Vyhledávání
Akvaristický koutek
24.4.2008 | zlomiljsemprut | 377.681 zobrazení | 3.587 odpovědíAhojte, posílejte prosím
zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a
předávejme si zkušenosti!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 29. listopadu 2008 v 10:15 ® Michal/
-
Aha, to spíš zkusím kokosáky. Teď budou ve slevách klidně i za 11 kč.
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 v 10:14 ® Vapi reakce na …
-
Podle mich skusenosti koren kupovany barvy,mel jsem ho tam a jeste ze zacatku plave na hladine nez se potomy a musi se nacucat vodou ale pritom kali vodu mne ji skalil docela dost kdys jsem se koukl ze strany 50l akvarka tak jsem skoro nevidel na druhou stranu byl to docela velky koren ale asi po 3tydnech mi to filtr vycistil a uz je to v pohode
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 v 6:14 ® sgt.mooody
-
Já si taky takle vyvařuju kořínky,v akvárku to vypadá moc dobře,a nebo si koupim par kokosů a taky je vyvařim rozpůlim na dvě části udělám do nich otvor a maj prima schovku.
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 ve 23:39 ® ESKY reakce na …
-
jasný, stresuje, pokud to nemáš na obživu a bereš ryby jako kámoše, tak porodničky nepoužívej, a kolik soli ? přiměřeně přiměřeně 5 lžic na 10 litrů vody, vynikající je skořápka z kokosového ořechu, tu mi vždy sežrali ancistrusi, oni potřebují ty třísloviny k snadnějšímu trávení.....
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 ve 23:17 ® Michal/
-
ESKY: To mi právě vrtalo hlavou, jestli se tak samička v porodničce zbytečně nestresuje. Jinak zítra si zajdu na zahradu a vykopu kořen bezu. Není to tak těžký. Říkal jsi povařit ve slané vodě. Moc slané, nebo lehce, to je asi jedno ne?
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 ve 23:11 ® ESKY reakce na …
-
NO.: mohu Ti poskytnou své téměř třicetileté zkušenosti s chovem sladkovodních tropických ryb, v omezené asi dvacetileté praxi jsem držel v zajetí i naše samozřejmě sladkovodní ryby, jako jsou okouni, sumečci američtí, plotičky, perlínky. Stačí se jen zeptat…
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 ve 23:07 ® ESKY reakce na …
-
Porodnočka – je dobré si sešít porodničku vlascem z takové té mřížky co se pokládá na kabely ve výkopech, jsou to takové kosočtverečky, je to asi 28 cm široký, chlapům u výkopu se jednoduše řekne, že máte o kousek zájem a vždy vám ochotně kousek 2 – 3 metry dají. Dovoluju si nedoporučit používat železné rámy do akvarijní nádrže, také se dá koupit nějaká dóza plastová a navrtat do ní dirky vrtačkou, používejte trochu fantazie, ale úplně nejlepší je používat jávský mech, nebo kanadský mor do malého akvária, rodící ryby nejsou stresované a porod je zdárnější a klidný a není pravda, že samička hned sní své potomstvo…
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 ve 23:00 ® ESKY reakce na …
-
Ahoj všichni, několik poznámek : Je to pro mne nepochopitelná pověra, že kořen barví vodu, jo trošku jo, ale žádný kafe z toho není ! Dá se opatřit několika způsoby – 1. koupí v zoo shopu – drahý a nač jim cpát prachy ? 2. nalézt v přírodě, může to být i vyplavená větev z rybníka kam jedete na ryby, stačí krátce povařit ve slané vodě a je to ! 3.velice efektní, ale pro svalovce – vykopat kořen bezu černého ! je to snad nejkrásnější kořen co jsem kdy v akváriu viděl, tedy z dostupných, jinak je možnost se nachomýtnout na těžených rašeliništích, např Hora svatého Šebestiána a tam si vzít rašeliništní kořen, ten vyvařit a použít…
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 ve 21:21 ® Alov reakce na …
-
mooody> Vidíš. A i když tuto potravu (patentky a nítěnky) propláchneš pod vodou, tak svinstvo, které obsahují ven nedostaneš. Spousta ryb je baští, ale pak trpí na játru anebo jinak onemocní. Ale panceřníčci je můžou a doslova je milují. O tom žádná
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 ve 20:20 ® sgt.mooody
-
Nemáš úbec zač
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 ve 20:19 ® Michal/
-
aha. Šikovná věcička
reagovatJeště jednou dík.
- Pátek 28. listopadu 2008 ve 20:17 ® sgt.mooody
-
No a takle to funguje.
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 ve 20:16 ® Michal/
-
aha! díky moc. Už mi to došlo
reagovatMno není to špatná věcička. Myslím, že bohatě stačí železný rám a na něj dát jemné pletivo. Díky moc.
- Pátek 28. listopadu 2008 ve 20:12 ® sgt.mooody
-
Mám jí celkem špinavou no co se dá dělat budu si muset koupit novou
Jinak tu rybku která je před porodem,stačí dát do tý porodničky a tam bude mít i svojí teplotu vody v akvárku a může si tam rodit jak chce
reagovatNa hoře je zobáček kterej zahákneš za okraj akvárka a jeto,…prostě supr věcička.
