Vyhledávání
Akvaristický koutek
24.4.2008 | zlomiljsemprut | 378.272 zobrazení | 3.587 odpovědí
Ahojte, posílejte prosím
zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a
předávejme si zkušenosti!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 13. listopadu 2012 ve 22:08 ® nnnap
-
třeba " jak zakaljala stal"
reagovat - Úterý 13. listopadu 2012 ve 21:59 ® hraji
-
Doporučuji neobjevovat objevené a přečíst si něco od odborníků.
reagovat - Úterý 13. listopadu 2012 ve 20:08 ® Ciffik reakce na …
-
nnnap> Já toho poslední dobou na toto téma četl hafo – uvažuji o pořízení 120l a 250l nádrže a v podstatě jsem se dočetl všude to samé – vysrat se na drahé speciálky typu aqua glo/sun glo atd a koupit klasické třípásmovky. Stejně jako ty mám 54l a mám v ní přesně rok Philips 15w (45cm) 840 cena: cca 100,– a nevidím problém. Dost lidí 840 kombinuje s 860 – na osobním vkusu zda akva do žluta či bíla… Kytky rostou dobře, ikdyž mám spíše nenáročné druhy: Egeria densa, Echinodorus amazonicus Anubias barteri var. nana Hygrophyla polysperma Micranthemum micranthemoides řasokouly a mechy: jávský a Fissidens fontanus
v minuslosti jsem měl přímo pod zářivkou i Alternanthera rubra a byla krásně červená, stejně tak mi pod ní rostl i Hemianthus calitrichoides…
hoď tam tu 840tku a uvidíš sám, jsem si jistej, že horší než ta aqua glo to určo nebude…
reagovat - Úterý 13. listopadu 2012 ve 20:06 ® noba
-
tak já svítím za pomoci 4×54w T5 studená bílá obyč zářivka a nějak nic víc neřeším. Zapojeno to mám samo domo do dvou 2×54w předřadníků. celé toto osvětlení mě přišlo ani ne na 1000kč takže pohoda. Ještě bych rád jednu zářivku nebo ledky do modra na ráno a večer.
reagovat - Úterý 13. listopadu 2012 v 17:10 ® nnnap reakce na …
-
Libor> moc se mi rozepisovat o obecně dostupných věcech nechce. Já si vypsal fixu někdy na základce, když jsem se zůčasnil nějaké krajské akva soutěže s prací o spektrálním složení světla v různých zdrojích vhodných pro akvaristiku jak sladkou, tak slanou, bylo toho na několik A4 a z hodnotitelů o tom nevěděl nikdo nic.
Já blbec jim maloval barevnými pastelkami spektrální grafy…
Co se týče těch obyčejných zářivek, rád bych k nim opět zaparkoval. Za komára bych se neptal. Prostě bych si protlačil po protekční linii teple bílou a byl bych spokojen jako vždy.
reagovat
No a přesně, skončil jsem u anubiasů a nějakého prťavého, zakrslého microsorium, takže mi s nějakým sun glo můžou políbit, to. Jo, to.
Tedy sonda do českých samodomokutilských, svébytných, ale funkčních řešení. - Úterý 13. listopadu 2012 v 16:54 ® Libor reakce na …
-
nnnap> nic o tom nevím, ale zajímá mě to, máš nějaký odkaz či můžeš napsat základy? Já coby akvarista jsem skončil u topítek, filtrů apod. V pěstírně special zářivky nebylo třeba, ale na kytky to je jiná..
I když pod normal zářivkou mi anubias ale i microsorium rostlo jak z vody
reagovat - Úterý 13. listopadu 2012 v 16:08 ® nnnap
-
poplkáme o osvětlení akvárek?
Odešla do zářivkového nebe setová Aqua glo a nermíním dělat penisa výrobci šuntu, který vydržel 10 měsíců.
