Chytej.cz

Nejhorší rybářské potřeby necteno

25.4.2008 | Tomash | 13.120 zobrazení | 55 odpovědí

V rybařině se na trhu objevuje celá řada šmejdů a nepoužitelných věcí. Sám mám s takovými potřebami bohaté zkušenosti. Napište sem své zkušenosti s rybářskými potřebami, které jste si Vy, anebo Vám je někdo pořídil a rozhodně nesplnily svůj účel. |:-)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Úterý 29. dubna 2008 ve 21:36 ® Tomash
Tomash

Náhodou, myslím, že to bylo od Interfish – koupil jsem takový hnusný placatý plandy – nezdály se mi, tak jsem je ohnul přes koleno do vrtule z obou stran kleštěma – jako, když se ždíme ručník a vyhnul ji – no štikám se to líbiol, protože holo 3D folie se úplně roztrhala a na růžovým laku z druhý strany mi štiky nechaly otisky zubů :-)

reagovat
Úterý 29. dubna 2008 ve 21:29 ® monaster
monaster

nikdy více něco co se jmenuje Interfish :-((

reagovat
Úterý 29. dubna 2008 v 16:34 ® krl
krl

Kupujte si cajk raději lacinější, aby jste ho mohli brzo vyměnit za nový a tím pádem si udělat radost častěji. Tím lacinější ale nemyslím žádný šmejd z Lidlu a pod.

reagovat
Úterý 29. dubna 2008 v 6:56 ® M.BURNES
M.BURNES

Dovolím si nesouhlasit s Drake. Mám 6kusů navijáků od Mitchella a zatim bez jediného problému

reagovat
Pondělí 28. dubna 2008 ve 14:46 ® koy

Je uplne jedno,jestli mas v ruce bambus nebo uhlik,ja drzim prut v ruce,jestli ho nekdo haze do vody?nevim,pak by se mozna dalo polemizovat kolik se do bambusu nebo uhliku zakousne ryb.

reagovat
Pondělí 28. dubna 2008 ve 12:38 ® Cudla
Cudla

Jsem majitelem několika již muzejních kousků,jsou funkční bezvadnej chod,ale radši si rybu „vychutnam na moderně“.Takovej Tap prdelka nebo Proud maj téměř nezničitelný převody proti dnešním.Radši sáhnu poněčem novým.Nelze tvrdit nejhorší je ......,záleží na co to chci a jak to používám,a na vkusu každého jedince!

reagovat
Pondělí 28. dubna 2008 v 10:36 ® cercer
cercer

Rousek: mno…taky patřím,stejně jako rgb23,do skupiny 10%.(pořád lepší,než do 4%):-)) Nějakého Mikuláše neznám a ani nemám potřebu ho poznat.Stím výředem to byla ironie na ty chudáčky okounky..polovina znich je vážně nástražní velikosti..a ta štička 64je fakt pěkná-gratuluji..mám podobnou z před 4dny..byla o 2cm menší ale na mušáku a 0.12vlasci docela dobrý!Takže ta 0.25 je akorát,ale to že jdeš na štiky bez lanka…to tu raděj snad ani nerováděj.. :-(( ..a nenapadej kolegi jen proto,že nemaj Hardiho(ani Lauera) Jinak ten proutek se mi také líbí..jak řekl Regulus:je to kus nostalgie..

reagovat
Pondělí 28. dubna 2008 v 8:58 ® Tomash
Tomash

Rousek : Neumíš číst? Napsal jsem, že je mi fuk, na co chytáš, ale napsal jsi něco v tomto smyslu : „Vy trubky, koukejte na můj světovej Hardy bambus, jaký OHROMNÝ ryby s ním tahám a mám na to svědka!“ Co si pak mám myslet? Chytej si třeba na pinďoura, ale uvědom si, že za prvý nejsem a nebudu žádným prodejcem rybářskýho vybavení. A za druhý i moskvič byl svýho času perfektní automobil a dá se s ním jezdit i dneska. Jde o to co chceš, co se dá a co se může. ..

reagovat
Pondělí 28. dubna 2008 v 7:34 ® sus1 reakce na …

regulus:Dneska seš tady brzo.:-))

