Vyhledávání
Akvaristický koutek
24.4.2008 | zlomiljsemprut | 378.184 zobrazení | 3.587 odpovědí
Ahojte, posílejte prosím
zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a
předávejme si zkušenosti!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 14. února 2012 ve 14:12 ® TOMMY CATFISH reakce na …
-
lunimus> jaaj no tak to je dosť veľká suma
reagovattie by som si ani dovoliť nemohol
- Úterý 14. února 2012 ve 14:09 ® Alov reakce na …
-
lunimus> Ta eLka budu brát mladé, takže tam to ještě nepůjde poznat.
reagovat
1+7 jsem bral ty závojové ancistry. Bral jsem, co bylo. Ale doma mám ještě 2 závojové samce a 5 závojových samic, takže to je v klidu - Úterý 14. února 2012 ve 14:04 ® lunimus reakce na …
-
TOMMY CATFISH> Lkove rady su tak drahe, ze si to bezny akvarista nekupi – tym padom pre akva shopy nezaujimavy tovar – maju v tom len ulozene prachy … navyse ako som spominal L-ka su doradu vsetky desne haklive na prostredie, teplotu, kvalitu vody, krmenie atd … a to ti ziaden shop nedokaze zabezpecit … zdochli by im skor, ako by si ich chcel kupit prvy zakaznik
reagovat… takze L-ka kupis len od chovatelov a chovny par nie je problem kupit aj za 1000,–€ a viac
- Úterý 14. února 2012 ve 14:01 ® lunimus reakce na …
-
Alov> hehe … z vlastnej skusenosti viem, ze moju penazenku vzdy mrzelo, ked som si zobral peniazky navyse, lebo vzdy bolo co dokupovat … btw. co sa tyka toho pomeru 1samec + 7samic, osobne by som bral radsej samcov aspon dvoch … jeden to sice stihne obsluzit vsetko, ale co ak prave narazis na kus, ktory moc nejavi o parenie velky zaujem, alebo co ak zdochne? co nie je pri citlivosti L-koveho radu ziaden problem … staci obycajny transport …
reagovat - Úterý 14. února 2012 ve 14:00 ® TOMMY CATFISH reakce na …
-
Alov> proste sú krásne tie rybky
reagovatlen keby ich malli v akvaristikách
- Úterý 14. února 2012 ve 13:46 ® Alov reakce na …
-
lunimus> No nečekám žádnou procházku růžovým sadem, ale jsem si vědom toho, co mě čeká
reagovat
Jinak fotky jsou z netu. Prozatím je ještě nemám. Jen řeším problém, kolik v březnu s sebou vzít peněz. Jestli akorát na zaplacení objednaného nebo radši něco navíc, kdybych si ještě náhodou něco dovybral - Úterý 14. února 2012 ve 13:36 ® lunimus reakce na …
-
Alov> hehe … viem co stoji aj ta „lacnejsia“ sorta … ale pred kazdym, kto je L-ka schopny chovat a odchovat, davam klobuk dole … a to bez stipky ironie
reagovat… a predpokladam, ze ty vies o com hovorim, lebo Lka niesu ziadne gupky ani ine odolne zivorodky
… drzim ti palce s ich chovom … btw. tie fotky su z tvojich akvarii?
- Úterý 14. února 2012 ve 13:26 ® Alov reakce na …
-
lunimus> Zatím je beru jen zkoušku a čas ukáže, jak to půjde. Beru spíš tu „levnější“ sortu
reagovat - Úterý 14. února 2012 ve 13:12 ® lunimus reakce na …
-
Alov> fuu … klobuk dole … ak chces chovat L-ka … tiez som mal svojho casu moznost ich vyhodne zakupit, ale akosi sa mi zdali vzdy extremne narocni, tak som nikdy nenabral odvahu do nich investovat … zas na druhu stranu L-ka su tak zaujimave, ze ak by sa ti s nimi podarilo rozbehnut odchov, tak sa s tym da celkom slusne zivit
reagovat - Úterý 14. února 2012 ve 13:01 ® Alov
-
Tak dneska haluzově pořízena chovná skupina závojových ancistrů. Celkem 8 ks (1× samec a 7× samice) za cenu 80 Kč/ks. Délka bez ploutví vše 6 – 10 cm. Prostě krasavci.
