Vyhledávání
Akvaristický koutek
24.4.2008 | zlomiljsemprut | 378.152 zobrazení | 3.587 odpovědí
Ahojte, posílejte prosím
zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a
předávejme si zkušenosti!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 4. února 2012 ve 22:48 ® lunimus
-
jj … to boli zlate casy … len si dovolim podotknut, ze vobec nemam pocit, ze vykupna cena rybiciek klesala … ta sa pekne drzala stale na jednej urovni … blbe akurat je, ze ked som volakedy predal stovku bojovnic, tak som si mohol dovolit nakupit pol obchodu a dnes, ked vykupia bojovnice za tu istu cenu ako pred 20 rokmi, tak nekupim pomaly ani pixlu kvalitneho zradla … a samozrejme sa to netyka len bojovnic, ale vseobecne akva ryb … mam znameho, ktory svojho casu robil len platy cervene a zasoboval komplet Bratislavu … peniazky si odkladal bokom a cca kazde 2 roky mu to vyslo na fungl nove auto … no dnes by bol rad, aby zaplatil poistku :o) … co sa mna tyka, tak dnes sa uz akvaristike aktivne nevenujem … nie su priestory, nie je tolko casu a v tomto nemam ani podporu u manzelky … manzelka nechce mat doma zvieratko, ku ktoremu sa neda pritulit a tiez sa boji, ze by sme mohli skaredo vytopit susedov …
reagovat - Sobota 4. února 2012 v 15:42 ® Libor
-
Alov> máme celkem asi 5 kubíků v nádržích. Těch starých je pár, ale drží. Tenkrát jediné lepidlo, kvalitní co drželo se myslím jmenovalo Perenator.
Já vyráběl topítka, porodničky, centrální rozvod vzduchu, stojany z jeklů. Skládací lovidlo, šíté doma. Každý víkend lovit vši do rybníka – kde jsou ty časy.
Nutno podotknout že jak šla na horu cena akvárek, zrovna tak klesly výkupní ceny rybiček
reagovat - Sobota 4. února 2012 ve 12:46 ® Alov reakce na …
-
nnnap> Já už lukoprenky nemám. Ale tuším že tenkrát za 30 Kčs udělalo službu jako bejk. O tom žádná. Velké jsem s tim nelepil, ale vytěračky nebo rozplavky do 50 L v pohodě..
reagovat - Sobota 4. února 2012 ve 12:45 ® Alov reakce na …
-
lunimus> No do předražených akva věcí bych v těhle marketech sichr nešel. At už to jsou akvária, ryby, kytky, prostě nic. Už jsem slyšel, co tam mají za kvalitku. Sice pěkně naaranžované, ale to je tak všechno. Ale lidem se to líbí a berou…
reagovat - Sobota 4. února 2012 ve 12:43 ® Alov reakce na …
-
Libor> Však právě, že je to good cena, tak nelením a beru
reagovatPravdou taky je, že ani v jednom ze svých dvou synů nevidím svého akvaristického následovníka. Bohužel. Kdybych měl komu zkušenosti předávat, tak bych lepil jako blázen. Ale říkám si „proč?“.
Hm 20 let už je mazec. To už bych měl trošku bojara asi. Nedávno mi jedno samo domo začlo rosit, ale naštěstí téměř u hladiny. Bylo to způsobeno tím, že občas přisoluju vodu a tá sůl se tím volným rohem odpařovala a krystalizovala a zřejmě mi to tam trošku nahlodala. Spuštěním a utěsněním silikonem jsem to pořešil, ale asi půjde z domu. Má už 17 let, tak mám trošku obavy … - Sobota 4. února 2012 ve 12:14 ® lunimus reakce na …
-
Alov> po pravde … aj ja uz som na to moc lenivy a radsej by som si uz dnes akva asi kupil ako zhanat sklo, lepidlo atd … ale urcite by som neveril akva z Hornbachu, Baumaxu, OBI a pod. Mam par predajni, kde viem, ze to lepia fakt akvaristi odbornici a to je do pohody
reagovat… raz sa moja zena ulakomila na lacnejsie akva z hornbachu a 3× sme ho sli vymenit, lebo kazde slzilo … pri poslednom som to vzdal a pretesnil som to silikonom sam
- Sobota 4. února 2012 v 11:54 ® nnnap
-
jo, jo, lukoprenové stále v provozu.
