Vyhledávání
těstíčko:-(
3.4.2008 | Hami | 2.560 zobrazení | 4 odpovědi
Zdar. Vznáším dotaz na hustotu těsta na kuličky – páchal jsem to letos poprvé a neznalec jsem udelal těsto, které bylo druhý den jako kámen. Mám směs od nejmenované firmy, přidal jsem AMK a vejce dle návodu a pak jsem vše zpracovával ručně a ne pomocí výtlačné pistole a robalu, jak jsem původně zamýšlel. Ještě za dva dny jsem měl namožené šlachy za prsty:-). Dle dostupných info mám přidat olej a ještě vejce – to ale stále neřeší optim. tuhost těsta, když ho chci nechat přes noc, aby se vše propojilo. Má mi protékat mezi prsty při mačknutí? Nebo jak? Asi těžko poradit, k čemu ko přirovnat, což…? Předem dík
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 5. dubna 2008 v 17:49 ® yerrx
-
skus tam nedavat tolik vody a prisipat strouhanku
reagovat - Čtvrtek 3. dubna 2008 ve 22:45 ® Hami
-
bobajz: vajíčka způsobují tuhnutí až při vaření, ne? Nevím, že by ztužovali směs hned pri dělání těsta – samozřejmě je to možné, nevím. A co se týče tvrdosti – jsme asi doma…Těsto jsem nechal v boudě na zahradě v chladu – bez mikroteňáku…ufff…děsná otročina
vlaštovka: díkes. zkusím něco jako bramborový knedlik…
Petrův Zdarec
reagovat - Čtvrtek 3. dubna 2008 v 18:44 ® Vlaštovka
-
Jenom ke konzistenci-když těsto zmáškneš tak by se na něm neměli tvořit praskliny, pak je to dobrý…
reagovat - Čtvrtek 3. dubna 2008 v 15:41 ® bobajz
-
Nevím,jak se ti to povedlo,ale je pravidlem,že vejce způsobují tuhnutí těsta,ale hlavně pokud nezabalíš těsto do mikrotenu a necháš ho v lednici,tak je jak šutr a můžeš ho vyhodit.Na odležení ale stačí 20 minut,není třeba čekat do druhého dne.Olej je důležitý,to ano.Ale jak už jsem psal,pokud necháš těsto volně,ztvrdne i za těch 20 minut.
reagovat