Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 378.246 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 2. května 2012 ve 21:43 ® noba
noba

u nás to aktualné po protrhání rostlin vypadá takto. Nedavno mi chcípl jeden blue diamond:-(( byl nejmenší z velkých cca 8cm :-(( důvod netuším. Nicméně jedeme dále. Stále přemýšlím že bych akva ještě doplnil o nějaké menší rybky, ale nevím no.

reagovat
foto/forum/2012/th-img20392.jpg
Středa 2. května 2012 ve 13:11 ® Ciffik
Ciffik

díky

reagovat
Středa 2. května 2012 v 10:37 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

Ciffik> Na červené zbarvení potřebuje rotala dost světla a zároveň dostatek železa. Pokud jedno nebo druhé chybí, zůstane zelená.

reagovat
Středa 2. května 2012 v 10:34 ® nnnap
nnnap

Ciffik> hele postup. Nabírám do schránky Rotala rotundifolia , dávám vyhledat goglem, vybírám si první obrázek s oranžovou rotundou, předpokládám, že tam právě nějaké informace získám a taky že jo. http://www.rostlinna-akvaria.cz/…undifolia=29

reagovat
Středa 2. května 2012 v 10:26 ® džigit reakce na …

nnnap> obávám se,že tohle by ještě zvladly,tak bylo těch celsiů víc a delší dobu :-((

reagovat
Středa 2. května 2012 v 10:23 ® nnnap
nnnap

taky mám roztodivný pocity, když mi voda v akvárku vylezla během týdne z 21 na 26°C. No, nic nenadělám, ono mi to vyleze až na 30–31°. To bude masakr.

reagovat
Středa 2. května 2012 v 10:12 ® džigit

z matky se mi stal rybovrah.Nejprve nějaké rybičky uvařila a pak zbytek oddělala skalicí ;-) nějak jsem ji neutěšil,že vlastně měla ancistrusy rekordmany/13 let/ tak jim ten odchod ulehčila :-))

reagovat
Středa 2. května 2012 v 10:10 ® Ciffik
Ciffik

což mi připomíná kdyby někdo věděl jak donutit Rotala rotundifolia zrůžovět, byl bych vám vděčnej – ve světlu patrně problém nebude cca 1w/l dal jsem si do minička schálně jako kontrast k hemianthu a ono velký prd…

reagovat
Středa 2. května 2012 v 10:00 ® Ciffik
Ciffik

Já se byl projít s bratránkem 7 let do místního nově otevřeného hornbachu a nestačili jsme se divit kolik různých rybek a potvor se dá do akviška pořídit. Strašně se mi zalíbili čichavci modří – takže až bude ta 160 či 200l tak si jeden párek určo pořídím. Nicméně došly jsme i ke krevetkám a ty mě nenechaly tak zcela chladným. Bratánek z nich byl jak se říká odvařenej a nezpustil z těch barevnejch blešek oči. Něco málo jsem si přečelt, něco málo odkoukal a už je mám doma (od chovatele za 1/5 cenu než v hornbachu) – menší akva a v něm 10ks cherry krevetek a musím říct, že mi dělají radost – krásná ozdoba jinak ošklivého studijního stolku.

(foto 54l – v provozu od prosince a nové 12l cca měsíc – ještě boj s řasou – ale alespoň nemusím krmit)

reagovat
foto/forum/2012/th-img20386.jpgfoto/forum/2012/th-img20387.jpg
Středa 2. května 2012 v 9:08 ® nnnap reakce na …
nnnap

noba> on ti půjčil tak nebezpečné sklo? Žaloval bych ho!

reagovat
Středa 2. května 2012 v 1:13 ® noba
noba

tak co nového ve světě akvaristiky? Já si kupříkladu včera při čištění sedl na krycí sklo beer,bedova akvarka, a byl jsem rád že sem si neco nepíchnul do řiti. Tímto bych se tedy beedovi chtěl veřejně omluvit:-)

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 v 17:10 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

Bigpista> Hlavně že dělají radost.

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 v 18:35 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

Nerodia> Vidíš, to jsem ani nevěděl. Mám asijské akvárium a už dlouho jsem přemýšlel o molucké krevetě. Nikomu neubližije a je dost výrazná. Tak mám hned dva kousky. Našli si flek přímo proti výstupu z filtru a celý den tam stojí a brzdí vodu těmi svými vějířky :-D

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 v 18:12 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

Hezká kreveta,ale tuto krevetu nechovám z důvodu že se nedá u nás množit.

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 v 11:55 ® Bigpista
Bigpista

A ještě se musím pochlubit s dárkem od manželky k svátku :-)

reagovat
foto/forum/2012/th-img20362.jpg
Úterý 24. dubna 2012 v 11:21 ® Bigpista
Bigpista

David Havlíček> Konečně jsem se asi po půl roce dokopal k výrobě skříňky na to 180l akvárko od tebe. Pravda, trochu mě popostrčil osud, když původní manželčino 120l akvárium začalo téct. Ještě dodělat světelný kryt, polepit skříňku DCfix fólií a je to. Díky moc.

reagovat
foto/forum/2012/th-img20341.jpg
Čtvrtek 12. dubna 2012 ve 22:02 ® lunimus reakce na …

nnnap> pekne pekne :-) … L46-ky si kupim az raz budem naozaj velky :o)

reagovat
Středa 11. dubna 2012 v 19:42 ® nnnap reakce na …
nnnap

jajco> počkáme si, až to bude jako kapr v tesku za 200 kč/kg a jdu do toho!:-D

reagovat
Středa 11. dubna 2012 ve 14:05 ® jajco reakce na …
jajco

nnnap> Už to šlo dolu ta cena,14dní zpátky to bylo za 4200,–.

