Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 377.708 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 29. ledna 2009 v 19:04 ® yerrx
yerrx

skwor – to určitě bude mlok, maximálně jestli exzistuje nějakčerná forma čolka?

reagovat
Čtvrtek 29. ledna 2009 v 19:01 ® skwor
skwor

Jedna starší kuriozita, co se mi objevila v jezírku. Podle mě mlok, ale jistý si tím nejsem.

reagovat
foto/forum/2009/th-img7192.jpg
Čtvrtek 29. ledna 2009 v 17:13 ® yerrx
yerrx

nějaké mrtvo tady, hoďte sem nějaké foto ať to tu trochu oživíme

reagovat
Pondělí 12. ledna 2009 v 11:05 ® Filip00
Filip00

no právě proto nějak nesouhlasím že jsou noční ač se to stále píše. Jasně chytneš i v noci, ale i ve dne pr

reagovat
Pátek 9. ledna 2009 ve 20:02 ® monaster reakce na …
monaster

filip: já chytil jako 9 letej kluk dva úhoře 90cm a metr v pravý poledne

reagovat
Pátek 9. ledna 2009 v 19:26 ® Filip00
Filip00

a mřenku tu jsem live ještě neviděl

reagovat
Pátek 9. ledna 2009 v 19:26 ® Filip00
Filip00

no tomu s těma úhořema až zas tak nevěřím já vím ,že to píšou ,ale mé nej jsem chytl vždy kolem 12 a 13h. měli kolem 70 cm

reagovat
Čtvrtek 8. ledna 2009 ve 20:03 ® pamri
pamri

ja mnel take akvarko krasne ,ale ryby mi pochcipaly.

reagovat
Čtvrtek 8. ledna 2009 v 18:42 ® Vapi reakce na …
Vapi

coz uhori plavou hlavne v noci

reagovat
Čtvrtek 8. ledna 2009 v 17:54 ® Filip00
Filip00

no nejradeji bych je koupil kolik můžou stát ale nevím kde je v praze sehnat. Jako malej jsme měli v kroužku úhoře ale na jednu stranu stále jen leží šmejd a neplave :-D

reagovat
Čtvrtek 8. ledna 2009 v 16:53 ® Vapi reakce na …
Vapi

tak je to lejlepsi nikdy nevis co chytnes.Ja jsem treba nasel v blate po vylovu Mrenku a uz ji mam asi 3 mesice.

reagovat
Středa 7. ledna 2009 ve 23:27 ® Filip00
Filip00

jj akvarka a rybky máte pěkný, já jen všeobecně nemam kapra rád, koi teda celkem jo videl jsem stříbrný kolem 30cm za 1500 až 2000 na brigadě je to už 6 let ale tak nějak stály, mě se líbí okouni a chtěl bych je i štičku ale ta má velké přírustky a za chvíli ji musíš pustit a s vokasy by to nebylo dobré, uvidíme asi pak půjdu s čeřenem na propadlinu jak říkali kolegové a nachytám si je.

reagovat
Středa 7. ledna 2009 v 17:20 ® Vapi reakce na …
Vapi

coz ja uz jsem hned zacal s kaprama ale mam jen mali akvarko takze si toho moc dovolit nemuzu.Moje fotky ryb uz si tady asi nasel.

reagovat
Středa 7. ledna 2009 v 17:09 ® Filip00
Filip00

to za tim nemam ale pocitam tak s 200 až 300l musim se přestěhovat a pak ho koupim ted si to jen tak sumiruji a jeste musim počkat až se bude moct čeřínkovat nechci ryby s rosekanou tlamou. Mel jsem rybky jako malej paví očka a tak. tu klasiku

reagovat
Středa 7. ledna 2009 v 16:41 ® Vapi reakce na …
Vapi

Filip00-a jak mas velky akvarko?

reagovat
Středa 7. ledna 2009 ve 12:04 ® Filip00
Filip00

no to je ono chtel bych tak 5 okounků , malého úhoře a pak řezany a tak, něco jsem četl ale je toho tu hodně tak jsem to asi přehlédl

reagovat
Úterý 6. ledna 2009 ve 22:35 ® cormoran reakce na …
cormoran

Standas: Něco málo už jsem o tom slyšel, stejc má s akvaristikou hodně společnýho, tak mě do toho krapet zasvětil;)
O to tu ale vůbec nešlo…

reagovat
Úterý 6. ledna 2009 ve 22:02 ® standas
standas

cormoran:POUČSE: Články – Pěstírna akvarijních ryb pro 21. století Počet přečtení článku: 3607 (od )

V pěstování a vývozu akvarijních ryb patří Česká republika ke světovým velmocem. Tuto pozici získala nejen díky několika velkým pěstírnám s milionovými obraty, ale především díky obrovskému množství drobných pěstitelů, kteří se chovu a prodeji akvarijních ryb věnují ve svém volném čase. Ryby potřebují péči a optimální prostředí 24 hodin denně. A tak snad každý drobný pěstitel uvažuje, jak zařídit pravidelnou výměnu vody, jak udržovat optimální teplotu nebo jak vyřešit odvlhčování místnosti s akvárii. A skutečnou noční můrou všech pěstitelů jsou nenadálé výpadky proudu. Již za několik hodin tak mohou jít škody na uhynulých rybách do tisíců až statisíců. Zkuste si teď představit, že tohle všechno a ještě mnohem víc zvládne Vaše pěstírna sama. Že se sama postará o pravidelné dopouštění vody, že vytápění a odvlhčování provádí v době nízkého cenového tarifu elektrické energie, a ještě že Vás pomocí SMS zprávy informuje o nenadálém výpadku proudu. Toto vše je možné díky inteligentnímu řídicímu relé EASY společnosti Moeller Elektrotechnika.

