Chytej.cz

Porušuji RŘ? necteno

15.4.2008 | zlomiljsemprut | 5.519 zobrazení | 32 odpovědí

Dobrý den. Mám takový dotaz ke všem „Chytejářům“. Jsem dost dobrodružný tip a mám rád ještě nevyzkoušené praktiky lovu. Strašně rád chytám okouny, ale přes den jsou zajeti do úkrytů. Proto jsem si vymyslel, že si vezmu prut na dírky a vylezu na strom, který je vodorovně nad vodou. Okouni jsou pod ním a já tak mám větší šanci na pořádného pruhatce. Jenže potom mne napadlo, jestli neporušuji RŘ. Co myslíte Vy, ano nebo ne.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Čtvrtek 17. dubna 2008 ve 13:28 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Tomash: Tak jasně, bylo by to lepší. Protože v těch větvích to je o hubu.

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2008 v 10:50 ® kaprnak
kaprnak

Ja si myslim ze ne ale zase je zakazano lovit ryby primo nad vodou tak nevim.

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2008 v 10:48 ® kaprnak
kaprnak

Ja si myslim ze taky ne ale zase je zakazano lovit ryby primo nad vodou tak nevim.

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2008 v 9:04 ® Tomash
Tomash

zlomiljsemprut : Byla to obrovská náhoda! Navíc si myslím, že pokud bys chtěl chytat velké ryby, bylo by lepší použít kvalitní pletenku, nebo silnější vlasec. Ušetříš si nervy a je to svým způsobem i mnohem šetrnější vůči plánovaným velkým rybám. Přece není tvým cílem rybu zaseknout, povodit a urvat…

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2008 v 9:02 ® Tomash reakce na …
Tomash

jarryn21 : Nevěříte? Věřte…

reagovat
Středa 16. dubna 2008 ve 23:37 ® jarryn21 reakce na …
jarryn21

Tomash-Nevěřím. :-)) ))

reagovat
Středa 16. dubna 2008 ve 22:19 ® vasik reakce na …

já jsem taky koukal.nemohl jsem tomu uvěřit.

reagovat
Středa 16. dubna 2008 ve 20:23 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Tak to jo, to musel být boj! Krátký proutek, slabý silon a všude větve! Tak si to představuji já.

reagovat
Středa 16. dubna 2008 v 19:43 ® Tomash reakce na …
Tomash

chytil jsem takhle při karasech loni kapra kolem 55cm. Věřím, že jde chytit i větší ryba, ale když už takto cíleně lovím, zajímají mě karásci do 15cm

reagovat
Středa 16. dubna 2008 v 18:31 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Tomash: A podařilo se Ti na tento způsob už něco hezčího?

reagovat
Středa 16. dubna 2008 ve 13:14 ® Tomash reakce na …
Tomash

vasik : Nevěřim

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 23:01 ® vasik

Přidám příhodu.Sedím u vody, vdobách kdy si omladina musela říkad o dozor,malej 1H rybníček břehy zarostlé stromy až nad vodu.Dopoledne příjdou 2 hoši že jdou pro kapříka na oběd a hned že pujdou domů.10m ode mě položemá olše nad vodu.Jeden s podběrákem vlezl na olši druhej ze břehu spustil návnadu na prutu do vody.Ani ne 5min a ozvalo se teď a podběrák šel do vody a 50 kapřík z vody domů.Následovalo děkujem a naschle.

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 22:22 ® Tomash
Tomash

Neporušuješ, já takto chytám karásky na štiky :-) splávek pokládám přímo vedle kmene a berou hned, taky lovím na dírkařskej proutek.

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 22:15 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

A chtěl bych poděkovat těm, kreří se mne v tomto způsobu zastali. Je to krásná a adrenalinová rybařina. Děkuji i za odpovědi.

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 22:12 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

schwara. no jsem, tak daleko jak podmínky dovolí. Někdy metr někdy pět. Samozřejmě podle síly kmene. A musím zaklepat do vody jsem zatím nespadl.