reagovat
Úterý 10. dubna 2012 v 18:44 ® nnnap
nnnap

byla zde řeč o těchto rybičkách. http://aukro.cz/…0780509.html

reagovat
Sobota 31. března 2012 ve 13:40 ® lunimus reakce na …

Tomik> pri chove by ti mohlo pomoct aj nasledovne: http://cs.wikipedia.org/…merick%C3%BD

http://rybicky.net/…noh_americky

reagovat
Sobota 31. března 2012 ve 13:36 ® lunimus reakce na …

Tomik> krmil som rano a poobede … jemne … kolko stihli spotrebovat, aby sa nekazila voda … co sa tyka 2 dni pauzy … male nepreziju ale cim su starsie, su odolnejsie …

reagovat
Sobota 31. března 2012 ve 12:36 ® Tomik reakce na …
Tomik

lunimus> A jak často si krmil ty drobečky? Někdo říká třikrát denně, někdo jednou… Navíc řeším problém,protože je mám na privátě a na víkendy většinou jezdím domů a jestli třeba ty dva dny přežijou bez krmení. Teplotu jsem vyladil na 26 °C a v pondělí nasadím vajíčka :-)

reagovat
Sobota 31. března 2012 v 0:34 ® lunimus reakce na …

Tomik> nemas zac :-) … realne som ich par cyklov odchoval … a mozem povedat, ze zvlast pre liahnutie je lepsie mat kusok vyssiu teplotu cca tych 27°C … ale aj ked budes mat stabilnych 25° tak uspejes … zaklad je, ze sa nesmie podchladit, ani prehriat … je lepsie pouzit väcsiu nadobu, lebo väcsi objem vody ma lepsiu tepelnu zotrvacnost … idealne je vsak pre liahnutie mensi vodny stlpec – tak 5–7cm … vodu nechaj odstat aspon 1 den, nech sa „stabilizuje“ a potom tam nasyp substrat s vajickami. V ziadnom pripade nedaaj do vody este kamene, ale nechaj ciste sklo, pod ktore poloz cierny papier. Budu sa ti lahsie sledovat vyliahnute listonohy. Budu fakt malinke a takmer priesvitne. Prvu davku „jedla“ (den – dva) ziskaju zo zbytkov substratu … ak uz budes pouzivat vajicka z vlastneho chovu, tak treba zacat jemne prikrmovat skor. Vlockove krmivo pre rybicky je fajn :-) Rastu pomerne dost rychlo, takze si ich celkom uzijes :-) … btw. ich chov a odchov je dost podobny chovu rybiciek – halancikov, tiez velmi pekne rybky :-)

reagovat
Pátek 30. března 2012 v 19:33 ® Tomik reakce na …
Tomik

lunimus> díky za rady. Právě se připravuji na svoje první líhnutí a jsem z toho trošku zmatenej, někdo píše na líhnutí 22°C někdo 28°C tak nevím, asi udělám kompromis a voda bude mít 25. Vodu jsem sehnal demirelaizovanou z laboratoře takže by snad neměl být problém, ještě potřebuju doladit pár detailů a v pondělí nasypu vajíčka..:)

reagovat
Pátek 30. března 2012 ve 13:03 ® lunimus reakce na …

Tomik> zvlast je ale treba fakt davat bacha na stabilnu teplotu vody – hlavne pred vyliahnutim … potom uz tak narocne nie su … a relativne dolezite je aj naozaj jemne vzduchovanie …

reagovat
Pátek 30. března 2012 ve 13:02 ® lunimus reakce na …

Tomik> s listonohami mam par skusenosti … predpokladam, ze mas „praveke akvarium“ :-)

rozhodne potrebujes mäkku vodu … ja som pouzival filtrovanu vodu cez BRITA konvice (vysledna tvrdost cca 0,5–1° nemeckej stupnice tvrdosti) a teplotu potrebujes dost stabilnu – cca 27–28°C

ked sa vyliahnu, su fakt dost nenapadne a malinke … takze musis byt trpezlivy pozorovatel :-) … po cca 2–3 dnoch od vyliahnutia treba zacat jemne prikrmovat jemnym vlockovym krmivom pre rybky … inac rastu dost rychlo a bacha, ked maju hlad, tak kanibalizmus im nie je cudzi, ale na druhu stranu ich moc neprekrmuj, lebo sa ti pokazi voda a pojdu do prec …

inac listonohy su celkom sranda vec. Tretie oko je len svetlocitlive aby urcili svoju polohu a ked mas tmu v miestnosti, dokazes ich krasne pomylit s baterkou a oni potom plavu na chrbte :-)

reagovat
Čtvrtek 29. března 2012 ve 23:23 ® nnnap
nnnap

Tomik> mám, s listonoškou. Příjemná, ale nedala. Z toho vyvozuji, že listonoh bude příjemný a dál nevím.

reagovat
Čtvrtek 29. března 2012 ve 23:16 ® Nerodia
Nerodia

Vážení , mam na Vás velkou prosbu .Chystá se výstava o korýších ,tak bych chtěl Vás poprosit jestli by někdo neměl nějaké fotky těchto tvorů (samozřejmě když budou vystaveny, tak bude uveden jejich autor – ctím autorské právo). Moc děkuji za pomoc .

reagovat
Čtvrtek 29. března 2012 v 16:03 ® Tomik
Tomik

Nemáte někdo zkušenosti s listonohy?

reagovat