Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 378.124 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 10. ledna 2012 ve 21:46 ® nnnap reakce na …
nnnap

Frk> já sem musel, víš. To bylo pro regula:-D

reagovat
Úterý 10. ledna 2012 ve 21:40 ® Frk reakce na …
Frk

nnnap/ sice bych tě občas nejraději s těmi „zavádějícími“ obraty posslal v dál, ale na druhou stranu s jinými populární formou vystihneš podstatu věci. Takže v té odbornější složce… jen dál:->

reagovat
Úterý 10. ledna 2012 ve 21:23 ® Frk reakce na …
Frk

čoveče, teď v sobotu jsem si koupil na burze rybky, které mají řasu požírat. Dívím se ale je to pravda.....

reagovat
Úterý 10. ledna 2012 ve 20:49 ® nnnap reakce na …
nnnap

noba> šnečci jsou zajímavou, leč opomíjenou skupinou akvarijních živočichů. Často považováni za přítěž. Přitom jsou pracanti. Otroci nádrže. Ale jako jsou ryby dravé a nedravé, tak i v říši plžů jsou užiteční dobráci a ti, na slušné společnosti parazitující.
Jsou daleko citlivější jako ryby. Ve tvém případě, s nižším pH jak 7, zabiješ většinu šneků pouhým přidáním několika ml léčivých přípravků s obsahem malachitové zeleně, metylénové modři nebo kombinací těchto látek s mědí apod.

reagovat
Úterý 10. ledna 2012 ve 20:09 ® noba reakce na …
noba

nnnap> no taky jsem se z toho nezhroutil, ale v minulém akva jsem měl ruduchu a ta mi zlikvidovala všechny rostlinky.Ta aktuální je řekl bych zelená, nebo hnědá a je to zatím v normě, tak snad se to nějak nezvrhne. A pořídím si taky nějaké šnečky.

reagovat
Úterý 10. ledna 2012 v 18:56 ® nnnap reakce na …
nnnap

noba> se nediv. Ani já se nedivím. Hlavy nám proplachují kaprem, nebo biomolitany, nebo filtry o rozměru akvária. Záleží jak moc jsi zasažen vyplachovači hlav.
Řasa je organismus, který do akvária patří. Je možné ji z estetického hlediska potlačovat, lze to mnoha způsoby, ale všimni si slůvka potlačovat. Je na přání každého soudruha, jak moc proti ním ale prakticky se ta válka nedá vyhrát. Naštěstí. V opačném případě by to znamenalo vyhrát sám proti sobě.
Ty ses dočkal později, protože si měl nové akvárko, nový písek, novou vodu, pár rybek. Donesl sis je tam nejpozději v momentě posledního nákupu rostlin.
Já sem použil staré dno, to jsem moc nemáchal, nesterilizoval, mám tam 40 ryb v prakticky 40 litech vody, málo rostlinek, ty si nechám rozrůst, přihnojil dávku, jak bych tam měl plno, tedy vše naopak, ale nechávám hlupáky si o tom myslet co si myslej. Já se těším z radosti rybišek, počínající řasy, prvních nových lístků anubiasů, vallisnérek, prvních jiker od schultzei a dokonce i za to odněkud s rostlinkami přivandrovalé šnečí vajíčko, ze kterého se vyklubal okružák ploský, chudák jeden na kořeni pracující, tak i toho jsem po úvaze nerozmáčkl. Prostě nenech si vyplachovat hlavu lidmi, kteří jsou hloupější jak ty. Nebo hloupější jak já, aby to nevyznělo jinak, než sem zamýšlel.

reagovat
Úterý 10. ledna 2012 ve 14:23 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

noba> Není problém si jí pořídit, problém je se jí zbavit.

reagovat
Úterý 10. ledna 2012 ve 14:21 ® noba reakce na …
noba

nnnap> tak jak jsem se posledně divil že už máš řasu. Tak už ji mám taky:-((

reagovat
Úterý 10. ledna 2012 v 10:58 ® TOMMY CATFISH reakce na …
TOMMY CATFISH

Alov> tých 3 čo si dal tak su paradne a ten tretí je najkrásnejší ale cena musí byť dosť vysoká

reagovat
Úterý 10. ledna 2012 v 10:56 ® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

nnnap> noo tak až nie je to tak wela :-)

reagovat
Úterý 10. ledna 2012 v 10:55 ® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

Alov> šialenec :-D 12 dosť no :-) a ten tigrovaný je pekný nooo

reagovat
Úterý 10. ledna 2012 v 10:53 ® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

Nerodia> dobre vedieť :-)

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 ve 23:11 ® Alov reakce na …
Alov

nnnap> Tak to je okyš. Já podle velikosti čentotřicet až čentošede…

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 ve 22:33 ® nnnap reakce na …
nnnap

Alov> stopade

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 ve 22:28 ® Alov
Alov

jajco> Kousky to jsou pěkné, ale ta pořizovací darda už moc pěkná není teda :-D :-O

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 ve 21:03 ® jajco reakce na …
jajco

Alov> Pěkný kousky,už spřádám plány na akvárium,to zkusím!

