Chytej.cz

Akvaristický koutek

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 377.636 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 19. listopadu 2008 v 8:03 ® sgt.mooody

A ve vodě

reagovat
foto/forum/2008/th-img5921.jpg
Středa 19. listopadu 2008 v 8:02 ® sgt.mooody

A tady můj oblínebý šnečkožrout…

reagovat
foto/forum/2008/th-img5920.jpg
Středa 19. listopadu 2008 v 8:01 ® sgt.mooody

Jsou to všeljak skřížený black molly :-)

reagovat
Středa 19. listopadu 2008 v 8:00 ® sgt.mooody
reagovat
foto/forum/2008/th-img5919.jpg
Středa 19. listopadu 2008 v 7:59 ® sgt.mooody

Krmení:-)

reagovat
foto/forum/2008/th-img5918.jpg
Úterý 18. listopadu 2008 ve 20:29 ® Michal/
Michal/

ESKY: zkusín se optat. Jinak nevystavuju je žádným vlivům :-D Maximálně rožnu žárovku :-D

reagovat
Úterý 18. listopadu 2008 ve 20:25 ® ESKY reakce na …

asi takhle, nejsem už aktivní akvaristou, takže mi už dáávno unikly ceny, zajdi si prosím do akvaristiky a zeptej se, prosím

reagovat
Úterý 18. listopadu 2008 v 17:56 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

ESKY: Kolik taková sada stojí?

reagovat
Pondělí 17. listopadu 2008 v 17:10 ® ESKY reakce na …

Nech si udělat v nejbližší akvaristice rozbor vody, popros je o to, nebo si kup sadu na rozbor vody. Ano, je to pravda, že jsou skaláři lekavý ryby, ale většina ryb je lakavá, předpokládám, že své ryby nevystavuješ velkému hluku, nebo otřesům, světelným zábleskům a dalším rušivým vlivům ???

reagovat
Pondělí 17. listopadu 2008 v 15:43 ® Jícha Václav
Jícha Václav

Michal. ty černý rybky jsou Black moly. Začínal jsem s 6kusy. půl roku jsem nadával, že se vůbec nemnožej no a ted už je nedokáži ani spočítat :-)

reagovat
Pondělí 17. listopadu 2008 ve 13:11 ® Michal/
Michal/

ESKY: je to tahle rybicky.net

reagovat
Pondělí 17. listopadu 2008 ve 13:09 ® Michal/
Michal/

ESKY: Tak filtry čistím tak 1–2krát měsíčně, jelikož tam mám 3. Ale jeden pujde do druhýho akvária, tak uvidím. Jinak ty neonky mno. Uvidím co si přečtu.

Jo měl bych dotaz. Je pravda, že skaláři jsou tak moc lekavý ryby? Že jim vadí veliký hluk atd.

reagovat
Neděle 16. listopadu 2008 ve 23:30 ® ESKY reakce na …

Mi.: Nereaguj slovy, že MUSÍŠ koupit topítko, když nevíš jakou máš teplotu, kup si akvaristický teploměr – ponorný, ne ten nalepovací, pokud máš teplotu vody 20–24C tak to je pro neonky v pořádku, ale !!! rozeznáváme dva ,,základní,, druhy neonek = tetra neonová dříve se prodávala za 10kč a pravá neonka za 18kč, dále pak máme černou neonku atd…tetra neonová je spokojena v poněkud tmavší nádrži, doporučuji tmavý písek, dá se proprat čedičová drť, podobná šotolině, k dostání na stavbách, kyblík vysomruješ… jak často a jak čistíš filtry ? zadej si tetra neonová do vyhledavače a pořádně si o ní nastuduj základní informace, zejména přídavek rašelinového výluhu a tak dále…abychom uměli, musíme poznat !

reagovat
Neděle 16. listopadu 2008 ve 22:59 ® Michal/
Michal/

yerrx: CO?! :-D Sander: nn sou to ty Black Molly rybicky.net

reagovat
Neděle 16. listopadu 2008 ve 21:11 ® Sander
Sander

Michal > nejsou ty černý náhodou Xify?

reagovat
Neděle 16. listopadu 2008 ve 21:00 ® yerrx
yerrx

michal – jaq zas ten kobere 4 roky chcu :-D :D:D

reagovat
Neděle 16. listopadu 2008 ve 20:48 ® Michal/
Michal/

Teď jsem si všimnul, že jsem udělal chybu. Ta parmička není parmička, ale střevlička východní. Díval jsem se na cd které jsme dostali na svazu k poznávačce a je to tak. Tak se omlouvám, pokud jsem někomu udělal v hlavě zmatek.

