Vyhledávání
Sumci a boilies či pelety
12.4.2008 | HaD | 11.523 zobrazení | 27 odpovědí
Zajímaly by mě Vaše praktické zkušenosti s lovem sumců na boilie jak v ČR tak v zahraničí. Zajímají mě úlovky sumců jak cílené tak i náhodné a všechny oklonosti (jaké krmení, doba krmení, množství, místa atd.)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 22. srpna 2010 v 18:32 ® milhom
-
Ahoj. Dlouho sem tu nebyl, ale o to radši sem se vrátil ( nebyl moc čas ). Byl sem na kapřících a dal sem skopexové zelené kuličky s dirkou na vlas pod háček na těžko. Cca po 20 minutách se mně opatrně rozjel záběr, ale jen pomalu. Tak sem zasekl a pak to začlo být zajímavý, protože proutek nouzovka z Lídlu za 200,– a plastovej naviják Okuma Sting ray S340 a desetikilovej vlasec bylo dost na hraně
reagovatPřišel na to sumík jikernačka 94cm a to v cca 21:00h Vážně by mně nenapadlo že na todle by mohl zabrat fousek…
- Úterý 29. prosince 2009 v 15:38 ® Jak.novi
-
A sakra, HaD je vlastně zadavatelem otázky
reagovat - Úterý 29. prosince 2009 v 15:38 ® Jak.novi
-
Něco o tom má v knize HaD.
reagovat - Úterý 29. prosince 2009 v 15:06 ® coss
-
zdar,pokousel jsem letos Labe.5 mesicu pravidelne zakrmovani,ovsem fousac ani jeden.libilo se kaprum
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 ve 12:40 @ vasa
-
cau lidi plosim na strance www.uspesnyden.cz je fotka s jeseter a vedle ni je cislo 5 tak na to prosim kliknete
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 v 7:52 ® džigit
-
přes týden jsme vnadili do prostoru,kde fousatí přejíždějí a nic.Ovšem kapři,těm se to moc líbilo
reagovatcož se nedá říct o našich peněženkách a pár rybářů kolem,kteří o kapry nezavadili
- Neděle 27. prosince 2009 ve 22:49 ® macek2
-
minulý rok jsem si ze španélska dovezl 2 pyle pelet s umyslem vyskoušet je na mušově.Po příjezdu k vodě tuším nekdy v srpnu 08 na mušov č.5 jsem postupoval stejně jak na ebru,montáž 1m dlouhý návazec,5–9pelet pod háček a záteš 250g vozil jsem to asi 200m od břehu do 5m hloubky po 4 dnech lovu jsem skrmil celých 50kg pelet,bohužel tě nikoho nepotěsím toto usilí se nevyplatilo ani jediný záběr snad někdy příšte.
reagovat - Sobota 30. srpna 2008 ve 20:12 ® Michal2
-
Na jedné štěrkopískovně jsem vnadil peletama na kapry.....Pár jsem jich chytil, ale taky zabraly dva sumci (135, 128 cm) a oba jsem je vytáh (se štěstím). Když jsem potom nastražil ty samí pelety s úmyslem chytit sumce žádný nezabral........
reagovat - Středa 28. května 2008 v 8:44 ® cormoran
-
Kucí kašlete na pelety, není hezčí cinkání rolničky
reagovatKurňa, jak já už se teším…
- Středa 28. května 2008 v 8:18 ® kaprnak
-
® kam!kaze:skus stranku bud www.topsecret.cz a nebo www.tomas-carpio.cz na te prvni adrese by určitě měli mít sumcové boilies i pelety a k tomu dělají i dypy na sumce a na te druhe snad něco bude.
reagovat - Středa 28. května 2008 v 8:16 ® kaprnak
-
prominte omlouvam se vlitlo to tam 2 krát a zase bez fotek
reagovat - Středa 28. května 2008 v 8:15 ® kaprnak
-
Minulý rok jsem byl na výpravě na hejlově brzo z jara.Ja jsem krmil boiliesem o příchuti olihen a halinut pelatami a kamos krmil broskvi,biosquaidem a brusinkou a všechno zasypával směsicí menších pelet.Večer mě přišel záběr bylo to pár pípnutí a podržení u prutu.Zasekl jsem a myslel jsem si že tam mám menšího kapra,ale co na mě vykouklo z vody no sumeček asi tak 70cm.Byl to muj první sumec a byl jsem štastny že zabral.A že měl uplně nacpané břicho boiliesem ktery z nej doslova tekl a tim padem bylo jasne žě nam vyluksoval krmna místa my až tak nevadilo.
A potom asi tak 2h po mem sumečkovi chytil i muj kamarad jednoho asi te stejne velikosti.A zajmavosti bylo že mě zabral na samostatné potápivé boilies a kamarádovy na jedno potápivé a druhé plovoucí na tzv.panáčka.
Pokusím se přiložit fotky těch sumečku ,ale obávám se že to zase nepude tak se za to předem omlouvám.
reagovat - Středa 28. května 2008 v 8:15 ® kaprnak
-
Minulý rok jsem byl na výpravě na hejlově brzo z jara.Ja jsem krmil boiliesem o příchuti olihen a halinut pelatami a kamos krmil broskvi,biosquaidem a brusinkou a všechno zasypával směsicí menších pelet.Večer mě přišel záběr bylo to pár pípnutí a podržení u prutu.Zasekl jsem a myslel jsem si že tam mám menšího kapra,ale co na mě vykouklo z vody no sumeček asi tak 70cm.Byl to muj první sumec a byl jsem štastny že zabral.A že měl uplně nacpané břicho boiliesem ktery z nej doslova tekl a tim padem bylo jasne žě nam vyluksoval krmna místa my až tak nevadilo.
