Chytej.cz

Akvaristický koutek

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 378.201 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 21. února 2012 ve 20:52 ® Alov reakce na …
Alov

nnnap> Ale dal :-D
Jinak to žraní bylo cílené. 2 přiskoky k plůdku aaaa šluk a ancík v hajzlu. Několikrát po sobě :-((

reagovat
Úterý 21. února 2012 ve 20:18 ® nnnap reakce na …
nnnap

Alov> asi si jim nedal přečíst toto http://www.akvarko.cz/clanky.php?…

Nemají třeba pudově potřebu vzít jikry nebo potěr do tlamky? No a ancistrus v panice prchne na špatnou stranu do trávicího traktu.:-D

reagovat
Úterý 21. února 2012 ve 20:09 ® Alov
Alov

Ty kurvy Simillimy futrujou malé,cca 3 dny vyklubané Ancíky. Setkal už se s tím někdo z Vás?
P.S: Už jsou v oběhu sfině jedny! :-((

reagovat
Úterý 21. února 2012 ve 20:00 ® nnnap reakce na …
nnnap

Ciffik> neplaš. V pohodě je zredukuješ namotáním na špejli, něco jako špagety na vidličku a vytáhneš ven. U mne tato řasa prorůstá jávský mech a jde to z něho krásně. Šneci si s ní neporadí, alespoň klasika, asi jí už považují za vyšší rostlinu. Krevetky možná, otázka jak dlouho vydrží. Tato móda jde mimo mne.

reagovat
Úterý 21. února 2012 v 19:42 ® lunimus reakce na …

Ciffik> ak si tam hodíš slimáky, tak sa ti časom premnožia a už sa ich nikdy nezbavíš … a v horšom prípade sa ti postarajú aj o rastlinky …

reagovat
Úterý 21. února 2012 v 19:40 ® lunimus reakce na …

Ciffik> krevetky

reagovat
Úterý 21. února 2012 v 19:31 ® Ciffik
Ciffik

po dvou a půl měsících od založení akva začínám pozorovat sem tam drobnou zelenou vláknitou řasu… na šitokolistých rostlinách jí v pohodě ožíraj ancíci, ale třeba na takové Liliopsis braziliensis je to celkem problém, nějaký nápad na rybky popř. šnečky popř. jiné řešení co by mě řasy zbavilo? zatím to není žádný extrém, ale raději řešit včas než pozdě…

reagovat
Úterý 21. února 2012 v 18:08 ® lunimus reakce na …

noba> jj … na Aukre je to o trochu ine, ale minimalne by som mu spravil okrem negativneho hodnotenia aj riadne bububu … minimalne preto, aby nemal pocit, ze mu to vzdy prejde … a mozno by som mu poslal cislo uctu na uhradenie rozdielu v cene :-) … ale zas ako pises, ze cena bola do pohody aj na T8 tak to uz je na tebe … ale takymto „hajzlikom“ treba dat jasne najavo, ze si taketo veci dovolovat nemozu …

reagovat
Úterý 21. února 2012 v 18:08 ® nnnap reakce na …
nnnap

noba> tratíš na účinnosti. Dobrej důvod mu to vrátit zpět.

reagovat
Úterý 21. února 2012 v 18:00 ® noba reakce na …
noba

lunimus> tak e-shop je jasnej, ale co si vezmu na nějakym blbečkovy z aukra. dal jsem mu negativní hodnocení, a víc se s tím radši nebudu nervovat.

reagovat
Úterý 21. února 2012 v 17:56 ® lunimus reakce na …

noba> ja osobne som v takychto pripadoch dost zasadovy … obcas si sice vec necham, ale ziadam potom nejaku satisfakciu … napr teraz som si nedavno objednaval z jednoho e-shopu magicke farby (menia svoj odtien podla uhla dopadu svetla) a jednu mi miesto akrylovej zabalili textilnu, ktora je o 1/2 lacnejsia … tu na textil sice moje deti vyuziju, takze si ju necham, ale e-shop mi posiela novu akrylovu samozrejme bez postovneho a balneho a slubili aj nejaky bonus navyse … skratka ak si ma ako klienta chcu udrzat, musia :-)

reagovat
Úterý 21. února 2012 v 17:42 ® noba reakce na …
noba

lunimus>tak jasný, taky jsem mu psal že chci peníze zpět,ale nakonec si ho asi nechám, pač se mi to nechce balit a zas někam posílat. je jasný že na toto spoléhal, ale jsem asi příliš pohodlnej a cena byla ucházející i za ten t8.

