Vyhledávání
Akvaristický koutek
24.4.2008 | zlomiljsemprut | 377.833 zobrazení | 3.587 odpovědíAhojte, posílejte prosím
zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a
předávejme si zkušenosti!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 20. července 2011 v 16:43 ® Alov reakce na …
-
skwor> Slušný kousek. Pořid mu nějaké mamky. Jenom mu to prospěje
reagovat - Středa 20. července 2011 v 16:43 ® Alov
-
Libor> Já mám asi 50 chovných kusů v 8mi skupinách. K jednomu samci můžeš dát klidně 4–6 samic. Ti moji se obvykle třou se 3 samicema najednou v intervalech 1 měsíce. Stačí je měsíc předtím futrovat celým špenátem, salátem, spařenýma rajčatama a nebo taky slupkama od banánů a pak už se rozjedou orgie
reagovat - Středa 20. července 2011 v 10:40 ® Libor reakce na …
-
Alov> pěkní samečci, mají už pořádný tykadla. Mám ted jen jeden starší párek těch tmavých, snad se ještě vytřou. No štreka to je, to je pravda.
reagovat - Středa 20. července 2011 v 10:39 ® skwor reakce na …
-
Alov> Hezký. Taky jednoho veterána doma mám
reagovat - Úterý 19. července 2011 ve 23:38 ® Alov reakce na …
-
Libor> Už nejsou. Ale uvažuju, že trošku protřídím ty chovné.Ale máš to ke mě docela štreku
reagovat - Pátek 15. července 2011 ve 21:43 ® Libor reakce na …
-
Alov> máš ještě ty ancistruse? něco bych možná vzal.
reagovat - Úterý 17. května 2011 ve 22:54 ® Robur
-
tady
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 ve 20:28 ® Nerodia reakce na …
-
To ale velký omyl,tito raci žijí v Americe a jsou dosti přispusobivý.Jsou již potvrzeny lokality kde tyto raci žijí ve volné přírodě( např. Procambarus sp Marble je potvrzen v Itálii,Procambarus clarkii potvrzen i u nás,atd) Ale i rak signální( jižní Čehcy) je původem z Ameriky a další rak pruhovaný( celé povodí Labe,Vltavy a Berounky) je též z Ameriky a oba žijí u nás ,a podílejí se na likvidaci našich raků. Jedině že by se jednalo o rod Cherax ten pochází z Austrálie ten by neměl u nás volně přežít.
troutkiller>
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 v 18:39 ® troutkiller reakce na …
-
Nerodia> Chovem rybyček se zabejvám 25 let a raky sem na kšeft dělal cca 10 let takže o nich něco málo vim
reagovatPo nečekaném problému s nádrží ve které bylo asi 4–5 raku sem je dal do jiné nádrže kde přez noc ožraly komplet osazení nádhernejma šípatkama!Druhej den dva utekly po hadici filtru
Po jejich přemnožení sem s nima ztrati trpělivost a šly!Nemám strach že to v zimně nějakej přežil páč žijou v tropech.
- Neděle 23. ledna 2011 v 17:36 ® Nerodia reakce na …
-
To ale záleží na tom jaké raky chováš ,jak je krmíš a hlavně si člověk musí uvědomit že rak je v přírodě zdravotní policie a i v nádrži se tak chová.Já se raky zabývám již dlouho a neustále mě něčím překvapují.Škoda že jsi je zlikvidoval( pozor ale jestli se jednalo o rod raků Procambarus tak si asi nevědomky přispěl k šíření račího moru do volné přírody – čističky to neumí odbourat – je to plíseň).
