Vyhledávání
Akvaristický koutek
24.4.2008 | zlomiljsemprut | 377.488 zobrazení | 3.587 odpovědí
Ahojte, posílejte prosím
zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a
předávejme si zkušenosti!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 6. července 2008 v 10:27 ® ESKY reakce na …
-
ha.:malá přísavka thajská se snáší s malými rybami, jen napadá jedince svého druhu, a přeci není problém, až přísavka doroste ,,nežádoucích ,,rozměrů jí buď prodat, nebo jí věnovat někomu, kdo má velké ryby, které snesou trochu ,,dotěrnější,,chování přísavky, a ta zásilka je přesně jak si představuješ, zazvoní pošťák a dá ti balík, který otevřeš a v něm bude pytlík s rybou, není to žádný problém a přepravuje se tak 95% akvarijních ryb, v sáčcích s kyslíkovou atmosférou, bez vzduchování samozřejmě, voda si kyslík absorbuje a ryby se tím pádem neudusí
reagovat - Neděle 6. července 2008 v 10:20 ® ESKY reakce na …
-
sa.: á pán je kutil ? Tak si udělej větší kryt a přidělej si patice a kondíky, startéry a nacpi tam další dvě trubice, žádný problém, co ? a je otázka, já většinou považuji problém s rostlinami ale bez ryb, ale jestli Ti ta tvoje osádka rostliny pojídá, tak to asi holandský akvárium neuděláš, doporučuji rostliny plastové, nebo omezit rybí osádku, nic ve zlém…
reagovat - Neděle 6. července 2008 v 10:16 ® ESKY reakce na …
-
JASNĚ – AKVA KLADNO ŠMEJDI A ZLODĚJI, PŘES ROK JSEM Z NICH TAHAL PRACHY, na Ullmana si nepamatuji, ale možný to je také
reagovat
a ty červíci jsou opravdu hlísti, parazitující v trávícím traktu ryb, ploštěnky samozřejmě znám - Sobota 5. července 2008 ve 23:49 ® Salmo reakce na …
-
ESKY> Dvoutrubicové těleso,kde to mám koupit ?? Já to připojení mám podomácku dělané(skontrolované od elektrikáře) a je jenom na jednu zářivku.Taky mě napadlo že se v mém akvárku rostlinám nedaří proto,že chovám kapříky,tlouště,ploťky a možná se těmi rostlinami živí…
reagovat - Sobota 5. července 2008 ve 23:25 ® HaDová reakce na …
-
ESKY – toto jsem teď našla na internetu o Přísavce thajské – tak nevím, nevím: V dospělosti se nedoporučuje chovat ve společnosti velkých pomalých druhů ryb (např. Skaláry nebo Diskusy), z důvodu napádání resp. snahy přisát se na plochu těla. Charakteristika: Tělo má nevýrazně olivově hnědé, na slabinách je tmavý pás. Výborná na odstraňování řas. Existuje i varianta albín. Jedná se o zajímavou variantu přísavky thajské, která je často chována pro svoji schopnost požírat řasy. Někdy ale více vyroste a je potom divoká a agresivní vůči ostatním obyvatelům akvária. V dospělosti je teritoriální. Dokáže odpočívat přisátá např. na skle a v té době nedýchá ústy, ale speciálními otvory na hlavě. Samci bývají o něco menší než samice. K chovu je vhodná větší společenská nádrž s dostatkem úkrytů a velkolistými rostlinami, na nichž přísavky thajské rády odpočívají.
reagovat - Sobota 5. července 2008 ve 23:14 ® Kubah reakce na …
-
HaDová- To neměl
reagovat - Sobota 5. července 2008 ve 22:58 ® HaDová reakce na …
-
ESKY – takže je tu na místě otázka – Jak se snáší Přísavka thajská s ostatní rybí osádkou?
reagovatDíky za odpověď. Anebo – Hany – neměl kámoš rybičky porostlé řasami a přísavka je čistila?
)
- Sobota 5. července 2008 ve 22:55 ® Kubah
-
Na tu přísavku pozor,kámošovi v akvárku ostatním rybám seškrabovala šupiny
reagovat - Sobota 5. července 2008 ve 22:40 ® HaDová reakce na …
-
Zeptám se v pondělí, zda u nás mají přísavku thajskou – jak jste mi doporučil, ale když nebudou – nedovedu si představit – jak si tuto rybku objednávám přes internet a posílají mi ji na dobírku
reagovat. Každopádně zakoupíme ancistruse. Sumečci – co rejdí po dně se řasami asi neživí.? Ty jsme taky měli, a už nejsou.....
- Sobota 5. července 2008 ve 22:02 ® orlas
-
Esky-firmy na vývoz akva ryb je kapitola sama pro sebe
reagovatS jakou výkupnou jsi měl nejhorší zkušennosti?Já zatím asi Kladno a Ullman.
