Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 378.239 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 6. března 2012 v 0:15 ® noba reakce na …
noba

piero> teda pěstovat neonky, ancistruse a plotice dohromady je dost velkej úlet. to je jak dát do klece žirafu a tuleně a divit se že jim to dohromady nějak nesvědčí. neblbněte lidi!!!!

reagovat
Pondělí 5. března 2012 ve 23:15 @ piero

O.K. Dno půjde. :-) tak rybičky nejlépe obojí. :-) zkusím ještě před vyprovozením stávajících rybiček-ještě není sezóna dravců-koupit lepší světlo a uvidím co ty rostlinky, zda se to zlepší či ne. Asi ne, ale tímpádem alespoň motivace na potom. :-)

reagovat
Pondělí 5. března 2012 ve 23:09 ® nnnap reakce na …
nnnap

piero> tak to by nepřežil ani čak noris.
Vyměň dno, nejlépe za štěrkové ze štěrkáče, nebo praný říční písek a ujasni si, co chceš za rybičky. Teplé nebo studené. Podle toho rostlinky. Teplota kolem 20 vyhovuje dosti rybičkám i rostlinkám.

reagovat
Pondělí 5. března 2012 ve 23:03 ® nnnap reakce na …
nnnap

Ciffik> nádhera. Je to dar a asi sis ho zasloužil.

reagovat
Pondělí 5. března 2012 ve 23:01 @ piero

nnnap> no to teda nepodpořil. :-) ale ancitrus přežívá úplně v klidu. neonky nevydržely a živorodky tak 50na50. :-) a to ty plotičky a ouklejky byly velké jak neonky. :-(( no tak asi nachytám pár řas v létě a bude. :-) s rostlinkama teda končím. :-) 19–21°C je asi málo na pěstování kytiček. :-(( A nebo pak jim dám halogenovou lapmičku nad akvárko, aby bylo dost světla i tepla. :-)) )

reagovat
Pondělí 5. března 2012 ve 22:39 ® nnnap reakce na …
nnnap

piero> no skoro bych si tipnul, že hornbach tvůj projekt nepodpořil:-D Příště uveď, že se jedná o studenovodní akvárium nebo snad kombinaci tropik a ouklej. To jsou šílený kombinace.
Jinak kytky dobře rostou v mramorový drti akorát na hrobech. Umělý.

reagovat
Pondělí 5. března 2012 v 18:43 @ piero

Děkuji za rady a postřehy. Ono možná problém může být i v tom, že tam mámm plotičky, ouklejku a jim podobné a oni mají furt hlad a párkrát už jsem je přistihl, jak ohlodávají ty rostilnky. nejsou nějaké, které by jim nechutnali? :-) ale zkusím to hnojivo a uvidím. :-) Jinak teda nevím, zda to je mramorová drť, ale je to černobílá klasika z Hornbachu. :-)

reagovat
Neděle 4. března 2012 v 11:20 ® nnnap reakce na …
nnnap

jinak já nic proti používání hnojiv nemám. Já jenom, že to je berlička a nepřijdeš na to, kde je chyba. Ideální by bylo, kdybys znal příčinu a tu třeba CÍLENĚ řešil hnojivem. V akváriu lze docílit rovnovážný stav i pouze biologickými zásahy. A není to žádná vyšší dívčí.

piero> ano, rostlinám to jako základ stačí, v zaběhlém akváriu nic jiného nepotřebují. V ZABĚHLÉM. Je to tedy 3D- třetí rozměr je čas. Vydrž tedy.
Chyb můžeš udělat spousty- třeba sis vybral rostlinky, které se potlačují/ to znamená, že si upravují hodnoty pH k obrazu svému/, nezkrátil si kořínky, jinak jim ublížil přepravou/ mohly se nachladit…apod./, materiál dna je nevhodný/ mramorová drť např./, až po chyby v osvětlení, chemismu vody, osádky živočichů…
Ale obvykle se tolik chyb nenaseká a jestli máš běžné rostlinky, štěrkové dno/ nejlépe někde ze štěrkáče/, běžně svítíš, tak se některým začne dařit. Podle toho se pak můžeš zařídit dál.

reagovat
Neděle 4. března 2012 v 9:08 ® noba reakce na …
noba

nnnap> nebo tak:-)

reagovat
Neděle 4. března 2012 v 1:15 ® nnnap
nnnap

no a kdyby sis myslel, že to bez chemie nepůjde, nech nasrat rybičky, šnečíky do vody a taky to jde. Na to, aby ti obyčejně rostly kvítka, nepotřebuješ steroidy.

reagovat
Neděle 4. března 2012 v 0:38 ® noba reakce na …
noba

piero> a já bych doporučil bivoj od rataje.