A potom asi tak 2h po mem sumečkovi chytil i muj kamarad jednoho asi te stejne velikosti.A zajmavosti bylo že mě zabral na samostatné potápivé boilies a kamarádovy na jedno potápivé a druhé plovoucí na tzv.panáčka.
Pokusím se přiložit fotky těch sumečku ,ale obávám se že to zase nepude tak se za to předem omlouvám.
reagovat - Středa 28. května 2008 ve 2:52 ® Tutan
-
Loni jsem zkoušel pelety na Odře asi 20×. Dávám jednu nebo dvě(na velké sumce nemám vercajk a ''malých'' je tam mraky) a tak deset kolem. Sumci na to nic! Jednou už jsem doufal, byl z toho kapr 77. Jinak na tomto asi 60-i metrovém úseku vytáh od června do konce prázdnin kolega 4 přes metr, já jednoho. Jsou tam, ale pelety jim zatím nelezou. Letos budu pokoušet štěstí znovu.
reagovat - Pátek 18. dubna 2008 ve 22:34 ® kam!kaze
-
Pro HADa.U jezu je nepříjemný porybný.Má tam na ostrově chajdu a jak vidí particku lidí s bivakama tak se do nich opře.Chápu že má asi nepríjemné zkušenosti s prasatama co tam po nich zustane hromada bordelu(viděl jsem to na vlastní oči po závodech),ale znepříjemnuje tam rybačku neustálým otravováním.Takže dáme to Bezedné.
reagovat - Pátek 18. dubna 2008 ve 22:30 ® kam!kaze
-
Nemáte někdo odkaz na stránku,kde nabízejí sumcové boilies?Kromě mikbaits-to jr jediné co jsem našel. Díky
reagovat - Úterý 15. dubna 2008 v 9:06 ® gadasnik reakce na …
-
HaD:zdar Dejve,loni jsem zkoušel halibut pelety jak na stojáčích,tak na řece,spíš bych řekl,že mi do toho bušili kapříci.Tři pelety pod hákem,krásnej „sumčí“ záběr a po záseku z vody vystřelil kapr ±35 čísel.Měl tehdy jamp jak prase.Je pravdou,že jsem moc nezakrmoval,max den dopředu,ale pokaždý bylo kolem pelet živo,takže něco do sebe mají. kam!kaze:já osobně ne,ale kámoš měl brutální jízdu bez proměnění U jezu.
reagovat - Pondělí 14. dubna 2008 ve 22:41 ® kam!kaze
-
12.května jdeme na 5 dnů sumcovat na štěrkovnu Bezedné.Budeme zkoušet Halibut pelety od Pustila.Takže po návratu podám report jak to dopadlo a jaké jsou zkušenosti.Doufám že přidám i nějakou tu fotku
reagovat - Pondělí 14. dubna 2008 ve 22:12 ® Kouba
-
NO ted prisel Mikbaits s mega pelatama na sumce a maj tam zajimavou prichut zraněnej uhoř
reagovatdobry ne:)
- Pondělí 14. dubna 2008 ve 20:32 ® Iži reakce na …
-
Pak vím o třech chycených na granule co s nima krmí pstruhy(všichni okolo metru),ale podle mě to byly spíš náhody, chytili je za dvě týdení výpravy na kapry, kluci říkali,že je slyšeli na bojce normálně lovit skoro každou noc a občas jim přišel náhodnéj záběr
reagovat - Pondělí 14. dubna 2008 v 16:22 ® Matr reakce na …
-
Loni od dubna do června jsem zkoušel halibut pelety skoro každý víkend na Orlíku. Kromě bolenů nic…
reagovat - Pondělí 14. dubna 2008 v 8:54 ® Kouba
-
Občas se chytne ale v našich vodach sem jeste ne peletu chytnout sumika nevidel:)..vsechno byo na kule..
reagovat - Pondělí 14. dubna 2008 ve 2:13 ® HaD
-
lži: o Španělsku vím. To už je trochu extrém. Spíše mě zajímají krátkodobé úspěšné výpravy. Na Ebru se tam toho sypou tuny už roky, takže trochu jiná situace. Nedej bože, aby se sem z ebra dostala násada. čím by se pak u nás živili
reagovat - Neděle 13. dubna 2008 ve 22:45 ® Iži reakce na …
-
Ve Španělsko na horním Ebru se sumci chytají jenom na halibut pelety(samozřejmě i na kapry,ale bojkování je zakázaný a záběrů míň), je to pěkná masařina, viděl jsem šetřivý rybáře, který ty pelety vyndavali sumcům z břicha, aby ušetřili.
reagovat - Neděle 13. dubna 2008 ve 22:01 ® HaD
-
jinak nikdo nic???
reagovat - Neděle 13. dubna 2008 v 18:48 ® tomchamik
-
HaD,no tak to vyzkoušíme,beru jak boilís tak pelety,jednu várku jsem udělal na játrech a tak by mohl sumík klidně přijít.
reagovat - Sobota 12. dubna 2008 v 15:05 ® kiwis
-
HaD-Boilí nevím, halibut pelety jsem poprvé zkoušel loni na jaře v Itálii jeden prut jen tak na náhodu a v noci jízda jako prase nedalo se to zastavit a zajelo to do hromady dřeva. tak nevím vůbec jestli to byl sumec nebo jeseter protože i ti byli už v těchto místech chyceni.Potom přes den výborně na pelety šli boleni!?
reagovat