reagovat
Pondělí 28. dubna 2008 v 7:28 ® regulus
regulus

Rousek fishing – vůbec jsem se nechtěl dotknout tvýho stylu rybaření „Old Timer Fishing“, jednak na tom není nic špatnýho, je v tom kousek nostalgie a ve finále proti gustu žádnej dišputát. Vlastně bych se do vaší debaty s Tomashem ani nepletl, nebýt té propagace vlasce Milo. Pokud se všeobecné známosti Martina Mikoláše týká, tak seš ale dost vedle. Nejen, že ho nezná 90% rybářů, ale nezná ho ani 90% rybářů z Brna, lépe řečeno, kdyby ho znalo 10% rybářů z Brna, tak bych se divil, zbytek netuší o koho jde, maximálně tak, že je to ten ukecanej prodavač z onoho zmiňovanýho kšeftu. Jestli jsi si všiml, tak jsem psal o karabinkách a to opravdu sračka je. Věř mi, že pokud ti přistane jerk za 700 kaček na druhým břehu Dyje, zjistíš, že ti rupla 30 kg karabina vychválená až do nebe a ty si uděláš 3 km výlet na druhej břeh, tak v okamžiku, kdy dorazíš domů uděláš trhací zkoušky. No a výsledek jsem psal o něco níž, důvod ke chvále to rozhodně není. S plavačkou, myslím tu závodní s děličkama, kterou patrně myslíš i ty zkušenosti nemám, ale věř mi, že Milo si díky těm karabinkám v mém pohledu na věc rozhodně dobrou reklamu neudělalo. Na závěr ještě poznámečka, to foto z předchozího článku není článek, ale tehdejší reklama, nicméně to nic nemění na faktu, že ono vybavení bylo v té době asi TOP a nejspíš dost předběhlo dobu. Už jen fakt, že funguje do dnes.

reagovat
Pondělí 28. dubna 2008 ve 2:41 ® Rousek fishing reakce na …
Rousek fishing

Moderní prut (uhlíkové vlákno) je jen levně masově vyráběný výrobek. Má oproti tradiční ruční práci jen výhodu nízké ceny, nenáročné údržby a v závodním provedení je uhlík o pár gramů lehčí. Nevím, kolik je dnes rekord v hodu v rybolovné technice, ale štípaným prutem se dá hodit přes 100 m (viz foto článku z roku 1937). Je pravda, že se Shimanem Aspire 240 ML jsem dohodil o cca 3 metry dál než s bambuskou Hardy. Myslím, že to ale bylo víc způsobeno navijákem než prutem. Důkaz kvality bambusu spočívá v tom, že se z něj pruty dělají dodnes (Hardy mušáky, Japonsko speciální pruty – biče na karasy, zakázkové bambusáky v USA), jen jsou podstatně dražší než uhlíkové. Ale chytáte-li závodně 1. ligu, bez moderního prutu se neobejdete, tam každý gram v ruce navíc je znát. Když se ale chci projet v autě pro zábavu tak raději starý Jaguár E, než nová Škoda Octavia, ale někdo to může vidět zcela opačně.

reagovat
foto/forum/2008/th-img3708.jpg
Pondělí 28. dubna 2008 ve 2:20 ® pipa reakce na …
pipa

Tomash: tak moc nepumpuj :-)) ) a  radši se mi ozvy s tim Woblerem ?

reagovat
Pondělí 28. dubna 2008 ve 2:00 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Rousek fishing: Tvůj Hardy Wanless z roku 1938 240 cm 160 g bych si buďto pověsil na zeď, vědět co to je, nebo ho použil jako opěru k rajčatům, najít takovej klacek ve sklepě. Určitě bych ho ale nesrovnával s moderními pruty. Chytáš na to ryby, proč ne. Príma nostalgie, nikdo ti jí nebere. Ohledně moderního krámu: pokud mi sedí v ruce a chytám na něj ryby, nemám potřebu ho prodávat, natož za desetinu ceny. Patřím k těm 10% rybářů co ho (Mikoláše) nezná a vůbec mi to nevadí.Nechodím k vodě kvůli nějakému Mikolášovi z Brna a jeho referencím:-)

reagovat
Pondělí 28. dubna 2008 v 1:49 ® Rousek fishing reakce na …
Rousek fishing

Jo přesně toho myslím. Jeho agent fakt nejsem – od té doby co jsem se dal na veterán fishing mě všichni prodejci rybářských potřeb (včetně MM z Mila) nenávidí, protože kromě silonu, červů a háčků jim již nedám vydělat ročně desetitisíce jako kdysi. A mimochodem Milo není sračka, teda rozhodně ne v plavačce. Než jsem se dal na veteranfishing tak jsem měl závodní plavačku Milo, sumcařinu Wágner, vláčku a feeder Shimano – mě nikdo nemůže podezírat z podujatosti. Dnes říkám, že na rekreační chytání a finanční investici je ideální starý Hardy (nový vláčecí bambusák se vyráběl ještě předloni, jen bohužel těch 2.650 liber je i pro mne docela dost peněz, takže historický s navijákem za cca 500 liber mi musí stačit).

reagovat
Pondělí 28. dubna 2008 v 1:24 ® regulus reakce na …
regulus

Rousek fishing – myslíš Martina z Mila u Vaňkovky??? Koukám, že seš jeho reklamní agent. Když ho tam vidím, tak raděj prchám, protože mě dycky začne přesvědčovat, že to co chci, si kupovat nemám a začne mi nabízet milácký sračky. Loni mi prodal Milo karabinky s nosností 30 kg, co se trhaly při 8 kg. Jo a věřím, že ti to dosvědčí, zvlášť když si se tu pokusil o reklamu na jeho silony. -:))))

reagovat
Pondělí 28. dubna 2008 v 0:47 ® Rousek fishing
Rousek fishing

Pro Cercer 1 a ostatní nevěřící: Vlasec byl od firmy MILO průměr 0,25 mm bez lanka. A pokud vím, tak štiky můžu vzít (teda alespoň u nás na Moravě) jen 2 a ne 12 do výřadu. A taky jsem neřekl, že mi nic neuteklo – zdrhly 3. Ta na fotce má 64cm, nevím kolik má ten naviják Stabil 2, ale korková rukojeť prutu Rousek Rex má 37cm.

