Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 377.813 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 18. srpna 2010 v 0:49 ® noba reakce na …
noba

zlomiljsemprut> kasli na barevnou tapetu. Vyrob si umele 3d pozadí. Vypadá to skvěle. Jak na to najdeš na netu. A nebo dej tapetu čistě černou. Ryby krásně vyniknu.

reagovat
Úterý 17. srpna 2010 v 19:46 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Paja73> Aha, díkes. Vůbec mě nenapadlo, že se to dá najít na netu.

reagovat
Úterý 17. srpna 2010 v 16:47 ® Paja73 reakce na …

zlomiljsemprut> http://www.levnaakvaristika.cz/…ty-3d-pozadi

reagovat
Úterý 17. srpna 2010 v 15:45 ® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

Nevíte, kolik přibližně stojí takové ty polepy (tapety) s podvodními motivy, které se lepí na zadní stranu akvária? Dlouho jsem nebyl v akvaristice a za tu dobu mi vypadlo, kolik to asi stojí.

Díky!

reagovat
Pátek 30. července 2010 v 11:11 ® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

Tak se Vám musím k něčemu přiznat. Má chovatelská duše zřejmě půjde do pekla. Nějakých pár let jsem choval paví očka. Líbilo se mi jaké hejna tvoří a jak se chovají. Ovšem před časem jsem dostal malého sumečka a bez studu jsem ho zabydlel v mém akváriu. Teď mi tam dělá menší selekci a pavích oček zbylo už jen pár. Má generace za chvíli zanikne… Jsem to ale tyran!

reagovat
Čtvrtek 29. července 2010 ve 22:55 ® Sander
Sander

Libor > to je slušný na živorodku. Měl jsem kdysi černé i oranžové, ale přišla mi ta rybka jaksi bez „jiskry“, ať už tvarem nebo jednotvárností ba­rev.

reagovat
Čtvrtek 29. července 2010 ve 22:12 ® Libor
Libor

Hlásím narození 50× vídeňská Xifa, vytření Corydoras Paleatus.

reagovat
Neděle 18. července 2010 v 18:02 ® noba reakce na …
noba

dobrý jsou filtry eheim, ale cenově jsou dražší ale já sehnal na aukru starší za 1200kč, novej je asi za 3000,– jinak filtrační media ve filtru být musí protože se přes ně filtruje voda. a média pro mechanickou filtraci se nemění, stačí podle potřeby cca1× za rok vyčistit.

reagovat
Neděle 18. července 2010 v 17:35 ® the fish reakce na …

a poradil by jsi mi nejaký cenově dostupný v cenové kategorii cca okolo 2tis. bez filtračních médií ? nechce se mi pořád kupovat každý měsíc či dva náplně do filtru.. děkuju

reagovat
Neděle 18. července 2010 v 16:54 ® noba reakce na …
noba

vnitřní filtr ti do tak velkého akvárka stačit nebude. Vnější by byl mnohem lepší. já si do svojí 120l pořídil (na aukru) vnější nedávno a je to obrovská změna.

reagovat
Neděle 18. července 2010 ve 13:17 ® the fish

Chtěl bych se zeptat, neporadíte mi s výběrem vnitřního filtru do akvária na 360 litrů ? Byl bych radši kdyby byl filtr bez filtračních médií.. tedy pokud je to možné na takový objem akvária.. děkuju za odpovědi :-)

reagovat
Neděle 4. dubna 2010 v 0:04 ® cercer reakce na …
cercer

mekvak> ale jo,však mu to výslovně nevymlouvám :-)

reagovat
Sobota 3. dubna 2010 ve 23:53 ® osprey reakce na …
osprey

timbab> Normálně existují firmy, které ti to udělají. Za drahý peníz i vestaví do domu, do nábytku,…

V tom Písku to bylo ještě akceptovatelné. Cenu si nepamatuju, ale vím, že jsem tenkrát měl pocit, že to je ranec, ale ne nějak mimořádný.

Kdybych šel někdy kolem, můžu se ti poptat. Takovouhle zakázku by, myslím, vzali, i kdyby zákazník byl z Košic:-)

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 17:55 ® Libor
Libor

Beta je pro vagiho dotaz velice vhodná.

