Chytej.cz

Akvaristický koutek

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 377.833 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 20. července 2011 v 16:43 ® Alov reakce na …
Alov

skwor> Slušný kousek. Pořid mu nějaké mamky. Jenom mu to prospěje :-)

reagovat
Středa 20. července 2011 v 16:43 ® Alov
Alov

Libor> Já mám asi 50 chovných kusů v 8mi skupinách. K jednomu samci můžeš dát klidně 4–6 samic. Ti moji se obvykle třou se 3 samicema najednou v intervalech 1 měsíce. Stačí je měsíc předtím futrovat celým špenátem, salátem, spařenýma rajčatama a nebo taky slupkama od banánů a pak už se rozjedou orgie :-D

reagovat
Středa 20. července 2011 v 10:40 ® Libor reakce na …
Libor

Alov> pěkní samečci, mají už pořádný tykadla. Mám ted jen jeden starší párek těch tmavých, snad se ještě vytřou. No štreka to je, to je pravda.

reagovat
Středa 20. července 2011 v 10:39 ® skwor reakce na …
skwor

Alov> Hezký. Taky jednoho veterána doma mám :-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img17957.jpg
Úterý 19. července 2011 ve 23:38 ® Alov reakce na …
Alov

Libor> Už nejsou. Ale uvažuju, že trošku protřídím ty chovné.Ale máš to ke mě docela štreku :-D

reagovat
foto/forum/2011/th-img17952.jpgfoto/forum/2011/th-img17953.jpgfoto/forum/2011/th-img17954.jpg
Pátek 15. července 2011 ve 21:43 ® Libor reakce na …
Libor

Alov> máš ještě ty ancistruse? něco bych možná vzal.

reagovat
Úterý 17. května 2011 ve 22:54 ® Robur
Robur

tady

reagovat
Neděle 23. ledna 2011 ve 20:28 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

To ale velký omyl,tito raci žijí v Americe a jsou dosti přispusobivý.Jsou již potvrzeny lokality kde tyto raci žijí ve volné přírodě( např. Procambarus sp Marble je potvrzen v Itálii,Procam­barus clarkii potvrzen i u nás,atd) Ale i rak signální( jižní Čehcy) je původem z Ameriky a další rak pruhovaný( celé povodí Labe,Vltavy a Berounky) je též z Ameriky a oba žijí u nás ,a podílejí se na likvidaci našich raků. Jedině že by se jednalo o rod Cherax ten pochází z Austrálie ten by neměl u nás volně přežít.

troutkiller>

reagovat
Neděle 23. ledna 2011 v 18:39 ® troutkiller reakce na …

Nerodia> Chovem rybyček se zabejvám 25 let a raky sem na kšeft dělal cca 10 let takže o nich něco málo vim:-) Po nečekaném problému s nádrží ve které bylo asi 4–5 raku sem je dal do jiné nádrže kde přez noc ožraly komplet osazení nádhernejma šípatkama!Druhej den dva utekly po hadici filtru:-(( Po jejich přemnožení sem s nima ztrati trpělivost a šly!Nemám strach že to v zimně nějakej přežil páč žijou v tropech.

reagovat
Neděle 23. ledna 2011 v 17:36 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

To ale záleží na tom jaké raky chováš ,jak je krmíš a hlavně si člověk musí uvědomit že rak je v přírodě zdravotní policie a i v nádrži se tak chová.Já se raky zabývám již dlouho a neustále mě něčím překvapují.Škoda že jsi je zlikvidoval( pozor ale jestli se jednalo o rod raků Procambarus tak si asi nevědomky přispěl k šíření račího moru do volné přírody – čističky to neumí odbourat – je to plíseň).

reagovat
Neděle 23. ledna 2011 v 15:13 ® troutkiller reakce na …

Nerodia> Raci v akvárku jsou neštěstí!!!!Dáš tam dva a za rok je jich tam 200!Sežerou na co příjdou!Nedávno sem dal porcelánovou rozplavbu všem co se namnožily!Na druhou stranu když už nemaji co tak se požerou navzájem:-(( Co je nejhorší nikde je nechtěji ani za darmo:-((

reagovat
Neděle 23. ledna 2011 ve 14:29 ® Nerodia
Nerodia

Já se asi trochu od Vás liším ,můj zájem je o chov korýšů v nádržích.Tak kdyby jste se nějakého chtěli zbavit tak mi prosím dejte vědět.Jinak mam velký zájem o tento druh raka signálního.

reagovat
Sobota 22. ledna 2011 v 11:51 ® Vapi
Vapi

Já kamínky většinou čistil přes sítko ale písek jedině přes nákou látku to vzít a nebo jedině to vysypat do akvárka prázdnýho, zalejvat ho vodou a špinavou vodu odcucávat a dolejvat čistou, možná by to taky šlo.

reagovat
Sobota 22. ledna 2011 v 11:13 ® the fish

ccaw, Potřebuji poradit jak vyčistit velké množství říčního písku, které potřebuji na dno 360l akvaria?

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 v 19:51 ® kapr1

našel jsem ten fluval 205 za 1700 http://www.exo-eko.cz/…l-205-vnejsi.

ale je pravda že pokud nebudeš mít kapry jaku já nebo třeba moc přehuštěnou obsádku akvárka tak stačí něco obyčejného.

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 v 19:47 ® Alov reakce na …
Alov

hraji> Jsem tušil, že to tak nějak bude. Já mám čerpadélka od polského Aquaelu za cca 300kč, k tomu molitan kostku 10×10×30 za stováka a parády habadej. Čerpadlo odejde, koupím nové a jede se dál :-) I když filtrační kvalitu ten vnější má vyšší, ale mě i chovancům to stačí prý :-)

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 v 19:43 ® hraji reakce na …
hraji

Alov> Fluval na 200 litrové akvárium cca 2500 korunek

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 v 18:46 ® Alov reakce na …
Alov

pruhac> Po pravde se ani v cenách vnějších moc neorientuju, protože je nepoužívám. Ale jinak souhlas :-)

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 v 18:39 ® pruhac reakce na …
pruhac

Alov> Ok takže je to defakto jedno.Investice tak kolem 600–800Kč.