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 v 15:13 ® troutkiller reakce na …
-
Nerodia> Raci v akvárku jsou neštěstí!!!!Dáš tam dva a za rok je jich tam 200!Sežerou na co příjdou!Nedávno sem dal porcelánovou rozplavbu všem co se namnožily!Na druhou stranu když už nemaji co tak se požerou navzájem
reagovatCo je nejhorší nikde je nechtěji ani za darmo
- Neděle 23. ledna 2011 ve 14:29 ® Nerodia
-
Já se asi trochu od Vás liším ,můj zájem je o chov korýšů v nádržích.Tak kdyby jste se nějakého chtěli zbavit tak mi prosím dejte vědět.Jinak mam velký zájem o tento druh raka signálního.
reagovat - Sobota 22. ledna 2011 v 11:51 ® Vapi
-
Já kamínky většinou čistil přes sítko ale písek jedině přes nákou látku to vzít a nebo jedině to vysypat do akvárka prázdnýho, zalejvat ho vodou a špinavou vodu odcucávat a dolejvat čistou, možná by to taky šlo.
reagovat - Sobota 22. ledna 2011 v 11:13 ® the fish
-
ccaw, Potřebuji poradit jak vyčistit velké množství říčního písku, které potřebuji na dno 360l akvaria?
reagovat - Čtvrtek 20. ledna 2011 v 19:51 ® kapr1
-
našel jsem ten fluval 205 za 1700 http://www.exo-eko.cz/…l-205-vnejsi.
ale je pravda že pokud nebudeš mít kapry jaku já nebo třeba moc přehuštěnou obsádku akvárka tak stačí něco obyčejného.
reagovat - Čtvrtek 20. ledna 2011 v 19:47 ® Alov reakce na …
-
hraji> Jsem tušil, že to tak nějak bude. Já mám čerpadélka od polského Aquaelu za cca 300kč, k tomu molitan kostku 10×10×30 za stováka a parády habadej. Čerpadlo odejde, koupím nové a jede se dál
reagovatI když filtrační kvalitu ten vnější má vyšší, ale mě i chovancům to stačí prý
- Čtvrtek 20. ledna 2011 v 19:43 ® hraji reakce na …
-
Alov> Fluval na 200 litrové akvárium cca 2500 korunek
reagovat - Čtvrtek 20. ledna 2011 v 18:46 ® Alov reakce na …
-
pruhac> Po pravde se ani v cenách vnějších moc neorientuju, protože je nepoužívám. Ale jinak souhlas
reagovat - Čtvrtek 20. ledna 2011 v 18:39 ® pruhac reakce na …
-
Alov> Ok takže je to defakto jedno.Investice tak kolem 600–800Kč.
reagovat - Čtvrtek 20. ledna 2011 v 18:14 ® Alov reakce na …
-
pruhac> Tak tohle už je na ochotě kolik do toho zafinancovat. Já osobně používám vnitřní. Levnější s lušné filtrování. Vnější má filtraci kvalitnější. O tom žádná. Jak píše kapr1. Fluval je kvalita, ale připlatíš si.
reagovat - Čtvrtek 20. ledna 2011 v 18:09 ® Alov reakce na …
-
kubas> No komoda to neunese pokud teda není železná
reagovat - Čtvrtek 20. ledna 2011 v 18:08 ® kapr1 reakce na …
-
pruhac> ahoj jestli ti můžu doporučit tak kup vnější. Je to sice dražší ale ma to daleko víc výhod. a i filtrace je daleko lepší. Já mám fluval 405 je na 400l akvarko a mám ho v 500l a je to super. dělá se v provedení fluval 105, 205, 305, 405 a fx.
reagovat - Čtvrtek 20. ledna 2011 v 17:56 ® pruhac reakce na …
-
Alov> Jo jo takže kořeny ne,ale hodně kamení.Dík za rady.Ještě bych se zeptal na filtr.Raději vnější nebo může bejt vnitřní.Jaky máš Ty názor.
reagovat - Čtvrtek 20. ledna 2011 v 17:34 ® kubas reakce na …
-
Alov> To nemusíš ani moc čisti sklo co?