reagovat
Neděle 16. listopadu 2008 ve 20:18 ® Michal/
Michal/

ESKY: Mno teplotu vody nevím, topítko ani teploměr tam nemám, ale zkusím to změřit. Akorát 2krát měsíčně dám do vody akva floran pro rostlinku a to je všechno. Žádná jiná chemie. Filtrace: momentálně tam mám 3 filtry z toho jedou jen dva na plný výkon. Jako neonky: začínal jsem s něma, ale nevím co jinýho tam dát. Měl jsem paví očka, ale ty se strašně rychle množily a… Asi si budu muset koupit topítko.

reagovat
Neděle 16. listopadu 2008 ve 20:17 ® sgt.mooody reakce na …

Micha/:Přesně tak Black Molly jsou živorodé rybky,a u mě v akváriu už jich mám plno pořád něco roděj:-)

reagovat
Neděle 16. listopadu 2008 ve 20:12 ® ESKY reakce na …

Mi.: dosud jsi mi neopověděl na otázku týkající se chemismu vody ve tvém akváriu … Velice rád bych ti poradil jak na neonky, ale musím znát co vyvádíš s vodou a jakou máš teplotu. ta fotka rybek znázorňuje páreček a jelikož se jedná o živorodé ryby, které NEKLADOU ale RODÍ živá mláďata, tak používejme prosím přesné názvy, samička se pozná podle řitní ploutve ve tvaru trojůhelníku a sameček má řitní ploutev přeměněnou na útvar tzv. gonopondium – jakoby penis, kterým předává spermie do těla samičky, předpokládám, že ti běžně rodí mladé, ale ostatní členové akvária ti je sežerou, rodí už samičky 1,5 cm velké

reagovat
Neděle 16. listopadu 2008 ve 20:05 ® ESKY reakce na …

Mi.: Ryby se jmenují Poecilia shenops spec., nejvíce rozšířený je komerční název Black Molly, čerá molynésie, kominíček, je to krásná a poměrně nenáročná rybka, jedna z mých velice oblíbených

reagovat
Neděle 16. listopadu 2008 ve 20:04 ® Michal/
Michal/

sgt.Moody: to mě zaboha ne a ne naklást :-D mám zřejmě jen 2 samečky, nebo samičky (nerozeznám to od sebe). Chtěl bych si tam nakoupit neonky, ale skoro vždycky mi zbledly a chcíply.

reagovat
Neděle 16. listopadu 2008 ve 20:03 ® sgt.mooody reakce na …

Macha/jj měl jsem v akvárku okouny a taky to tam zlikvidovali,tak jsem se naštval a koupil jsem umělí:-)

A ty černý rybičky se jmenujou myslim Černý molli(black molli) Mám je taky a pořád jenom roděj:-)

reagovat
Neděle 16. listopadu 2008 v 19:59 ® Michal/
Michal/

sgt.moody: už je v rybníčku!! Potvora, měl jsem jich 5 a ještě 3 kapry a za týden mi zlikvidovaly 5 rostlinek!

reagovat
Neděle 16. listopadu 2008 v 19:58 ® Michal/
Michal/

Tam dole je moje nesmrtelná plastová kamarádka :-)

reagovat
Neděle 16. listopadu 2008 v 19:58 ® sgt.mooody reakce na …

Micha/:Neni nad pomoc domácího mazlíčka:-) jinak parmička je taky pěkná.

reagovat
Neděle 16. listopadu 2008 v 19:58 ® Michal/
Michal/

Hotovo.

reagovat
foto/forum/2008/th-img5881.jpg
Neděle 16. listopadu 2008 v 19:57 ® Michal/
Michal/

Dotaz: jak se jmenujou tyhle rybky? Nevím jestli to je správně ale říkáme jim kominíčci a jsou fajní.

reagovat
foto/forum/2008/th-img5880.jpg
Neděle 16. listopadu 2008 v 19:56 ® Michal/
Michal/

Toho koberce si nevšímejte už 4 roky chcu jinej…

Jinak tady je ta parmička, kdosi tu chtěl její fotku.

reagovat
foto/forum/2008/th-img5879.jpg
Neděle 16. listopadu 2008 v 19:55 ® Michal/
Michal/

Tak jsem čistil akvárium. Pomáhali všichni. ( hlavně Šmudla) :-D

reagovat
foto/forum/2008/th-img5877.jpg