Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 378.201 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 17. února 2012 v 19:06 ® 

Mě se nakonec ty dania vzpamatovali.Asi se jim ráčci nepáčili.

reagovat
Pátek 17. února 2012 v 18:47 ® nnnap reakce na …
nnnap

noba> nedávals nějaké léky terčovcům?

reagovat
Pátek 17. února 2012 v 18:26 ® noba
noba

tak mi zdechly obě neritiny, netuším proč. Ampularie jsou úplně v pohodě.

reagovat
Pátek 17. února 2012 v 16:59 ® TOMMY CATFISH reakce na …
TOMMY CATFISH

ale predtým bola tmavočervená… 9-)

reagovat
Pátek 17. února 2012 v 15:14 ® nnnap reakce na …
nnnap

TOMMY CATFISH> to je běžná kondice bettí samičky.

reagovat
Pátek 17. února 2012 ve 14:34 ®  reakce na …

TOMMY CATFISH> Je to otrava NO2 podle mě. Jestli je to tak,tak tý rybičce už nepomůžeš.

reagovat
Pátek 17. února 2012 ve 13:55 ® TOMMY CATFISH reakce na …
TOMMY CATFISH

lunimus> to su ryby mojej priateľky dnes vyčistíme celé akvárium a už tá samica je skoro mŕtva už je podľa mňa neskoro no 9-)

reagovat
Pátek 17. února 2012 ve 13:49 ® lunimus reakce na …

TOMMY CATFISH> fuu … tak to je potom moc malo informacii, co si dal … a chcelo by to fotky tvojich ryb … nie z netu :-)

reagovat
Pátek 17. února 2012 ve 13:23 ® TOMMY CATFISH reakce na …
TOMMY CATFISH

lunimus> fotka je z netu tak nejako vyzerá ta samica čo ešte žije samec nebol nafuknutý a nemajú žiadnu pleseň na sebe

reagovat
Pátek 17. února 2012 ve 13:17 ® lunimus reakce na …

TOMMY CATFISH> no .. na tej fotke toho moc nevidno … nemas vo vode vysoky obsah dusitanov? … aku teplotu ma voda? je voda dostatocne okyslicena? nevidno na rybach nejaku plesen? btw. ta bojovnica sa mi zda tak trochu nafuknuta … nechytila vodnatielku? … toho samca ked si vybral, nemal nafuknute brucho? .. ked ho rozrezes skalpelom, mala by vytiect voda …

reagovat
Pátek 17. února 2012 ve 13:10 ® TOMMY CATFISH reakce na …
TOMMY CATFISH

nnnap> tak nejako vyzerá

reagovat
foto/forum/2012/th-img19798.jpg
Pátek 17. února 2012 ve 13:06 ® TOMMY CATFISH reakce na …
TOMMY CATFISH

nnnap> nemamm dnes vyčistíme celé akvárium trebalo by už uvidíme či to pomôže

reagovat
Pátek 17. února 2012 ve 12:58 ® nnnap reakce na …
nnnap

TOMMY CATFISH> fotku asi nemáš?

reagovat
Pátek 17. února 2012 ve 12:55 ® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

seruste, neviete mi poradiť, moja priatelka ma akvarko v ktorom mám par gupiek, 3 neonky a mala tam aj 2 bojovnice-samec, samica. Ale začali jej zomierať jedna po druhej, uz asi za 5 dni zomreli 3 gupky a samec bojovnice, vyzera to tak ze zomrie aj samica bojovnice, bola cervena a teraz je takmer biela a skoro vobec neplave…tie spominane ryby co zomreli-akoby ich chvostik nemal silu a nedokazali plavat. Neviete co im mohlo byt? 9-)

reagovat
Pátek 17. února 2012 v 10:39 ® nnnap
nnnap

a vůbec, přecházím na krmení granulemi. Po konstatování, že i v tetraminu jsou neoblíbené kousky, po nutnosti vyřešit povinnost nakrmit současně ryby ve sloupci a na dně, řízeným způsobem, se mi toto jeví jako nejvhodnější.

reagovat
Pátek 17. února 2012 v 10:35 ® nnnap
nnnap

po masakru na řasách, i těch, které jsem si chtěl hýčkat, který předvedly ampulárie, chudáci v akvaprodejně podvyživení, musím řešit jejich dokrm. Koupil jsem si tedy na akvaburze granule pro malawi s obsahem 25% spiruliny, takové válečky cca 1,5×5 mm a je kouzelné, s jakou vášní se věnují jejich pozření. To si je postaví, vezmou do " rukou" a ústy jedou…
Podobnost s orálním sexem je čistě náhodná:-D

reagovat
Čtvrtek 16. února 2012 ve 21:39 ® lunimus reakce na …

Ono … dnes by to uz nemal byt zas tak strasny problem … L46ka pochadza z vrchnych tokov rychlo tecucich a teplych riek v Brazilii … t.j. ak si schopny zabezpecit idealnu teplotu, slusne prudenie s dobrym prekyslicenim … vo vode by mali byt takmer v celom objeme rozprasene bublinky vzduchu a idealne krmenie, tak by ti to malo vsetko prezit :-) … idealna velkost pre L46ky – cim väcsie, tym lepsie … 100–150L je take minimum … samozrejmostou je kopec ukrytov :-) … co sa stravy tyka, je to skor mäsozravec … v mäkkej vode kde ziju chyba kopec mineralov a inych latok potrebnych pre rast rias, takze rastlinna potrava je pre nich len doplnkom … do 15–20% … zvysok rozne zive krmenie od cyklopov az po neviem co a kvalitne (mäsove) tablety … skratka na krmive sa neoplati setrit … no a dolezite je dost casto menit vodu, samozrejmostou je tiez kvalitne zabehnuty filter atd. :-) … ale ak sa chystas na chov tejto krasnej rybky, predpokladam, ze toto uz mas aspon teoreticky v malicku :-D