reagovatJá jsem nedávno zrušil akvárko 40l a teďka jsem pořídil krapet větší 200l, zatím nemám ale odvahu do toho jít, protože musím pořídit něco na co to dám. Pochybuju že dřevěná komoda by bylo to pravý ořechový
- Čtvrtek 20. ledna 2011 v 17:20 ® Alov reakce na …
-
pruhac> No kytky uvidíš. Oba druhy jsou docela křehké a tlamovci je v dospělosti občas rozškubou. Já měl u nich jen Anubiasy, které jsou dost tuhé, ale rostou hrozně pomalu. Třeba 1 list za 3 měsíce. Ale zkus. Třeba jim dají pokoj
reagovat
Jinak co se úkrytú týče, tak je možno v podstatě z čehokoliv. I když kořenů bych se asi vyvaroval, protože vodu lehce změkčují a okyselují, což není pro tlamovce ideální. Spíš bych volil poze velké množství úkrytů z kamenů a jako přírodní prvek místo kořenů bych dal povařené skořápky od kokosůJá jsem měl tyhle fešáky taky
A ted mám mraky ancistru
- Čtvrtek 20. ledna 2011 v 16:11 ® pruhac
-
Alov> Jasně chápu.
reagovatJá doteď měl jen paví oka,pár mečovek,ancitrusi a dva páry těch pancéřníků.Dám ale na tvojí radu a nebudu tam cpát další.A jaký kytky by jsi mi doporučil.Mám u bráchy KRYPTOKORYNY a ZAKRUTICHU.Myslíš že je tam mužu dát?A co úkryty?Raději poskládat asi něco z kamenů viď.Ai nějaký kořen?
- Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 13:43 ® Alov reakce na …
-
pruhac>Tva představa je lehce řečeno „amatérská“
reagovatAncistry ano, ale zbytek NE. Jakmile tlamovci začnou projevovat zájem o tření, tak veškeré drobné rybky vybijou. Zaručeně. Pouze ancistr jim nevadí (osobní zkušenost). Co se týče tlamovců, tak do 120l akvária jich můžeš dát cca 12ks. Ale složení by mělo být v tomto počtu, pokud dáš 2 druhy, tak vždy 2 samci a 4 samice. U těchto tlamovcu je totiž dominantní vždy jen jeden samec. Další samci žijí nevybarvení v ústraní. Dominantní samec se vždy tře posrupně s více samicemi. Má prostě svůj harém.Až pokud chcípne nebo ho dáš pryč, tak se jeho pozice ujme další samec. U těchto 2 druhů a nejen u nich to tak funguje.
Nějaké drobné malé živé rybičky bych neřešil. Tlamovci ti to svou pestrostí barev a péčí o potomstvo vynahradí.Samice například pokud nosí v hrdelním vaku jikry a poté vylíhlý potěr, tak po dobu, než jsou mladé schopné se samy živit, tak samice po celou tuto dobu nežere. Někdy i 4 týdny. Jakmile vypustí mladé z tlamy, tak ty už jsou velké cca 1cm a samy žerou a rostou. Je to dost zajímavé a fascinující, co je matka pro ně schopna obětovat - Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 13:17 ® pruhac reakce na …
-
Alov> Moje představa je asi 100–120l nádrž,protože mé původní 60l prasklo.Mít tam 2 páry od těch tlamovců,nějaké pancéřníky(pandy a zelený),tak 4–5 ancitrusů a nějaké rybky pod hladinu.Jen ještě nevím jaké.Přemýšlel jsem o daniích pruhovavých nebo razboru klínoskvrnou v počtu kolem8–10ks.
reagovat - Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 12:15 ® Alov
-
pruhac> Není zač. Jen bacha u tlamovcu na poměr počet ryb/velikost nádrže a taky poměr samci/samice
reagovatNevím, jakou máš představu…
- Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 12:06 ® pruhac
-
Dík za rady,to akvarium není moje.Vyděl jsem tyhle u známích na návštěvě a líbily se mi.Ptal jsem se abych věděl co budu schánět.
reagovat