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 17:52 ® mekvak reakce na …
mekvak

cercer1> Jak jsem už psal, tak bych se tý betty nebál. Z vlastních zkušeností vím, že vydrží opravdu hodně. Není to samozřejmě ideální, ale stačí se podívat, jak je chovají např. v Thajsku ve velkém :-) . http://splendenspower.net/…kunawat.aspx Já jsem je krmil hlavně patentkami, protože ani speciální granulky(Hikari, OceanNutrition Atison's) moc nežraly :-) .

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 16:55 ® timbab reakce na …
timbab

osprey> No já uvažuju tak o 1500l a myslím že s vybavením to bude tak za cenu ojetýho auta :-D

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 16:48 ® sus1

cercer1> Pak bude shánět gumáky(boty) a baterku.:-)

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 ve 14:59 ® cercer
cercer

vagi> nechci ti kazit radost,ale je to zrovna ona,kterou nám doporučili to takového akvárka a která dlouho nevydržela.Kupoval ten set brácha malé neteři a rybka vždy do měsíce chcípla..po třetím pokusu to vzdali-ale je možné,že jí měli třeba taky nakrmit:-))
ale v zhledem k vašemu termínu to tak akorát vyjde a pak už stejně budete mít jiné starosti než pozorovat rybku :-D

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 ve 14:57 ® mekvak reakce na …
mekvak

vagi> Bojovnice je podle mého názoru jedna z mála ryb, která tam vydrží. Samec musí být pouze jeden a samici bych k němu také nedával, protože by ji časem v tom malém akvárku také zřejmě utrápil. Je třeba ale počítat s tím, že bojovnice je teplovodní ryba. :-) Něco o bettách najdeš třeba na: http://www.splendenspower.cz/ http://betta.wz.cz/

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 10:14 ® vagi reakce na …
vagi

mekvak> ta se zrovna líbí manželce. Ale já myslel, že ta nevydrží, tak jí ji rozmlouvám. :-) To bude mít radost. Může být pouze jedna, že? :-D

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 23:56 ® mekvak
mekvak

vagi> Já osobně sice nejsem moc zastáncem malých kulatých akvárek, ale doporučil bych ti bojovnici pestrou(betta splendens).Tato rybka se dá sehnat v nejrůznějších varientách, snad se ti nějaká zalíbí.Vzduchování nepotřebuje, protože se jedná o labyrintku.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 23:41 ® osprey
osprey

timbab> V Písku v akvaristické prodejně na Drlíčově přijímají objednávky na výrobu akvárií na zakázku (nebo aspoň přijímali). Ptal jsem se jich kdysi na 700 l a normálně mi spočítali cenu.

Dodneška to akvárko nemám, se vším všudy to na mě bylo moc peněz. Až mě definitivně zradí záda, tak prodám pruty a koupím si ho.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 22:27 ® cercer
cercer

vagi> naše zkušenosti s tou ,,koulí" jsou takové,že v ní nikdy rybky dlouho nevydržely..

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:45 ® timbab reakce na …
timbab

Sander> Jo zkusím to,každopádně díky.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:42 ® Sander reakce na …
Sander

timbab > Písecké muzeum má i větší objemy. Mají stránky na netu, klidně se zeptej mejlem jak to dělali, případně kontakt na firmu.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:40 ® timbab reakce na …
timbab

Sander> Bohužel,sklenáři mi řekli že to nikdy nedělali,že to je jako bych si u nich objednal okno 100m2.Jedině zkusit někde dál.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:37 ® Sander reakce na …
Sander

timbab > sklenář ví, sklenář zná. Třeba už se s podobnými požadavky musel někdy vypořádat.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:35 ® timbab reakce na …
timbab

Sander> Jo ptal jsem se,odpověď?:seš magor či co,to oželím.Akvaristi v okolí-max 100L a víc akvárek :-((

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:29 ® Sander reakce na …
Sander

timbab > faktem je, že tady už jsou docela velký tlaky. Lepil jsem max. 240l. Už to chce znát minimální tloušťku skla a způsob lepení – třeba je na tak velká akvária nějaká jiná metoda než tmel a stažení spojkami.

Ale máš pusu, stačí se zeptat :-)

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:26 ® timbab
timbab

Sander> jo ale já o tom moc nevím,mám akvária max. do 150l

reagovat