- Pátek 28. listopadu 2008 ve 20:06 ® Michal/
-
jj
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 ve 20:05 ® sgt.mooody reakce na …
-
Micha/:Čekej vyfotim ti jí…
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 ve 20:02 ® Michal/
-
porodničku? Hmm budu si muset obstarati návod
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 v 19:56 ® sgt.mooody reakce na …
-
Micha/:Já taky,ale po chvilce se ti rozpustí a jsou z nich takový žížalky a místo kostky jim to můžeš pěkně rozporstřít po akvárku a dostane se na všechny
A jakmile ta samička bude nabouchaná tak jí bud šoupni do toho akvárka a nebo si pořid porodničku
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 v 19:46 ® Michal/
-
sgt.moody< Jenže já je mám mražený
Jo to bych rád, ale bojím se, že mi je přez noc vyžerou ostatní. Uvažuju, že potom tu nabouchanou samičku odchytnu a dám zvlášť do 2litrového akvárka. Stálo stovku a mám ho ještě, jak sem začínal. Dám tam něco na dno…
Jinak chtěl sem se zeptat máte někdo v akvárku kořen? Rád bych si ho pořídil, jenže prý hodně obarvuje vodu.
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 v 19:41 ® sgt.mooody reakce na …
-
Macha/:Tak je vyper pod nákym hustym sýtkem pod vodou a vodu ti už kalit nebudou
A jestli se ti Black Molly už začli prohánět tak by tak za 3 týdny už mohly mít mladý
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 v 19:36 ® Michal/
-
sgt.moody> já sem teď začal krmit nitěnkama a zdá se mi, že to trochu kalí vodu. Jinak je to super strava
N.ovcak< stačí jim tam dat vzduchování pár šutrů a krmit to můžeš třeba nitěnkama, já mám plato nitěnek za 38 kč. Myslím, že na měsíc by ti to vydrželo. Ala ty „rybniční ryby“ dosti kalí vodu a za chvíli smrdí a nejde skoro ani vidět do akvárka
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 v 18:30 ® sgt.mooody reakce na …
-
Alov:Ano používám nítěnky apod.mraženou potravu sumečci a pancéřníčci se po nich můžou utlouct,ale vždy je přez sítko opláchnu vodou aby v nich náhodou něco nebylo.Ale sušená potrava jim taky chutná.
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 v 18:28 ® sgt.mooody
-
Chtěl jsem jen říct že akvarijní rybky patřej do akvárka a né na háček ne?
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 v 18:17 ® nemecky.0vcak reakce na …
-
potreboval bych poradit jak zacit s chovem sladkovodnich ryb(okouni,hrouzci,oukleje)atd…nejaky navod..me totiz v akvarku vychcipaly vsecky ryby (akvarijni)a jelikoz mam ryby rad(proto jsme rybarem)tak bych to chctel skusit s tema sladkovodnima
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 v 17:36 ® Michal/
-
n.ovcak> Skoro všichni
jdi o pár stránek z5 a najdeš co potřebuješ.
ESKY: Black Molly se už proháněj. Očekávám tak do tří dnů, že na to skočej
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 v 17:21 ® Salmo reakce na …
-
Ovčáku,měl bych pro tebe pár rad
1)Skladkovodních ryb je spoustu,zkus to trochu upřesnit 2)Přečti si celé fórum a možná(spíš určitě) na něco narazíš 3)Zaregistruj se
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 v 17:18 ® nemecky.0vcak
-
caw chci se zeptat mate nekdo skusenosti s chovem sladkovodnich ryb v akváriu?
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 ve 14:16 ® Michal/
-
Podtrženo a vyřízeno. OK?
reagovat - Čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 23:33 ® Alov
-
sgt.mooody > Neplácej hovadinky a hod se do klidu. Já raby chovám a docela úspěšně množím cca 25 let. Sice nemám tolik literatury jako ESKY
reagovat, ale za to mám spoustu zkušeností. ESKY má stoprocentní pravdu.
A pokud jde o zavlečení svinstev do našich vod, tak zřejmě netušíš, kolik ruzných sraček at biologického či chemického původu vytéká do našich řek. To je potom nějaká mečovka s krupičkou totálně banální záležitostí.
A jedne otázečka mooody: Dáváš svým rybkám v akvárku papat nitěnky nebo patentky??? - Čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 22:36 ® ESKY
-
Literaturu od Sery ? Směšný, to není literatura, to jsou propagační materiály. Obráceně samozřejmě, můžeme si lovem zooplanktonu zanést spoustu chorob a škůdců akvarijních ryb, zejména kožovce, kapřivce a další chamraď. Ale opravdu jsem nikdy neslyšel, že by v našich chladných vodách bujela nějaká nemoc jenž byla zavlečena tzv. tropickými rybami, ale můžeš mne poučit. A literatury mám myslím dostatek, 28 ročníků časobisu Akvárium terárium, pár ročníků německého DATZ, a asi 30 knih, některé i v ruštině, němčině a angličtině, pak mám několik katalogů cichlid, sumců, koi kaprů, dokonce mám i nějakou knížku o zakládání rybníků, takže můžeme probírat a probírat…
reagovat