Chytej.cz

Akvaristický koutek

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 378.239 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 28. března 2012 v 19:27 ® noba reakce na …
noba

troutkiller> é?

reagovat
Středa 28. března 2012 v 16:00 ® troutkiller reakce na …

noba>Hele to si s nima dělej co chceš,kámoše už si si našel tak ti určo poradí.

reagovat
Středa 28. března 2012 ve 13:47 ® noba reakce na …
noba

nnnap> no tak vzhledm k tomu že jsem kuchař, tak s tím posledním bodem bych si měl poradit:-)

reagovat
Středa 28. března 2012 v 9:11 ® nnnap reakce na …
nnnap

noba> těšit se z dosažené úrovně, a přinejhorším, když zazvoní u dveří lidová milice, nemyslím si, že bude mít víc kostí jako cejn. Pánvičky na lívance by nám měli nechat. Prostě jenom nehovořit o tom, že to je titánový nádobí, prostě je to černý, protože to je starý. Teď jenom nemám jasno, jestli na sucho nebo na tuku. Já myslím, že lžička másla jim neublíží.

reagovat
Středa 28. března 2012 v 1:26 ® noba reakce na …
noba

nnnap> si vůl:-) Tak co já ale ted s těma terčema?

reagovat
Úterý 27. března 2012 v 18:19 ® nnnap
nnnap

a to je dobře. Bojkotem terčovců proti změnám klimatu!
Kdo podstrojuje terčovcům, okrádá rodinu! My gupky nedáme, raděj je zbouráme!
A stejnak, ti zbohatlíci dopadnou špatně. Až jim praskne akvárko, tak je to opaří! A pak za náma dolezou, až budou potřebovat zaplatit zdravotní péči, z našeho solidárního balíčku, že jako škhli na tom terčovcovi a vyhodili si plotýnku! A vůbec- chov terčovců bych zdanil! Jak k tomu přijdeme my, co nám zbývá jenom lov kaprů. Kdyby nebylo nickla, tak s ani nezachytáme! Třeba tu http://www.nikl.cz/…afoetida.php se dá moc neutratit a nechat něco děckám do huby!

reagovat
Pondělí 26. března 2012 ve 20:49 ® troutkiller reakce na …

noba>Nevi jestli blbec ale kámoš loni rušil chov a o malbora a krásný modrý placky neprojevil nikdo široko daleko zájem:-(( Neznám moc lidí který v dnešní době koupí 10 placek po 5–8 stovkách,bude jim topit na 32 stupnu a ještě jim pořídí Osmozu na upravu vody:-(( Dneska žije 60%lidí z ruky do huby a tohle je pro ně už mimo mísu!

reagovat
Pondělí 26. března 2012 v 18:34 ® noba reakce na …
noba

troutkiller> a ja blbec za ně utratil tisíce.

reagovat
Pondělí 26. března 2012 v 15:25 ® troutkiller reakce na …

noba>Co s Plackama?Když to vypipláš tak to stejně nikdo nechce ani za dara:-((

reagovat
Neděle 25. března 2012 ve 23:14 ® noba
noba

tak já teda aniž bych to tušil, když jsem na chatě obnovoval toto forum, hlásim snůšku jiker terčovců. Bohužel ve společném akva, takže z toho zas nic nebude.

reagovat
Neděle 25. března 2012 v 18:58 ® troutkiller reakce na …

hraji>Tak já teda taky hlásim nové Skaláry ve dvouch barevnejch variantách:-) Kouřové už čistí lupen tak čekám potomstvo co nevidět:-) Ancíkové už se těší na mnamku:-))

reagovat
Neděle 25. března 2012 v 9:59 ® hraji reakce na …
hraji

noba> hlásím čerstvou snůšku jiker skalár a hejno malých ancistrusů, kteří jsou na světě asi 14 dnů.

reagovat
Sobota 24. března 2012 ve 20:27 ® Ciffik
Ciffik

Já konečně z větší části vyhrál boj s řasou, stačilo svítít o 2 hoďky míň a trochu přihnojit rostlinky a řasa sama mizí. Poslední zbytky mi redukují zakoupené parmičky řasožroutky ,,sae,,

reagovat
Sobota 24. března 2012 v 19:50 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

Včera jsem si konečně přivezl samici raka Cheraxe quadricarinatuse velikosti cca 15cm tak ten můj se konečně dočkal partnerky.

reagovat
Sobota 24. března 2012 v 19:17 ® noba
noba

tak co nového ve světě akvaristiky? Toto téma by nemělo zapadnout:-)

reagovat
Čtvrtek 15. března 2012 v 19:06 ® Alov reakce na …
Alov

Ciffik> Zeleninku mají kluci ráááádi :-D

reagovat
Čtvrtek 15. března 2012 v 10:04 ® Ciffik
Ciffik

tak květ anubiasu padl, stal se vítaným zpestřením jídelníčku ancíků

alov> kupodivu to u mě možná bude taky těma tabletkama pro rybky dna…co jima nekrmím ancík v pohodě, jinak jsem zkoušel okurek a rajče a to byl masakr :-D

reagovat
Úterý 13. března 2012 v 9:33 ® Alov reakce na …
Alov

I to může být ono. Kolikrát Ancík nemá ten správný úkryt a je z toho špatný. Ale jak si napsal. Nejde o nic vážného :-)

