Vyhledávání
Akvaristický koutek
24.4.2008 | zlomiljsemprut | 377.488 zobrazení | 3.587 odpovědí
Ahojte, posílejte prosím
zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a
předávejme si zkušenosti!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 4. července 2008 ve 22:46 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
HaDová: Já bych doporučil magnetickou stěrku. Řasy to zbaví rychle a snadně. Používám to a jsem spokojen. A není až tak drahá:)
reagovat - Pátek 4. července 2008 ve 22:22 ® HaDová reakce na …
-
Přímo slunce nesvítí, ale je blíže k oknu. Vím, že v těchto podmínkách se zelené řase daří, ale tento problém řeším až letos, ikdyž se maličko šouplo více k oknu v zimě (to je fakt) a té řasy je opravdu dost
reagovat. Máme úplně obyčejné rybičky, tetry, co si vybral syn, jinak běžně míváme neonky … prostě obyčejné rybičky.
- Pátek 4. července 2008 ve 21:43 ® ESKY reakce na …
-
ha.:musíme se zamyslet nad tvorbou zelené řasy, svítí vám slunce na akvárium, máte akvárium u okna ? v těchto podmínkách nám řasy přímo bují, ancistrus dobrý, doporučuji i Black Molly – černé živorodky, jaké máte složení rybí osádky ? řasy mají rády africké ryby, tlamovci z jezer Tanganika a Malawi, obzvláště v Tanganice jsou rybí klenoty
reagovat - Pátek 4. července 2008 ve 21:36 ® ESKY reakce na …
-
sa.:proč se nedaří rostlinám ? pH samozřejmě dobrý, CO2 a O2 tím bych se až tak nezabýval – možná později. u rostlin se musíme zamyslet nad jejich domácím prostředí, MUSÍME svítit alespoň 12 – 14 hodin denně, nejméně 1W na litr, samozřejmě dle výšky vody, voda nesmí moc cirkulovat, výška písku musí být alespoň 6cm, hrubost 3–5mm, nejlepší je po založení akvária-výsadby rostlin svítit obyčejnými žárovkami + 1 zářivkou, asi tak po měsíci můžeme žárovky nahradit dalšími zářivkami, úplně nejlepší je mít možnost ráno rozsvítit třeba jednu trubici a třeba kolem 10té hodiny rozsvítit další dvě, zářivky mohou být obyčejné…ptejte se dál…
reagovat - Pátek 4. července 2008 ve 21:24 ® ESKY reakce na …
-
zl.:ano, něco mi to vydělalo a co jsem měl nejvzácnější ? asi Lorikaria similima + odchovy, pak jsem měl několik importů z jižní ameriky – corydorasy Sterbai, Delphax, Adolfoi, za některé jsem dával i 500kč za kus, ale to není důležité a pojem nejvzácnější rychle vyprchá, považuji si i odchovů Alfaro cultratus tzv. přírodní živorodky, několik druhů ancistrusů samozřejmě odchovy. A moje vysněná ryba je L046 – Hypancistrus zebra, ale ta cena za rybu je brutální, dříve byly celkem levný, ale teď…
reagovat - Pátek 4. července 2008 ve 20:32 ® HaDová reakce na …
-
Fakt je, že když ancistrus zemřel – asi již věkem
reagovatřasa se objevila ve velkém množství, tak ho asi znovu zakoupím. Díky.
- Pátek 4. července 2008 ve 20:26 ® Kubah reakce na …
-
spajda77– No to je právě asi ten ancistrus jak jsem psal
reagovat - Pátek 4. července 2008 ve 20:21 ® spajda77 reakce na …
-
já mám doma v akvárku něco jako přísavného sumečka docela funguje nikdy sem neměl tak čistý akvárko
reagovat - Pátek 4. července 2008 ve 20:14 ® Kubah reakce na …
-
Hadová- Možná by pomoh ancistrus
reagovat - Pátek 4. července 2008 ve 20:12 ® HaDová reakce na …
-
Potřebovala bych poradit jak zlikvidovat zelenou řasou v akváriu. Bojuji s ní a nevítězím
reagovat. Existuje něco opravdu účinného? Chemii jsem zatím nevyzkoušela, pouze klasické sundavání a následné odkalování. Díky za odpověď.