reagovat
Úterý 21. února 2012 v 17:25 ® lunimus reakce na …

noba> na tvojom mieste by som kontaktoval predavajuceho aj AUKRO … btw. jedna sa zo strany predavajuceho o podvodnu cinnost, takze ak by sa branil, alebo by nechcel vratit peniaze, tak sa ohrad voci nemu zakonmi, ze sa sratka dopustil podvodu … ak je dodavatel tiez z CR, tak mas peniaze vymozitelne s5 … ja som takto tiez kupil par veci, pricom mi dosli ine, nez objednane … nakoniec som bud dostal nazad peniaze vratane postovneho, alebo spravny tovar :-)

reagovat
Úterý 21. února 2012 v 15:23 ® noba
noba

tak jsem na aukru koupil T5 glomat koupil si T5 zářivky a přišel mi glomat na T8 takže klasickej vošmel. zabil bych

reagovat
Neděle 19. února 2012 v 17:06 ® lunimus reakce na …

Alov> www.akva.sk bola svojho času asi najlepšia stránka na SK/CZ serveroch, čo sa obsahu týka … ale podobne ako tento server, je to postavené hlavne na diskusiách jednotlivých užívateľo, takže kvalita akva.sk je priamo úmerná kvalite chovateľov, ktorí tam chodia … akva.sk malo šťastie na skvelých chovateľov – viď spomínaný arowana a tiež veľa ďalších :-) … ale veď predpokladám, že po prečítaní diskusných príspevkov si dokážeš spraviť obraz, kto je ako skúsený akvarista a komu skôr budeš radiť ty :-)

reagovat
Neděle 19. února 2012 v 17:02 ® lunimus reakce na …

snáď jediná vec, s ktorou by som polemizoval na poslednej uvedenej stránke je veľkosť nádrže pre hypancistrusy – uvádza sa tu od 50L viac … absolútne minimum by som považoval pre tieto ryby minimálne raz toľko – t.j. 100L a viac a stretol som sa dokonca s názorom, že pre L46 sa neoplatí ísť pod 150–200L a hlavne potrebujú priestor viac do dĺžky, ako do výšky :-)

reagovat
Neděle 19. února 2012 v 17:01 ® Alov reakce na …
Alov

lunimus> Dík. akva.sk neznám, ale určitě se tam mrknu a zkusím toho kolegu kontaktovat.
Jinak ty první 2 stránky znám. Rybičky.net jsou takové všeobecnější a spíš tam lezu pro inspiraci interiéru akva. Na hypancistrus.eu jsem pročetl co se dalo. Supr stránka. :-)
Ted už jen vydržet do března a pak teorii proměnit v úspěšnou praxi a bude vyhráno :-)

reagovat
Neděle 19. února 2012 v 16:48 ® lunimus

A este detail tej L46-ky je tu: http://www.hypancistrus.eu/…-zebra-l461/

reagovat
Neděle 19. února 2012 v 16:46 ® lunimus

nechce mi dovolit editovat moj posledny prispevok, tak budem mat aspon o 2 fishbony viac :o)

chcem len opravit jednu adresu … spravne je www.hypancistrus.eu – nie CZ :-)

reagovat
Neděle 19. února 2012 v 15:52 ® lunimus reakce na …

Alov> btw. skus sa pozriet na stranku www.hypancistrus.cz … tusim tam je aj L46-ka … pekna stranka je aj www.rybicky.net … tam ale tusim L46-ku nenajdes … len par podobnych druhov … ale uplne najidealnejsie bude dostat sa na www.akva.sk – ak sa ti podari nadviazat kontakt s uzivatelom Arowana (ak tam stale este je) tak mas vyhrate … uz som na tomto fore nebol sice par rokov (odkedy sa aktivne nevenujem akvaristike), ale skus, ci si na mna este pamäta … a ze ho pozdravujem :-) … je to inac chlap, co patri k svetovej spicke akvaristickych chovatelov … dokonca by som povedal, ze patri do svetovej TOP 100 vky :-)