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 v 18:14 ® Alov reakce na …
Alov

pruhac> Tak tohle už je na ochotě kolik do toho zafinancovat. Já osobně používám vnitřní. Levnější s lušné filtrování. Vnější má filtraci kvalitnější. O tom žádná. Jak píše kapr1. Fluval je kvalita, ale připlatíš si. :-)

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 v 18:09 ® Alov reakce na …
Alov

kubas> No komoda to neunese pokud teda není železná :-D

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 v 18:08 ® kapr1 reakce na …

pruhac> ahoj jestli ti můžu doporučit tak kup vnější. Je to sice dražší ale ma to daleko víc výhod. a i filtrace je daleko lepší. Já mám fluval 405 je na 400l akvarko a mám ho v 500l a je to super. dělá se v provedení fluval 105, 205, 305, 405 a fx.

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 v 17:56 ® pruhac reakce na …
pruhac

Alov> Jo jo takže kořeny ne,ale hodně kamení.Dík za rady.Ještě bych se zeptal na filtr.Raději vnější nebo může bejt vnitřní.Jaky máš Ty názor.

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 v 17:34 ® kubas reakce na …
kubas

Alov> To nemusíš ani moc čisti sklo co? :-) Já jsem nedávno zrušil akvárko 40l a teďka jsem pořídil krapet větší 200l, zatím nemám ale odvahu do toho jít, protože musím pořídit něco na co to dám. Pochybuju že dřevěná komoda by bylo to pravý ořechový :-((

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 v 17:20 ® Alov reakce na …
Alov

pruhac> No kytky uvidíš. Oba druhy jsou docela křehké a tlamovci je v dospělosti občas rozškubou. Já měl u nich jen Anubiasy, které jsou dost tuhé, ale rostou hrozně pomalu. Třeba 1 list za 3 měsíce. Ale zkus. Třeba jim dají pokoj :-)
Jinak co se úkrytú týče, tak je možno v podstatě z čehokoliv. I když kořenů bych se asi vyvaroval, protože vodu lehce změkčují a okyselují, což není pro tlamovce ideální. Spíš bych volil poze velké množství úkrytů z kamenů a jako přírodní prvek místo kořenů bych dal povařené skořápky od kokosů :-) Já jsem měl tyhle fešáky taky :-) A ted mám mraky ancistru :-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img16243.jpgfoto/forum/2011/th-img16245.jpg
Čtvrtek 20. ledna 2011 v 16:11 ® pruhac
pruhac

Alov> Jasně chápu.:-) Já doteď měl jen paví oka,pár mečovek,ancitrusi a dva páry těch pancéřníků.Dám ale na tvojí radu a nebudu tam cpát další.A jaký kytky by jsi mi doporučil.Mám u bráchy KRYPTOKORYNY a ZAKRUTICHU.Myslíš že je tam mužu dát?A co úkryty?Raději poskládat asi něco z kamenů viď.Ai nějaký kořen?

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 13:43 ® Alov reakce na …
Alov

pruhac>Tva představa je lehce řečeno „amatérská“ :-) Ancistry ano, ale zbytek NE. Jakmile tlamovci začnou projevovat zájem o tření, tak veškeré drobné rybky vybijou. Zaručeně. Pouze ancistr jim nevadí (osobní zkušenost). Co se týče tlamovců, tak do 120l akvária jich můžeš dát cca 12ks. Ale složení by mělo být v tomto počtu, pokud dáš 2 druhy, tak vždy 2 samci a 4 samice. U těchto tlamovcu je totiž dominantní vždy jen jeden samec. Další samci žijí nevybarvení v ústraní. Dominantní samec se vždy tře posrupně s více samicemi. Má prostě svůj harém.Až pokud chcípne nebo ho dáš pryč, tak se jeho pozice ujme další samec. U těchto 2 druhů a nejen u nich to tak funguje.
Nějaké drobné malé živé rybičky bych neřešil. Tlamovci ti to svou pestrostí barev a péčí o potomstvo vynahradí.Samice například pokud nosí v hrdelním vaku jikry a poté vylíhlý potěr, tak po dobu, než jsou mladé schopné se samy živit, tak samice po celou tuto dobu nežere. Někdy i 4 týdny. Jakmile vypustí mladé z tlamy, tak ty už jsou velké cca 1cm a samy žerou a rostou. Je to dost zajímavé a fascinující, co je matka pro ně schopna obětovat :-)

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 13:17 ® pruhac reakce na …
pruhac

Alov> Moje představa je asi 100–120l nádrž,protože mé původní 60l prasklo.Mít tam 2 páry od těch tlamovců,nějaké pancéřníky(pandy a zelený),tak 4–5 ancitrusů a nějaké rybky pod hladinu.Jen ještě nevím jaké.Přemýšlel jsem o daniích pruhovavých nebo razboru klínoskvrnou v počtu kolem8–10ks.

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 12:15 ® Alov
Alov

pruhac> Není zač. Jen bacha u tlamovcu na poměr počet ryb/velikost nádrže a taky poměr samci/samice :-) Nevím, jakou máš představu…

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 12:06 ® pruhac
pruhac

Dík za rady,to akvarium není moje.Vyděl jsem tyhle u známích na návštěvě a líbily se mi.Ptal jsem se abych věděl co budu schánět.:-D

reagovat