Vyhledávání
Akvaristický koutek
24.4.2008 | zlomiljsemprut | 378.119 zobrazení | 3.587 odpovědí
Ahojte, posílejte prosím
zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a
předávejme si zkušenosti!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 8. ledna 2012 v 16:02 ® TOMMY CATFISH reakce na …
-
Alov> skôr som mal koreň z Domaše a bol parádny ale som newedel že ho treba vyvariť a potom som ho vyhodil lebo plával na hladine
reagovatpozadie je provizorné to je od SERA taka kniha tam su pridane biotopy 4 či 5
- Neděle 8. ledna 2012 v 16:00 ® TOMMY CATFISH reakce na …
-
jajco>
reagovatsranda ja mam take stare hrnce a v nich varím repku a kukuricu na ryby
- Neděle 8. ledna 2012 v 15:59 ® jajco
-
Alov> Sem slabší,mám z harty jen dva.Dají se tam najít pěkné kousky.
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 v 15:56 ® Alov reakce na …
-
TOMMY CATFISH> Oprava. Koukám, že pozadí je
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 v 15:56 ® Alov reakce na …
-
TOMMY CATFISH> Tak tak. A ještě bych hodil nějaké pozadí. Průhledné akvárko taky není pro rybky moc top
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 v 15:55 ® Alov reakce na …
-
jajco> Hele, jezdiš na Hartu, tak se stačí jen dívat. Beru jen kořeny, které jsou dlouhodobě ve vodě. Z Harty mám 3 kousky. Ale pravda, Hrnec dostane vždy zabrat. Používám výhradně zavařovací hrnec. Je dost velký
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 v 15:48 ® jajco reakce na …
-
Alov> Sem si jednou dotáhl kořen z orlíku,asi borovice.Podle rady jsem ho vyvařil a manželka mě málem zabila.Použil sem hrnec z kuchyně a byl pěkně zasmolenej!Smola nešla vůbec dolu.Pěkné kořeny mám z harty.
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 v 15:44 ® TOMMY CATFISH reakce na …
-
Alov>
reagovattak cez leto nejaký ten koreň nájdem
postrkám tam aj nejaké iné kamene a je to
- Neděle 8. ledna 2012 v 15:38 ® Alov reakce na …
-
TOMMY CATFISH> Jasan v pohodě. Já kdysi nic nekupoval. Štěrk jsem si vzal u řeky. Podle zrnitosti jakou jsem chtěl jsem zvolil síto, štrk osil, doma vyvařil. Je mnohem pěknější než ten bílý. Placaté kameny taky z řeky. A kořeny jsem si dotáhl z potoka, opět vyvařil a šup tam s ním. Jako pěkný ukryt poslouží i skořápka od kokosového ořechu rovněž vyvařená
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 v 15:29 ® TOMMY CATFISH reakce na …
-
Alov> treba mi ešte niečo kupiť za akvarko lebo tam mam len taky blud vycapený
reagovatten hrad mi priniesla priatelka
to som dal ho tam preto aby sumce mali nejaký úkryt
- Neděle 8. ledna 2012 v 15:19 ® Alov reakce na …
-
TOMMY CATFISH> Bílý štrk? Chyba kamaráde. Nech se zavřít do prosklené místnosti s bílou podlahou na měsíc a pak poznáš, jak se cítí rybky. Tmavší podlahu mají rybky radši a lépe se i vybarví. Tu sříceninu komentovat nebudu. Nemám takové věci rád…
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 v 15:13 ® TOMMY CATFISH
-
tak fotky mojho akvarka
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 v 9:30 ® nnnap reakce na …
-
Cudla> půďáky mám 2, skleněnné baňky taky jakésik se najdou. Ale půďák sem do toho svého necpal, protože objektivně musím přiznat, že to rostlinkám moc dobře nedělalo, navíc při výšce svého pokladu pouhých 30 cm jsem místem na výšku neplýtval. Takže se svým písečákem do skla si s tím velice šikovně vyběhnul. Holt, hold. Kdo umí, umí.
reagovat
Já, už vzhledem ke krytu, budu muset tolerovat setový filtr, ale jak to vypadá, nezůstane kámen na kameni. Každý si dnes hraje na biofiltr, ale odstranit drobné částečky z vody né a ne. Takže přijdou na řadu pověstné české ručičky, aby z díla marketingových guru udělaly něco prakticky funkčního.
Hele, to tam máš afinnisy, že jo. Stará škola se pozná. - Sobota 7. ledna 2012 ve 22:59 ® Cudla
-
půďák ani baňku neseženeš,to je sci-fi ještě že to trochu umim ze sklem a lepidlo se dá taky sehnat tak mam kliku.Voda jako fík.
reagovat - Sobota 7. ledna 2012 v 19:55 ® nnnap reakce na …
-
Cudla> hezký to máš. Dobře si s tím vym ehmehm…
reagovat
Se slzou v oku vzpomínám na křišťálově čistou vodu s půdním filtrem nebo i s obyčejnou skleněnkou s vatou. - Sobota 7. ledna 2012 v 18:27 ® Cudla
-
vybodnul sem se na elektro,molitan a uělal sem jednoduchý vnitřní písečáky zastrčil do rohu a jednou za 14 dní vyperu písek a je klídek.Foto na ho… mobil
reagovat - Sobota 7. ledna 2012 v 16:26 ® nnnap
-
tak jsem zakroutil elektrofiltru krkem. Zlatá stará skleněnka se silonovou vatou. Podvázal jsem mu vejcovody a zklidnil ho. Viděl jsem, zejména jak ta elektrozrůda nesvědčí heteromorphám. Odvděčily se pohybem po celé nádrži.
