Vyhledávání
Feeder. Čo a koľko.
21.11.2004 | joysi | 7.300 zobrazení | 52 odpovědí
Ahoj, s feedrem a celkovo s rybarynou som zacal len tohoto roku. V lete
to na feeder celkom slo. Ale prisla zima a rybickam uz moje jahodove krmivo
nejak nechuti …
Zakrmujete, alebo pouzivate len feedrovy kosik? Co davate v tejto chladnej vode
do kosika a na hacik Vy? [ Upraveno joysi dne 2004–11–21 v 22:22 ]
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 27. listopadu 2004 ve 22:12 ® HaD
-
jestli chcete, udělám časem mikročlánek o tom, jak to dělám já
reagovat - Sobota 27. listopadu 2004 ve 22:12 ® HaD
-
smamozřejmě s kompletním foto-postupem
reagovat - Sobota 27. listopadu 2004 ve 21:37 ® jake
-
To Tomash: Tak díky za podrobnou instruktáž na pařený rohlík. Určitě to na jaře zkusím. Už jsem si stáhl i nějaký návod z MRKu – dokonce i s obrázky , řekl bych, že ten tvůj recepis je přece jen trošku jednodušší
reagovat - Sobota 27. listopadu 2004 ve 20:09 ® joysi
-
hmm, ake je to „lehké zlisování“ ?
Pripadne vysledná hrubka by mala byt aka?
reagovat - Sobota 27. listopadu 2004 ve 20:02 ® Tomash
-
Pánové já ten rohlík umím tímto způsobem tak upravit, že jsou všechny ryby úplně v transu… Né. Prostě už jsem to vychytal. Není důležité, jak těžká je zátěž – důležitý je, aby byl rohlík správně vyndán z „páry“. Housku propichuju skrz, tak aby koukal háček Používám jej i na plavanou a sekám třeba už po 3 sekundách a ryby tahám. Takže TAK!!!
reagovat - Sobota 27. listopadu 2004 v 19:54 ® HaD
-
já bych taky řekl, že slisovaný kostky jsou na nic, alespoň mám takovou zkušenost, lepší je podle mě jen lehké „slisování“ tak, aby to zůstalo kypré a ve vodě se to krásně celý „nafouklo do měkkého bochánku“ Ryba to bere raději, důvěřivěji a zásek sedí mnohem líp.
reagovat - Sobota 27. listopadu 2004 v 16:25 ® Milky
-
Jeden známej – lampasák, to řešil tak, že si dal mezi ty prkýnka ještě tužky, aby to bylo všude krásně souměrný.
reagovat - Sobota 27. listopadu 2004 v 15:49 ® Chose
-
A lepší je když máš na háčku lákakavě se vlnící kousek než tuhou kostku. Ten rozmočenej kousek jen vsrkne,tuhou kostičku si myslím že dost dlouho žmoulá,tudíž je to hůř sekatelný.
reagovat - Sobota 27. listopadu 2004 v 15:46 ® Chose
-
Tomash-no kdysi jsem to dělal právě takhle,ale když na tom prkýnku sedíš,nebo stojíš,prostě ho hodně zatížíš,tak ti uprostřed toho rohlíku,nebo housky vznikne taková tuhá tmavší struktura a skoro to nejde propíchnou. když už tak brzy otupíš háček. A jestli chytáš s hrotem uvnitř takhle napařené housky tak ti garantuju že ztratíš hodně ryb,protože to neprosekneš. takže tak
reagovat - Sobota 27. listopadu 2004 ve 13:47 ® Tomash
-
YO. Ale někdy i housku – je to úplně jedno, protože pak z toho máš stejně kostky. navíc rohlík a houska – to je to samý těsto. jen bacha na rohlíky tzv. „droláky“. Tak jsme si označily rohlíky, který když do nich kousneš, tak se ti rozpráší u pusy…
reagovat - Sobota 27. listopadu 2004 ve 12:19 ® spinningman
-
takze parite rohlik.
