Vyhledávání
Vyprošťovač nástrah (woblerů a třpytek)
24.4.2008 | Marfi69 | 5.297 zobrazení | 12 odpovědí
Ahoj – chtěl bych se zeptat jaký přípravek se vám nejvíc osvědčil. Díky za radu a za obrázky – příp. rady na výrobu
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 23. května 2009 ve 3:33 ® rgb23
-
Nejlepší vyprošťovač je ochotný kolega x kamarád rybář, který se dokáže dostat co nejvíce proti ose ty-nástraha ve vázce a dokáže na tuto vzdálenost dohodit olůvkem až k tobě.. Naváže na prut větší karabinku a olůvko, nahodí na břeh přibližně na tebe, ale pozor aby tě nepřizabil
reagovatNajdeš jeho sestavu, odepneš olůvko, do karabiny nacvakneš svůj silon a lehce ho vypneš. On začne stahovat a je to. Jakmile se karabinka dostane na uvázlou nástrahu, povolíš lehce silon a necháš ho jí vyprostit. Pak už je to sranda a přetahování se kdo jí vytáhne na břeh
- Sobota 23. května 2009 v 0:22 ® drobcek
-
veľmi sa mi osvedčil vyprosťovač od Energofishu… Ľahká manipulácia a na tečúcich vodách (hlavne na nich lovím) cca 60–70%účinnosť.
reagovat - Pátek 25. dubna 2008 ve 13:32 ® Robur
-
Tomasch, asi jsi někde udělal chybu
reagovat. Kubík V. by ho v pohodě zdolal a ještě by z toho byl nějakej rekord. Jinak sám s tím rovněž zkušenost nemám.
- Pátek 25. dubna 2008 v 11:43 ® Tomash
-
Jednoznačně vybrnkávání, anebo plynulý tah směrem po proudu, nebo na opačnou stranu… BTW : Ten sráč, co popisuje Robur, radím nekupovat! Při prvním „nasazení“ do akce jsem urval woblera, při druhém vyprošťování, jsem pohřbil i zmiňovaný šmejd za 180Kč…
reagovat - Pátek 25. dubna 2008 v 10:26 ® yerrx
-
tak obchazet dokola pokud to de, pocukavat, a kdyz to de tak klackem trochu popostrkat.....jinak je to na stesti a na vazce
reagovat - Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 21:43 ® Kuba
-
Robur: co to melse rika vázku ne vážku
reagovat - Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 20:53 ® Robur
-
Kuba, proč by házel woblera na vážku?
Jinak se dělá nějaký bazmek, co má na sobě kousky řeťězů. Spustíš to na laně po vlasci a modlíš se, že se ten řetěz zachytí za háčky wobleru. Pak to za to lano vytáhneš. Jinak je zde někde článek, tuším od Hada, který se vyprošťování věnuje.
reagovat - Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 20:32 ® Sander
-
Brodky poslouží jako dobrá pomůcka při vyprošťování, jako vyprošťovač poslouží ruka na vyhrnutém rukávu.:o) V případě použití bytelnějšího vláčáku chytnu trojhák woblera za koncové očko, a přiměřeným tahem zkusím nástrahu vyprostit. Zkoušel jsem i tzv. věnec, který se navlečen na vlasec pouští po proudu a tímpádem se působí silou na nástrahu z opačného směru než je lovec. Funguje to.
reagovat - Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 20:31 ® Kuba
-
*vázky
reagovat - Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 20:27 ® Marfi69
-
Myslel jsem z vázek – (na dně, o kameny, kořeny… utopence..).
reagovat - Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 20:25 ® Kuba
-
mas na mysli jako vyprostění z ryby nebo z vazky ??
reagovat - Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 20:23 ® yerrx
-
uplne normalni pean a sikovne prsty
reagovat