Tedy určitě bude změna na postu „Zástupce pro sluneční paprsky“ .Jaké používáte vy, u jakých jste skončili, tedy předpokládám, že jste spokojeni. Patici mám T8.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 21:25 ® MIG-35 reakce na …
-
Ciffik> Dík moc! To je pro mě. Chtěl bych spáchat akvárko a co nejmíň do něj zasahovat. Pokud by bylo možný hechat ho žít si vlastnim životem Asi to nebude jen tak… Jo chemii neholduju, pokud to de tak bych to řešil nějakou přírodní cestou. Mam rád barvy a co sem se kochal akvárkama tak mi házeli hodně do pohody. Chci se kochat tim mikro životem, barevností. Toť moje teoretická představa.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 21:19 ® Ciffik reakce na …
-
MIG-35> Z krevetek do začátku asi jen rod Neocaridina – seženeš je v bílé, červené (red cherry)- velmi oblíbené, oranžové, hnědé – přírodní, zelené, žluté…Vyhni se krevetkám rodu Caridina (krom Caridina japonica) jsou sice překrásné, ale náročné na kvalitu vody, snáší menší teploty, celkově jsou citlivější. Škoda, že jsi z druhého konce republiky. Pro víc info mrkni sem:
http://www.krevetky.wbs.cz/Druhy.html http://www.shrimps.ic.cz/ http://www.akva-senkyr.ic.cz/krevety.htm http://www.krevetky.net/chovane-druhy/
Jen dodám, do akva s krevetkami absolutně žádná chemie. I s akva hnojivy bývají problémy – jsou jako většina bezobratlých citlivé na těžké kovy. Třeba ty neocaridiny vydrží fakt dost, ale pokud např. rozvíříš celé dno při přestavbě akva, tak se s nima rovnou rozluč. Prostě a jednoduše krevetky do akva až si budeš jistý , že do něj krom pravidelné údržby nebudeš muset moc zasahovat.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 20:59 ® Ciffik reakce na …
-
TOMMY CATFISH> Objem akva nic moc. Škoda ubírat prostor, takže ještě tato možnost http://www.akva-exo.cz/…/atman/2823/
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 20:35 ® MIG-35
-
Zdravim. Uh nějakej pátek přemejšlim o zřízení akvárka. Chtěl bych barevný krevetky a vůbec něco barevnýho a hlavně nenáročnýho. Prostě něco pro začátečníka. Máte nějakej tip? Předem děkuji za váš čas.
reagovatNo bety se mi líbí taky moc, ale…
- Neděle 11. listopadu 2012 ve 20:07 ® TOMMY CATFISH reakce na …
-
Ciffik> dik za odpoved, to pre moju priateľku, ona ma len take male akvarko, cca 30–40 litrove.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 v 19:52 ® Ciffik reakce na …
-
TOMMY CATFISH> Já bych to nebral ani zadara. Na svou velikost to má velký průtok a strašně málo filtrační náplně = honič vody. Napiš do jak velkého akva filtr chceš a zkusíme něco vymyslet. Pokud vynecháme velké vnější kanystrové filtry, tak se mi nejvíc pozdává kostka molitanu na nějaké čerpací hlavě, nebo molitanová kostka poháněná vzduchovacím motorkem – hlasitější řešení.
napr.: http://www.akvaterahobby.cz/…-99_319.html
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 v 19:36 ® Nerodia reakce na …
-
TOMMY CATFISH> Zkus to na stránkách:rybicky.net,akvarista.cz nebo poradna.net.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 v 18:58 ® TOMMY CATFISH
-
chalani má niekto z vás skúsenosti s týmto filtrom a okisločovačom ? aquael fan micro plus
reagovat - Čtvrtek 11. října 2012 ve 12:11 ®
-
Mne sa tie labyrintky nedarí udržať,vždy som chcel mať na vrchu akvárka krásneho modrého beťáka,maximálne mi vydržal 3 mesiace.To costatusy mám 14 rokov,síce sú zalezené,ale sú:D
reagovat - Čtvrtek 11. října 2012 v 8:03 ® nnnap reakce na …
-
lunimus> já je mám pouze na likvidaci malejch šneků. Když to sameček neustojí po regeneraci, někomu ho dám.
reagovat - Středa 10. října 2012 ve 23:13 ® lunimus reakce na …
-
nnnap> bety som volakedy choval „vo velkom“ … ze sa pred samickou naparoval neznamena, ze maju rovnaky cyklus … a ked dostal na frak, tak s tymto parikom zrejme neuspejes … mozno by som spravil este jeden pokus o 3–4 tyzdne, inak dat samicke noveho samca …
btw. neviem ake su tvoje skusenosti s chovom bojovnic, ale dovolim si poradit jednu vec … aby sa hniezdo nerozpadalo, potrebujes mat vyrovnanu teplotu vody a vzduchu … to dosiahnes tym, ze akvarko prekryjes takmer nepriedysne sklom cca 2cm nad vodou, pricom nad hniezdom musi byt najvyssi bod, aky kondenzovana voda stekala prec od hniezda a nekvapkala don … a samozrejme bez vzduchovania
reagovat - Středa 10. října 2012 v 18:57 ® nnnap
-
tak si, po několika měsících naparování před samičkou, si z něho, beťáka, udělala trhací kalendář. Asi ji došla trpělivost, s platonikem.
