Chytej.cz

Akvaristický koutek

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 377.681 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 22:18 ® Vapi reakce na …
Vapi

sgt.mooody- radsi bych chytal na Mecovky nez na Hrouzky taky vtom nevidim zadnej problem ale mozna ze by mi ty ryby bylo lito proto na rybky nechytam

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 21:37 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

sgt.: Heleď, nechci si tady hrát na tátu, ale uklidni se. ESKY choval rybky, kdy ještě Ty si tahal kačera po dvorku, takže asi ví co říká. Neztrapňuj se tady.
A k tomu lovu okounů na akv. rybky nevidím nic špatného, jestli čteš, zmínilo se o nich i mnoho skvělých rybářů, že jsou parádní nástraha.

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 20:12 ® sgt.mooody reakce na …

ESKYMO:Jen ti chci vysvětlit že akvarijními rybičkami se choroba zanýst dá.Stačí si koupit pár akvarijních knížek a trochu si to pročíst.Doporučuji si koupit nákou od Sera

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 20:01 ® ESKY reakce na …

Vysvětli mi, prosím co to znamená výraz : A natož když má něco s tělem či ploutvičkami. Můžem vážně podebatovat nad tím, zda-li je např. bakteriální rozpad ploutví způsobený nadmírou dusičnanů v akváriu a tímto postižená ryba, usmrcená a nastražená na těžko na candáta rizikem pro naše rybníky ? jo a nevím co je DA, to je rusky ? Jestli chceš tak můžem konverzovat v ruském jazyce, tuším, že jsi cizinec, tak Ti mohu vyhovět.

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 19:27 ® sgt.mooody

A natož když má něco s tělem či ploutvičkami.

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 19:21 ® sgt.mooody reakce na …

ESKY:Cože že se nedá zanýst žádná nemoc či choroba?!:-D A natož u akvarijních rybiček,máš to napsaný skoro v každý akvaristický knížce co a jakej druh akvarijní rybky může způsobit,takže s těma nemocemy je to kravina…

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 19:15 ® ESKY reakce na …

Drazí kolegové akvaristi, dovolte mi mé vyjádření k používání akv. ryb na nástražné ryby. NEVIDÍM V TOM NIC ŠPATNÉHO, introdukce nehrozí, zavlečení chorob také ne. Uvědomte si, že někteří akvaristé vyprodukují tisíce ryb a mnohdy nemohou nalézt jejich odbyt a pokud je akvarista i rybář, tak opravdu nevidím nic špatného použít rybu – jakýkoliv druh, jako nástražní ! Až někdo z vás vyprodukuje 4.000 ks kančíků nikaraguiských a ve výkupu vám vemou tak 50 ks a ve zverimexu tak 20, tak pochopíte co mám na mysli…

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 19:09 ® ESKY reakce na …

Po, uveď nám bližší informace, neboť nevím čeho se mám chytit, o kolik chceš snížit teplotu vody ? Co obložit akvárium polystyrénem ? Oddálit světelný a potažmo i tepelný zdroj ? Chováš ryby vyžadující chlad celoročně ? Jaké druhy ryb chováš ? Můj známý měl vyvedenou dlouhou hadici na balkon a čerpal přes ní vodu zpět do akvária, teplotu reguloval délkou hadice jenž měl vytaženou ven a i průtokovým množstvím nastavením výkonu čerpadla.

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 19:05 ® ESKY reakce na …

Samozřejmně mu to nevadí, ale je fakt, že samci živorodek vyhledávají k páření spíše gravidní samičky, přeji hodně zdaru v chovu ryb !

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 18:55 ® Alov
Alov

Abych to uvedl na správnou míru a nebyl tu za masaře akvaristu. Akvarijní živorodky občas na okouna použiju, ale jedná se o ryby, které mají např. deformaci pateře či jiné části těla nebo už jsou staré a časem by stejně pošly. Takže než je spláchnout do hajzlu, tak je radši zařadím do potrvního řetězce našich dravců, at mají něco exotického k snědku :-D Vy si nedáte občas k jídlu čínu nebo pizzu??? Chovám je ve stovkách kusů, takže pár takových tam vždy najdu po čase. Takže tak no…

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 18:53 ® sgt.mooody

Zdá se mi to jako prasárna chytat na akvarijní rybky,kdyby tam píchnul malou plotičku tak je to to a samí jako s těma mečovkama,mečovky jsou krásný rybky a je jich škoda.Od čeho jsou potom nástražky.Myslim si že kdyby tam píchnul 5cm plotičku nebo hrouzánka tak toho okouna chytí zrovna tak jako na tu chuděrku mečovku.Ty jí necháš porodit a pak jí ty potomky zabiješ a dáš je okounům:-1 no potěš pánbu…

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 18:35 ® farnas
farnas

souhlasim s mooodym,proc myslis ze se chovat a davaji do akvarek.-.

