Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 378.077 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 12. listopadu 2011 ve 13:18 ® nnnap reakce na …
nnnap

noba> pěkné a zadarmo.

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 13:06 ® noba reakce na …
noba

něco jsem si samozřejmě zjistil, ale šlo mi spíš o takové nějaké drobné finesy. Koupil jsem si klasiku na www.mangala.cz za řekl bych docela pěkné peníze. Tak jsem na to zvědav.

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 v 10:06 ® nnnap reakce na …
nnnap

noba> tak něco sis snad o tom přečetl než s to kupoval. Mě osmóza minula, lépe skončil sem dřív než se začala v akva používat. Za mě bylo řešením katex anex. I to nebylo jednoduché opatřit.
Co sis pořídil? Nějaký akvaspešl nebo klasiku? U klasiky počítej s odpadem surové vody. Ostatně u případného akvaspešlu, existuje-li, také.

reagovat
Pátek 11. listopadu 2011 ve 23:43 ® noba
noba

tak nic no. Stejně už jsem si ji objednal. Tak jsem na ten zázrak zvědav. Ale myslím že to tercovci ocení:-)

reagovat
Pátek 11. listopadu 2011 v 0:55 ® noba
noba

máte tady někdo konkrétní osobní zkušenosti s reverzní osmozou?

reagovat
Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 1:13 ® noba reakce na …
noba

skříní je myšlen podstavec:-)

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 ve 22:29 ® Frk reakce na …
Frk

Teď jsem si nechal u truhláře vyrobit skříň a kryt. A koupil jsem světla. Az bude ta skříň hotová tak budu pokračovat:-) . Já bych nejdřív udělal podstavec a akvárium a pak až nechat udělat skříň. Nezapomeň nepřesnosti se sčítají :-D

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 v 15:09 ® noba reakce na …
noba

co máš konkrétně na mysli?

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 ve 12:04 ® Frk reakce na …
Frk

nevzal jsi to náhodou z druhé strany?:-)

reagovat
Pondělí 7. listopadu 2011 ve 23:33 ® noba reakce na …
noba

Beer.Beda> za 300ti dám tak jednu tu náplň do filtru. No pracuju na tom, ale velmi pomalu. Teď jsem si nechal u truhláře vyrobit skříň a kryt. A koupil jsem světla. Az bude ta skříň hotová tak budu pokračovat:-) .

reagovat
Pondělí 7. listopadu 2011 ve 21:21 ® Beer.Beda
Beer.Beda

Já ti říkal, že vezmu ten filtr za 300. :-)) Už dáváš do kupy to velké?

reagovat
Neděle 6. listopadu 2011 ve 23:31 ® Frk reakce na …
Frk

No Bleku, máš šanci. Já taky nemám jen jedno ;-) http://akvarijni.sbazar.cz/…6611175.html viz noba

reagovat
Neděle 6. listopadu 2011 ve 22:52 ® noba
noba

prodávám akvarko, kdyby náhodou měl někdo zájem

http://akvarijni.sbazar.cz/…6611175.html

případné dotazy, rad zodpovím.

reagovat
Neděle 6. listopadu 2011 ve 14:22 ® nnnap reakce na …
nnnap

Frk> no však jo. Je mu třeba poradit ryby, které to dají. Odrostlé ryby snesou kdeco. Aby třeba nebyl zklamanej při pokusu je odchovat. Potěr tolerantní není vůbec. Co jako dospělé plave v polívce, to jako potěr nedá. Viz třeba terčovci.
Moc na výběr nemá ani v rostlinkách. Docela úzký výběr pro kombinaci ryba rostlina.
To je jako bez debaty, že cokoliv bude chvíli nějak žít. Podle mne by měl potrápit všechny co se mu líbí a jestli akvaristicky vyzraje tak buď vodu zlomí podle toho, co se mu líbí nebo se přizpůsobí a bude dělat afriku. Určitě k poznání cihlid jako takových stojí za to jít od začátku třeba od nenáročných kančíků po skaláry. Na specializaci ad jedna má čas, ad dva musí se naučit všeobecné základy. A jestli chce něco přeskočit, ať přeskakuje, ale ať jde cestou nejmenšího odporu, přizpůsobí se vodě a zkouší tlamovce.

reagovat
Neděle 6. listopadu 2011 ve 13:56 ® Frk reakce na …
Frk

nnnap/ Samo, že beru. Podobnou vodu už používám víc než dvacet let. ;-) Jak zde bylo řečeno – Zkušenost je nepřenositelná.:-93;

reagovat
Neděle 6. listopadu 2011 ve 13:09 ® Black11
Black11

Takn nakonec vůbec uvidím, jesli nějaké větší akvo bude :-) Ale v každém případě děkuji za rady, ty se nikdy neztratí :-)

reagovat
Neděle 6. listopadu 2011 v 11:40 ® nnnap reakce na …
nnnap

Frk> bereš v úvahu jeho vodu? Má tam >20°dGH.

reagovat
Neděle 6. listopadu 2011 v 11:32 ® Frk reakce na …
Frk

Nechceš náhodou radši trochu zeleně a pěkné leč mírné akary?

