Vyhledávání
Akvaristický koutek
24.4.2008 | zlomiljsemprut | 377.505 zobrazení | 3.587 odpovědíAhojte, posílejte prosím
zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a
předávejme si zkušenosti!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 14. července 2008 v 11:35 ® Okounek23
-
čaute! Mám doma menší akvárko a uvažuju a jeho napuštění a osídlení rybkama, ale sladkovodníma, jako je kapr, okoun, ploťka, atd., ale nemám stím zkušenosti poradíte mi někdo? Popřípadě pošleto foto akvaria díky!
reagovat - Pondělí 14. července 2008 v 0:15 ® Salmo
-
oki a ještě jednou díky
reagovat - Pondělí 14. července 2008 v 0:11 ® ESKY reakce na …
-
25°C je v pohodě
reagovat - Neděle 13. července 2008 ve 23:42 ® Salmo reakce na …
-
Ne moc výkonný není,řekl bych že akorát(dá se u něj regulovat síla proudění takže to nebude problém).Kdysi jsem měl 50 litrové akvárko s živorodýma rybkama a tam se rostlinkám dařilo výborně.Asi bude problém v rybí obsádce.Co nejdříve pustím ty studenovodní rybky a nasadím tam rybky tropické,potom přihodím fotku.Ještě jedna otázka na závěr – jaká je nejoptimálnější teplota pro rostlinky ?? Já mám v akvárku teplotu 25°C
reagovat - Neděle 13. července 2008 ve 23:31 ® ESKY reakce na …
-
ok, a také nezapomeň, že pro zdárný růst rostlin by neměla voda v akváriu příliš proudit,doufám, že nemáš moc výkoný filtr ?
reagovat - Neděle 13. července 2008 ve 22:50 ® Salmo
-
ESKY> No kutil sice jsem ale už se mi to nechce předělávat.Kapříci a ostatní rybniční rybky dostanou svobodu a nasadím si tam pro začátek živorodé rybky + nějaké sumečky a uvidím,jestli se bude rostlinkám dařit.Když ne tak dám na Tvojí radu a přidělám si do deklu ještě jednu zářivku.Každopádně díky za pomoc
reagovat - Neděle 13. července 2008 ve 12:46 ® Alov
-
Ještě jsem zapomněl dodat, že je k ostatním obyvatelům nádrže absolutně lhostejná. Mám je i v menších nadržích s mladýma Ancistrama, Platama, Kominíkama a další drobotinou a vůbec je nežerou. Prostě je mají na háku
reagovat - Neděle 13. července 2008 ve 12:45 ® Alov
-
HaDová> Jestli můžu doporučit, tak zkuste Parmičku černopruhou (Crossocheilus siamensis). Je to velice mírumilovná rybka, která v akvarijních podmínkách dorůstá do 8 cm. Miluje všechny řasy vč. štětinkové (ta je ze všech nejhorší). Pořídil jsem jich před cca rokem 10 ks do 300L akvária a veškeré řasy jsou fuč. Cena se pohybuje kolem 25 – 40 kč podle velikosti prodávaných ryb. Netuším, jak máte velké akvárium, ale je třeba Parmičky koupit aspoň 4ks, protože se jedná o hejnovou rybku, tak at jim není smutno
reagovat - Sobota 12. července 2008 v 18:33 ® spajda77 reakce na …
-
to je mečovka ne ? taky jsem jí měl ale nevytřeli
reagovat - Čtvrtek 10. července 2008 v 0:33 ® jirka88 reakce na …
-
pro predstavu zacatek
reagovat - Čtvrtek 10. července 2008 v 0:31 ® jirka88 reakce na …
-
lidicky pokud nekomu mohu pomoct s akvarkem rad pomuzu
reagovatjinak prikladam foto meho skromneho aqua
- Úterý 8. července 2008 ve 14:42 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
ESKY: Děkuji za odpovědi.
reagovat - Úterý 8. července 2008 v 0:18 ® ESKY reakce na …
-
zl.: vem si sirku, nebo kousek suché větvičky a zlom jí, pak jí polož na stůl a pořádně se podívej a přesně tak bude vypadat zlomené paví oko, je to způsobeno většinou působením několika faktorů v chovu živorodých ryb, např. přelovení ryb do chladnější vody, úlekem z rozvícení, někdy se to stává i ve staré vodě, malý potěr se láme při pokousání buchankami (zooplantkonem)- samozřejmě bývá poškozeno jen několik jedinců ve velkochovech, při chovu několika rybek je to vzácné…
reagovat - Úterý 8. července 2008 v 0:09 ® ESKY reakce na …
-
zl.: a mohu se Tě zeptat, prosím kolik je Ti let ? Samozřejmě, že musíš vyměnit vodu, ale až po odeznění příznaků, vyndáš vzorek léčených ryb, pořádně je prohlídneš a když zjistíš normální chování a přijímání stravy, tak vyměníš část vody aby klesla koncentrace chemikálie, při delším působením chemikálií na ryby může dojít k poškození žaber, nebo k poškození funkce jater a ledvin
reagovat - Pondělí 7. července 2008 ve 22:24 ® HaDová reakce na …
-
rohlston: Tak to díky za uklidnění.
reagovatDneska jsme to nezvládli, a zítra jdeme do zverimexu a přinejhorším přineseme aspoň ANCISTRUSE.
