Chytej.cz

Akvaristický koutek

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 377.813 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:25 ® Sander reakce na …
Sander

timbab > takové bych si udělal sám.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:24 ® sus1 reakce na …

vagi> Pošta.:-)

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:24 ® timbab reakce na …
timbab

vagi> Paví očko by mělo vydržet a když jsi to otevřel,neví někdo kde sehnat akvárium 1m3 a víc-hlavně kvalita,nechci se koupat.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:22 ® Sander reakce na …
Sander

vagi > myslím že vydrží, když budou malé. A když ne, poznáš to. Lasárd v Policejní akademii je měl taky bez vzduchování a jel s nima až do Ruska.

:-D
reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:17 ® vagi
vagi

Ahoj akvaristi. Potřeboval bych radu. Manželka se rozhodla, že naplníme malé kulaté akvárko, aby mohla koukat na rybičku. :-D Vydrží mi tam něco s minimem kytek a bez vzduchování? Závojnatka, paví očko? Max. 2 kusy :-) Děkuji za odpověď.

reagovat
Neděle 3. ledna 2010 ve 14:58 ® Vapi reakce na …
Vapi
reagovat
foto/forum/2010/th-img11424.jpg
Neděle 3. ledna 2010 ve 14:58 ® Vapi
Vapi

Moje akvárko.

reagovat
foto/forum/2010/th-img11421.jpgfoto/forum/2010/th-img11422.jpgfoto/forum/2010/th-img11423.jpg
Sobota 2. ledna 2010 ve 14:18 ® CeP
CeP

protoze toto vlakno zde neni prilis frekventovane a chcete si o akvarku, jezirku a podobne poklabosit vic, mate moznost navstivit nedavno otevrenou akva poradnu:

http://akva.poradna.net

tim ale rozhodne nechci rict abyste se na zdejsi diskuzi vybodli. to v zadnem pripade. pokec tady je pochopitelne zadouci, nicmene na akva vzhledem ke specializaci bude asi moznost resit specificke problemy s sirsi vedomostni zakladnou.

reagovat
Sobota 2. ledna 2010 ve 14:15 ® Sander reakce na …
Sander

zlomiljsemprut > no ani se neptej, jaké přírůstky nám udělali gey kapři po Vánocích. Ucpali filtr, kuwy.

reagovat
Sobota 2. ledna 2010 ve 14:06 ® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

Tak co, máte nějaké nové přírustky v akváriích? :-)

reagovat
Středa 18. listopadu 2009 ve 22:46 ® osprey reakce na …
osprey

kaktus> Štika baští plankton tak do 5 cm své délky. Pak začne dělat zamilovaný oči na větší sousta. Ono vlastně už předtím…

reagovat
Středa 18. listopadu 2009 v 19:45 ® spike
spike

zazatec> já mám sumečky v akvárku… dávám jim červy,žížaly a ňítěnky

reagovat
Středa 18. listopadu 2009 v 18:00 ® kaktus
kaktus

Nevím jestli zakrslej ale na množení ryb má vliv jejich pohlavní zralost takže i malá ryba se může třít ale u zakrslý to nevím mimochodem tady zkoušíte chovat sladkovodní ryby u štiky bude záležet na její velikosti myslím že malá by nepohrdla živým planktonem perloočkou kdysi jsem měl malé úhoře a bylo zajímavé pozorovat jak se dokázali nacpat

reagovat
Středa 18. listopadu 2009 v 17:44 ® Vapi
Vapi

Heledte, mam takovou blbou otazku. Muze se zakrslej kapr vytrit? Dik za odpovedi

reagovat
Neděle 8. listopadu 2009 v 19:19 ® zazatec
zazatec

Jo něco podobnýho mě taky napadlo. Na ty dravce se ptám jen abych věděl jestli bych je dokázal uživit. Akvárko ještě nemám zařízené, jenom přemýšlím jaké ryby v něm vlastně budu mít. Měl jsem představu, že si do akvárka nasadím kapříky nebo jiný naše ryby, ale asi to udělám tak, že si do akvárka pořídím normální akvarijní rybky (nejspíš živorodky) a nějaké naše ryby bych měl v jezírku.

reagovat
Neděle 8. listopadu 2009 ve 14:26 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

zazatec> Nebo jestli máš ještě jedno menší akvárko, tak si zajdi do akvaristiky, kup si paví očko ( tři samičky + jedno plemeníka = samec) tam už jsou většinou pěkně nebušený (plný mladých)a tak max. do dvou týdnů máš mladé, ze třech samic ( pokud budeš šikovný ) budeš mít tolik potomků, že nebudeš vědět co s tím :-) samozřejmě bude nějakou dobu trvat než je vykrmíš na patřičnou velikost no a pak asi tušíš co s nimi :-) Je to taková drsná metoda, ale vidět jak je loví, musí být fajn podívaná.