reagovat
Ted jen řeším otázku, kde je umístit, protože v březnu jedu pro ty eLka a Hypancistry, takže budu muset rychle nechat udělat další nádrž. Asi to uhraju před manželkou, jako že děckám do pokoje jako doplněk interiéru
K tomu jim tam hodím nějakou amazonskou drobotinu a bude
Jsem to ale šikovná opička
- Pondělí 13. února 2012 v 19:01 ® lunimus reakce na …
-
zrybenec> ono nejde ani tak o farbu diód, ako o vlnovú dĺžku svetla … viac info o svetelných zdrojoch pre akvaristiku nájdeš na www.akva.sk … svojho času tam boli o tom siahodlhé diskusie, prípadne niečo by si snáď vysnoril aj na rybicky.net
reagovat - Pondělí 13. února 2012 v 18:50 ® OBr reakce na …
-
zrybenec> svítil bych obojím, kompromisy v případě nějakých kombinací nebývají vždy ideální. Navíc budeš mít šanci zkoušet pozorovat rozdíly při zapnutí jedné či druhé barvy. Modré diody jsou zajímavé, já to zkoušel i jako noční osvětlení, což je docela efektní, ale ryby se k tomu vždycky nahrnuly a po ránu vypadaly jako po noční „kalbě“, takže jsem zůstal zase u klasickejch zářivek
reagovat - Pondělí 13. února 2012 v 18:41 ® zrybenec
-
Chci se zeptat ohledně diod na toto: Někde jsem vyčetl že do akvarii se poživají červené diody pro růst rostlin a modré pro vybarveni ryb a ted si nevim rady mam dat do akvaria modre i cervene a svitit obojimi nebo koupit tyto „růžové“ zdají se mi jako fialové: http://aukro.cz/…6396899.html
reagovat - Pondělí 13. února 2012 ve 14:12 ® TOMMY CATFISH
-
nazdar akvaristi
reagovattak hoďte tu nejaké foto nech sa je na čo pozerať
- Pondělí 13. února 2012 ve 12:35 ® lunimus reakce na …
-
Ciffik> jj … to sa snazim presadzovat uz roky, aby kazdy robil veci hlavne tak, aby bol s tym sam spokojny … podobne, ako som teraz pisal v regionalnej diskusii/ slovensko o horolezectve, aj tu plati ta ista parafraza … to akvarium mas doma ty a ty sa nan budes denne divat, tak sa musi pacit v prvom rade tebe .. nie tvojej navsteve, ktora ho uvidi 1× za rok na 1/2 hodinky
reagovat… a inac tiez sa mi to zda take prirodzenejsie, ked akva nie je prehustene
- Pondělí 13. února 2012 ve 12:01 ® Ciffik reakce na …
-
lunimus> jj něco málo mám načtený, dokonce mám asi celkem štěstí a povedlo se mi asi nastolit jakousi rovnováhu neb jsem nezaznamenal od založení žádný problém s řasamy a sinicemy…ohledně toho zahuštění – no abych pravdu řekl líbí se mi takový styl menší džungle a jen pár rybek – pomalu aby je člověk musel heldat
reagovat - Pondělí 13. února 2012 v 9:47 ® lunimus reakce na …
-
Ciffik> pri obsadenosti akvaria plati (samozrejme orientacne) jednoduchy vzorec 1L vody = 1cm ryby … samozrejme pri väcsich rybach je pomer kusok iny, ale ty popisujes, ze tam mas len „male“ ryby
reagovat… ak mas zavedene kvalitne vzduchovanie, filtraciu atd. tak mozes akva este zahustit
- Pondělí 13. února 2012 v 9:22 ® chosebaits
-
Alov> No tak to je jiná.
reagovatTo je snad základ.První porodnička z flašky od okurek a pak přišla první ,druhá … a nakonec toho byla plná cimra.
