Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 377.513 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 2. října 2008 v 17:49 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Dneska jsem koupil parmičky siamské. Nemohl jsem je sehnat, ale nakonec se to povedlo. Už plavou v akvárku. Chci se zeptat, zda-li nevadí kombinace pavího očka a parmičky siamské? Díky za odpovědi.

reagovat
Úterý 30. září 2008 ve 21:05 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

V pátek jdu kupovat parmičky siamské na tu štětinkovou řasu. Po akvárku mi to roste jak blázen, tak jsem zvědav. PS: Díky všem za tuto cennou informaci :-)

reagovat
Pondělí 29. září 2008 ve 20:31 ® sgt.mooody

oups soráč nějak se to podělalo:-((

reagovat
Neděle 28. září 2008 ve 21:31 ® Kubah reakce na …

zlomiljsemprut- Může si rybičky kupovat v akvaristice- u nás prodávají krmné rybičky za 1Kč.

reagovat
Neděle 28. září 2008 ve 21:10 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Salmo: Kolik ji, tak za den dáš rybiček?

reagovat
Neděle 28. září 2008 ve 20:46 ® Prasek_2007
Prasek_2007

Salmo: Já nejsem žádnej hnidopich,ale chtěl bych vidět,co by jsi povídal ryb.stráži,kdyby tě potkala s kudlou v kýbli… Myslím,že ryby které jsou " pod zákonem " se dají sehnat i jinak.třeba na výlovech atd.

reagovat
Neděle 28. září 2008 ve 20:06 ® ESKY reakce na …

Sa. 20cm štika musí být krásná, nezapomeň, že v poměrně teplé vodě rychle poroste, takže nároky na kyslík budou vysoké, jsem zvědav zda-li jí budeš stačit opatřovat živou stravu, popřípadě zda-li jí naučíš přijímat potravu mraženou. Doufám, že nás o tom později informuješ.

reagovat
Neděle 28. září 2008 v 19:37 ® Salmo reakce na …
Salmo

Prasek_2007> No tak já si myslím že jsem neudělal nic moc otřesnýho…Kdybych zapytloval 5 kapříků jak to mají páni masaři ve zvyku tak bych nějakou kritiku očekával ale že mě bude někdo pranýřovat za 20 cm štičku bych ve snu nečekal…

reagovat
Neděle 28. září 2008 v 18:32 ® yerrx reakce na …
yerrx

Prasek – ja mam zas v akvarku oukleje pruhovane:)

reagovat
Neděle 28. září 2008 ve 14:05 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Salmo: Kde je to foto?

reagovat
Čtvrtek 25. září 2008 v 8:16 ® Prasek_2007
Prasek_2007

Salmo: nechceš mi říct,že jsi upytlačil 20cm velkou(malou) štiku a ještě se tím chlubíš? Já mám také akvárium( 200l s frontózama),tak chápu,že chceš mít doma kus přírody,ale existuje rybářský řád a ten je třeba dodržovat…

reagovat
Středa 24. září 2008 v 15:50 ® EDYS reakce na …
EDYS

neni to male?mam doma 50 litrove akvarko a kdyz vemu ze to jsou tri takove..hod foto..

reagovat
Středa 24. září 2008 v 15:49 ® EDYS reakce na …
EDYS

a kolik to ma litru..a mas tam nejakou curkulaci?

reagovat
Středa 24. září 2008 ve 12:43 ® Salmo reakce na …
Salmo

No to máš pravdu,je opravdu nádherná :-) Už se těším co mi na ní poví ESKY…

reagovat
Středa 24. září 2008 ve 12:27 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Salmo: Tak to Ti tiše závidím. Štika je super věc na koukání :-) PS: Doufám, že se to tady zase rozjede… Musíme dohonit Ústí nad Labem :-D

reagovat
Středa 24. září 2008 ve 12:12 ® Salmo
Salmo

Zdarec akvaristi,včera jsem chytil štiku okolo 20 cm tak už leží ve 120-ti litrovém akvárku a náramně jí to tam sluší :-)) Fotky sem hodím později

reagovat
Středa 24. září 2008 ve 12:08 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

cormoran: S listím to je problém! Obšas, když je na hladině toho moc, tak to projedu podběrákem. Jinak to čistím jednou za rok. EDYS: kapry, okouny, plotice…

reagovat
Středa 24. září 2008 v 9:37 ® EDYS reakce na …
EDYS

Mas tam neco??