Co vše může řídicí relé EASY ve Vaší pěstírně zajistit?

1. Řízení pravidelného dopouštění vody
  2. Řízení osvětlení místnosti a akvárií
  3. Regulace teploty v místnosti, upřednostnění vytápění na nízký tarif
  4. Možnost přenosu o změně tarifu a jiných stavů bezdrátově – RFI
  5. Řízení odvlhčování ? pravidelné spínání, nízký tarif
  6. Signalizace o výpadku a náběhu elektrické sítě pomocí SMS zpráv
  7. Řízení spotřeby elektrické energie ze záložního zdroje
  8. Řešení pro vlhké prostředí, připojení do zásuvky domovního rozvodu

Jedním z prvních, kdo si v České republice nechal vybavit svou pěstírnu řídicí jednotkou EASY, byl Martin Exner ze Solnice ve Východních Čechách. ?Ryby jsou mým velkým koníčkem. Už dlouho jsem uvažoval, že si doma zřídím i nějakou menší pěstírnu. Ale protože celý den trávím v práci, přemýšlel jsem, jak svou pěstírnu co možná nejvíce zautomatizovat a nechat ji, ať funguje sama?, říká Exner. A kterou z funkcí oceňuje úplně nejvíc? ?Jednoznačně posílání SMS na můj mobil v případě, že vypadne proud. A přepnutí na náhradní zdroj.? Pěstitelé akvarijních ryb z celé republiky se již tradičně sjíždějí na výstavu Akva Tera do Rychnova nad Kněžnou. U příležitosti 31. ročníku této výstavy společnost Moeller, dodavatel inteligentních relé EASY, poskytl jednu řídicí jednotku i rychnovskému spolku akvaristů. ?Je to jednoznačně pokrok?, souhlasí Vladimír Hulman z rychnovského akvaristického spolku. ?Věřím, že pěstitelé tuto šikovnou pomůcku ocení, odpadne jim spousta rutinních úkonů spojených s péčí o ryby. Jsem rád, že i náš spolek díky společnosti Moeller Elektrotechnika touto řídicí jednotkou disponuje.?

reagovat
Úterý 6. ledna 2009 ve 21:08 ® monaster reakce na …
monaster

filip00: mám asi měsíc 1 rouzka, 1 ježdíka a dva okouny a vše ok. mám tam filtr a vzduchování. bez topení maj 21 stupňů

reagovat
Úterý 6. ledna 2009 v 19:33 ® Salmo reakce na …
Salmo

cormoran> Ještě abys s něčím takovým začínal. :-D

reagovat
Úterý 6. ledna 2009 v 19:08 ® cormoran reakce na …
cormoran

Salmo: Já s mega pěstírnou nezačal:D

reagovat
Úterý 6. ledna 2009 v 18:47 ® Salmo reakce na …
Salmo

cormoran> Na co ty nepomyslíš… :-D

reagovat
Úterý 6. ledna 2009 v 17:48 ® cormoran reakce na …
cormoran

Standas: Tak teď nevím, jestli máme oba na mysli tutéž věc:)

reagovat
Úterý 6. ledna 2009 v 16:54 ® Vapi reakce na …
Vapi

Filip00-no problem to neni ale uz to tady asi 100 zaznelo

reagovat
Úterý 6. ledna 2009 v 16:04 ® standas
standas

cormoran,ne, ale než přišla krize tak se tím docela slušně živil.

reagovat
Úterý 6. ledna 2009 v 15:58 ® cormoran reakce na …
cormoran

To kamarád používal akvárka místo skleníku?:D

reagovat
Úterý 6. ledna 2009 ve 14:49 ® standas
standas

Zdar akvaristi: kamarád bude na jaře rušit mega pěstírnu,kdo by mněl zájem o levná akvárka může mi napsat do pošty + kontakt

reagovat
Úterý 6. ledna 2009 ve 14:31 ® Filip00
Filip00

ahoj je velky problem doma chovat naše rybí druhy, teplota vody a tak?

reagovat
Sobota 3. ledna 2009 ve 2:25 ® regulus
regulus

noba – akvárko jsem ti smázl, důvod je jednoduchej, pokud je opravdu tvoje, tak ho sem dej znovu bez identifikace webu www.akvarko.cz, jistě máš origilál fotky, pokud tomu tak není, tak se chlubíš cizím peřím.

reagovat
Středa 24. prosince 2008 v 15:26 ® Vapi
Vapi

cormoran-ne k550i :-D farnas-ja jsem si ho tam dal taky a moc bordel nedala parkrat mi premistil kitku ale jinak je v poho staci mu jen vlockovy krmeni ale ten muj ma asi 10cm tak ze je to krasavec peknej

reagovat