Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 378.100 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 25. prosince 2011 v 15:22 ® noba
noba

já u nich mám 2 gibicepse cca 25–30cm a jsem z nich neštastnej. jsou to krásné ryby ale dělaj v akva neskutečnej bordel a přestavby. jenže mi je líto se jich zbavit.

reagovat
Neděle 25. prosince 2011 v 15:22 ® noba
noba

já u nich mám 2 gibicepse cca 25–30cm a jsem z nich neštastnej. jsou to krásné ryby ale dělaj v akva neskutečnej bordel a přestavby. jenže mi je líto se jich zbavit.

reagovat
Neděle 25. prosince 2011 v 15:20 ® noba reakce na …
noba

ten red melon mám taky jsou super měl jsem pár cca 12cm, ale jeden mi bohužel nepřežil

reagovat
Neděle 25. prosince 2011 ve 14:28 ® Alov
Alov

Já půjdu do těhle. Už jsem je měl a nádhera :-) Po 6 kousků :-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img19211.jpgfoto/forum/2011/th-img19212.jpg
Neděle 25. prosince 2011 ve 14:09 ® Alov reakce na …
Alov

noba> Určitě běž do těch mladých. Za ten peníz si jich pořídíš 6 – 10 ks, pěkně si je odchováš a budeš je mít hodně dlouho.
Já uvažuju, že příští rok se taky vrátím k terčovcům. Plánuju nádrž 600 litrů a do ní tak 12 kousků. Už i barvy mám vybrané :-) A na dno šoupnu 30 ks Corydoras sterbai. Podle mých zkušeností snad jediní panceřníčci, co dlouhodobě vydrží vyšší teploty ke 30C. A dělníci dna jsou obvzlášt u placek k nezaplacení :-)

reagovat
Neděle 25. prosince 2011 ve 13:20 ® noba reakce na …
noba

Alov> tak tomu se říká užitečná informace. Chtěl jsem právě už ty velké, tak to ještě asi přehodnotím. ted musím najít nějakého chovatele v okolí Prahy. v akvaristice kupovat nebudu

reagovat
Neděle 25. prosince 2011 ve 12:06 ® Alov reakce na …
Alov

noba> Zdar! Radši běž do mladých. Starší kousky špatně snášejí změnu prostředí, složení vody atd. Neprojeví se to hned, ale po nějakém měsíci může být po nich.
Já bral vždy terčáky ve velikosti 5 – 6 cm a nikdy mi žádný nepošel a za rok měly 10 – 12 cm v pohodě :-)

reagovat
Neděle 25. prosince 2011 v 0:49 ® noba
noba

dostal jsem od ježíška 1000kč na nákup tečovců. Nějaké 2 pěkné kousky by za to snad být mohli:-)

reagovat
Pátek 23. prosince 2011 ve 21:35 ® zalesak05
zalesak05

regulus> Máte pravdu je to bělička, ještě jednou jsem se podíval na ploutve běličky, oukleje a té rybky co mám v akvárku.

reagovat
Pátek 23. prosince 2011 ve 21:30 ® zalesak05 reakce na …
zalesak05

regulus> Hele, vždyť jste tu rybu ani neviděl, okouna poznám stoprocentně, s tím jelcem by to mohla být pravda, ale podle mojeho atlasu se to na běličku moc nepodobalo, i když podle atlasu tady na chytej jo, no holt mám asi blbou knihu a přiznám se, že běličku jsem viděl poprvé v životě. Ten okoun je to fakt, toho poznám a řekl bych, že v rybářských potřebách se k nim ten okoun dostal tak, že ty rybky chytali do čeřínku a asi je nepřebírali a hodili do akvárka, ale pravděpodobnějš je, že ho tam měli naschvál, protože jsem četl, že na lov velkých okounů je nejlepší malý okoun.

reagovat
Pátek 23. prosince 2011 v 19:51 ® nnnap
nnnap

je zachycena fáze prvního napuštění, tímto kontrola těsnosti nádrže, momentálně se rozplavává kořen z afriky.

reagovat
Pátek 23. prosince 2011 v 19:49 ® nnnap
nnnap

dobrý večer přátelé. Dovolte mi k příležitosti znovuobnovení tradice živých akvárií u dynastie nnnap, pozvednout číši Ryzkinku Rýnského, Lobkowicz, archív 1994. Nechť toto víno, v barvě tmavé slámové žluti, vynikající vůně i chuti znamenité, doprovází kroky nástupce mého, nechť nový koníček i jemu přináší, co i mně bylo přinešeno. Nechť neonky mu rozšiřují očka, kdo ví, možná se i terčovců dočká.
NAZDRAVÍ!

reagovat
foto/forum/2011/th-img19187.jpg
Pátek 23. prosince 2011 v 18:26 ® regulus reakce na …
regulus

zalesak05> nic ve zlým, ale je tady tohle http://www.chytej.cz/atlas_ryb/ a byť ti je 14 tak číst nejspíš umíš, co takhle si tu rybku najít??? Částečně tě omlouvá, že nemáš papíry, ale i tak, běličku snad pozná každej malej kluk. Mimochodem, skoro bych se vsadil, že ta druhá ryba bude perlín nebo plotice.

reagovat
Pátek 23. prosince 2011 v 18:16 ® zalesak05 reakce na …
zalesak05

Asi ta jedna rybka bude ouklej.Ale když ji vyplaším, tak se snaží uplavat a narazí do stěny akvárka. Zvykne si na to?