- Neděle 12. února 2012 ve 20:16 ® Alov reakce na …
-
chosebaits> Myslel jsem živorodky obecně
reagovat - Neděle 12. února 2012 v 17:54 ® chosebaits reakce na …
-
Alov>Nene,já začínal s mečovkama červenýma a zelenýma a pak ještě blekmoly.
reagovat - Neděle 12. února 2012 v 9:05 ® Nerodia
-
Vážení do svého fotoalba jsem dnes přidal pár fotek mých miláčků.
reagovat - Sobota 11. února 2012 ve 22:35 ® nnnap reakce na …
-
Ciffik> jde to víc. Vem si paraelu s odchovnými nádržemi. Je to jenom o udržení kvality vody.
reagovat
Já tu mám aktuálně 7× neonka, 7× neonka červená, 4× razbora heteromorpha, 5× dánio pruhované, 3× šulcky, 4× neonka zelená, 7× tetra žhavá, 3× sumeček sklovitý, 3× plata, 3× tetra císařská var. back. Takže vlastně 46 ryb. K tomu 2 ampulárie a 4 okružáky ploské. Ještě se mu chystám pořídit do horního patra pár Colisa lalia. V poho. Ale samozřejmě o tom něco vím. - Sobota 11. února 2012 ve 22:14 ® Ciffik reakce na …
-
nnnap> v 54l mám 8× neonka 3× ancitrus (3cm) a 3× panceřníček a zdá se mi to jako strop
reagovat - Sobota 11. února 2012 ve 21:17 ® Alov reakce na …
-
nnnap> Hele, ty si fajn tatka. Ale platy jsou fajn. Na těch začínal snad každý akvarista. Teda za „nás“. To by měl být pro mladýho ten pravý první krok
reagovat - Sobota 11. února 2012 ve 21:00 ® nnnap reakce na …
-
Nerodia> když se tak celkem intenzivně věnuješ chovu ráčků- sepiš knížku. To myslím vážně. Pole neorané.
reagovat - Sobota 11. února 2012 ve 20:55 ® nnnap
-
tak s těma platama jsto trefil
reagovat
Vytáhl jsem kluka na menší akci a říkal si, že mu vyhovím, kdyby se mu nějaká rybka líbila. Protože doteď to byl otcovský diktát. A do čeho myslíš, že první zabořil prst? Do prťavých, červenočerných plat.. Porozmýšlel jsem, zakalkuloval, na myriophyllum mám nějaké drobné zbytky řas, tak jsem mu svolil. I když malé, naserou za půlden to, co ostatní za týden.
Nevadí.Prostě jsem despotou jenom 98% rodinného času. Ale jenom 3 kousky. Pak jse mu líbili sumečci průsvitní, tak ty jsem mu taky schválil, to je taková finta, že i když jsem přidal ryby, tak přes ně vidím na pozadí
, tak jako by v akvárku nebyly a no a satisfakoval jsem se sám nákupem 2+1 teter císařských ve varietě black.
- Sobota 11. února 2012 ve 20:37 ® Alov
-
nnnap> Hele, tak jsem to počítal a v jednom 80 L mám cca 200 ks. Šulcek cca 1 cm velkých
reagovat
P.S: Hod si tam pár kominíků, nějakého mečouna a platu a máš po rovnováze - Sobota 11. února 2012 ve 20:31 ® Nerodia
-
Tady jsou někteří z mých miláčků.
reagovat - Sobota 11. února 2012 ve 20:28 ® Nerodia
- reagovat
- Sobota 11. února 2012 ve 20:05 ® chosebaits
-
nnnap> tak tetrovité ryby,parmičky ,dánia rádi v hejnu a tak to asi není problém tolik ryb.Hlavně jsou to drobné ryby.
reagovat