Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 378.095 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 27. listopadu 2011 v 0:59 ® nnnap reakce na …
nnnap

noba> pro začátek půjdeme do teter. Je to malé akvárko. Takže čistotné kliďase. Velikost mi nevadí, rovnováhu udržím levou zadní. Každý by měl začít neonkami. Trochu magie. Přes ně se překopat ke gupkám, potom pokusy o nějaké tření jikrnaček a pak podle libosti každého soudruha. Vybírám něco do chladnější vody. Čistý biotop to nebude. Spíše stejné požadavky na prostředí.

reagovat
Neděle 27. listopadu 2011 v 0:46 ® noba reakce na …
noba

nnnap> no ale myslím že vím kdo se bude v akvu nejčastěji šťourat?:-) a co za biotop si vymyslel?

reagovat
Sobota 26. listopadu 2011 ve 20:55 ® nnnap
nnnap

DŮLEŽITÉ DĚLENÍ PRO SVĚT, CHYTEJ.CZ, ČT1!

Rozhodl jsem se, že klukovi ukážu rybu nejen na talíři, ale i v nekonzumo­vatelné podobě, tedy že vyhovím jeho touze po zvířátku a demokraticky jsem rozhodl, že to budou akvarijní rybičky.:-)
Tímto bych se tedy chtěl zařadit mezi vás, řadové chovatele a smýt ze sebe nálepku bohapustého teoretika, plácala, medvídka mývala a být Vám rovnocenným kolegou. Tedy chystám klukovi jednu ze svých původních nádrží. Kopu se v starých krámech, nadávám nad cenou zářivky, vymýšlím biotop, sestavu nádrže…
Maje staré dna jsem jedno aktivoval/ jak moderni!/, chystám se udělat apgrejt jednoho malého stojanu pro začlenění do 21 století…
Bude to malá nádrž pro vyzkoušení rozmaru jednoho lidského štěněte.

reagovat
Sobota 26. listopadu 2011 v 1:40 ® noba reakce na …
noba

nnnap> zkušenosti co se týče naměřených hodnot jsou super, jinak odpadní vodu jsem nainstaloval přímo do odpadu, takže radši ani nevím kolik toho odpadu je, ale příště to ještě vypojím a podívám se. Ale možná radši nevědět:-)

jinak pokud by o této osmoze někdo přemýšlel tak doporučuju. Hlavně me potěšilo že v balení byly komplet všechny součástky k napojení na vodu i odpad včetně teflonové pásky k utěsnění, a navíc tam byly i náhradní filtry. za ty prachy myslím že super.

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 v 19:44 ® nnnap reakce na …
nnnap

noba> a jaké jsou první praktické zkušenosti? Jaký je poměr získané a odpadní vody? Zhruba.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 ve 21:55 ® noba
noba

do tohdle akva si dej tak neonky. 25cm pstruha bych videl tak aspon na 500l, aby to k něčemu bylo.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 ve 21:22 ® Erik
Erik

co než zmasím

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 ve 21:09 ® Erik
Erik

a tak pro 1 by stacil ne?

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 ve 21:03 ® džigit reakce na …

nnnap> na tu chvíli,než je zmasí…

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 ve 20:37 ® nnnap reakce na …
nnnap

Erik> ne

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 ve 20:20 ® Erik reakce na …
Erik

pro ty pstroužky mam vybráno toto akvárium co říkáš je dostačujcí na 2–3 pstroužky tak kolem 20–25 cm http://petdiscont.cz/index.php?…

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 ve 20:20 ® Erik reakce na …
Erik

pro ty pstroužky mam vybráno toto akvárium co říkáš je dostačujcí na 2–3 pstroužky tak kolem 20–25 cm

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 16:22 ® džigit reakce na …

noba> že bych začal svým 200 litrovým :-))

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 16:07 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

džigit> Moje štěstí je, že jsem ženu akvaristikou nakazil. Teď momentálně máme doma každý dvě nádrže a lámem si hlavu nad tím, jak tam dostat větší.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 16:07 ® noba reakce na …
noba

džigit> tak to chce začít jen nějakým malým a pak postupně zvětšovat:-)
no a nebo ho prostě dovalit ze sklepa, napustit a holt pak už se nedá nic deělat:-)

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 15:57 ® džigit

noba> no moja mi,krom rybařina, trpí „akorát“ různé ptákoviny ohledně výčepu a gastro.To už jsem měl než si mně ulovila.Akvárko ze sklepa si zatím vystěhovat do patra nemůžu,prý by to tím určitě neskončilo…
Prý mi k tomu stačí djembe a slabost pro feferony a bylinky :-))

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 15:53 ® noba reakce na …
noba

Bigpista> no to si všimla hned, ale co s tím pak už mohla dělat:-)

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 15:51 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

noba> Ještě řekni, že si nevšimla :-D

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 15:43 ® noba reakce na …
noba

džigit> Jak si to uhodnul?:-) když jsem jel pro tu čtyřstovku co ted mám,tak jsem to přitelkyni radši ani neřek:-)

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 15:34 ® džigit reakce na …

noba> z Tebe mají doma asi taky radost :-))

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 15:24 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

noba> Pěkné, tak ať voda rybám šmakuje :-)

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 15:09 ® noba
noba

Provedl jsem orienrační měření KH i GH je na nule a PH cca6

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 ve 14:56 ® noba
noba

tak je nainstalováno a voda jak ze studánky:-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img18949.jpg
Úterý 22. listopadu 2011 v 11:53 ® osprey reakce na …
osprey

Erik> Oni sežerou ledacos, ale granule pro danou věkovou skupinu budou nejlepší. Dělají se jiné pro malé pstruhy a jiné pro velké. Důležitá bude silná filtrace.

A nakonec – dva pstroužky jsem kdysi v akvárku měl a jsou to takové bláznivé ryby. Lítají jak magoři, všeho se lekají…

Třeba takoví nejsou všichni. Kdyžtak časem poreferuj, jak ti to šlape.

reagovat
Pondělí 21. listopadu 2011 ve 21:51 ® Erik
Erik

Dobrý den chci si pořídit do 110l akvária malé pstroužky ale nevím čím je krmit jestli granulemi nebo něčím jiným děkuji

reagovat
Pondělí 21. listopadu 2011 ve 14:48 ® HaD
HaD

Věnuji dvě akvária za odvoz. Věnuji dvě akvária za odvoz. Cca 180 a 260 l. Volejte 608323472

reagovat
Čtvrtek 17. listopadu 2011 v 16:07 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

Tohle jsem neměl na mysli.Ale když Vás to zajímá tak cca 1O min.

reagovat
Čtvrtek 17. listopadu 2011 ve 14:48 ® nnnap reakce na …
nnnap

Nerodia> jak dlouho se vaří?

reagovat
Čtvrtek 17. listopadu 2011 v 11:05 ® Nerodia
Nerodia

Kdo by chtěl něco o racích tak zde je adresa kde Vám se budu snažit odpovědě na Vaše dotazy. WWW.akva-tera.webnode.cz

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 v 16:12 ® noba
noba

nnnap> no zas az tak úplně zadarmo ne:-) Ale co jsem tak četl tak to má docela dobré reference.

reagovat