák. Musíme se na to dívat hlavně z pohledu komerce. Pro většinu firem na našem trhu je na prvním místě kaprařina. Ač se to někomu nelíbí, tak tomu tak je a nebude nikdy jinak. Je to prostě druh relaxu více a více vyhledávaný a firmy se na to zaměřují. To nejsou jen pruty, navijáky a vlasce, ale hlavně krmení, a doplňky. Vidím to velmi dobře na veletrhu. Těch ortodoxních vláčkařů nebo muškařů, kteří by si kupovali pouze tento časopis je v poměru jiných odvětví sportovního rybolovu velmi málo a bylo by to těžko udržitelné nad hladinou. Ohlasy jsou,a le je jich opravdu málo. Navíc tak jak jsi psal ty, dát každý měsíc do kupy 2é-30 kvalitních článků je dost velká makačka. Navíc pokud budou psát pořád ti stejní, tak se to brzy přejí. Vidím to u Milana Tychlery, ač proti němu samotném vůbec nic nemám. Hodně lidí ho vidí v každém časopisu a už se jim to přejídá. Ale je zase spousta, která se na jeho články těší. Takže je to opravdu těžké. V současné době ale moc nevěřím, že nějaký časopis zanikne, každý má už určitou tradici a je vyhledáván určitým spektrem lidí. Ti cio si koupí všechny, tak těch je opravdu velmi málo na to, aby to byl super kšeft.
Jinak ve středu odjíždíme na to MS v přívlači do Bulharska. Povedlo se zajistit dostatek financí. Drž(te) nám pěsti.
reagovat - Pátek 16. května 2008 v 11:04 ® bucharovic reakce na …
-
Firetiger – A jsme u toho . Píšeš (tak jsem to aspoň pochopil) že se DVD o muchařině moc neprodalo viď? A jak na tom je DVD o přívlači? Já věřím že tam to bude lepší. A proč se prodalo tak málo ( podle mě) o mouchách ? Myslím,že v dnešní uspěchané době si má čas a trpělivost vázat mouchy sám doma jen málo kdo. Co kdyby tam ale bylo víc info ,,od vody" ? O čtení vody, ukázky (detailní) o lovu atd? Možná to tam je – přiznám se že jsem z DVD o muchařině viděl jen ukázky.Mám ale doma to o přívlači a když pominu to ,že ve chvílích kdy by kamera měla zabírat ruce,navijáky a pruty spíš zabírá detail tváře Rudy Hrušínského a Tomáše R. – je to podívaná záživnější (podle mně) než pohled jak někdo v prstech tvoří něco tak malého,že to skoro není na obrazovce vidět. Věřím tomu,že to pár lidí zaujalo,těch co si sami opravdu váží mouchy,ale pro začínajícího muškaře to asi moc přitažlivé nebude.Ten si spíš mouchu koupí a zajímá ho lovecká praxe. Ale to jsem se dostal někam ,kam jsem nechtěl. Nechci nikoho kritizovat – chvála bohu a tvůrcům,že vůbec podobná dílka vznikají,jen jsem chtěl poukázat na fakt lačnosti po informacích u rybářů.
reagovat - Pátek 16. května 2008 v 11:01 ® HaD
-
Takže malá změna. Pan Vágner od 12.5. 2008 již v časopise Kapr a Sportovní rybář, které vydává firma Ring publishing s.r.o., zřejmě nefiguruje. Alespoň ne podle obchodního rejstříku, kde byl jeho podíl ve zmíněné firmě převeden na jiného majitele.
reagovat - Pátek 16. května 2008 v 10:54 ® HaD
-
Já si osobně myslím, že by se takový projekt asi uživil. Otázkou však je, zda se najde takový blázen, který nacpe hromadu peněz a úsilí do projektu, který se „pouze uživí“. V době, kdy se tady objevil nový časopis z dílny pana Vágnera, a má se objevit ještě další, tak se o velkém zisku určitě hovořit nemůže. Trh není nekonečný a inzerenti nemají bezedné měšce zlaťáků. Spíše se obávám, že dříve nebo později nějaký ze současných časopisů zanikne.
Samozřejmě jsou na dnešním trhu takové subjekty, které si mohou dovolit pro svojí propagaci vydávat časopis bez zisku a klidně s prodělkem. Proto je možné, že to, o čem se tady bavíme, se již chystá.
Jako hlavní problém vidím, jak tady někdo řekl, dostatek kvalitních článků. Ono dát dohromady 20–30 článků na téma muška a přívlač každý měsíc, to není žádná sranda.
Robur se ptal na poměry prodejů DVD. Obecně mohu říci, že sumců se za kratší časové období prodalo zhruba 6–7× více než mušek (a to se domnívám, že jsme byli velmi úspěšní). Muškařů opravdu není tolik a těch aktivně rybařících už vůbec ne.
reagovat - Pátek 16. května 2008 v 10:17 ® sharkcom
-
Líbit by se to líbilo asi mnohým, ale otázkou je jestli by se takový časopis uživil. Já osobně bych ho kupoval raději než ostatní balast co je na trhu a který kupuji jen kvůli pár podídkám který si rád přečtu ve vaně…
reagovat - Pátek 16. května 2008 v 8:58 ® Firetiger reakce na …
-
Robur: od ledna do dubna intenzivně vážeš
Za sebe si čistě mouchový časopis představit nedovedu, trh je malý. Poraďte se s HaDem, kolik se prodalo DVD o vázání mušek v poměru k sumcům.
reagovat - Pátek 16. května 2008 v 8:49 ® Robur
-
tím jsem chtěl říci, že každý ryb. časopis může psát o tom, že v zimě se zaměřujeme na tlouště, zjemňujeme sestavy a takové ty obecnější plky, ale je z toho cítit možnost chytit rybu, kdežto u nás se vláčka a mucha od ledna do dubna mění z 99% jen na suchou teorii
reagovat