reagovat
Úterý 13. března 2012 v 9:31 ® Alov reakce na …
Alov

Njn. Je to boj :-(( Tak je budem množit tu v akvárkách a zas je tam za čas budem sypat zpět :-((

reagovat
Úterý 13. března 2012 v 9:26 ® Alov reakce na …
Alov

Ciffik> Sice s velkým spožděním, ale přece :-)
Pokud je Ancík takový bledý a divný, tak jediné, co si myslím je to, že máš ve vodě bud vysoký obsah dusičnanů nebo nějakou látku, která mu nedělá dobře. Může to být třeba i kousíček nějakého kovu (med,hliník atd). Jeden čas jsem měl podobný problém a zjistil jsem, že za vše mohly krmné tablety. Uvolňovaly jemný prachový zákal, který dokonale ucpal filtr a ten přestal fungovat jak měl. Poznal jsem to podle toho, že když jsem pral molitan, tak to i v teplé vodě z toho šlo hrozně špatně ven. Jakmile jsem tyto tablety zrušil, tak po týdnu zase bylo vše v pohodě. Od té doby futruju jen in nature (salat,špenát,o­kurka,rajče,ba­nanová slupka atd.) a je klid.
Jinak Ancík je všeobecně odolná ryba. Dospělý mi nikdy nepošel na nějakou nemoc. Spíš stářím. Jak říká můj známý, který je chová už desítky let: " Ancík přežije i v hnoji". I když u dnešních přešlechtěných by ten hnůj už byl asi trošku moc :-D

reagovat
Neděle 11. března 2012 v 8:05 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

Zrovna v oblasti tvého bydliště ( Labe) je dosti hojný rak pruhovaný a i krab čínský( ale na něj se musí narazit ale je v Labi). S tou Amerikou je problém v tom že nemam k dispozici žádné fotky abych mohl určit druh raka ( podle jedněch lidí je to rak kamenáč podle jiných lidí je to rak signální).Kdyby byly fotky raka z tohoto území tak by se dalo určit jaký rak tam je( fotky by měly zobrazovat raka z vrchu a ze spodku ,detail klepet z vrchu a spodku).

reagovat
Sobota 10. března 2012 v 16:25 ® noba
noba

Nerodia> Abych pravdu řekl tak jsem na rybách ještě raka nepotkal. Ale hodně jsem jich viděl třeba v lomu Amerika, ale jací to byli to fakt netuším.

reagovat
Sobota 10. března 2012 ve 14:48 ® Nerodia
Nerodia

Vážení kolegové blíží se jaro , rád bych Vás požádal o pomoc k získání mnou hledaných raků a kraba .Jedná se o ty druhy, kteří jsou k nám zavlečení ( ohrožují naší přírodu). Budu velice rád za pomoc ( a vy uděláte dobrý skutek a zároveň i něco dobrého pro naší přírodu).

reagovat
Čtvrtek 8. března 2012 ve 20:19 ® nnnap reakce na …
nnnap

Ciffik> nejlépe hned po otevření. Někteří prodají během minut. Chce to hned.

reagovat
Čtvrtek 8. března 2012 v 19:37 ® Ciffik
Ciffik

V sobotu vyrážím na akva burzu tady u nás v Ostravě, tak se těším jak malej. Co jsem koukal na fotky na netu z předešlých je toho dost k pokoukání a kdo ví, třeba si něco dovezu domů :-93;

reagovat
Čtvrtek 8. března 2012 v 18:55 ® jajco reakce na …
jajco

Ciffik> Mě taky blednou,když lezu do akvária a čistím dno.

reagovat
Čtvrtek 8. března 2012 v 18:53 ® jajco reakce na …
jajco

Ciffik> Já mám ancíky,parmič­ky,tetry,sekav­ce a s nima i slunka a zvládají to všichni v pohodě i s rostlinka­ma.Slunka sem nechal při přechodu z našich rybek na akvarijní.

reagovat
Čtvrtek 8. března 2012 v 9:13 ® nnnap
nnnap
Alov- tvé rybičky smutnými hrdiny jednoho příběhu No a té slepici, v tom červeném triku s hlavou plnou listí bych doporučil, aby šla dělat něco užitečného, třeba montovat škodovky a byla své společnosti nějak užitečná. reagovat
Úterý 6. března 2012 v 10:35 ® noba reakce na …
noba

Ciffik> pokud vím tak to že bledne, znamená že se mu něco nelíbí nebo má prostě z nějakýho duvodu „blbou náladu“ nemělo by to být nic vážného. Vyveďte mě z omylu, jestli se pletu.

reagovat
Úterý 6. března 2012 v 0:58 ® Ciffik
Ciffik

dotaz na Alova, ale uvítám reakce a rady i od ostatních, neb začínám být jemně řečeno zoufalý a příčinou toho je jeden můj ancitrus jenž občas bledne…vím, zní to divně, ale raz za čas prostě jako by vybledl a další den je už ok. Zbylý cucáci jsou ok. Četl jsem něco o reakci snad na dusitany, ale proč pak reaguje jen jeden ze tří? Na nemoc bych to neviděl, zbytek rybek nejeví sebemenší náznaky čehokoliv. Snažím se vypozorovat, zda tomu nepředchází výměna vody nebo jiný zásah do akva, ale zatím v tom žádný pravidlo nevidím. Tak kdyby někdo věděl o co jde? díky

reagovat