No, v jeho kůži bych být nechtěl, tak dostal separé.
reagovat - Čtvrtek 4. října 2012 v 1:17 ® Ciffik reakce na …
-
OBr> Díky, foto jsem už zkoušel – dospělí se schovávaj a na potěr zatím nestačí moje fotografické schopnosti. Zítra sem přesto zkusím něco koukatelného vložit.
reagovat - Středa 3. října 2012 ve 23:10 ® OBr reakce na …
-
Ciffik> sakra, já ti ten plůdek nepokrytě závidím, ale i přeju
reagovatDoufám, že sem dáš nějakou fotku třeba i rodičů, jsou to krásný rybky.
- Středa 3. října 2012 v 10:58 ® nnnap
-
no a ještě doplníme, že jak palec držels a pustils, tak při „vylívání“ plůdku nezapomeň ten palec uvolnit. Vyjede to pěkně ven. Někdy se stane, že se ti plůdek dostane až do té tenké trubice a při pomalém vylívání zůstane přilepen na sklo trubice.
reagovat - Středa 3. října 2012 v 10:31 ® lunimus reakce na …
-
Ciffik> nemas zac … je to fakt genialny a jednoduchy vynalez, ako prenasat plodik bez jeho stresovania … a ako si spravne poznamenal, za tych par korun to fakt stoji
reagovat - Středa 3. října 2012 v 10:19 ® Ciffik reakce na …
-
lunimus> Díky za tip, viděl jsem to u nás snad všude, tak to určitě za těch pár kaček koupím.
reagovat - Středa 3. října 2012 v 9:27 ® lunimus reakce na …
-
Ciffik> btw. este mi napadlo, aby si vedel, ako to pouzivat … ked je fajka vonku, ucpes palcom hrdlo uzkej trubicky. Siroku cast ponoris do vody a pomalicky sa priblizis k plodiku .. vzhladom na to, ze je to sklo a ides pomaly, rybka ani nezisti, ze sa blizi „pasca“ … v tesnej blizkosti uvolnis palec … v uzkom hrdle sa bude vyrovnavat tlak a nasaje vodu, co sposobi mierne prudenie smerom do fajky a nasosne to aj rybku … potom tenku nasosku o5 ucpes palcom a fajku s rybkou vyberies a prelozis do vedlajsieho akva … je to najsetrnejsi sposob prekladania plodika
reagovat - Středa 3. října 2012 v 9:23 ® lunimus reakce na …
-
nnnap> myslim, ze prave tebe ako skusenemu akvaristovi to nemusim vysvetlovat a e-cigaretu beriem ako podareny for, ale aby ostatni vedeli o co sa jedna, tak som nasiel na nete prvy akvashop, co mi nasiel google v suvislosti s fajkou a akvaristikou a na svete je tento odkaz: http://www.akvaobchod.sk/…-p-2881.html?…
Ciffik> hadicka je pre plodik tak stresujuci faktor, ze mas pri tom urcite percento uhynu + su tam ine tlakove pomery, co moze byt pre citlivejsi plodik kriticke. Pri pouziti akva fajky sa mi nikdy nestalo, ze by plodik uhynul v suvislosti s prelovovanim … len bacha na to, aby si pri prelovovani mal rovnaku teplotu i chemizmus vody … rybky na to vedia byt citlive
reagovat - Středa 3. října 2012 v 1:30 ® Ciffik reakce na …
-
lunimus> nezkušený (necelej rok), jinak k velikosti by mě to ani nenapadlo. Zatím jsem to řešil ,,odsátím,, přes akva hadičku.
reagovat - Úterý 2. října 2012 ve 23:19 ® nnnap reakce na …
-
lunimus> skleněná fajka- myslíš tu e- cigaretu?
reagovat - Úterý 2. října 2012 ve 23:05 ® lunimus reakce na …
-
Ciffik> len jedna drobna rada … neviem ako si skuseny akvarista, ale urcite neprelovuj poter sietkou, ale pouzi sklenenu fajku … nie su to tak drahe veci a ucel splnia 100× lepsie ako sietka … teda zvlast u poteru urcite
reagovat - Úterý 2. října 2012 ve 22:09 ® Ciffik
-
Děkuji všem za rady. Potěr v 20l elementce povyrostl a největší kousky začínají brát artémii, těch pár kusů, které jsem nechal zkušebně v akva už není. Agresivitu/predaci ze stran rodičů bych vyloučil. Čuměl jsem do akva celkem často a bez jediného náznaku. Dneska jsem si všiml, že mi na stěnách akva visí ,,nová várka,, tak až se rozplave přelovím do elementky. K tomu všemu mám další dvě samičky narvavé (snad jikrami) k prasknutí.
reagovat