Vyhledávání
Akvaristický koutek
24.4.2008 | zlomiljsemprut | 378.146 zobrazení | 3.587 odpovědíAhojte, posílejte prosím
zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a
předávejme si zkušenosti!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 17. ledna 2012 v 18:46 ® Alov reakce na …
-
jajco> Ted te nechápu. Chov a odchov jsou 2 rozdílné věci
reagovatJinak jaká parmička, jaká tetra?
- Úterý 17. ledna 2012 v 18:39 ® jajco reakce na …
-
Alov>Obsádka je Sekavec,Přísavka,Parmička,Tetra a Slunka.Nejde mi až tak o chov,jako o vytvoření co nejlepšího prostředí a následné vytření ancíků,ty mám nejraději.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 18:32 ® Alov reakce na …
-
hraji> Taky se mi občas „neplánovaně“ vytřou ve společném, ale jde o to, jakou chce mít kolega jajco úspěšnost v odchovu. Pokud půjde cestou „silné kusy přežijou“, tak mu pár mladých vždy zůstane. Pokud ale chce dosáhnout vyšší procentuelní úspěšnosti odchovu, tak to chce podmínky jiné a potomstvo cíleně krmit.
reagovat
Taky záleží na obsádce společné nádrže. Pokud tam jsou neagrsivní druhy ryb, tak může být úspěšnost vyšší. Ale stačí nějaká bojovnice, mečovka nebo např.cichlida a stane se čerstvě vylíhlý půdek pro tyto rybky pochoutkou. - Úterý 17. ledna 2012 v 16:36 ® jajco reakce na …
-
hraji> To těm mojim se nějak nechce,ale je pravda,že jak psal Alov je to i o krmení a já krmil jen tabletama a o nějaké okurce a špenátu s rajčetem sem vůbec nevěděl.Teď už týden dávám zeleninku a s radostí pozoruju jak se cpou.Uvidíme jestli se něco podaří.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 16:24 ® hraji reakce na …
-
jajco> ancistrus se mi opakovaně vytírá ve společné nádrži a odchovává mladé.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 ve 14:48 ® Alov reakce na …
-
jajco> Je to v prvé řadě o krmení
reagovatAle neboj se i občas přidat koretru nebo vločky (Tetramin, Lonmix) atd. Sekavce Ancík vyžene, když jdou na něj chutě
- Úterý 17. ledna 2012 ve 14:36 ® jajco reakce na …
-
Alov> Takže jestli dobře chápu,je to dost o vhodné stravě?Já prozatím zkusím tu trubku a budu sledovat jestli tam leze i ten sekavec,ten je totiž převážně v úkrytech pod kořeny a ancík nemá prostor pro tření.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 ve 14:28 ® Alov reakce na …
-
jajco> Určitě tam šance je. Tu fotku s jikrama, co jsem tu dával včera jsem právě přenášel ze společenské nádrže, kde mám mraky Ancíků, Panceřníčků a Tlamovce. Jen je trošku nevýhoda, že se hůř ti Ancíci krmí cíleně. Musíš krmit i ostatní ryby, které nemusejí dobře snášet tlející rostlinou složku potravy. Já jim futro nechávám do úplného sežrání. Teda krom šlupek od banánů. Tam je nechám vyžrat tu měkkou vnitřní vrstvu a pak to vyhodím…
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 ve 14:26 ® Alov reakce na …
-
Libor> Já používám ke tření trubky dle nákresu dole, protože plůdek občas přenáším do odchovné nádrže, takže to přenesu i s vodou a samcem
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 ve 13:05 ® jajco reakce na …
-
Alov> Díky za rady.Myslíš že ve společném akvariu mám taky šanci?Mám tam na dně ještě sekavce příčnopruhého a přísavku thajskou,ta ale půjde ven,protože napadá ostatní rybky.Jinak okurkou a rajčetem je cpu poslední dobou dost,předtím dostávali z neznalosti jen tablety.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 ve 12:50 ® Libor
-
Alov> s úspěchem je třu v půlených dutých cihlách, je tam jen jedno nebezpeščí aby cihla člověku neupadla a nerozbila dno nádrže
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 ve 12:48 ® Alov
-
jajco> Nejlepší je ho hodit do solo nadrže v poměru 2 samci a 5 – 6 samic. Nádrž aspon 50 – 80 litrů, bez štěrku, max štěrk v květináči a v tom nějakou kytku. Do nádrže dát nějaký ten kořen nebo skalku pro úkryt samic.
reagovat
Do nádrže dát 2 třecí trubky viz.obrázek.
No a pak už jen futrovat zeleným. Listy hlaávkového salátu, listový špenát (používám bonduele), slupky salatových okurek, slupky od bananů a občas spařené rozpůlené rajče. Vše krom špenátu je třeba zatížit pomocí gumičky nebo kolíčku na prádlo a malého kamene ke dnu. Rajče napichuju na špejli a špejli strčím pod kámen.