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 18:20 ® sgt.mooody reakce na …

Alov:No teda chudáci akvarijní rybičky,ty patřej do akvárka a ne na lov:-D Ale asi je fakt že okounům to může chutnat a taky je to trochu nasrat.

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 17:42 ® Alov
Alov

ripka > Já chovám mečovky jako nástražní rybky. Na okouny jsou nejlepší Tuxeda, tzn. červeno černé. Vemu mečovku, prnknu ji ukázováčkem po hlavičce, zavedu háček do hřbítku a okouni se můžou posrat. . . Fakt to funguje. Zkus to někdy. Stojí to za to :-)) )

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 17:41 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Paráda, nový člen v naších řadách. :-D

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 16:35 ® regulus reakce na …
regulus

Ripka dobrý. -:))))))))))))))))

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 16:10 ® ripka
ripka

každý večer před akvárkem zopakujete 5× „nezabít rybu“ nezabít rybu!! nezabít rybu !!!

ne – za – bít

a ne, že některej večer vynecháte šmejdi

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 6:59 ® sgt.mooody

Nasyp tam led:-)) )))

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 ve 22:23 ® P.O
P.O

Dotaz: Dá se chladit voda jinak než s použitím chladiče nebo výměny vody(100 l za den se mi nechce měnit)???

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 ve 21:40 ® Michal/
Michal/

ESKY: To já vím, to je ze zvyku :-) Jako samička vypadá, že je nabouchaná. Je hodně velká a má vypuklí bříško. Ale sameček má zájem jenom o ni. Pořád si chce „vrznout“ ale ta potvora mu nedá. Je mi to divný, má tam dalších 5 samiček a nic. Myslíš, že mu bude vadit, že samečci jsou černí a samičky jsou bílo-černý?

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 ve 21:05 ® Droždí
Droždí

to nevadi,ale je to celkem zajimava ryba

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 ve 20:44 ® ESKY reakce na …

Droždí : bohužel, musím Tě zklamat, nemůžeš trvat na českém jméně, neboť tato ryba nebyla česky pojmenována. Jedná se zřejmně o nepříliš rozšířitelnou rybu, vzhledem k velikosti a řekl bych i nesnášenlivosti, no uvidíme.

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 ve 20:35 ® ESKY reakce na …

Laciko : Tvoje otázka zněla jak dlouho trvá než porodí, ne jak dlouho trvá gravidita, pozor na terminus technikus ! A jak zjistíš, že je oplodněná ? Po hodinách je to složité, ale tak po týdnu je vidět zvětšující se bříško, které je nejdříve takové jakoby kulaté a pak takové jakoby hranaté, ale nepřipomíná kostku cukru jen jakoby trošku hranaté. Také se používá termín skvrna březosti, ale tím bych tě jako začátečníka nezatěžoval. PROSÍM NEPOUŽÍVEJ VÝRAZ, ŽE SE ŽIVORODÁ RYBA VYTŘE, ONA PORODÍ, JELIKOŽ RODÍ ŽIVÁ MLÁĎATA A NEKLADE JIKRY, TAKŽE SE NEMŮŽE TŘÍT…

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 v 19:30 ® lacika3000 reakce na …
lacika3000

diki…a este jak presne zsitim ci je oplodnena???

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 v 19:03 ® Alov
Alov

lacik3000> Podle teploty a druhu 4 – 8 týdnů. Pravidlem je, když máš třeba teplotu 20C, tak březost trvá 8 týdnů cca, ale pokud máš teplotu 26C, tak se tato doba zkrátí na cca 5 týdnů. Také záleží na ročním období a rozmanitosti stravy. Přesně se to ale říct nedá…

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 v 18:20 ® Droždí
Droždí

asi to je hlubina ryba ze zije u dna videa jsou na youtube.com dej te do vyhledavace na youtube Gulper cats

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 v 17:54 ® Droždí
Droždí

jeji anglicke jmeno je Gulper cats kdyz se chcete nekdo kouknot na videa teto ryby v akvariu tak si zadejte na youtube.com do vyhledavace Gulper cats. chtel bych vedet jake ma ceske jmeno

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 v 17:52 ® Vapi reakce na …
Vapi

Coz to vy Esky asi taky ze je to ryba do akvarka kdys je v akvarku ale hlubina ryba znamena ze je u dna

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 v 17:46 ® Droždí
Droždí

oprava-esky to neni hlubinna ryba to je ryba do akvaria a je to masozravec

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 v 17:45 ® Droždí
Droždí

esk-to neni hlubinna ryba jetoryby do akvaria

reagovat