reagovat
Pondělí 28. dubna 2008 v 0:36 ® Rousek fishing
Rousek fishing

Ahoj Tomash: Já netvrdím, že můj Hardy Wanless z roku 1938 240 cm 160 g je dnes to nejlepší náčiní na světě (i když asi tak do roku 1970 určitě bylo), ale prostě jen nějak přitahuje ryby :-) . A mám za to, že technických parametrů tohoto prutu ještě řada dnešních výrobců nedosáhla. Když už jsi to srovnal s autama tak tohle hochu není moskvič ale Bentley Le Mans s kompresorem. A až mě omrzí, za hezkých pár tisícovek ho prodám, zatímco Ty za svůj za moderní krám dostaněš leda desetinu ceny. A ty ryby mi může dosvědčit hlavní rozhodčí Martin Mikoláš z Milo Brno – myslím že ho tak 90% rybářů v této zemi zná. Ale Tvé rozčilení teď již zcela chápu, Ty budeš asi jeden z prodejců těch moderních dreků.

reagovat
Neděle 27. dubna 2008 ve 23:45 ® Juraj reakce na …

Vlasec Awa-Shima Rextor feeder. Pořídil jsem si ho v průměru 0,18 na velké ryby a něco tak kroutícího se, jsem ještě neviděl. Při sebemenším povolení vlasce, okamžitě omotaný přes špičku. Přestože jsem dával pozor, tak během 3/4 hod. 3 špičky v čudu. Kdyby vám ho někdo nabízel zadarmo, tak ho s ním rovnou uškrťte.

reagovat
Neděle 27. dubna 2008 ve 21:40 ® Salmo reakce na …
Salmo

Kroska> tak to už přesně nevím ale vím že to byl Byron

reagovat
Neděle 27. dubna 2008 ve 21:33 ® Kroska

a jaky to byl vlasec, taky mam zkusenosti prave s tim silver ghostem…ten je dooobrej!

reagovat
Neděle 27. dubna 2008 ve 21:22 ® Salmo
Salmo

Tomash,Kroska> Nevím ale já jsem měl na 0,25 menší krmelec a praskalo to.Možná jsem měl nějakou vadnou sérii.

reagovat
Neděle 27. dubna 2008 ve 21:14 ® Tomash
Tomash

Salmo : Vlasec Byron Silver Ghost je podle mě jeden z nejlepších vlasců a držáků – na 0,18 mm jsem i s pomocí proudu vypumpoval pneumatiku od osobáku plnou písku…

reagovat
Neděle 27. dubna 2008 ve 21:07 ® Kroska

no, treba me vlasce byron vyhovovaly…pokud sem nehazel 50g na 0.15mm, tak neprasne:D…ne­kroutil se ani netrhal

reagovat
Neděle 27. dubna 2008 ve 21:05 ® Salmo
Salmo

Už nikdy bych nekoupil silon od Byronu.Na každej druhej nához mi ulítla celá montáž a praskalo to všude i mimio uzel.Takže značka Byron v mém případě nesmí do domu.

reagovat
Neděle 27. dubna 2008 ve 21:02 ® Drake

Varuju v¨ás před navijáky značky MITCHEL mnel jsem dva a vetší šity jsem neviděl po třetím vycitání dse mi u obou vysypala brzda že když jsem ji utahl naplno tak nejak divně cvakala a jela jako kdyby byla upně povolená prostě MITCHEL navijáky nebrat!!!!

reagovat
Neděle 27. dubna 2008 v 17:07 ® kubas
kubas

Kroska tak vláčáky možná, ale to je tak všechno, do navijáku nebo třeba teleskopů bych nešel.

reagovat
Neděle 27. dubna 2008 v 16:45 ® Kubah reakce na …

kubas- já měl od nich prut-teleskop a ten byl fakt super

reagovat
Neděle 27. dubna 2008 v 16:40 ® Kroska

nahodou mam vlacak od interfish a nemuzu si ho vynachvalit..!

reagovat
Neděle 27. dubna 2008 v 16:24 ® kubas
kubas

Hlavně ruce pryč od značky Interfish!!!!!! Nikdy se´m neprohloupil že bych si od té firmy něco koupil, ale kamoši jo a těžce litovali.

reagovat
Neděle 27. dubna 2008 v 9:47 ® Prichy
Prichy

Rousek: me spadla celist uplne, muzes nam zmerit na delku tvuj navijak? Verim, ze by ti lidi docela radi premerili, to s cim se tady chlubis

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1