Vyhledávání
Akvaristický koutek
24.4.2008 | zlomiljsemprut | 377.694 zobrazení | 3.587 odpovědíAhojte, posílejte prosím
zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a
předávejme si zkušenosti!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 2. prosince 2008 v 18:58 ® Michal/
-
yerrx> Proč zrovna krevetky? ESKY: Žábronoška? To slyším poprvé.
reagovat - Úterý 2. prosince 2008 v 18:35 ® ESKY reakce na …
-
trepky se dají sehnat od akvaristů – chovatelů, žábronožka se dá koupit v akvaristice a vyžaduje silné intenzívní vzduchování,vajíčka musí vířit v solném roztoku, jinak se malý žábronožky nevylíhnou, možná by stálo za to si promluvit s chovatelem krevetek, co jim vlastně on dává za krmení, já mám o nich jen kusé informace.....
reagovat - Úterý 2. prosince 2008 v 16:29 ® Vapi reakce na …
-
ja bych rek ze zabronozky musi mit furt ve vode kyslik musi se gurt jejich vajicka hejbat tak jsem to vydel u jednoho chovatele
reagovat - Úterý 2. prosince 2008 ve 13:56 ® yerrx
-
trepky se daji sehnat kde? a daji se zabronozky chovat i bez vzduchovani?
reagovat - Úterý 2. prosince 2008 v 10:32 ® ESKY reakce na …
-
ahoj, kup si sadu na zjištění CO2 ve vodě, bohužel nevím co je PMDD, ale já jsem nikdy nedával nic do vody a rostliny mi rostly báječně, chce to jen optimálně svítit…
reagovat - Úterý 2. prosince 2008 v 10:30 ® ESKY reakce na …
-
Y.: To je velice obtížné, takhle poradit. Jedná se mi o to abys měl zvládnutou techniku chovu žábronožky solné, nebo měl dostupný – a to převážně celoročně rybník s možností lovu zooplanktonu, buchanek a vířníků, také by nebylo marné si pořídit kulturu trepky a naučit se jí množit, pokud jí budeš schopný rozmnožit a dlouhodobě udržet při životě, tak pak můžeš přistoupit k chovu, když na tom trváš hned krevetek.
reagovat - Pondělí 1. prosince 2008 ve 21:04 ® yerrx
-
kety.vydra – ve Valašském Meziříčí je maji
reagovat - Pondělí 1. prosince 2008 v 17:32 ® jájá
-
Ahoj mám aqa 200L, celkem normální společné akvárium. Před týdnem jsem začal na posílení růstu zeleniny dávat PMDD a CO2 z kvasnic. K dnešku mám úhyn cca 8 ryb. razbory a neonky. Má někdo podobnou zkušenos, může to být tím CO2? Díky za reakce
reagovat - Pondělí 1. prosince 2008 ve 12:51 ® yerrx
-
ESKY – ok, rekneme ze to teda chci udelat jak rikas – takze cim mam zacit? mam akvarko 68l v nem zatim 2 hrouzky okolo 7cm, biofiltr, 2 rostliny, krmim prevazne patentkama, obcas delam nejake smesi (seminka, srot…), bila zarivka, davam tam multi-medikal, proflor, chlor stop, obcas me otravuje hnedy povlak (asi slabe svetlo).....jestli sem este neco vynechal tak rekni
reagovat - Pondělí 1. prosince 2008 v 11:54 ® ESKY reakce na …
-
Ye.: vzdávám to, samozřejmě, že myslím všechno úplně jinak, ale Ty očividně také,takže se rozhodni jak to Ty uznáš za vhodné. Přeji Ti mnoho zdaru !
reagovat - Neděle 30. listopadu 2008 ve 22:03 ® yerrx
-
E- ryby, vybaveni a vsechno okolo stoji prachy , ty ja neseru, kdyz si koupim vsechny ty veci predtim nez zacnu chovat krevety uz nebudu mit za co je koupit, kdyz se budu ucit chovat ruzne zivocichy, zabere to cas a ja uz pomalu ale jiste nemam ani 6mesicu takze to nemuzu stihnout, myslim ze kdyz se zamerim na jeden druh zivocicha a budu ho studovat , tak nemusim znat „jednodussi“ zivocichy, zkusenosti naberu primo v chovu druhu na ktery budu zamereny........co myslis?
reagovat - Neděle 30. listopadu 2008 ve 21:25 ® ESKY reakce na …
-
Ye.: asi jsi nepochopil co jsem myslel, v mém případě zacházíme s živými organizmy, potřebujeme znát chemismus vody – jak se měří, jak se upravuje, dále pak naše živé organismy přijímají potravu – ještě menší organizmy, které musíme umět udržet při životě, takže já raději nebudu to tvé srovnání komentovat, možná až budeš starší a zkušenější akvarista, tak budeš podobně jako já radit, nebo také ne a budeš raději bruslit, nebo lyžovat…
reagovat - Neděle 30. listopadu 2008 v 17:07 ® yerrx
-
Esky – je pravda ze co se tyce ryb, tak sem spis spolehal na to co znam jako rybar, proto jsem choval divoke ryby, nakonec zemrely na nemoc......jenze krevety u nas nezijou a tak se tomu u proste budu muset venovat vic, zatim ctu jen na netu a podivam se po nejakych knizkach
reagovat - Neděle 30. listopadu 2008 v 16:36 ® yerrx reakce na …
-
ESKY – to takhle prirovnavat nemuzes, nemusis umet bruslit abys mohl jezdit na lyzich, nebo jezdit na kole abys umel ridit auto
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 ve 23:45 ® kety.vydra reakce na …
-
Ahoj všichni,měl bych na vás prosbu,kamarád shání černého skalára (hodně mu jde o to,aby ho sehnal),tak kdybyste ho čistě náhodou někdo někde viděli v akvaristice,ale celého černého,dejte mi,prosím,vědět na toto forum.Výzva platí pro okres Frýdek-Místek,Nový Jičín a Ostrava.Až se zase dostanu na net,mrknu se sem.Zatím díky,mějte se a lovu zdar.