Pokud budeš poctivě krmit a 1× za 14 dní vyměníš 1/3 vody, tak se cca do měsíce dočkáš snůšky jiker od 2 i více samic u jednoho samce - Úterý 17. ledna 2012 v 10:23 ® džigit reakce na …
-
skwor> nene,já už to tu níže psal.Měl jsem klasiky a pak nějakej RED tenhle RED Tiger Oscar,se mi mohl jenom zdát
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 10:04 ® jajco
-
Alov> Jaké podmínky vytvořit pro vytření ancitrusů?
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 10:03 ® skwor
-
mannice> To bude danio malabarské, jenom ne moc vybarvené.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 10:01 ® skwor reakce na …
-
džigit> Ten je krásnej, Tvůj? Vrubozubce jsem chtěl, bohužel to bylo v době, kdy jsem akvaristiku hodně omezil, takže na ně už nedošlo.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 0:50 ®
-
nnnap> Díkes
reagovattaky taky
- Úterý 17. ledna 2012 v 0:44 ® nnnap
-
kluci, jdu
reagovat,
. Více viz. všeobecná. Mějte se jak chcete, třeba i dobře.
- Úterý 17. ledna 2012 v 0:42 ® nnnap reakce na …
-
noba> konečně nějakej dotaz na kterej neznám odpověď. Já si dal pauzu zrovna v době boomu forem terčovců. Nicméně odpověď bych hledal tady http://www.google.cz/search?…
reagovat
Je to myslím jasné. I red melon existuje ve variantách. - Úterý 17. ledna 2012 v 0:36 ® noba reakce na …
-
nnnap> no tak uvidíme. Parazity jsem se ted snažil vyléčit entizolem tak to snad pomůže. A mám ještě jeden dotaz
reagovatmusej mít i malý red melon bílou hlavu? nebo se dobarví
- Úterý 17. ledna 2012 v 0:12 ® nnnap reakce na …
-
noba> taky měla stará štěstí, že prachy zůstaly v autě
reagovat
Za ty peníze to muselo být s parazitama. Ale ty z nich nějak dostaneš. Ty černé pruhy- to bude změnou nálady se projevovat původní kresba hnědých, bych si tady, tak z rozletu plácnul. Tedy jestli se neschovávaj, tak se projevuje stejnak původní forma terčovců. Tak si vyber. - Úterý 17. ledna 2012 v 0:05 ® džigit reakce na …
-
nnnap> tak sem se splet.Já je zkoušel,než se dozrál k těm větším obludkám.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 0:03 ® džigit
-
Alov> já na to taky koukal,jak jelen.Tiger Oscar a tak krásně vybarvený.Ty klasiky i Redy byli v dospělosti většinou míň barevní než za mlada,měli ty barvy takové rozpité.Tohle je fantazie!!!
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 0:02 ® noba reakce na …
-
nnnap> mimochodem 250 za pěkné 12cm terče je cena jak ze sna. Já za to koupil 5cm red melon. Jenže tomu jelito ještě úplně do detailu nerozumím a teď se nestačím divit že jsou za 1. zaparazitovany a za 2. se jim delaji černé pruhy. Nevídané
reagovat - Pondělí 16. ledna 2012 ve 23:56 ® nnnap reakce na …
-
džigit> určitě ne. To jsem si jist.
reagovat - Pondělí 16. ledna 2012 ve 23:55 ® reakce na …
-
nnnap> dania malabarská byl i můj tip..Tak se nevzrušuj,když toho máš tolik za sebou.Je třeba zakápnout
Alov- A já myslel, že takovej tahoun jako ty mi poradí
reagovat.
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 23:55 ® noba reakce na …
-
džigit> jednička a dvojka
reagovatdóóóbrý
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 23:52 ® džigit
-
mannice> to nevypada na tu Lysou
reagovat - Pondělí 16. ledna 2012 ve 23:51 ® nnnap
-
mannice> víš, já po štyrech hodínách spánku, 14ti ve faše, v tom 700km za volantem a ty se mě zeptáš na fenku dania malabarského. Sem chtěl mít volno.
reagovatNa té druhé fotce je typická kresba aequipinnatuse. Půjde o nějakou gold formu. I ta postava je typicky samiččí, od malabarické. Ale jsem málo vzrušen z diskuze o povolence, možná mi to nemyslí.
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 23:44 ® džigit
-
nnnap> neni
reagovatjá je kdysi choval,klasiku a redy,ale oscárek není tak lehce vidět.Ty „svině si málem chtěly i povídat
Pak "jedničce“ jeblo,jak pohryzli maleho a šli z domu.„Dvojku“ sem zatím k akvárku nedošoupal