reagovat
Úterý 23. září 2008 ve 22:59 ® cormoran reakce na …
cormoran

zlomiljsemprut: Zdar! Jak to řešíš na podzim s padajícím listím, necháváš ho v jezírku, bo ho preventivně zakrejváš sítí??

reagovat
Úterý 23. září 2008 v 16:42 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

filip111: Hloubka je mezi 40–130cm. Takže ano, zimuji ho.

reagovat
Pondělí 22. září 2008 ve 21:09 ® filip111 reakce na …
filip111

zlomiljsemsiprut: jak je hluboké to jezírko? zimuješ tam ryby?

reagovat
Pondělí 22. září 2008 v 11:26 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Asi před měsícem jsem na svém jezírku pořádalrodinné rybářské závody. Rybky braly. A můj malý rybníček se představil v tom nejlepším světle:) PS: Chytali byste na tak malém rybníčku, kdyby tam byl klid a pohoda a žádní masaři?

reagovat
foto/forum/2008/th-img5053.jpg
Úterý 16. září 2008 ve 23:15 ® rgb23 reakce na …
rgb23

mayor: bichirky i bichiry jsem měl. Není to špatná ryba, ale… je to masožravec a predátor. Co mu vleze do tlamy, to tam nasouká, loví hlavně v noci, nepohrdne ani šneky. Potřebuje hodně kytek a úkrytů. Občas se nadechují vzduchu u hladiny, hlavně bichirci při lovu rybek u hladiny vyskakují a mistrně dokáží opustit akvárium. Pokud zdechne, dá se vysušit aniž by změnil tvar a barvu. Drobné rybky, sekavce a pod. ti spolehlivě zlikviduje. Je dost problém je sehnat.

reagovat
Pondělí 15. září 2008 ve 21:23 ® Švejk
Švejk

Na štětinkovou řasu opravdu pomáhá jenom parmička siamská. Měl jsem tento problém dost dlouho, už mám ty parmičky pár let a je po problému. Za čtyři roky dorostli do cca 12 cm.

Rostliny množím odštípnutím a poté zasazením tak cca 7 cm do štěrku. V 90% se to takhle chytí. Takhle množím rostliny co mají listy na stonku a rostou k hladině. V místě zaštípnutí se většinou rozvětví. Trsový rostlinky, takový ty dvoubarevný trávy, množím dělením trsů i s kořeny, další rostliny se množí sami oddenky. U těch stačí po vytvoření kořenů přestříhnou oddenek mezi mateřskou rostlinou.

reagovat
Pondělí 15. září 2008 v 18:58 ® tomchamik
tomchamik

Záleží na druhu kytek co chceš množit,napiš název,nebo sem dej fotku.Některá lze přeštípnout a zasadit,jiné dělají výhonky sami.

reagovat
Pondělí 15. září 2008 v 17:49 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Jak mám rozmnožit rostlinky v akváriu? Stačí uštípnout větvičku nebo musím nějak i s kořínkem?

reagovat
Úterý 9. září 2008 ve 21:47 ® mayor

dik za hodnotne odpovedi

reagovat
Neděle 7. září 2008 ve 12:33 ® mayor

lidi nemate nekdo skusenosti s bichirek uhorovity? mam i link rybicky.net

reagovat
Neděle 7. září 2008 ve 12:27 ® mayor

alov: ja nevim mno nejsem profik ale me to pomohlo da ji ze svetla a to uz asi u 5akvariji to opravdu fungovalo.i u toho poslednoho mel jsem ho v kuchyni a byla tam a fcil co je f chodbe ani tecka zelene rasi.tos nevim.gdyz sem choval pirane tak to bylo to samo.a to tam meli jen podklad zadny rostliny ani koren nic.a byl to stejny pripad.na svetle tam byla po tom co sem ho tam o tmy zrezivela a pak chcipla.

reagovat
Sobota 6. září 2008 ve 22:36 ® Alov
Alov

yerx> Tak měl by no, ale jde o to, jestli je dostatečně silný. To newím…

reagovat