reagovat - Pátek 6. ledna 2012 v 19:23 ® TOMMY CATFISH reakce na …
-
noba> dobré monštrum
reagovatja mam take malinke
- Pátek 6. ledna 2012 v 16:46 ® nnnap reakce na …
-
Bigpista> samozřejmě jsem myslel prodlužovat osvit v souladu se souladem
reagovatZkusit přisvítit, když mám hnědé řasy. Experimentálně a podle viděného rozhodnout. Při přebytku zelených řas naopak opětovně ubrat hodiny osvětlení, třeba pouze na atraktivní čas. Všeho s Mírou
- Pátek 6. ledna 2012 v 16:36 ® Bigpista reakce na …
-
nnnap> Samozřejmě záleží na výšce vodního sloupce a dalších věcech. Délkou osvitu se to do určité míry dohnat dá, ale z vlastní zkušenosti musím říct, že příliš dlozhý den se negativně podepisuje jak na výskytu řas, tak na kondici ryb.
reagovat - Pátek 6. ledna 2012 v 16:15 ® nnnap reakce na …
-
noba> ano, konečně se dělá. Vypadá to na zelenou. To mne zajímalo, jak se těch 15W na 54l projeví. S potěšením jsem nalézal příznaky zelené řasy na kořenu.
reagovat
Ono bych tady chtěl říct všem, co laborují s osvětlením, že udávaných 35/50/75/100W na 100l není dogma. Orientačně to stačí. V praxi ovšem záleží na tom, ne, pouze kolik máte watů, ale je rozdíl, jestli to pere do 50cm vodního sloupce nebo třeba pouhých 30cm, jestli máte krycí sklo, jak vysoko ve krytu je zářivka umístěna, máte plovoucí rostliny apod. Proto sleduji každý kousek akvária jak se projeví a podle toho buď budu řešit přidání zdroje, nebo změním umístění rostlinek, změním obsádku apod.
Také lze dosáhnout i se slabším zdrojem prodloužením doby svitu, potřebné kandely do chlorophylu. Je skoro jedno jestli 8h*18w nebo 10h*15W. Jestliže si myslíte, že rostlinky potřebují více světla, prodlužte osvit. Klidně 15 hodin denně. - Pátek 6. ledna 2012 ve 2:21 ® Ciffik reakce na …
-
nnnap> jj tohoto znám, tuším se teď jmenuje Clea helena. Otázkou je zda se pak nedostanu do začaovaného kruhu – aby pak nebyl problém s nedostatkem ,,krmení,,
zatím mám levatky pod kontrolou, osobně si myslím, že je brzy vysbírám ve velikostech bez možnosti rozmnožení – uvidíme
reagovat - Pátek 6. ledna 2012 v 0:34 ® noba reakce na …
-
nnnap> pěkný potvory
reagovata ty už máš řasy? koukal jsem že ten jeden žere výhradně je.
- Pátek 6. ledna 2012 v 0:32 ® noba reakce na …
-
TOMMY CATFISH> 400 litrů. myslel jsem si kolik to nebude a už bych klidně bral větší. to je fakt droga
reagovat - Pátek 6. ledna 2012 v 0:31 ® noba
-
Bigpista> díky
reagovat - Čtvrtek 5. ledna 2012 ve 23:23 ® nnnap reakce na …
-
Ciffik> neritiny se neboj, ta se v akvárku nerozmnoží.
reagovat
A když už, tak killer http://rybicky.net/…vka_vrazedna - Čtvrtek 5. ledna 2012 ve 22:06 ® jajco reakce na …
-
Ciffik> Mě šneky spolehlivě zlikvidovali hrouzci.Dostal sem akvarium s veškerou výbavou i rostlinkama a taky s malýma uliťákama.Strýcovi pošli všechny rybky,tak se na to vykašlal a než mi to vše předal chtěl se zbavit šneků chemií.Marně,po měsíci u mě doma se jim začalo zase dařit.Až hrouzci je zlikvidovali.
reagovat - Čtvrtek 5. ledna 2012 ve 21:58 ® Ciffik
-
nnnap> brrrr já jsem co se týče šnečků opatrný, vzpomínám si na dětská léta a tátův utrápený výraz, když zamořili jeho akva…
já jsem si společně s rostlinami z aquadaho dotáhl domů pravděpodobně levatku s kterou zatím úspěšně přikrmuji
reagovatuž už to vypadá, že mám vyhráno a dva dny na to další mrška
- Čtvrtek 5. ledna 2012 ve 21:36 ® nnnap
-
tak jsem včera dodal akvárku 5 nových hostů- šneky http://rybicky.net/…ritina_zebra a http://maniakva.sweb.cz/marisa.htm
Je fakt, že neritinu nakladené jikry od pancéřníků vůbec nezajímaly a u marisy se zas můžu těšit na souboj marisa: vallisneria
reagovat - Čtvrtek 5. ledna 2012 ve 13:01 ® TOMMY CATFISH
-
noba> parádne akvarko
reagovatkoľko litrové ?