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 ve 23:40 ® ESKY reakce na …
-
yerxi, jestli mohu tak Ti to nedoporučuji, nauč se nejdřív rozmnožit nějaké labyrintky, např čichavce zakrslé, či čichavce medové, nauč se líhnout žábronožku, udržet chovy trepek a zkrmování trepek a až se naučíš zacházet s malou rybí drobotinou, tak se vrhni na krevetky. Víš,akvaristika není jen o tom si něco koupit, považ že já ač znalý, nebo právě proto jsem si nikdy nekoupil želvu nádhernou a ani jiný druhy sladkovodních želv a že jsem měl možnost výběru ! Nacházej kouzlo akvaristiky pomalu, postupně si osvojuj taje tohoto vskutku překrásného koníčka…
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 ve 23:09 ® yerrx
-
mel jsem okouny, zdechli, karas prerostl tak sem ho pustil,sumci a kapr zdechli na nejakou nemoc, tak sem si rikal ze zkusim neco noveho
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 ve 22:48 ® ESKY reakce na …
-
zadejte si : search.seznam.cz dají se poslat poštou, nebo dráhou, ale doporučuji je spíše zkušenějším akvaristům
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 ve 22:18 ® Vapi reakce na …
-
Aha tak to nic
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 ve 21:59 ® yerrx
-
kousek od Valašského Meziříčí, 50km od Zlína
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 ve 21:44 ® Vapi reakce na …
-
yerrx- od kud jsi ja totiz vik kde se prodaval ale v lepsich akvaristikach bys je mnel podle miho najit taky cenove to taky neni as tak strasny
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 ve 21:42 ® Vapi reakce na …
-
Jo exzistujou dokonce dva druhy o kterych vim cerveny a bili ale soujen tak do 2cm ale jsou pekny a na chov to snima taky nebude tak strasny staci Janskej mech a jsou jak doma fakt je to pekny zivocich
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 ve 21:03 ® yerrx
-
exzistujou i sladkovodni krevety? kde bych se o chovu neco dozvedel?
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 ve 12:44 ® Michal/
-
ESKY: nwm jestli to najdeš byla to taková zpráva od boku. Prostě to tam plácli.
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 v 11:13 ® ESKY reakce na …
-
dík, za info, hned se na to mrknu, kdu si prohlídnout archív čt, a jsem zvědav zda-li to najdu…neberu to tak osobně, ale nemám rád šíření poplašných zpráv, hodně zdaru v chovu rybek
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 v 11:04 ® Michal/
-
Aha, televize kecá. Jednou o tom mluvili v pořadu pod pokličkou. Jinak ESKY neber to tak osobně
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 v 11:02 ® ESKY reakce na …
-
Informuj mě o tom postřiku, prosím. já jsem ,,zkrmil,, 200 kokosáků za celou dobu své akvaristické praxe a z toho jsem vyvářel asi první dva tři, ono když toho pak máš víc, tak nestíháš, normálně jsem vydlabal tu dužninu a pak šup do vody a to jsem měl i importní ryby. Kdo ti řekl, že se stříkají ? Zajímalo by mne kdo to je, že toto rozšiřuje. Postřik se provádí u citrusů, no jedná se spíš o ponoření do roztoku, to jo, však také bývá napsáno, že kůra plodů byla chemicky ošetřena. i banány se koupu v nějakým roztoku, to jsem také viděl v tv v nějakým dokumentu, ale kokosy ? to je nepravdivá informace téměř poplašného charakteru !
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 v 10:32 ® Michal/
-
ESKY: Ještě o tom popřemýšlím. Akorát mě tak napadlo neuvolňuje se z toho kokosu bějaký ten postřik nebo tak? Přeci jen oni to dovážejí a stříkají vším možnym.
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 v 10:29 ® ESKY reakce na …
-
Ahoj, asi takhle : dnes kořeny dodávají do krámů různí lupínci a tak i když by měl být kořen řádně připravený, tak tomu někdy bohužel není !!! vapi : samozřejmně, ale nepředstavuj si to tak, jako ty když jíš rohlík, oni to jakoby ohoblují, ale po čase, mě zmizel kokos tak do roka, ale já měl těch ancistrusů o trochu víc..
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 v 10:21 ® Vapi
-
coz kokosi taky musim vyskouset mam tam dva ancistrusi a oni to tedy zerou?
reagovat