Chytej.cz

Vyprošťovač nástrah (woblerů a třpytek) necteno

24.4.2008 | Marfi69 | 5.297 zobrazení | 12 odpovědí

Ahoj – chtěl bych se zeptat jaký přípravek se vám nejvíc osvědčil. Díky za radu a za obrázky – příp. rady na výrobu

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 23. května 2009 ve 3:33 ® rgb23
rgb23

Nejlepší vyprošťovač je ochotný kolega x kamarád rybář, který se dokáže dostat co nejvíce proti ose ty-nástraha ve vázce a dokáže na tuto vzdálenost dohodit olůvkem až k tobě.. Naváže na prut větší karabinku a olůvko, nahodí na břeh přibližně na tebe, ale pozor aby tě nepřizabil:-) Najdeš jeho sestavu, odepneš olůvko, do karabiny nacvakneš svůj silon a lehce ho vypneš. On začne stahovat a je to. Jakmile se karabinka dostane na uvázlou nástrahu, povolíš lehce silon a necháš ho jí vyprostit. Pak už je to sranda a přetahování se kdo jí vytáhne na břeh:-)

reagovat
Sobota 23. května 2009 v 0:22 ® drobcek

veľmi sa mi osvedčil vyprosťovač od Energofishu… Ľahká manipulácia a na tečúcich vodách (hlavne na nich lovím) cca 60–70%účinnosť.

reagovat
Pátek 25. dubna 2008 ve 13:32 ® Robur
Robur

Tomasch, asi jsi někde udělal chybu:-) . Kubík V. by ho v pohodě zdolal a ještě by z toho byl nějakej rekord. Jinak sám s tím rovněž zkušenost nemám.

reagovat
Pátek 25. dubna 2008 v 11:43 ® Tomash
Tomash

Jednoznačně vybrnkávání, anebo plynulý tah směrem po proudu, nebo na opačnou stranu… BTW : Ten sráč, co popisuje Robur, radím nekupovat! Při prvním „nasazení“ do akce jsem urval woblera, při druhém vyprošťování, jsem pohřbil i zmiňovaný šmejd za 180Kč…

reagovat
Pátek 25. dubna 2008 v 10:26 ® yerrx
yerrx

tak obchazet dokola pokud to de, pocukavat, a kdyz to de tak klackem trochu popostrkat...­..jinak je to na stesti a na vazce

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 21:43 ® Kuba

Robur: co to melse rika vázku ne vážku :-D

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 20:53 ® Robur
Robur

Kuba, proč by házel woblera na vážku?

Jinak se dělá nějaký bazmek, co má na sobě kousky řeťězů. Spustíš to na laně po vlasci a modlíš se, že se ten řetěz zachytí za háčky wobleru. Pak to za to lano vytáhneš. Jinak je zde někde článek, tuším od Hada, který se vyprošťování věnuje.

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 20:32 ® Sander
Sander

Brodky poslouží jako dobrá pomůcka při vyprošťování, jako vyprošťovač poslouží ruka na vyhrnutém rukávu.:o) V případě použití bytelnějšího vláčáku chytnu trojhák woblera za koncové očko, a přiměřeným tahem zkusím nástrahu vyprostit. Zkoušel jsem i tzv. věnec, který se navlečen na vlasec pouští po proudu a tímpádem se působí silou na nástrahu z opačného směru než je lovec. Funguje to.

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 20:31 ® Kuba

*vázky

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 20:27 ® Marfi69
Marfi69

Myslel jsem z vázek – (na dně, o kameny, kořeny… utopence..).:-)

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 20:25 ® Kuba

mas na mysli jako vyprostění z ryby nebo z vazky ??

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 20:23 ® yerrx
yerrx

uplne normalni pean a sikovne prsty

reagovat