reagovat
Pátek 23. prosince 2011 ve 13:21 ® zalesak05
zalesak05

Dneska jsem si koupil dvě rybky do akvárka, první ještě vzhledem ke svým dosavadním znalostem nejsem jaksi schopen rozeznat, ale ta druhá je okoun. Koupil jsem je v rybářských potřebách po 10 Kč jako nástražní rybky.

reagovat
Středa 21. prosince 2011 v 10:30 ® Alov reakce na …
Alov

M.BURNES> Osobně si myslím, že to je tak, jak ti to psali kluci u sousedů.
I podle mého se jedná a o bílý povlak z hladiny, který se tvoří při nedostatečném vzduchovaní. Ono sice filtrem uděláš proudění vody, ale nezajistíš dostatečné okysličování. Bublinky vzduchu, jak na hladiny praskají tyto nežadoucí prvky "vystřelují na krycí sklo a tam to už zůstane. Nehledě na to, že kyslík jako takový zabranuje tvorbě podobných svinstev.
Ona ta bílá blanka se po čase na hladině srazí a udělá takový bílý chrchel. Ten je třeba ručně odstranit a poté zavést vzduchování. Problém by měl být odstraněn.
Osobně bych ještě trošku přisolil vodu, ale nemám zkušenosti s chovem sladkovodních krevetek, takže nevím, jak by přidání soli snesly…

reagovat
Středa 21. prosince 2011 v 9:45 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

M.BURNES> Zkus to najít tady: http://rybicky.net/…va-pomocnici

Nebo to zkus vyfotit.

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 v 19:07 ® M.BURNES
M.BURNES

Ahoj potřebuju pomoct dcera má akvárko ve kterém jsou krevetkY a šneci a udělali se tam něco jako pavučiny a plavou tam takové malinké bílé tečky netuší někdo co to je a co s tím?

reagovat
Neděle 18. prosince 2011 v 11:32 ® noba reakce na …
noba

nnnap> to znamená že je můžu mít i v čistě osmozové vodě?

reagovat
Sobota 17. prosince 2011 ve 20:41 ® nnnap reakce na …
nnnap

noba> odhadnul bych to na 7–8 dGH. Mladé na tom ještě asi neuděláš.

reagovat
Sobota 17. prosince 2011 ve 20:08 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

Alov> Aháááááá :-))

reagovat
Sobota 17. prosince 2011 ve 14:56 ® Alov reakce na …
Alov

Bigpista> Myslel jsem Nobovo akvarko :-)

reagovat
Sobota 17. prosince 2011 ve 13:40 ® noba reakce na …
noba

nnnap> zatím jsem to udělal 2\3 osmoza a 1\3 vodovod, hodnoty jsem neměřil pač zatím nemám jak.

reagovat
Pátek 16. prosince 2011 ve 21:08 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

Alov> Jestli se bavíme o tom, co psal džigit, tak akvárko 1mx1mx1m má 1000 litrů, takže tunu dělá jen voda. no, té vody tam ve skutečnosti bude tak maximálně 800 litrů, 150 připadne na dno a 50 bude chybět od horního okraje.

reagovat
Pátek 16. prosince 2011 ve 20:27 ® Alov
Alov

Bigpista> Já to odhaduju na cca 900 kg maximálně.
- voda 400 kg
- štěrk a šutry 150 kg
- akvarko cca 100 kg
- stojan s krytem max 100 kg

Ještě tam mám toleranci 150 kg, ale přes 900 kg to nemá určitě :-)
Já mám v zakrytovaném stojanu celkem 600 litrů a sečteno to mám poctivě na 1200 kg +/- 10 kg :-) Mi lepilo docela :-D

reagovat
Pátek 16. prosince 2011 ve 20:23 ® Alov
Alov

Dutý panel v paneláku unese ve volném prostoru 960 kg/m2, u příčky a 1m ve vzdálenosti od ní 1250kg/m2 a u nosné zdi a ve vzdálenosti 1m od ní 1800kg/m2.
Já sice bydlím v cihlové družstevce, ale podlahu máme z dutých panelů. Stojan má 1200 kg a pohoda. Zatím :-D

reagovat
Pátek 16. prosince 2011 v 11:57 ® džigit reakce na …

Bigpista> v přízemí paneláku :-)) To bylo za bolšana,tak to nikdo moc neřešil.Ovšem po nějakých upozorněních si dal do sklepa stojku :-D

reagovat
Pátek 16. prosince 2011 v 11:53 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

džigit> Tak tohle chce opravdu dobré stropy. Se sklem a štěrkem to vidím na 1,5 tuny… Jestli se mi ale někdy podaří pořídit si vlastní domek, tak mám něco podobného v plánu. Musela to být nádhera.

reagovat
Pátek 16. prosince 2011 v 11:49 ® džigit

nnnap> tohle měl kdysi můj kolega 1m x 1m x 1m uprostřed pokoje.Bohužel se oženil a musel likvidovat.Ovšem vypadalo to úžasně

reagovat
Pátek 16. prosince 2011 v 10:36 ® nnnap
nnnap

noba> a jakou vodu jsi jim vlastně připravil? Máš nějaké hodnoty? A jakou vodu jim budeš stabilně chystat?

reagovat