Vyhledávání
Jaky Feeder na rychlejsi reku
23.4.2008 | shakalik | 3.513 zobrazení | 13 odpovědí
Ahoj. Jaky feeder pouzivate do silnejsiho proudu. Mam Hyperloop Medium, chytal jsem zatim pouze na prehradach nebo na pomalu tekouci rece, dnes jsem byl na Vltave, spicka 2oz a 30g krmitko a nedalo se to, proud krmitko stale popotahoval. Pomuze 3oz spicka, tezssi krmitko, a nebo Heavy prut?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 4. ledna 2010 v 17:11 ® Mega-Fish
-
3špičku a krmitko 40–60g ale nevím jestli to bude tomu Hyperloop Medium dělat dobře…Při nejlepším ten heavy průt
reagovat - Neděle 3. ledna 2010 ve 23:48 ® džigit
-
shakalik Zaregistroval(a) jsem se 23.4.2008 Naposledy jsem se přihlásil(a) 1.1.1970 Přihlásil(a) jsem se zhruba 1× Mám nasbíráno 0 fishbonů ???
reagovat - Neděle 3. ledna 2010 ve 23:36 ® osprey
-
LeoC> Já takhle neškatulkuju. Když voda jede jako blázen, ale chytáš pár metrů od břehu a je tam metr hluboko, může to být na udržení sestavy snadnější než když to jen tak táhne, ale házíš to 30 m daleko do hloubky 4 m.
Takže snad jedině takhle:
pomalu tekoucí – proud mi nedělá starosti
střední proud – běžně dostupnými prostředky pořeším
silný proud – musím vymýšlet, jak to pořešit a sahám k nestandardním prostředkům
Krmítko 40 g není nic zvláštního. Místy je 60 g naprostý základ a někde se chodí i přes 100 g (prázdný krmelec).
Ale nikdo ti neřekne, jak to máš udělat – prostě to musíš vychytat tak, abys mohl v daných podmínkách lovit (pokud si polepšíš pletenkou – proč ji nepoužít). V nejhorším se musí hledat jiný flek, kupovat nové náčiní, namotat do krmelce kus olověné pásoviny…
reagovat - Neděle 3. ledna 2010 ve 21:47 ® LeoC reakce na …
-
osprey> Prosím Tě, jak bys definoval pomalu tekoucí řeku, střední proud a silný proud? Neznám Vltavu, chytám na Odře a to většinou na soutoku s Ostravicí. Mám Shimano Alivio Medium, na řeku používám pletenku, ale bez zatáže (krmítka) menšího než 40 g, se mi to stále válí po dně, i když méně než, když jsem chytal na monofil s 20 g krmítkem. Tím však nechci říct, že pletenka je na proudnější řeku lepší než monofil.
reagovat - Neděle 3. ledna 2010 ve 21:42 ® Beer.Beda
-
A kdepak chytáš na té Vltavě?Pokud to neni tajné.Já chytám s mediem s 1 až 2oz plus 30g krmítko a pohoda.Možná jsem jen v klidnějších partiích.
reagovat - Neděle 3. ledna 2010 ve 21:32 ® osprey
-
Podepsal bych se pod to, co píše Lubka. V první řadě najít hmotnost krmítka, která to ustojí. Pokud to špička nepobere, dát tvrdší, i kdyby se měla dokoupit.
A Hyperloop je na silnější proud málo vhodný prut. Prostě je měkký. Možná bych celý ten problém začal řešit od tohohle konce.
Zvedat špičku na Vltavě, to podle mě moc velký rozdíl nebude.
reagovat - Neděle 3. ledna 2010 ve 21:26 ® LeoC
-
Prut bych neměnil, akorát dal těžší krmítko nebo jen zátěž. Asi minimum je 40 g, možná i 50 by to zpravila. Špička 2 o.z. by mohla stačit, pokud krmítko nebo zátěž zůstane na místě a nebude se válet po dně.
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2008 ve 20:52 ® okoun27
-
jak tady už někdo říkal prut k nebi,těžší zátěže spíš ploché,tvrdší špičky a kdyby to prut nezvládal prut heavy nebo medium/heavy
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2008 ve 20:12 ® chyt a pust reakce na …
-
naprosto souhlasim s roburem akorat bych misto krychle skusil splacnout krmitko
reagovat - Pátek 25. dubna 2008 v 11:29 @ ???
-
V současném průtoku bych volil krmítko 50g, hranaté, těžkou lepivou směs a 3oz špičku. Hyperloop není zrovna ideální prut na tuto řeku,myšleno dolní tok Vltavy.
reagovat - Čtvrtek 24. dubna 2008 v 19:22 ® Robur
-
bez urážky, napřed bych zvedl špičku k nebi no a pak měnit špičky a když to nepomůže tak i prut. nejrychlejší je podívat se, jak chytá soused.
reagovat - Čtvrtek 24. dubna 2008 v 15:59 ® kaprnak
-
Ja si myslim ze by melo pomoct tezsi krmitko a tvrdsi spicka a kdyz ani to nepomuze tak bude asi vada v prutu a nebo nevim.
reagovat - Čtvrtek 24. dubna 2008 v 1:20 ® rgb23
-
Pomůže těžší krmítko nebo krmítko s „kotvičkou“. Dokud nebude sedět na místě, budeš záběry jen hádat.
reagovat