- Pondělí 7. července 2008 v 19:55 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
ESKY: Když do akvárka dám ten chemický přípravek. Proč musím po aplikaci měnit vodu? Co když to neudělám?
reagovat - Pondělí 7. července 2008 v 19:52 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
ESKY: Já do akvárka používám PREVENT, ale toto není, tak úplně plíseň. Je to nějaké čudné už jsem nervozní. Slyšel jsem, že pávčatům se lámou páteře. Co je na tom pravdy a jak to poznám?
reagovat - Pondělí 7. července 2008 v 19:35 ® ESKY reakce na …
-
zl.:jestli máš velkochov, tak si kup UV lampu a ta Ti odstraní většinu problémů. pokud máš pár kousků, tak osol vodu – 1 polévková lžíce na 10 litrů vody, pavčata jsou choulostivá na různé bakteriální infekce, což je i případ Tvého chovu, také je dobré používat přípravek Acriflavin, nebo univerzální Multimedikal, používej jen české výrobky, neboť se sem dováží i nekvalitní roztoky jen v líbivém obalu, nebo i kvalitní, ale značně předražené – platíš značku…
reagovat - Pondělí 7. července 2008 v 19:29 ® ESKY reakce na …
-
zl.:tzv.přebytky můžeš prodávat bez povolení, mám tušáka, že živnost Ti vystaví po předložení oprávnění se zacházením se zvířaty – promiň, ale teď nevím jak se to přesně jmenuje, ale musí to mít od nějakého roku i prodavači a majitelé zoo shopů, ale víš jak to tady chodí … a s daněmi Tě nebudu zatěžovat, zjisti si to na netu…
reagovat - Pondělí 7. července 2008 v 17:41 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
ESLY: Promiň, že Tě zahrnuji otázkami, ale mám další… Když prodáváš rybky do zverimexu, musíš mít nějaké povolení nebo třeba platit nějakou daň?
reagovat - Pondělí 7. července 2008 ve 14:48 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
ESKY: Mám velký problém s pavími očkami(samicemi).Nevím jestli po porodu, ale jsou hodně vyhublé a mají na sobě bílé chuchvalečky něčeho. Ocas je pronutý dolů. A bříško je vyhublé. Je to tím, žejsou stresovány z porodu nebo to jsou střevní paraziti?
reagovat - Pondělí 7. července 2008 ve 14:16 ® yerrx
-
karas ma kole 5 cm…ale zavojnatky nemam to sem rikal…
reagovat - Pondělí 7. července 2008 v 9:08 ® rohlston
-
HaDová: Zdravím, já mám už asi 3 rok 2 Přísavky Thajské a nemám žádný problém. Kdysi jsem je měl společně i se Skalárama a nyní je mám s Cichlidama a v poho. Že by napadaly nějaké rybky jsem nikdy neviděl. Takže bych se toho nebál.
reagovat - Neděle 6. července 2008 v 19:47 ® Kubah reakce na …
-
ESKY- Jestli má závojnatky tak je to jasný, ty žerou všechno, v rybníčku mi lovily vytřený hrouzky, jsou to takový vodní prasátka
reagovat - Neděle 6. července 2008 v 19:01 ® ESKY reakce na …
-
ye.:to je otázka ! čemu říkáš karas a jak je ta tvoje ryba velká,karas je všežravec a jestliže má tak 6cm, tak samozřejmě uloví samce pavího oka, je to velice nevhodná kombinace -paví oka a karas !
reagovat - Neděle 6. července 2008 v 18:21 ® yerrx
-
tak to mi rekni kam zmizel…
reagovat - Neděle 6. července 2008 v 17:47 ® Sander
-
yerxx > karas? Neblázni…
reagovat - Neděle 6. července 2008 v 17:46 ® yerrx
-
Sander> ne tam by se nevesel… asi ho fakt sezral
reagovat - Neděle 6. července 2008 v 17:34 ® Sander
-
yerrx > nesežral ho filtr? Mě se to občas stalo, míval jsem hodně výkonný :o)))
reagovat - Neděle 6. července 2008 v 17:20 ® yerrx
-
nemuzu v akvarku najit jednoho samecka od pavich ocek, je mozne ze ho sezral karas?
reagovat