reagovat - Sobota 4. února 2012 v 11:48 ® Libor
-
Alov> 6kč je dobrá cena, o tom žádná. My máme nádrže snad 20let a drží. Taky jsem se jako kluk dost nalepil, ale jak říkáš, bavilo mě to
reagovat - Sobota 4. února 2012 v 11:34 ® Alov reakce na …
-
lunimus> Hele po pravdě, už jsem na to i líný. Lepení akvária řeším v průměru 1× za 10 let, takže neřeším, jestli mě cca 200 litrové akva vyjde o tágo dráž. Kdysi, jako puběrtáka mě to bavilo. Otec donesl sklo, já si obrousil hrany, zdrsnil a odmastil lepené plochy a bud obyč silikonem nebo dokonce i lukoprenem jsem to slepil. To jsem ale měl ve svém mladitstvém věku více času, chuti a větší zápal. A ke všemu v dětském pokoji 20 akvarií a vytěraček a rozplavek nebylo nikdy dost.
reagovat
Dneska mám 4 nádrže a když už hold některé nevěřím, tak zvednu telefon, zavolám spolehlivému pánovi, nahlásím rozměry a on řekne cenu a datum kdy si mám dojet. Dojedu k němu, akvo stojí na zemi full napuštěné vodou, takže zkontroluju, pán vypustí, naložím a jede se domů. A to mi jakože gratis dává krycí skla. A ke všemu už lepí tou new technologii tlakovou pistolí. PRÝ to vydrží mnohem dýl. No čas ukáže.
Ale myslím si, že např. 250L nádrž za 6 Kč/ 1 litr je cenově fakt srandaO tom si v obchodě můžem nechat jen zdát
- Sobota 4. února 2012 v 10:09 ® nnnap
-
stará lepená akvária nemusí nutně znamenat průser. To pouze nájemně pracující lidé, znaje kvalitu své odváděné práce si nevěří. Ale normálně lepené akvárko, i prastarým, bolševickým/ DDR/ silikonem, slepené normálním člověkem, drží do dnešních dnů.
reagovat - Pátek 3. února 2012 ve 23:59 ® lunimus reakce na …
-
Alov> mozem povedat, ze som zazil uz niekolko zlych akvarii lepenych „odbornikom“ … pokial mas skusenosti s lepenim akva a ide ti to fajn, tak nevidim problem pri dodrzani pravidiel, zlepit si sam aj velke akva … samozrejme kazde jedno akva, co som zlepil som samozrejme najskor vyskusal nad vanou … na vanu poukladam par dosiek, akvarium a pekne naplnit doplna … ak do rana akva neslzi, tak ho dam kludne aj do obyvacky na 5-tom poschodi …
reagovat - Pátek 3. února 2012 ve 22:33 ® amira
-
Z jedné mojí cyklistické vyjížďky jsem si přivezl tuto zajímavou žábu drápatku. Nejdřív žrala jen malé kousky rybek, teď už za týden spořádá středně velkou střevličku východní. Už pro ní mám připravené i větší akvárko, takže až z něj vyženu ryby z venkovního jezírka tak se může přestěhovat. To původní jí už je malé.
reagovat - Pátek 3. února 2012 v 17:57 ® Alov reakce na …
-
hraji> Šulcky jsou fajn. Se snad nikdy nezastaví
reagovatNo nic. Jdu vypucovat mladým ancíkům. Cpou se k hladině, takže mají očividně málo vzduchu a dost dusičnanů. Jsem to asi přehnal s futrem
- Pátek 3. února 2012 v 17:19 ® hraji reakce na …
-
Alov> šulc, ty nejobyčejnější. Ale mám jich hejno a jak jim rupne v kouli, tak lítají na hladinu a zpátky jak blázni. Ale jikry nechráním. Mě se líbí jak furt šmejdí. Úplně stačí, že musím rozdávat ancistrusy a jak to vypadá, tak i platy.
reagovat - Pátek 3. února 2012 v 17:08 ® Alov reakce na …
-
klakson> To bude jistější
reagovat - Pátek 3. února 2012 v 17:08 ® Alov reakce na …
-
hraji> Jakožto většinou
reagovatA copak máš za pancéřáky?
