Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 377.488 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 6. července 2008 v 10:27 ® ESKY reakce na …

ha.:malá přísavka thajská se snáší s malými rybami, jen napadá jedince svého druhu, a přeci není problém, až přísavka doroste ,,nežádoucích ,,rozměrů jí buď prodat, nebo jí věnovat někomu, kdo má velké ryby, které snesou trochu ,,dotěrnější,,cho­vání přísavky, a ta zásilka je přesně jak si představuješ, zazvoní pošťák a dá ti balík, který otevřeš a v něm bude pytlík s rybou, není to žádný problém a přepravuje se tak 95% akvarijních ryb, v sáčcích s kyslíkovou atmosférou, bez vzduchování samozřejmě, voda si kyslík absorbuje a ryby se tím pádem neudusí

reagovat
Neděle 6. července 2008 v 10:20 ® ESKY reakce na …

sa.: á pán je kutil ? Tak si udělej větší kryt a přidělej si patice a kondíky, startéry a nacpi tam další dvě trubice, žádný problém, co ? a je otázka, já většinou považuji problém s rostlinami ale bez ryb, ale jestli Ti ta tvoje osádka rostliny pojídá, tak to asi holandský akvárium neuděláš, doporučuji rostliny plastové, nebo omezit rybí osádku, nic ve zlém…

reagovat
Neděle 6. července 2008 v 10:16 ® ESKY reakce na …

JASNĚ – AKVA KLADNO ŠMEJDI A ZLODĚJI, PŘES ROK JSEM Z NICH TAHAL PRACHY, na Ullmana si nepamatuji, ale možný to je také
a ty červíci jsou opravdu hlísti, parazitující v trávícím traktu ryb, ploštěnky samozřejmě znám

reagovat
Sobota 5. července 2008 ve 23:49 ® Salmo reakce na …
Salmo

ESKY> Dvoutrubicové těleso,kde to mám koupit ?? Já to připojení mám podomácku dělané(skontro­lované od elektrikáře) a je jenom na jednu zářivku.Taky mě napadlo že se v mém akvárku rostlinám nedaří proto,že chovám kapříky,tlouště,ploť­ky a možná se těmi rostlinami živí…

reagovat
Sobota 5. července 2008 ve 23:25 ® HaDová reakce na …
HaDová

ESKY – toto jsem teď našla na internetu o Přísavce thajské – tak nevím, nevím: V dospělosti se nedoporučuje chovat ve společnosti velkých pomalých druhů ryb (např. Skaláry nebo Diskusy), z důvodu napádání resp. snahy přisát se na plochu těla. Charakteristika: Tělo má nevýrazně olivově hnědé, na slabinách je tmavý pás. Výborná na odstraňování řas. Existuje i varianta albín. Jedná se o zajímavou variantu přísavky thajské, která je často chována pro svoji schopnost požírat řasy. Někdy ale více vyroste a je potom divoká a agresivní vůči ostatním obyvatelům akvária. V dospělosti je teritoriální. Dokáže odpočívat přisátá např. na skle a v té době nedýchá ústy, ale speciálními otvory na hlavě. Samci bývají o něco menší než samice. K chovu je vhodná větší společenská nádrž s dostatkem úkrytů a velkolistými rostlinami, na nichž přísavky thajské rády odpočívají.

reagovat
Sobota 5. července 2008 ve 23:14 ® Kubah reakce na …

HaDová- To neměl :-)

reagovat
Sobota 5. července 2008 ve 22:58 ® HaDová reakce na …
HaDová

ESKY – takže je tu na místě otázka – Jak se snáší Přísavka thajská s ostatní rybí osádkou? :-) Díky za odpověď. Anebo – Hany – neměl kámoš rybičky porostlé řasami a přísavka je čistila? :-)) )

reagovat
Sobota 5. července 2008 ve 22:55 ® Kubah

Na tu přísavku pozor,kámošovi v akvárku ostatním rybám seškrabovala šupiny

reagovat
Sobota 5. července 2008 ve 22:40 ® HaDová reakce na …
HaDová

Zeptám se v pondělí, zda u nás mají přísavku thajskou – jak jste mi doporučil, ale když nebudou – nedovedu si představit – jak si tuto rybku objednávám přes internet a posílají mi ji na dobírku :-(( . Každopádně zakoupíme ancistruse. Sumečci – co rejdí po dně se řasami asi neživí.? Ty jsme taky měli, a už nejsou.....

reagovat
Sobota 5. července 2008 ve 22:02 ® orlas

Esky-firmy na vývoz akva ryb je kapitola sama pro sebe:-(( S jakou výkupnou jsi měl nejhorší zkušennosti?Já zatím asi Kladno a Ullman.

reagovat
Sobota 5. července 2008 ve 21:58 ® orlas reakce na …

Esky-a nepleteš si to s ploštěnkama?Tito červíci na skle určitě nejsou vnitřní paraziti,stačí omezit krmení a trochu víc měnit vodu,červíci ze skla zmizí.

reagovat
Sobota 5. července 2008 ve 21:57 ® kolda
reagovat
foto/forum/2008/th-img4296.jpg
reagovat
foto/forum/2008/th-img4295.jpg
reagovat
foto/forum/2008/th-img4294.jpg
Sobota 5. července 2008 ve 21:45 ® kolda