reagovat
Čtvrtek 16. února 2012 v 17:46 ® Alov reakce na …
Alov

lunimus> No kámoši chcou je je L046, takže snad budu mít štěstí.
Jinak budou spolu v jedné nádrží pohromadě až do dospělosti. Teda pokud mi nepojdou :-))

reagovat
Středa 15. února 2012 ve 21:07 ® lunimus reakce na …

Alov> zas, ak som spravne pochopil, ides kupovat Lka este s nejakym kamaratom, cize dokopy mozno nejakych 20 kuskov? … tam uz existuje pravdepodobnost, ze by ste spomu mohli mat aj 2 samce (alebo 2 samice) a mozete sa potom dohodnut, ze si to vzajomne zamenite :-) … jediny problem vseobecne u ancistrusov je, ze ich mnozenie zvykne byt uspesnejsie v pripadoch, kedy su v spolocnej nadrzi prakticky od narodenia … skratka, cim dlhsie sa poznaju, tym väcsia pravdepodobnost na sparenie sa :-)

reagovat
Středa 15. února 2012 v 18:29 ® Alov reakce na …
Alov

klakson> Nebudeš litovat :-)

reagovat
Středa 15. února 2012 v 18:29 ® Alov reakce na …
Alov

lunimus> No tak pevně věřím, že tohle mě nepotká :-)) Zkusím se s ním domluvit, jestli nám to „naporcuje“ s více výtěrů. To by snad tuhle jednopohlavní možnost mohlo eliminovat :-) Dík za info :-)

reagovat
Středa 15. února 2012 ve 13:29 ® klakson

Dal jsem na vaše rady a pořídíl jsem si akvaristickou techniku od a do z, tak jdu studovat :-) . V antikvariátu v Písku jsem za ni dal 10,– Kč pořizovací cena byla 15,– Kčs :-))

reagovat
Středa 15. února 2012 v 10:45 ® lunimus reakce na …

Alov> jj … ked ich kupujes 2–3 cm, a 8–10 kuskov, tak este budes celkom rad, ak nebudes mat vsetko samce, alebo samice, ako sa stalo jednemu kamaratovi … a mal navyse taku smolu, ze ked to zistil, objednal dalsich 10 kusov a dostal dalsich 10 samic :-) … potom sa nastval, kupil dospeleho samca a ten mu zdochol … zrejme ho nadrzane samicky nenechali na pokoji :o)

reagovat
Středa 15. února 2012 v 10:37 ® Alov reakce na …
Alov

lunimus> To držím palce. Rodinný domek by se taky šiknul, ale ted jsem rád, že vůbec žiju, takže snad v budoucnu. Ale kdyby tá příležitost byla, tak jedna cimra na rybišky sichr padne :-))

reagovat
Středa 15. února 2012 v 10:36 ® Alov reakce na …
Alov

lunimus> Prvně bude důležité je dochovat do dospělosti. Žrádlo, voda atd a pak se uvidí. Samozřejmě se chci pokusit o odchov, protože vše co mám doma se snažím množit :-D Ale chce to postupné cíle, takže uvidíme :-)

reagovat
Středa 15. února 2012 v 9:51 ® lunimus reakce na …

Alov> btw. ukecavam zenu, aby sme kupili jeden rodinny domcek na kraji Bratislavy … a zatial ju lamem celkom uspesne … i ked to este zrejme rok-dva potrva, ale je to na dobrej ceste … a ked bude kusok viac priestoru v RD, tak dufam, ze sa mi podari vratit trochu aktivnejsie aj do akvaristiky :-)

reagovat
Středa 15. února 2012 v 9:48 ® lunimus reakce na …

fuu … tak to dobre padli ceny … pamätam si este 2,5–3cm L46 za cenu cca 2.500–3.500,– Sk/kus … zrejme s rastucou dostupnostou reverznych osmoz rastie aj pocet chovatelov L-iek … btw. mas v plane riesit Lka aj na komerciu? … v kazdom pripade ti drzim palce :-)

reagovat
Úterý 14. února 2012 ve 23:16 ® Alov reakce na …
Alov

lunimus> Takže….
L264 – Leporacanthicus joselimai (ten šedý) – 3cm – cca 350 Kč/ks
L306 – Panaquolus sp. (ten červenočerný pruhovaný) – 3cm – cca 180 – 200 Kč/ks
L046 – Hypancistrus zebra (bíločerně pruhovaný) – 3 cm – cca 1 500 Kč/ks
Ty L046 ještě budem řešit, protože to je ranec, takže jsme dohodnuti na slevě podle počtu kusů. Ještě bantuju kámoše, at toho vemem víc a ta cena pak bude prý hodně jinde, tak uvidíme. Já mám představu 8 – 10 ks :-)

reagovat
Úterý 14. února 2012 ve 14:26 ® Alov
Alov

lunimus> Musím odskočit. K večeru ti to tu hodím. Mám to v mailu v objednávce. Musím to pohledat. :-) Zatím zdar :-)

reagovat
Úterý 14. února 2012 ve 14:12 ® lunimus

Alov> ak to nie je tajomstvo … po com teraz idu taketo mlade L-ka, ake ides brat – aj s ich cislom / velkost v cm :-) … uz sa akvaristike aktivne moc nevenujem odkedy som sa ozenil, tak nemam prehlad :-) … ak nechces verejne, kludne do osobky :-)

reagovat