- Pátek 3. února 2012 ve 14:49 ® klakson reakce na …
-
Alov> Což o to, bydlím sice v prvním patře, ale nechtěl bych si vytopit vlastní sklep a nemluvím o těch dalších a ještě případný škody okolo
reagovatNechám to na těch odbornících.
- Pátek 3. února 2012 v 9:18 ® hraji
-
Tak hlásím taky ranní snůšku jiker od pancéřníčků, impulzem ke tření byla včerejší výměna vody.
reagovat - Pátek 3. února 2012 v 9:05 ® Alov reakce na …
-
jajco> Já mívám teplotu mezi 22 – 25 C. Ale pokud jsou dobře živení, tak se vytřou i při 20 C. Teda u mě to tak je. Ale zkus jim teplotu přizvednout o 2 stupně a uvidíš. Někdy to může být ta poslední kapka, která chybí
reagovat - Pátek 3. února 2012 v 8:57 ® jajco reakce na …
-
Alov> Jakou by měl mít ancík teplotu aby se třel?Teď mě tak napadlo jestli teplota nehraje taky roli,mám kolem 23stupňů.
reagovat - Pátek 3. února 2012 v 8:54 ® Alov reakce na …
-
klakson> Kámo, pokud bydlíš v bytě a máš pod sebou někoho na vytopení, tak ani neuvažuj o samo domo lepení. Já když ještě bydlel u rodičů, tak jsem si akvárka lepil sám. A to i třeba 250 litrové. Ale pod jejich bytem byla prádelna, takže pohoda
reagovat
Ale jak jsem se oženil a skončil jsem ve 3 patře, tak už nelepím. To už radši přenechám odborníkům a za 15 let pohodaA je to jednorázová investice, takže pokud mě to akvo v důsledku stojí o litr víc, tak to přežiju a mám klid
- Pátek 3. února 2012 v 8:50 ® Alov reakce na …
-
noba> Ano, je to znak toho, že se u Tebe mají dobře a prospívají
reagovat
Jinak co se týče sumečků na dno, tak bych Ti já osobně Šulcky nedoporučoval. U Terčů máš zřejmě +/- 30 C a to Šulcky dlohodobě nemají rády. Já měl u Terčů 3 roky Corydoras sterbai a supr. Štěrbáci mají oproti Šulckám rády vyšší teploty. V pohodě zvládají kolem 30 C. Taky jsou vzhledově atraktivnější. Akorát cena no. Za Šulcku dáš kolem 15 Kč, ale za Štěrbáka 50 – 80 Kč… - Pátek 3. února 2012 v 0:06 ® klakson reakce na …
-
hraji> Díky. Rozhodně by se mi nelíbil vytopenej byt + škody okolo
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 23:35 ® noba reakce na …
-
Alov> klidně bych ti od pár šulcek pomohl, potřebuju nějaké rybky na dno.
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 23:34 ® noba reakce na …
-
Alov>no taky se z toho nijak nehroutím, ale jsem za to rád. usuzuju podle toho že se u mě mají dobře. Snad se nepletu.
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 23:00 ® hraji
-
klakson> okenní sklo, pokud není float, není na lepení nádrží vůbec vhodné. Nešel bych do toho. To by se mohlo hodně nevyplatit.
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 21:17 ® Alov
-
nnnap> Hel, jak vrazit šulckám špunt do rodidel ha? Jedna skupina 1+2 během dvou týdnů třetí snůška. První jsem přestěhoval, na druhou jsem hodil boba a třetí zas přestěhoval…
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 21:14 ® Alov reakce na …
-
noba> Pokud to jsou diskusí puberťáci, tak to je normální
reagovatTa pravá rodičovská starost teprv přijde
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 20:46 ® noba
-
no tak to nevím jestli je to ad páru, každopádně jikry už jsou ted v tahu. tak nevím.
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 20:29 ® klakson
-
Děkuji za názor a varování uposlechnu
reagovat