Chytej.cz

Prívlačový podberák - sieťka? necteno

1.4.2008 | aspius | 2.513 zobrazení | 6 odpovědí

Akú hlbokú sieťku a z akého materiálu by mal mať podľa Vás, prívlačový podberák a to najmä vzhľadom na časté zachytánie sa, hlavne trojhákov z voblerov do sieťky? Vychádzam z toho, že prívlačový podberák by mal mať skôr tvar muškárskeho podberáka a to kvôli jeho prenosnosti a mobilnosti.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 3. dubna 2008 ve 2:24 ® rgb23
rgb23

„velký“ podběrák na „velké“ ryby, „velký“ podběrák na neznámé ryby. Štiku 60cm budeš do pstruhařského podběráku soukat horkotěžko z vody i ze břehu. Primární je vyháčkovat rybu, pak si můžeš hrát s protihroty woblera v podběráku jak jen trpělivost dovolí.

reagovat
Středa 2. dubna 2008 ve 21:35 ® Prutos reakce na …
Prutos

toti: no nevím…měl jsem plavačkový s tou silonovou síťkou,ale už ji nepoužívám. Připadalo mi,že uzlíky na tom silonu působí na rybu spíš jako struhadlo, v síťce zůstávako dost šupin.
K tématu…na vláčku většinou nosím velkýho tvrdka. Někdy i velkej kaprařskej.

reagovat
Středa 2. dubna 2008 ve 21:12 ® toti reakce na …

No, abych řekl pravdu, už jsem viděl kolegu přívlačkáře, který si místo klasické síťky udělal výplet ze silnějšího vlasce cca 40 cítky. Plavačkové některé speciály na závody rovněž používají vlascový výplet, a je fakt, že tam se trojháčky moc nemotají. Tudy vede možná cesta.

reagovat
Středa 2. dubna 2008 ve 20:26 ® Robur
Robur

je zajímavé, že ani Ferda Regulus nemá nějaké technické řešení.

reagovat
Středa 2. dubna 2008 ve 20:14 ® aspius
aspius

No ja som si vedomý toho, že na túto otázku nebude odpoveď práve najľahšia, ale určite by potešila viacerých. Mňa zaujíma hlavne preto, lebo posledné roky skoro výhradne iba vláčim a tak sa s týmto problémom občas stretávam. Protihroty na trojhákoch voblerov však zatiaľ nechcem rušiť. Poznamenávam, že aj ja zatiaľ používam klasický muškársky podberák na chrbte, ale používam ho iba v nevyhnutných prípadoch, pretože uprednostňujem vylovovanie rýb rukou. Viacmenej by ma zaujímalo, či niekto nevymyslel nejaký zlepšovák, resp. neobjavil nejaký podberák s „antiháčikovou“ sieťkou.

reagovat
Středa 2. dubna 2008 v 16:13 ® toti

aspius: To je těžká otázka. Já osobně nosím na zádech klasický pstruhařský podběráček od Tvrdka – tedy s dřevěnou rukojetí a hlubší síťkou. Ohledně protihrotů nemám problémy, protože chytám bez protihrotů. Více méně podběrák moc nepoužívám a spíš se snažím rybu vyprostit ještě ve vodě.

reagovat