reagovat - Sobota 27. listopadu 2004 v 11:25 ® Tomash
-
Říkám tomu pařená houska – lípto zní… Pařím hlavně rohlíky. Potřebuješ 1–2 rohlíky(podle potřeby), hrnec, pokličku na hrnec, pařák na knedlíky, 2 prkýnka, sporák a ostrý nůž. Do hrnce nalij tolik vody, aby až do něj dáš pařák na knedle, aby se jeho dno nedotýkalo hladiny vody v hrnci – vypadá to děsně těžce, ale je to lehký. Pak si přeřízni v polovině rohlík přepul a vlož do hrnce. Přiklop pokličkou a dej na sporák. Hnec nech na sporáku (nezapomeň zapílit hořák ) a kontroluj obě půlky rohlíku. Ve chvíli, kdy je rohlík měkký a gumový, dej hrnec ze sporáku, vyndej obě půlky rohlíku, dej je na prkýnko, druhým to přiklop ana horní prkno si stoupni, nebo posaď. Zůstaň tam jako zátěž asi minutu. Pak pomalu sundej horní prkýnko a obě půlky rohlíku rozkrájej na kostičky – ty jsou nejlepší. Můžeš z toho vykrájet i kolečka, nebo srdíčka, hvězdičky… No a máš pařenou housku, nebo chceš-li tak pařenej rohlík. Ulovil jsem na něj už velký jelce, kapry, amury,cejny… mraky kaprovitých ryb. troufám si říci, že je to má nástraha číslo jedna v některých měsících. občas – hlavně v zimě jej překoná např. hnoják, nebo bílý červ. Ale jaro-podzim je to univerzální nástraha na velké množství kaprovitých ryb. Uf. To jsem toho napsal. Skoro na celej článek… Kdyby ti ještě něco nebylo jasné, nebo komukoliv jinému, tak se ptej…
reagovat - Středa 24. listopadu 2004 ve 21:25 ® jake
-
to spinningman: no to je bomba už to mám. Vůbec nevím o existenci tohoto serveru – díky. Ale CHYTEJ je CHYTEJ – marná sláva
reagovat - Středa 24. listopadu 2004 ve 21:16 ® jake
-
to chose: no já právě taky, ale chtěl bych zkusit i ten pařený a srovnat. Jinak v Čechách je to houska (příp. žemle) a na Moravě rohlík (nebo pletýnka)
reagovat - Středa 24. listopadu 2004 v 17:40 ® Chose
-
jake. já chytám jen na kousek čerstvýho uždíbnutýho rohlíku a pařit to vůbec nemusim. stejně zasekávám většinou dřív než by to mohlo z háčku sjet.
reagovat - Středa 24. listopadu 2004 v 16:28 ® spinningman
-
jo v cem je lepsi houska nez rohlik?????????
reagovat - Středa 24. listopadu 2004 v 16:27 ® spinningman
-
jake:podivej se na www. mrk. cz na clanek udelej:rohlik,tam to mas vsechno napsane.
reagovat - Středa 24. listopadu 2004 v 11:22 ® jake
-
to Tomash: Jak se prosímTě přesně připravuje ta pařená houska – nikdy jsem na to ještě nechytal – chytám když tak jen na klasický kousek rohlíku, ale s tím pařením nemám žádné zkušenosti Díky za radu
reagovat - Úterý 23. listopadu 2004 v 17:34 ® Tomash
-
Na háček bílé červy, pařenou housku, sýr nebo hnojáky. Krmení dělám – je popsané vve fóru „Feeder v kose“.
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2004 ve 20:27 ® zedus
-
Jo a na háčku jsem měl kostňáky. Pár mi jich upadlo i do krmení. .
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2004 ve 20:11 ® zedus
-
Dneska jsem rozmíchal trošku TOP MIXU vnadící směsi KAPR pro studenou vodu s kukuřičným šrotem a strouhankou. Kapra jsem sice nechytil, ale bílá ryba šla dobře, akorát záběry byly tak jemný, že jsem nějakou dobu chytal dravce a ani jsem o tom nevěděl.
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2004 ve 14:45 ® jarv
-
Do košíku jako základ kuku šrot a chlebová strouhanka, přidat ovesné vločky a mleté konopí nebo copru melasu. Kapr, cejn a plotice to berou pořád. Na háček v tuto dobu nejlépe rohlík, hnojáček.
reagovat