reagovat
Neděle 19. února 2012 v 11:38 ® Alov reakce na …
Alov

nnnap> No já se v šnecích moc nevyznám, ale moje Betty samice jo, tak je tak nějak udržují v rozumném počtu. Stačí je nechat vyhladovět 2–3 dny a šnečí mimina všetně vajíček jsou zredukována :-D
Jinak pomačkané chutnají i gupkám. O africe ani nemluvím :-))

reagovat
Neděle 19. února 2012 v 11:23 ® nnnap reakce na …
nnnap

Alov> okružák ploský. Sbírat a drtit cihlidám.:-D

Já sem jim dal milost. Přišli s rostlinkami jako vajíčka a snaží se odpracovat mou toleranci. Ampulárie rostou jak blázen, jestli nedaly za měsíc 1,5cm na skořápce, tak sním kuličku bojlí. Jenomže při své žravosti nevlezou všade. Takže diverzifikuji velikost za cenu pozdějšího sběru síťkou a zkrmování slepicím.

reagovat
Neděle 19. února 2012 v 11:05 ® Alov reakce na …
Alov

noba> Podstoupím ti zadara nějaké šneky. Docela se mi to tu množí a nestačím to likvidovat. A jsou odolní jako blázen :-D Takové ty malé kulaté svině to jsou :-))

reagovat
Neděle 19. února 2012 v 11:04 ® Alov
Alov

lunimus> No teoreticky jsem připraven. Naštudoval jsem dostupné články a uvidíme. Ale jak říkám. Nebudu to lámat přes koleno. Důležité je bude udržet na živu, v kondici a pak se uvidí.
Jinak díky za info o stravě. Sice jsem o tom něco přečetl, ale názory se docela rozcházejí. Budu krmit opatrně a pozorovat, co jim jak šmakuje. Samo budou mít kvalitnější stravu než já. O tom žádná. Stejně jako náš pes :-))

reagovat
Sobota 18. února 2012 ve 22:27 ® nnnap reakce na …
nnnap

noba> taky jsem si to obracení na záda kontroloval, ale dali to v pohodě.

reagovat
Sobota 18. února 2012 v 19:45 ® noba reakce na …
noba

nnnap> dík za zajímavé info. Zdechli oba najednou tak to asi bude ta chemka. Ještě jsem četl že když spadne na záda tak se už neotočí. A oba byli na zádech. Ale tak za 20,– mi to žíly neurve:-)

reagovat
Sobota 18. února 2012 v 17:56 ® nnnap reakce na …
nnnap

noba> může to být tím. Tím se ale netrap. Je to jenom byznysšnek. Mají životní úděl podobný lososům. Část života musí strávit ve slané vodě. Táhnou tedy tam a zpět. Ty co k nám vozí jsou ti na cestě zpět. To znamená, že jsou už minimálně v půlce života. Přinejlepším by ti vydrželi rok a půl. Je možné, žes dostal starce nad hrobem a natáhli brka regurélně. Ale myslím si, že jim k tomu pomohly i stopy toho léku.

reagovat
Sobota 18. února 2012 v 0:11 ® noba
noba

nnnap> no dával, ale už je to dost dlouho, a několikrát jsem už měnil vodu a filtruju přes uhlí, ale je možné že tam něco zůstalo. dával jsem tremazol. ten šneky likviduje. to je fakt

reagovat
Pátek 17. února 2012 ve 20:04 ®  reakce na …

nnnap> Taky sem je vyslech a jednohlasně vykartoval :-))

reagovat
Pátek 17. února 2012 v 19:30 ® nnnap
nnnap

mannice> :-D , tobě, kdyby každý večer vylízalo děvčátko ze studny z televizoru, tak bys taky byl hotový:-D

reagovat