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 v 19:38 ® troutkiller reakce na …

noba>Tak jim tam dej dvě Skaláry a uvidíš že si už nezobnou:-(( Placky sou k prdu,už jen to topení je v dnešní době záhul!

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 v 19:35 ® noba reakce na …
noba

troutkiller> náročný jsou. pravě jsem akorát do akva nasypal lečiva na parazity. je to celkem fofr. No když vidím jak se vrhaj na žrádlo tak bych se divil že se dají odtrčit.

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 v 19:24 ® troutkiller reakce na …

noba>Hezký jsou ale moc náročný a lekaji se každého pohybu:-(( Musíš je mít samotný protože každá jiná ryba je nepustí ke korytu:-)

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 v 19:16 ® noba reakce na …
noba

troutkiller> to já je ted mám v oblibě. ty velký jsou takový majestátní. Ale něž jsem k nim zběhl, tak jsem měl rád akary a kančíky

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 v 19:12 ® Alov
Alov

Taký zajímavý kousek, ale bude chtít asi slušně nasvětlit, jinak to bude obyč Ancík :-)
No a ten druhý :-O No coment :-)
A ten třeti kuuuuua :-)

reagovat
foto/forum/2012/th-img19388.jpgfoto/forum/2012/th-img19389.jpgfoto/forum/2012/th-img19390.jpg
Pondělí 9. ledna 2012 v 19:08 ® Alov
Alov

nnnap> Po kolik máš možnost splašit ty L 213?

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 v 19:04 ® troutkiller reakce na …

Alov>Já zas nemusim placky,jsou to takový pitomí ryby:-((

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 v 18:57 ® Alov reakce na …
Alov

troutkiller> Skaláry zrovna nemusím. Nevím proč. Nikdy jsem si k nim nenašel cestu. Otec je kdysi dělal ve velkém, tak možná proto nemá ta ryba pro mě to kouzlo. Moje srdcovka jsou krunýřovci a panceřníčci. Jejich spolubydlící tak nějak obměnuju podle chuti a nálady. Od Gupek přes afriku po labyrintky :-)

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 v 16:58 ® troutkiller reakce na …

Alov>Když sem ještě dělal ryby na kšeft tak nějakej Němec vypsal odměnu 100 000 marek pro toho kdo dokáže v zajetí odchovat Gybicepse,ani nevim jak to s nima je tedˇ páč sem si nechal jen dvě nádrže,v jedný Skaláry a ve druhý Afriku.Mám ještě takovej sen,vyměnit ty obyč Skaláry za Alty:-)

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 ve 14:10 ® Alov
Alov

nnnap> To jsou jeby! Jsem málem omdlel :-O :-D

http://www.gigaexotic.eu/…mci-odchovy/

http://www.gigaexotic.eu/…ci-brazilie/

http://www.gigaexotic.eu/…ci-kolumbie/

http://www.gigaexotic.eu/…-sumci-peru/

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 ve 13:58 ® Alov
Alov

Ještě jsem zapomněl dodat, že pokud pořídím oba níže uvedené druhy, tak se asi budu chtít zbavit cca 20ks dospělých Ancistrů. Pokud by měl poté někdo zájem, tak se určo nějak domluvíme (prodej,výměna atd.). Jen chci podotknout, že posílat je nebudu. Jen osobní předání. Jsem z Krnova :-/

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 ve 13:45 ® Alov reakce na …
Alov

troutkiller> No je jich jak hoven po pravdě. I ty moje 2 fotky nejsou úplně stejné, takže ted babo rad :-D
Ale jsou nádherní. Ty pyžamáky budu brát určo tak 10 kousků. No a ty tygry ještě uvidím, Vzhledem k tomu, že se jedná o novinku to bude asi slušná kasa za ně. Uvidíme. Poptávky jsou již zaslané. I do dojčlandu. Doufám, že po překladu z Gůglu nebude fricek v hajzlu z toho :-D

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 v 7:54 ® troutkiller

Alov> Asi jo:-(( Ten co mi plave v akvárku je mín červenej:-)) Myslel sem že je jen nějakej rozhozenej:-)) )Těch Ancíku je strašně moc:-(( Tak moc že už to jen číslujou:-((

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 v 0:12 ® Alov
Alov

nnnap> Správně. Máš u mě toho plusa, takže můžeš dojít za kmotra až budu křtít :-)

reagovat