reagovat
Sobota 3. března 2012 ve 21:34 ® hraji reakce na …
hraji

piero> chce to hnojivo, pokud nepoužiješ tablety, které se zahrabají ke kořenům, například u cryptocorin či echinodor, potom doporučuji používat tekuté hnojivo, které se přidává týdně až jedenkrát za 14 dnů. Velmi se mi osvědčilo

reagovat
Sobota 3. března 2012 v 18:45 @ piero

potřebuji poradit. je nutné mít v akvárku ještě něco výživného pro rostliny pod štěrkem nebo stačí jen dostatečný přísun světla. už jsem měl druhou várku rostlin a světlo asi moc nepomáhá. díky za radu

reagovat
Sobota 3. března 2012 v 0:49 ® noba
noba

pěkné, myslím tek květ

reagovat
Sobota 3. března 2012 v 0:48 ® noba reakce na …
noba

nnnap> dám do něj asi 2 gibicepse, které ted mám v akvu dočasně zapůjčeném od beer.bedy. a vzhledem k tomu že já sám mám starý mobil i brýle tak do Afriky pošlu prd:-)

reagovat
Pátek 2. března 2012 v 11:42 ® Ciffik
Ciffik

dneska se ukázal květ anubiase barteri var. nana

reagovat
foto/forum/2012/th-img19908.jpg
Pátek 2. března 2012 v 11:41 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

noba> zavidím ;-)

reagovat
Čtvrtek 1. března 2012 ve 23:22 ® nnnap reakce na …
nnnap

noba> co do něj navalíš? Toho zlobila?:-)
Jinak nestačí být jenom ekologický, ale ušetřené peníze bys měl poslat do afriky. A svůj starý mobil také poslat do afriky. A své staré brýle poslat do afriky. A nosorožce poslat do afriky, protože si ho tam vystříleli… Vlastně jsme už poslali:-D

reagovat
Čtvrtek 1. března 2012 ve 23:09 ® hraji reakce na …
hraji

noba> no tak je vyhráno a akvárko za pusu je doma

reagovat
Čtvrtek 1. března 2012 ve 22:58 ® noba
noba

:-) !!!!!!!!!!!! NETEČE !!!!!!!!!!!!!:-)

reagovat
Pondělí 27. února 2012 v 17:46 ® nnnap
nnnap

tady se jeden chce poskládat s 2–3, na tydle ribiški http://www.ifauna.cz/…a0e02f7b.jpg L-273 Pseudacanthicus titanicus pleco , vel. 6–7 cm.
Bere jich 32.:-D

reagovat
Neděle 26. února 2012 ve 23:16 ® lunimus reakce na …

noba> obchádza ťa moja slepá závisť :-) … ale kým nekúpim rodinný domček, tak by som ho i tak nemal moc kam dať …

reagovat
Neděle 26. února 2012 ve 12:15 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

noba> To se máš, tak až bude po zkoušce dej vědět.

reagovat
Sobota 25. února 2012 ve 21:43 ® noba reakce na …
noba

hraji> snad nebude,ale vypadá fakt pěkně, nepoškrábané, neomlácené. Při nejbližší příležitostí provedu test těsnosti a dyštak ho zas postavím na původní místo:-)

reagovat
Sobota 25. února 2012 ve 21:10 ® hraji reakce na …
hraji

noba> máš jedničku s hvězdičkou za recyklaci odpadů. Držím palce aby neteklo

reagovat
Sobota 25. února 2012 ve 20:58 ® noba
noba

musím se k něčemu přiznat. Dneska jsem u popelnice sebral cca 180l akvarko. zdá se být ůplně v pohodě a bylo ještě mokré:-) Snad nebude téct. Zatím jsem ho umístil do sklepa :-)

reagovat
Čtvrtek 23. února 2012 v 18:40 ® Ciffik
Ciffik

slíbené foto – na pravo na šutru

reagovat
foto/forum/2012/th-img19854.jpg
Čtvrtek 23. února 2012 v 0:29 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

nnnap> výška akva 30cm, 5cm substrát a 5cm kámen s oddenkem, výška stvolu s květem cca 10cm takže zatím 10cm pod hladinou, ale jestli jsem dobře pochopil info z netu kvete pod vodou ne? :-|

kurňa zítra hodím raděj to foto

reagovat
Středa 22. února 2012 v 18:43 ® nnnap reakce na …
nnnap

Ciffik> docela se těším. Kolik to máš pod vodou?

reagovat
Středa 22. února 2012 v 9:46 ® Ciffik
Ciffik

Chtěl bych se tímto podělit o svůj první akva úspěch, ikdyž já na tom podíl asi nemám…anubias barteri var. nana mi jde do květu už nějakej den, ale až dneska jsem pochopil, že to list na 10cm stopce nebude. Až bude ready foťák vyfotím a šoupnu pak i fotku květu pokud vykvete. Bohááá já su tak štastný :-D

reagovat