ZDravim :-) tak tohle je moje aquarko… obsadka je nasledujici 2kapri 1 amur 1zlatej karasek 1 sumecek americkej jeste sem tam mel zlatyho jesena ktery nedavno umrel..:-(( a albina sumce (od 10cm) ale kdyz mel asi 25–30 a zacal dorazet na ostatni ryby tak musel jit pryc (ted si plave v kamosovim rybniku)

jinak k vybaveni… zadny kytky… pisek… neexistuje ryby si to vzdy pretvorily k obrazu svemu takze druhej den byli bud sezrany nebo plavali na hladine :-) aqua ma 180L a na delku ma 90cm

ty ryby co sou tam sou stary 5–6let (tak dlouho to aquarko mam) omlouvam se za kvalitu fotek a vody->ta voda se proste cista udrzet neda

Jinak budu moc rad kdyz k tomu napisete svoje komentare nazory a tak… :-)

reagovat
foto/forum/2008/th-img4293.jpg
Sobota 5. července 2008 v 18:48 ® ESKY reakce na …

vím, to jsou hlístice, lidově zvaný střevní červi, mají je především ancistrusi, cichlidy, ale i živorodky, boj proti nim je zdlouhavý a většinou marný, obvykle se doporučuje – a i já jsem to tak dělal, mít postižené ryby v akváriu bez písku a dost často měnit vodu, silná filtrace, přídavek kuchyňské soli.tito červíci žijí ve střevech ryb, v rybím trusu odcházejí vajíčka, která zapadnou do písku, kde se vylíhnou červíci a ti se pak snaží dostat zpět do trávícího traktu ryb, pořád dokola… Pokud nemáš časté úhyny, tak se tím netrap a nic s tím nedělej.

reagovat
Sobota 5. července 2008 v 18:31 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Krmím ryby patentkami a na skle mi lezou bíle nitky. Co je to za parazita a jak se ho zbvit???

reagovat
Sobota 5. července 2008 v 18:11 ® ESKY reakce na …

NE MOC světla, ale složení, spektrum světla. a také i obsah živin v akvarijní vodě, proto se také řasa tolik netvoří v akváriích tzv. holandského typu, kde jsou jenom kytky a je tam minimum dusíkatých sloučenin z ryb a nestrávené potravy.

reagovat
Sobota 5. července 2008 v 18:08 ® ESKY reakce na …

sa.:čas dobrý, výkon svítidla brutus, 100w zářivka musí být asi 20metrů dlouhá ! 60cm trubice má 18W, takže si nech tu aqua glo, je dobrá, ale jedna nestačí, kup si ještě(nejlépe dvou trubicové zářivkové těleso na dvě 60cm zářivky) použij obyčejné bílé.

reagovat
Sobota 5. července 2008 v 17:56 ® farnas
farnas

Duvod svetlo moc svetla nejvetsi pravdepodobnost ras

reagovat
Sobota 5. července 2008 ve 14:43 ® Salmo
Salmo

ESKY> Tak s tím svícením bude asi problém svítím od 8:00 až do 20:00 – to by vyhovovalo ale mám pouze 20W zářivku(mám akvárko na 115 litrů).Tady je odkaz na tu mojí zářivku – www.profizoo.cz mám koupit obyčejnou zářivku s výkonem okolo 100W ??

reagovat
Sobota 5. července 2008 ve 13:34 ® HaDová reakce na …
HaDová

plochou zářivku (nevím, koupeno v akvar. potř.), ale teď tak měsíc nesvítíme – světla dost a řasy také :-)

reagovat
Sobota 5. července 2008 v 11:54 ® ESKY reakce na …

omlouvám se, atraktivní, ne aktaktivní

reagovat
Sobota 5. července 2008 v 11:52 ® ESKY

ha.: když Ti někdo doporučuje stěrku, tak to neber vážně, vždyť nám přeci nejde jen o to abychom do akvária viděli, ale abychom ty řasy odstranili z celého toho malého biotopu.Úplně nejlepší na odstraňování řas je rybka – Přísavka thajská, poněvadž je to 100% vegetarián, dá se poměrně jednoduše objednat po netu, nebo po domluvě z nějakým majitelem zoo prodejny,Pražáci jich mají ve velkoobchodech mraky, akorát, že není moc aktaktivní, ale je to pracant, anc. jsou všežravci a raději si dají patentky, nebo vločky, ale řasu také, ale spíš jako chuťovku.Jaké máš osvětlení ?

reagovat
Sobota 5. července 2008 v 11:47 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Pardon, jsem se překlepl:(

reagovat
Sobota 5. července 2008 v 11:46 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut
reagovat
Sobota 5. července 2008 v 9:26 ® HaDová reakce na …
HaDová

No právě, proto se tu radím :-))

reagovat
Pátek 4. července 2008 ve 23:59 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

HaDová: Tak to jsem netušil, že je to s těmi řasami, až tak brutální:)

reagovat
Pátek 4. července 2008 ve 23:06 ® Kubah reakce na …

Ancistrusi jsou hezčí a lepčí než stěrky :-)

reagovat
Pátek 4. července 2008 ve 23:01 ® HaDová
HaDová

máme, je super, ale ty řasy – jsou fakt děsný letos, visí to i na kořenech, rostlinách – vlákýnka – ty touto stěrkou neodstraním :-((

reagovat