- Pátek 4. července 2008 v 15:20 ® Salmo
-
ESKY> Já bych měl talky jeden dotaz – proč se mi nedaří pěstovat rostliny.Vím že v akváriu musí být určité pH a nějaké množství O2,CO2 atd.Ale nikde jsem se nedočetl jak a čím mám tyto věci ovlivňovat…
reagovat - Pátek 4. července 2008 v 15:13 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
ESKY: Takže akvaristikou ses, tak trochu živil? Jaké druhy sí měl nejvzácnější?
reagovat - Pátek 4. července 2008 ve 12:43 ® spajda77 reakce na …
-
:D:D já mám opačný problém
reagovat - Pátek 4. července 2008 ve 12:40 ® cormoran reakce na …
-
Že je nepožere:)
reagovat - Pátek 4. července 2008 v 8:44 ® spajda77 reakce na …
-
a k čemu je to vlastně dobrý ? když je od sebe oddělíte ?
reagovat - Pátek 4. července 2008 ve 2:55 ® cormoran
-
Ještě k těm porodničkám…Sice nevím, jak vypadají ty, které jsou k dostání v obchodech, ale taková, kterou jsem si kdysi vyrobil, rybičkám nijak neškodila. Napříč malým akvárkem jsem nalepil skeněnou desku, která byla od stěny „porodničky“ cca 2 mm. Touto mezerou čerstvě narozené rybky propadávaly a zpátky k rodičce se nedostaly…:)
reagovat - Čtvrtek 3. července 2008 ve 23:16 ® ESKY reakce na …
-
akvaristice jsem se věnoval od mala, začal jsem klasickou 5ti litrovkou s divokými pavčaty a skončil jsem asi před dvěma lety, zlikvidovalo mne nešetrné zacházení výkupních firem se svými dodavateli, ono je jiná akvaristika, když máš deset neonek, nebo když máš třeba 5.000 Astronatus ocellatus, kteří rostou 1cm za týden a prostě nejdou prodat a když už si je nějaká firma vzala, tak nezaplatila, to by bylo na dlouho. Velice si považuji, že jsem se mohl setkat osobně s pilíři čs. akvaristiky 80 a 90 let – Ing. Dařbujan, Ing. Chvojka, pan Litomiský, Lonský, Ing. Karel Krček a další. Dříve bylo vše férovější, už mi zbyly jen zkušenosti a různé triky, když budeš mít zájem, můžem tady probrat spoustu věcí.
reagovat - Čtvrtek 3. července 2008 ve 22:18 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
ESKY: Teď z jiného soudku. Jak jsem si všiml, Ty se asi akvaristice hodně věnuješ. Chováš ryby? Nebo si už skončil?
reagovat - Čtvrtek 3. července 2008 ve 22:16 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
ESKY: Mě akvaristika ještě neomrzela a neomrzí:) S chovem pokračuji. Ale ta porodnička se mi fakt nelíbí, jelikož je, jak říkáš hodně stresující. A docela nešetrná:(
reagovat - Čtvrtek 3. července 2008 ve 21:27 ® ESKY reakce na …
-
porodnička je takové udělátko, co odděluje samičku od čerstvě narozených mláďat, ale je to dost stresující
reagovat - Čtvrtek 3. července 2008 ve 21:02 ® spajda77 reakce na …
-
A k čemu je vlastně ta porodnička? Mám paví očka a nic takového nemám
reagovat - Čtvrtek 3. července 2008 ve 20:22 ® ESKY reakce na …
-
zlomilprute, nevzdávej své chovatelské nadšení hned tak brzo, porodničku si nech, ještě se Ti bude hodit, nebo již končíš s chovem živorodých ryb ?
reagovat - Čtvrtek 3. července 2008 v 18:57 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
Obojí, ale tu rybku bych musel najít v kanále:D
reagovat - Čtvrtek 3. července 2008 v 16:22 ® spajda77 reakce na …
-
koho chceš prodat tu porodničku nebo tu rybku ?
reagovat - Čtvrtek 3. července 2008 v 15:05 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
Koupil jsem si porodničku pro živorodky. Hodil jsem do ní rybku a odešel. Večer se vrátím a rybka mrtvá. Zvědavost mi nedala. Vzal jsem nožík a podíval se do břicha. Bylo tam spousta rybiček. Je to škoda! Porodničku jsem vyndal. Nechcete ji někdo koupit?:) Za padesát korun.:D
reagovat - Neděle 29. června 2008 v 11:29 ® spajda77 reakce na …
-
aha no všestráné a nepředvídatelné téma xD
reagovat - Sobota 28. června 2008 ve 22:19 ® skwor
-
spajda77: Ten začátek nebyl myšlen vážně, dřív se v tomhle fóru řešily i jezírka, takže to sem patří
reagovat - Sobota 28. června 2008 ve 21:55 ® spajda77 reakce na …
-
máš asi pravdu nepatří ale neboj hlavu ti za to nikdo neutrhne xD
reagovat - Sobota 28. června 2008 v 18:30 ® skwor
-
Asi to sem úplně nepatří, ale tohle jsem dnes mohl pozorovat u jezírka…
reagovat - Sobota 28. června 2008 ve 13:28 ® yerrx
-
sakra sry vsem sem s esplet:D mam tam pavi ocka a mecovky, vubec nevim pro sem to napsal jinak sem si toho ani nevsim
reagovat