Vyhledávání
Akvaristický koutek
24.4.2008 | zlomiljsemprut | 378.100 zobrazení | 3.587 odpovědí
Ahojte, posílejte prosím
zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a
předávejme si zkušenosti!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 25. prosince 2011 v 15:22 ® noba
-
já u nich mám 2 gibicepse cca 25–30cm a jsem z nich neštastnej. jsou to krásné ryby ale dělaj v akva neskutečnej bordel a přestavby. jenže mi je líto se jich zbavit.
reagovat - Neděle 25. prosince 2011 v 15:22 ® noba
-
já u nich mám 2 gibicepse cca 25–30cm a jsem z nich neštastnej. jsou to krásné ryby ale dělaj v akva neskutečnej bordel a přestavby. jenže mi je líto se jich zbavit.
reagovat - Neděle 25. prosince 2011 v 15:20 ® noba reakce na …
-
ten red melon mám taky jsou super měl jsem pár cca 12cm, ale jeden mi bohužel nepřežil
reagovat - Neděle 25. prosince 2011 ve 14:28 ® Alov
-
Já půjdu do těhle. Už jsem je měl a nádhera
reagovatPo 6 kousků
- Neděle 25. prosince 2011 ve 14:09 ® Alov reakce na …
-
noba> Určitě běž do těch mladých. Za ten peníz si jich pořídíš 6 – 10 ks, pěkně si je odchováš a budeš je mít hodně dlouho.
reagovat
Já uvažuju, že příští rok se taky vrátím k terčovcům. Plánuju nádrž 600 litrů a do ní tak 12 kousků. Už i barvy mám vybranéA na dno šoupnu 30 ks Corydoras sterbai. Podle mých zkušeností snad jediní panceřníčci, co dlouhodobě vydrží vyšší teploty ke 30C. A dělníci dna jsou obvzlášt u placek k nezaplacení
- Neděle 25. prosince 2011 ve 13:20 ® noba reakce na …
-
Alov> tak tomu se říká užitečná informace. Chtěl jsem právě už ty velké, tak to ještě asi přehodnotím. ted musím najít nějakého chovatele v okolí Prahy. v akvaristice kupovat nebudu
reagovat - Neděle 25. prosince 2011 ve 12:06 ® Alov reakce na …
-
noba> Zdar! Radši běž do mladých. Starší kousky špatně snášejí změnu prostředí, složení vody atd. Neprojeví se to hned, ale po nějakém měsíci může být po nich.
reagovat
Já bral vždy terčáky ve velikosti 5 – 6 cm a nikdy mi žádný nepošel a za rok měly 10 – 12 cm v pohodě - Neděle 25. prosince 2011 v 0:49 ® noba
-
dostal jsem od ježíška 1000kč na nákup tečovců. Nějaké 2 pěkné kousky by za to snad být mohli
reagovat - Pátek 23. prosince 2011 ve 21:35 ® zalesak05
-
regulus> Máte pravdu je to bělička, ještě jednou jsem se podíval na ploutve běličky, oukleje a té rybky co mám v akvárku.
reagovat - Pátek 23. prosince 2011 ve 21:30 ® zalesak05 reakce na …
-
regulus> Hele, vždyť jste tu rybu ani neviděl, okouna poznám stoprocentně, s tím jelcem by to mohla být pravda, ale podle mojeho atlasu se to na běličku moc nepodobalo, i když podle atlasu tady na chytej jo, no holt mám asi blbou knihu a přiznám se, že běličku jsem viděl poprvé v životě. Ten okoun je to fakt, toho poznám a řekl bych, že v rybářských potřebách se k nim ten okoun dostal tak, že ty rybky chytali do čeřínku a asi je nepřebírali a hodili do akvárka, ale pravděpodobnějš je, že ho tam měli naschvál, protože jsem četl, že na lov velkých okounů je nejlepší malý okoun.
reagovat - Pátek 23. prosince 2011 v 19:51 ® nnnap
-
je zachycena fáze prvního napuštění, tímto kontrola těsnosti nádrže, momentálně se rozplavává kořen z afriky.
reagovat - Pátek 23. prosince 2011 v 19:49 ® nnnap
-
dobrý večer přátelé. Dovolte mi k příležitosti znovuobnovení tradice živých akvárií u dynastie nnnap, pozvednout číši Ryzkinku Rýnského, Lobkowicz, archív 1994. Nechť toto víno, v barvě tmavé slámové žluti, vynikající vůně i chuti znamenité, doprovází kroky nástupce mého, nechť nový koníček i jemu přináší, co i mně bylo přinešeno. Nechť neonky mu rozšiřují očka, kdo ví, možná se i terčovců dočká.
reagovat
NAZDRAVÍ! - Pátek 23. prosince 2011 v 18:26 ® regulus reakce na …
-
zalesak05> nic ve zlým, ale je tady tohle http://www.chytej.cz/atlas_ryb/ a byť ti je 14 tak číst nejspíš umíš, co takhle si tu rybku najít??? Částečně tě omlouvá, že nemáš papíry, ale i tak, běličku snad pozná každej malej kluk. Mimochodem, skoro bych se vsadil, že ta druhá ryba bude perlín nebo plotice.
reagovat - Pátek 23. prosince 2011 v 18:16 ® zalesak05 reakce na …
-
Asi ta jedna rybka bude ouklej.Ale když ji vyplaším, tak se snaží uplavat a narazí do stěny akvárka. Zvykne si na to?