reagovat
Pátek 4. listopadu 2011 ve 23:18 ® Black11 reakce na …
Black11

nnnap> Ohledně nádrže jsem limitovaný místem a rodiči :-D Ae tak 112l taky neni tak špatný :-) Vím o tom, že voda je dobrá pro afriku, těm to svědčí :-) Tak přehodnotím osádku a zítra opět hodím návrh :-D Možná v neděli, uvidím jak se mi bude chtít :-)

reagovat
Pátek 4. listopadu 2011 ve 23:13 ® nnnap reakce na …
nnnap

Black11> nechal bych prostor k vyjádření i ostatním.
Co já bych za takovou vodu dal, pro afriku!
Platí, co jsem napsal- malé akvárko, nedorostou. Běžně se plácaj v 50 litrových nádržkách.
Mít tvé podmínky, tak volím nádrž 160–250 litrů a jednoznačně afrika.

reagovat
Pátek 4. listopadu 2011 ve 23:06 ® Black11 reakce na …
Black11

nnnap> To znamená co za rybky, protože pro tlamky je to poměrně malé… a nechci mít 2 rybky v akvu a jesli jsem dobře četl, tak afrika je o počtu :-)

reagovat
Pátek 4. listopadu 2011 ve 23:03 ® nnnap reakce na …
nnnap

Black11> hmmm…nic moc. Ta agassizi jede od 1°, tvojich více jak 20°dGH, s tím se bude muset pořádně srovnávat. Do toho bych nešel.
Vodivost vysoká, tvrdost vysoká, vysoký vápník, hořčík, chloridy, sírany…žiješ vůbec nebo jseš MATRIX? :-D

Podle mne budeš mít nejvhodnější jít do afriky- Malawi, Tanganika

reagovat
Pátek 4. listopadu 2011 ve 23:00 ® Black11 reakce na …
Black11

nnnap> Ok díky, takže pokud chápu, celková tvrdost je 20,2 dGH nebo se pletu ? A jinak je tato voda bovrá či dostačujíci nebo se musí upravoat, moc se v tomto nevyznám,abych pravdu řekl, chápu PH a ty základní pojmy,ale takhle do detailu, už je to trochu problém :-)

reagovat
Pátek 4. listopadu 2011 ve 22:44 ® nnnap
nnnap

Black11> udělal jsem ti tady parametry vaší vody a hodil to sem. Více hlav, více rozumu. Také můžeme být konkrétnější v radách
Tady to je.

AN Měl. Vrutice, vyrobená ukazatel jednotky vyhl. 252/04 říjen 09 říjen 09

konduktivita mS/m 64,5

barva mg/l Pt 0

zákal ZF (n) 0,36

pH – 7,4

CHSK (organ. látky) mg/ 0,68

tvrdost celková oněm. 20,2

mmol/ 3,6

KNK4,5 (alkalita) mmol/l 4,9

vápník Ca mg/l > 120

hořčík Mg mg/l > 14,8

železo Fe mg/l 0,068

mangan Mn mg/l 0

amonné ionty NH4+ mg/l 0

chloridy Cl- mg/l 17,1

sírany SO4/2– mg/l 61

dusitany NO2– mg/l 0

dusičnany NO3– mg/l 12,7

reagovat
Pátek 4. listopadu 2011 ve 22:36 ® nnnap reakce na …
nnnap

Black11> první , ty sem i odchoval někdy v 8 letech byly nigrofasciaty, končil jsem terčovci a ocellatama. A mezitím všechny, jaké byly za bolševika k mání. A to jsme byli světová velmoc.:-)
Časově sem nestihnul se pořádně věnovat tanganice a malavi. To souvisí s tím, že jsem měl akvárka zavalená terčovci. Choval běžně, nevěnoval se jim pořádně, neodchovával. Přitom soused byl minimálně naše extratřída na tanganiku. Ale já jsem se v té době už soustředil více na vlastní rozmnožování, budování si vlasního kokosového ořechu:-)

reagovat
Pátek 4. listopadu 2011 ve 22:26 ® Black11 reakce na …
Black11

nnnap> A s tou tvrdosti jak ? :-)

reagovat
Pátek 4. listopadu 2011 ve 22:24 ® nnnap
nnnap

Black11> hmmm, nic moc.

reagovat
Pátek 4. listopadu 2011 ve 22:18 ® Black11 reakce na …
Black11

nnnap> A co si mel za cichlidky ty ?

reagovat
Pátek 4. listopadu 2011 ve 22:17 ® Black11 reakce na …
Black11

nnnap> Ok našel jsem stránku s tvrdostí,ale nedokážu si to převést… http://www.svas.cz/…8/004338.pdf?… Mě se týká čtvrtý nebo první sloupeček nejsem si jistý … dokážeš to z tohodle spočítat ? :-) °F:38 nebo 35 °N:21,3 nebo 19,6 [mmol/l]:3,8 n­ebo 3,5

reagovat
Pátek 4. listopadu 2011 ve 22:13 ® nnnap
nnnap

Black11> podívej, co ti o ní píšou tady http://rybicky.net/…a_agassizova

Tudle sem myslím nikdy nedělal, takže to nerozkřísnu, ale s tou vodou to bude pravda. Pokud nemáš přímo 20–30 dGH, tak to ustojí.

reagovat