Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 377.799 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 9:14 ® kubas reakce na …
kubas

osprey> aha tak to pak jo, no poznal jsem to sám, že jim ta teplá voda moc neprospívá :-(( . Teďka mám v akva hořavky a lína a ti jsou v klidu… By mě ještě zajímalo jestli jsi nějak upravoval akvárko pro duháka, ono ho nejde asi dát k neonkám a pavím očkám jak to mám já :-)

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 22:44 ® osprey reakce na …
osprey

kubas> Mníka jsem měl 17 měsíců. Původně byli dva, ale ten větší toho menšího umořil. Měli jsme strašně studený byt (taky jsme v něm jen přespávali) a přes léto byl ve sklepě. Druhé jaro než jsme ho stihli dát do sklepa, tak vyskočil.

Teplota 15°C je podle mých pozorování pro mníka kritická. Udělá cokoli, aby se dostal pryč. Optimum je 5 – 10°C. Byl to tenkrát opravdu studený byt…

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 22:24 ® kubas reakce na …
kubas

osprey> a co mníci, ti vydrželi ????… jsme se bavili se Sanderem, že nějak dlouho v akvárku nevydrží :-(( … taková krásná ryba :-D

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 22:20 ® osprey reakce na …
osprey

zazatec> Dokud jsou malé, tak skoro všechny. Když ti přerostou, můžeš je v létě někde vypustit. V zimě ne, asi je jasné proč.

Měl jsem v 60 l okouny, ježdíky, jeseny, duháka, štiku, sumce, mníka, úhoře (ne najednou . většinou po jednom). Většinou jsem to počase pustil, něco uhynulo. Hroznej nevděčník je úhoř. Zěkde se zahrabe a tři dny ho nevidíš… Do měsíce šel z domu.

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 v 18:34 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Jeff> Krásné fotky i rybky. :-)

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 13:36 ® Beebo reakce na …

Libor> …ty nesázíš kytky do betonu? :-))

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 13:11 ® radys

Zdravím, sháním do akvárka malé jesetery,abych je mohl na jaře vypustit do jezírka,které jsem nestihl letos dokončit.Stačí mi tak 2–3 kusy do 20cm.Za nabídky děkuji

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 12:33 ® Libor reakce na …
Libor

Beebo> jo bezproblémová…, pamatuju si jak jsem si ho jednou domů přinesl a on mi rozryl celé akvárko i vydloubal kytičky, musel jsem ho dát o dům dál..

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 v 10:48 ® Jeff reakce na …
Jeff

Zdravím, souhlasím jsou to pohodové rybky, taky je mám a velké už 15cm, doufám že už neporostou.Ještě docela můžu Ancíky.

reagovat
foto/forum/2009/th-img10810.jpgfoto/forum/2009/th-img10811.jpgfoto/forum/2009/th-img10812.jpg
Středa 4. listopadu 2009 v 0:05 ® Beebo

zlomiljsemprut> tenhle Panceřníček kropenatý je naprosto skvělá rybka, absolutně bezkonfliktní, ostatních ryb si vůbec nevšímá, akorát má jeden problém, dorůstá až do 18cm když má k tomu podmínky. Jinak u nás v Klatovech je mají normálně v prodeji v akvaristice, jestli se nechají posílat poštou (doufám, že jo) zkus jim zavolat a oni ti je pošlou ZOO LAGUNA Klatovy p.Bořánek, číslo ti dají na 1188.

A takový mám já, přinesl jsem je když měli asi 2,5cm a teď mají asi 12cm :-D

reagovat
foto/forum/2009/th-img10805.jpgfoto/forum/2009/th-img10806.jpg
Pondělí 2. listopadu 2009 v 18:41 ® zazatec
zazatec

Zdar, chci se zeptat jaké tuzemské ryby lze choval v akváriu o obsahu 140 litrů.

reagovat
Pondělí 2. listopadu 2009 v 18:33 ® skwor reakce na …
skwor

zlomiljsemprut> Asi 65–70 litrů, nic velkého. Ten pancéřníček je asi moje nejoblíbenější akvarijní rybka, taky jsem je už několik let nikde neviděl. Až dneska – a bylo rozhodnuto :-)

reagovat
Pondělí 2. listopadu 2009 v 17:14 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

skwor> Žůžo! Ten panceřníček je skvělá rybka, ale nemůžu ho nikde sehnat. :-) Kolikátka akvárko to je?

reagovat
Pondělí 2. listopadu 2009 v 16:29 ® skwor
skwor

Radost veliká :-) Hlavně z pancéřníčků, ty jsem sháněl dlouho.

reagovat
foto/forum/2009/th-img10783.jpgfoto/forum/2009/th-img10784.jpg
Sobota 24. října 2009 v 18:31 ® Oleee reakce na …

A jak dlouho jsi nechal akva zaběhnout? Trvá tak týden než se ve filtraci udělají „dobré“ bakterie, které pomáhají udržovat bio rovnováhu.