- Sobota 5. července 2008 ve 21:58 ® orlas reakce na …
-
Esky-a nepleteš si to s ploštěnkama?Tito červíci na skle určitě nejsou vnitřní paraziti,stačí omezit krmení a trochu víc měnit vodu,červíci ze skla zmizí.
reagovat - Sobota 5. července 2008 ve 21:57 ® kolda
- reagovat
- Sobota 5. července 2008 ve 21:57 ® kolda
- reagovat
- Sobota 5. července 2008 ve 21:57 ® kolda
- reagovat
- Sobota 5. července 2008 ve 21:45 ® kolda
-
ZDravim
tak tohle je moje aquarko… obsadka je nasledujici 2kapri 1 amur 1zlatej karasek 1 sumecek americkej jeste sem tam mel zlatyho jesena ktery nedavno umrel..
a albina sumce (od 10cm) ale kdyz mel asi 25–30 a zacal dorazet na ostatni ryby tak musel jit pryc (ted si plave v kamosovim rybniku)
jinak k vybaveni… zadny kytky… pisek… neexistuje ryby si to vzdy pretvorily k obrazu svemu takze druhej den byli bud sezrany nebo plavali na hladine
aqua ma 180L a na delku ma 90cm
ty ryby co sou tam sou stary 5–6let (tak dlouho to aquarko mam) omlouvam se za kvalitu fotek a vody->ta voda se proste cista udrzet neda
Jinak budu moc rad kdyz k tomu napisete svoje komentare nazory a tak…
reagovat - Sobota 5. července 2008 v 18:48 ® ESKY reakce na …
-
vím, to jsou hlístice, lidově zvaný střevní červi, mají je především ancistrusi, cichlidy, ale i živorodky, boj proti nim je zdlouhavý a většinou marný, obvykle se doporučuje – a i já jsem to tak dělal, mít postižené ryby v akváriu bez písku a dost často měnit vodu, silná filtrace, přídavek kuchyňské soli.tito červíci žijí ve střevech ryb, v rybím trusu odcházejí vajíčka, která zapadnou do písku, kde se vylíhnou červíci a ti se pak snaží dostat zpět do trávícího traktu ryb, pořád dokola… Pokud nemáš časté úhyny, tak se tím netrap a nic s tím nedělej.
reagovat - Sobota 5. července 2008 v 18:31 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
Krmím ryby patentkami a na skle mi lezou bíle nitky. Co je to za parazita a jak se ho zbvit???
reagovat - Sobota 5. července 2008 v 18:11 ® ESKY reakce na …
-
NE MOC světla, ale složení, spektrum světla. a také i obsah živin v akvarijní vodě, proto se také řasa tolik netvoří v akváriích tzv. holandského typu, kde jsou jenom kytky a je tam minimum dusíkatých sloučenin z ryb a nestrávené potravy.
reagovat - Sobota 5. července 2008 v 18:08 ® ESKY reakce na …
-
sa.:čas dobrý, výkon svítidla brutus, 100w zářivka musí být asi 20metrů dlouhá ! 60cm trubice má 18W, takže si nech tu aqua glo, je dobrá, ale jedna nestačí, kup si ještě(nejlépe dvou trubicové zářivkové těleso na dvě 60cm zářivky) použij obyčejné bílé.
reagovat - Sobota 5. července 2008 v 17:56 ® farnas
-
Duvod svetlo moc svetla nejvetsi pravdepodobnost ras
reagovat - Sobota 5. července 2008 ve 14:43 ® Salmo
-
ESKY> Tak s tím svícením bude asi problém svítím od 8:00 až do 20:00 – to by vyhovovalo ale mám pouze 20W zářivku(mám akvárko na 115 litrů).Tady je odkaz na tu mojí zářivku – www.profizoo.cz mám koupit obyčejnou zářivku s výkonem okolo 100W ??
reagovat - Sobota 5. července 2008 ve 13:34 ® HaDová reakce na …
-
plochou zářivku (nevím, koupeno v akvar. potř.), ale teď tak měsíc nesvítíme – světla dost a řasy také
reagovat - Sobota 5. července 2008 v 11:54 ® ESKY reakce na …
-
omlouvám se, atraktivní, ne aktaktivní
reagovat - Sobota 5. července 2008 v 11:52 ® ESKY
-
ha.: když Ti někdo doporučuje stěrku, tak to neber vážně, vždyť nám přeci nejde jen o to abychom do akvária viděli, ale abychom ty řasy odstranili z celého toho malého biotopu.Úplně nejlepší na odstraňování řas je rybka – Přísavka thajská, poněvadž je to 100% vegetarián, dá se poměrně jednoduše objednat po netu, nebo po domluvě z nějakým majitelem zoo prodejny,Pražáci jich mají ve velkoobchodech mraky, akorát, že není moc aktaktivní, ale je to pracant, anc. jsou všežravci a raději si dají patentky, nebo vločky, ale řasu také, ale spíš jako chuťovku.Jaké máš osvětlení ?
reagovat - Sobota 5. července 2008 v 11:47 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
Pardon, jsem se překlepl:(
reagovat - Sobota 5. července 2008 v 11:46 ® zlomiljsemprut reakce na …
- reagovat
- Sobota 5. července 2008 v 9:26 ® HaDová reakce na …
-
No právě, proto se tu radím
reagovat - Pátek 4. července 2008 ve 23:59 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
HaDová: Tak to jsem netušil, že je to s těmi řasami, až tak brutální:)
reagovat - Pátek 4. července 2008 ve 23:06 ® Kubah reakce na …
-
Ancistrusi jsou hezčí a lepčí než stěrky
reagovat - Pátek 4. července 2008 ve 23:01 ® HaDová
-
máme, je super, ale ty řasy – jsou fakt děsný letos, visí to i na kořenech, rostlinách – vlákýnka – ty touto stěrkou neodstraním
reagovat