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 21:13 ® LojzaRybka
LojzaRybka

zlomiljsemprut>po­kud strom nepoškozuješ,tak nic neporušuješ,ale musim ti říct že jsi to ale dobrodruh,přeju ti nějakou velkou rybu :-)) )))

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 21:05 ® HaD
HaD

Všem „kritikům“ doporučuji znovu přečíst zadání – hovoří se o stromu, který je vodorovně nad vodou a já ještě neviděl růst strom nad vodou vodorovně v 5 metrech. Většinou se jedná o takto rostoucí vrby, které bývají i zčásti ponořené a pod nimi je skutečně hodně ryb. Sám jsem takhle chytal úhoře, kteří byly zajetí ve větvích takto téměř padlého stromu. Takže žádná kravina, ale reálný lov s dávkou adrenalinu a vyhlídkou na úspěch. A RS bych se nebál, tedy pokud nebudeš lámat či ořezávat větve.

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 20:43 ® schwara reakce na …
schwara

honza13> Máš pravdu, vymýšlet nové způsoby se musí, ale bylo by docela zajímavý, kdyby si šel k vodě a všichni viseli na stromech a chytali.;-)

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 20:40 ® schwara reakce na …
schwara

Zlomiljsemprut> Nestalo se ti eště, že pod tebou ta větev křupla :-D DD ?? Jinak máš zajímavej způsob chytání. A k tématu: Myslim že RŘ vůbec neporušuješ. A když chytáš půlmetru nad vodou, tak ani těm rybám nijak neubližuješ. A jak daleko od břehu sedíš??

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 20:40 ® Salmo reakce na …
Salmo

dvorak> to jo ale ta další část byla určena pro zlomiljsemprut a ne pro tebe :-) tak zdarec

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 20:38 ® dvorak

Salmo – hele,tim neni mysleno,ze chytam nekde z koruny stromu. Kolikrat je strom tak sikovne rostlej,ze jsi nalepenej na kmeni a pritom par cm nad vodou. Ale chapu,ze je asi komicke nekoho takoveho pozorovat,rybar-nervak se tam nauci obstojne nadavat. Tahnu makat,dobrou!!!!

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 20:26 ® Salmo
Salmo

sorry – vidět (pro rejpaly) :-D

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 20:26 ® Salmo reakce na …
Salmo

dvorak> trochu si rejpnu – slovní spojení „křehká držka“ zní celkem zvláštně :-D DDD a k tématu,myslím si že v ničem není problém ale celkem bych tě na tom stromě chtěl vydět :-D

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 20:16 ® dvorak

Driv jsem takto chytal tlouste,na hacku jsem mel vetsinou lucniho konika. Rikalo se tomu"na třepačku". U okouna bych se bal,ze mu poskodim krehkou drzku.

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 20:00 ® honza13

vůbec se nenech odradit názory některých zdejších návštěvníků.vy­mýšlet nové způsoby je určitě dobrá věc a bez vymýšlení a nápadů bysme dnes možná ještě chytali ryby do ruk :-) jinak co se týče porušování RŘ bych v tom problém neviděl pokud opravdu zacházíš s rybou šetrně a v té maskovačce se neskrýváš před kontrolou RS :-) hodně štěstí

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 v 15:23 ® ART
ART

tohle téma lze skoro zařadit do diskuze o HOWNĚ

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 14:56 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Tomk: Toto nevidím jako kravinu! Ty si asi myslíš, že jsem někde 5 metrů nad vodou, ale to se pleteš. Jsem max. do půlmetru. Kravina podle mne je, mít prdel na křesílku a čumět do blba při tom nepoznávat přírodu. Když si na tom stromě a ještě v kamufláži ryby si tě vůbec nevšímají a berou tě jako součást toho stromu. A ty vidíš krásné divadlo. Takže neodsuzuj dobrou věc při tom když si jí nezkusil.

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 14:52 ® skwor
skwor

RŘ neporušuješ, ale vymýšlíš zbytečné kraviny.

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 14:48 ® Deleted

Vetsi sanci na poradneho pruhatce bys mel, kdybys misto vymysleni kravin chodil vlacet a poznaval vodu.

Pokud rybu z vody budes tahat bez podberaku na strom treba 5 metru vysoko nad vodu a chytne Te u toho porybny, pak by se Ti mohlo stat, ze bys treba mohl prijit o papiry za nesetrne zachazeni s rybou…

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 14:46 ® piskot
piskot

Neporušuješ RŘ,pokud strom nepoškoďíš , ovšem rybu musíš zdolávat šetrně a to si dost dobře ze stromu představit neumím.Možná s plavačkovým dlouhým podběrákem.Píšeš pořádné pruhatce ,takže nepředpokládám,že je nebudeš zvedat z vody jen prutem !

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1