reagovat - Pátek 23. prosince 2011 ve 13:21 ® zalesak05
-
Dneska jsem si koupil dvě rybky do akvárka, první ještě vzhledem ke svým dosavadním znalostem nejsem jaksi schopen rozeznat, ale ta druhá je okoun. Koupil jsem je v rybářských potřebách po 10 Kč jako nástražní rybky.
reagovat - Středa 21. prosince 2011 v 10:30 ® Alov reakce na …
-
M.BURNES> Osobně si myslím, že to je tak, jak ti to psali kluci u sousedů.
reagovat
I podle mého se jedná a o bílý povlak z hladiny, který se tvoří při nedostatečném vzduchovaní. Ono sice filtrem uděláš proudění vody, ale nezajistíš dostatečné okysličování. Bublinky vzduchu, jak na hladiny praskají tyto nežadoucí prvky "vystřelují na krycí sklo a tam to už zůstane. Nehledě na to, že kyslík jako takový zabranuje tvorbě podobných svinstev.
Ona ta bílá blanka se po čase na hladině srazí a udělá takový bílý chrchel. Ten je třeba ručně odstranit a poté zavést vzduchování. Problém by měl být odstraněn.
Osobně bych ještě trošku přisolil vodu, ale nemám zkušenosti s chovem sladkovodních krevetek, takže nevím, jak by přidání soli snesly… - Středa 21. prosince 2011 v 9:45 ® Bigpista reakce na …
-
M.BURNES> Zkus to najít tady: http://rybicky.net/…va-pomocnici
Nebo to zkus vyfotit.
reagovat - Úterý 20. prosince 2011 v 19:07 ® M.BURNES
-
Ahoj potřebuju pomoct dcera má akvárko ve kterém jsou krevetkY a šneci a udělali se tam něco jako pavučiny a plavou tam takové malinké bílé tečky netuší někdo co to je a co s tím?
reagovat - Neděle 18. prosince 2011 v 11:32 ® noba reakce na …
-
nnnap> to znamená že je můžu mít i v čistě osmozové vodě?
reagovat - Sobota 17. prosince 2011 ve 20:41 ® nnnap reakce na …
-
noba> odhadnul bych to na 7–8 dGH. Mladé na tom ještě asi neuděláš.
reagovat - Sobota 17. prosince 2011 ve 20:08 ® Bigpista reakce na …
-
Alov> Aháááááá
reagovat - Sobota 17. prosince 2011 ve 14:56 ® Alov reakce na …
-
Bigpista> Myslel jsem Nobovo akvarko
reagovat - Sobota 17. prosince 2011 ve 13:40 ® noba reakce na …
-
nnnap> zatím jsem to udělal 2\3 osmoza a 1\3 vodovod, hodnoty jsem neměřil pač zatím nemám jak.
reagovat - Pátek 16. prosince 2011 ve 21:08 ® Bigpista reakce na …
-
Alov> Jestli se bavíme o tom, co psal džigit, tak akvárko 1mx1mx1m má 1000 litrů, takže tunu dělá jen voda. no, té vody tam ve skutečnosti bude tak maximálně 800 litrů, 150 připadne na dno a 50 bude chybět od horního okraje.
reagovat - Pátek 16. prosince 2011 ve 20:27 ® Alov
-
Bigpista> Já to odhaduju na cca 900 kg maximálně.
- voda 400 kg
- štěrk a šutry 150 kg
- akvarko cca 100 kg
- stojan s krytem max 100 kgJeště tam mám toleranci 150 kg, ale přes 900 kg to nemá určitě
reagovat
Já mám v zakrytovaném stojanu celkem 600 litrů a sečteno to mám poctivě na 1200 kg +/- 10 kgMi lepilo docela
- Pátek 16. prosince 2011 ve 20:23 ® Alov
-
Dutý panel v paneláku unese ve volném prostoru 960 kg/m2, u příčky a 1m ve vzdálenosti od ní 1250kg/m2 a u nosné zdi a ve vzdálenosti 1m od ní 1800kg/m2.
reagovat
Já sice bydlím v cihlové družstevce, ale podlahu máme z dutých panelů. Stojan má 1200 kg a pohoda. Zatím - Pátek 16. prosince 2011 v 11:57 ® džigit reakce na …
-
Bigpista> v přízemí paneláku
reagovatTo bylo za bolšana,tak to nikdo moc neřešil.Ovšem po nějakých upozorněních si dal do sklepa stojku
- Pátek 16. prosince 2011 v 11:53 ® Bigpista reakce na …
-
džigit> Tak tohle chce opravdu dobré stropy. Se sklem a štěrkem to vidím na 1,5 tuny… Jestli se mi ale někdy podaří pořídit si vlastní domek, tak mám něco podobného v plánu. Musela to být nádhera.
reagovat - Pátek 16. prosince 2011 v 11:49 ® džigit
-
nnnap> tohle měl kdysi můj kolega 1m x 1m x 1m uprostřed pokoje.Bohužel se oženil a musel likvidovat.Ovšem vypadalo to úžasně
reagovat - Pátek 16. prosince 2011 v 10:36 ® nnnap
-
noba> a jakou vodu jsi jim vlastně připravil? Máš nějaké hodnoty? A jakou vodu jim budeš stabilně chystat?
reagovat