Jinak jsem mírumilovný člověk :-) :-) ani kobylce bych neublížil :-) beru zpět, na ty jsem chytal tlouště.......tak vážce :-)

reagovat
Sobota 7. listopadu 2009 ve 22:16 ® osprey
osprey

Hladový dravec sežere vše. Sumec může mít pestřejší stravu – kousky filé, žížaly, rybky. Štika nakonec skončí u rybí diety. Ideální je nadělat si zásobu mražených rybiček na podzim po výlovech – ještě se to dá stihnout.

reagovat
Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:02 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

zazatec> Štičku jsem v akvárku měl a krmil jsem ji patentkami. Žrala naprosto v pohodě, takže si myslím, že nemusíš „špekulovat“.

reagovat
Sobota 7. listopadu 2009 ve 12:38 ® Prutos reakce na …
Prutos

zazatec> Na sušený zapomeň. Pro štiku potřebuješ rybky. Sumec by se asi nechal krmit ledasčím..masem samozřejmě.

reagovat
Sobota 7. listopadu 2009 v 9:41 ® zazatec
zazatec

Když bych teoreticky nějakýho dravce (sumec, štika) sehnal, čím bych ho měl krmit? V jednom obchodě jsem viděl takový malý sušený rybičky mohl bych ho krmit tím?

reagovat
Pátek 6. listopadu 2009 ve 22:39 ® kubas
kubas

Beebo: mě těďka na výlově utekl krásnej řádkovej kapr tak kolem těch 8cm, jsem na prášky skoro, to by byla pecka. Bych to vyměnil klidně za ty okouny 40+ :-)

reagovat
Pátek 6. listopadu 2009 v 1:40 ® tankaboth
tankaboth
reagovat
foto/forum/2009/th-img10856.jpg
Pátek 6. listopadu 2009 v 1:35 ® tankaboth
tankaboth

Toto je část rybek z mého akvárka

reagovat
foto/forum/2009/th-img10855.jpg
Pátek 6. listopadu 2009 v 1:27 ® tankaboth
tankaboth
reagovat
foto/forum/2009/th-img10854.jpg
Pátek 6. listopadu 2009 v 1:26 ® tankaboth
tankaboth
reagovat
foto/forum/2009/th-img10851.jpg
Pátek 6. listopadu 2009 v 1:24 ® tankaboth
tankaboth
reagovat
foto/forum/2009/th-img10850.jpg
Pátek 6. listopadu 2009 v 0:19 ® osprey
osprey

zazatec: Hodně na výlovech. A jako student přírodovědecké fakulty jsem se dostal na hodně míst. Třeba k těm mníkům.

Ale za svůj život jsem na výlovech držel v ruce tak dvacet druhů ryb.

kubas: Měl jsem akvárko bez rostlin, jen kameny, kořeny, hrubý písek, vzduchování a filtrace. Většina našich ryb má na své okolí dost devastační účinky. Teplota vody byla někdy tak nízká, že by tam nepřežila ani paví očka.

reagovat
Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 22:43 ® Beebo

zazatec> měl jsem donedávna v akvárku 70 litrů 2 malý kapříky, děti si je přinesly z výlovu (šupináč + lysák), když měli asi 7cm a za rok vyrostli asi na nějakých 10–11cm. Problém byl, že mi časem zlikvidovali všechny malý rybky vč. asi 20 neonek :-) , ale každej kdo k nám přišel, tak z nich byl úplně hotovej, málokdo čeká, že máš v akvárku kapříky. Problém u nich ale je, že ti stále přerývají dno a likvidujou kytky. Když nemají prostor, tak ti ani nevyrostou, to je výhoda :-D

reagovat
Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 14:49 ® kubas
kubas

zazatec> ze známosti, při vysazování, čeřínkování nebo po výlově. Jinak to asi nepůjde. Taky bych rád něc podobnýho sehnal

reagovat
Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 14:42 ® zazatec
zazatec

osprey> A kde ty rybky všechny seženu? Okouni by se dali nechytat, ale kde bych třeba sehnal sumce okolo 15cm?

reagovat