reagovat
Středa 21. října 2009 v 17:56 ® sus1

Kdyby někdo potřeboval,tak já dělam do Tulamorky.:-)) Ráno sem taky bez kyslíku.:-))

reagovat
Středa 21. října 2009 v 17:36 ® Beebo reakce na …

zlomiljsemprut> díky, ale asi už rada nebude potřeba, stav ryb v mým akvárku se z celkového počtu cca 40 ryb ustálil na počtu 13ks. Vypadá to, že tím že jsem ryby přendal do novýho akvárka s novým vyvařeným dnem, zde nebyly žádné bakterie a přemnožil se nálevník, kterej stačil všechen kyslík spotřebovat. Upravil jsem PH vody a doplnil startovací bakterie a teď to vypadá, že už to bude snad dobrý. Asi to bylo moc sterilní. Takže ještě jedou dík. Nejvíc mně mrzí ty ryby o který jsem zbytečně přišel. :-((

reagovat
Středa 21. října 2009 v 16:54 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Beebo> Po pravdě nejsem žádný akvaristický profík, takže nemám ani potuchy. Chtělo by to, aby se zde objevil akvarista typu ESKYho, který tu ovšem už dlouho nebyl… :-(( Jinak třeba poradí Libor, říkal (doufám, že se nepletu:-)) , že akvaristice se dlouho věnoval (věnuje). Tak co Libore, poradíš prosím? :-D :-D :-D

reagovat
Středa 21. října 2009 v 15:25 ® mascha reakce na …
mascha

američan míru nemá

reagovat
Středa 21. října 2009 v 0:43 ® Beebo

Dík za radu

reagovat
Úterý 20. října 2009 ve 22:21 ® kubas
kubas

Hořavka duhová… nový přírůstek do akvárka, snad aspoň chvilu vydrží :-)

reagovat
Pondělí 19. října 2009 ve 23:22 ® sidonius
sidonius

zlomiljsemprut – nemusí, ale byl bych radši, kdyby to byl sumec velký než americký, mám je moc rád(samozřejmě ne k jidlu-ryby nejim), jsou to krásné ryby a mám u nich respekt, hlavně u těch vetšich, ale chtěl jsem vidět, jak se chová ve vodě zrovna třeba když loví nebo tak, ne jen ho vidět na udici. Měl jsem šanci získat 2 sumce velké kolem 15 cm na výlovu Markovického rybníka u Chrudimi, ale někdo je spáchnul zpět do rybníka, takže jsem svoji velkou šanci promarnil. No snad ho letos ještě seženu, nebo dá se ještě letos takový mímo ještě někde chytit? Je nějaká šance třeba na Labi? asi jo, ale ten nebude mít 15 cm. kdyžtak si chytnu toho americkýho, těch je tam spousta. Jo a ještě, má sumeček americký nějakou míru? díky

reagovat
Pondělí 19. října 2009 ve 20:26 ® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

Malá anketa: Sbíráte spadané listí z hladiny?

http://hobby.idnes.cz/…-zahrada.asp?…

Abych se přiznal, osobně denně nechodím a nevybírám to. :-) Jsem prostě lenoch…

reagovat
Pondělí 19. října 2009 v 18:40 ® Vapi reakce na …
Vapi

sidonius> Porid si kerickovce ten je skoro stejnej jako sumec, neviroste moc a zere granulky a jestly by si chtel mam v akvarku kerickovce tak 15cm a potreboval bych se ho zbavit protoze mam jen 50l akvarko

reagovat
Pondělí 19. října 2009 v 18:02 ® Beebo

potřebuji poradit, koupil jsem nový akvárko, dal jsem novej štěrk, pod štěrk hnojivo na kytky (FLORAPOL), a nový ryby. Po 14 dnech mi teď ryby začínají chcípat a nvím čím to je. Upravil jsem tedy PH a dal jsem tam bakterie k nastartování a stejně pořád chcípají. Nemám tam nic extra ryby, hlavně parmičky (čtyřpruhá, mechová, purpurová a Hong Kong) párek paceřníčků kropenatých a raka, ale ti jsou v pohodě. Zkusil jsem už snad všechno a furt to chcípá, namohlo by to být od toho hnojiva? Nikdy jsem to před tím nepoužíval, takže s tím nemám zkušenosti.

reagovat
Neděle 18. října 2009 ve 22:59 ® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

sidonius> A musí to být sumec velký? Kdybych šel do sumce, asi bych volil sumečka amerického. Je to prakticky to samé (akorát má o 2 vousy navíc :-D ) a nevyroste ti z akvárka. :-)

reagovat
Neděle 18. října 2009 ve 22:48 ® osprey
osprey

sidonius: Shání se špatně a akvaristiky ho nevedou. Já zažil jednou výlov na rybníku, kde se sumci podetřeli a tam jsem asi sedm ročků chytil (skončili v řece). Jednoho sumečka jsem dostal ve štičí líhni v Táboře (ovšem jel jsem tam jako student, abych byl k ruce dnas už nebožtíku profesoru Olivovi). Ale jsou to možnosti – výlovy a rybochovná zařízení.

Možnosti spočívající v porušení rybářského řádu ti nabízet nebudu.

Mimochodem, v akvárku celkem funguje, ale má sklony být velmi pasivní. Taky dost sežere a rychle roste.

reagovat
Neděle 18. října 2009 ve 22:43 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

sidonius> Myslím, že nějaké sumečky jsem viděl i ve zverimexu, ale nevím jestli to byl ten náš – sumec velký. :-) Jinak zkus výlovy. Teď je období, kdy je jich hafo…

reagovat
Neděle 18. října 2009 ve 22:33 ® sidonius
sidonius

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, kde bych mohl sehnat nebo i koupit malého sumečka(klidně i albína) tak kolem 10–15 cm do akvaria a v létě do rybníčku? Akvarium má přes 250 litru, a bazének tak 3000 litru, možná víc, takže myslim, že bude u mě v pořádku a místa bude mít dost. Žížal a malých rybek je taky dost . díky za rady

reagovat
Čtvrtek 8. října 2009 ve 21:10 ® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

Frk> Listy kapradiny jsou již „rezavé“ tedy suché, listé z keřů opadalo, takže si myslím, že je už čas. Tady pod horami je to nevyzpytatelné… :-)

reagovat