Vyhledávání
Prívlačový podberák - sieťka?
1.4.2008 | aspius | 2.513 zobrazení | 6 odpovědí
Akú hlbokú sieťku a z akého materiálu by mal mať podľa Vás, prívlačový podberák a to najmä vzhľadom na časté zachytánie sa, hlavne trojhákov z voblerov do sieťky? Vychádzam z toho, že prívlačový podberák by mal mať skôr tvar muškárskeho podberáka a to kvôli jeho prenosnosti a mobilnosti.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 3. dubna 2008 ve 2:24 ® rgb23
-
„velký“ podběrák na „velké“ ryby, „velký“ podběrák na neznámé ryby. Štiku 60cm budeš do pstruhařského podběráku soukat horkotěžko z vody i ze břehu. Primární je vyháčkovat rybu, pak si můžeš hrát s protihroty woblera v podběráku jak jen trpělivost dovolí.
reagovat - Středa 2. dubna 2008 ve 21:35 ® Prutos reakce na …
-
toti: no nevím…měl jsem plavačkový s tou silonovou síťkou,ale už ji nepoužívám. Připadalo mi,že uzlíky na tom silonu působí na rybu spíš jako struhadlo, v síťce zůstávako dost šupin.
reagovat
K tématu…na vláčku většinou nosím velkýho tvrdka. Někdy i velkej kaprařskej. - Středa 2. dubna 2008 ve 21:12 ® toti reakce na …
-
No, abych řekl pravdu, už jsem viděl kolegu přívlačkáře, který si místo klasické síťky udělal výplet ze silnějšího vlasce cca 40 cítky. Plavačkové některé speciály na závody rovněž používají vlascový výplet, a je fakt, že tam se trojháčky moc nemotají. Tudy vede možná cesta.
reagovat - Středa 2. dubna 2008 ve 20:26 ® Robur
-
je zajímavé, že ani Ferda Regulus nemá nějaké technické řešení.
reagovat - Středa 2. dubna 2008 ve 20:14 ® aspius
-
No ja som si vedomý toho, že na túto otázku nebude odpoveď práve najľahšia, ale určite by potešila viacerých. Mňa zaujíma hlavne preto, lebo posledné roky skoro výhradne iba vláčim a tak sa s týmto problémom občas stretávam. Protihroty na trojhákoch voblerov však zatiaľ nechcem rušiť. Poznamenávam, že aj ja zatiaľ používam klasický muškársky podberák na chrbte, ale používam ho iba v nevyhnutných prípadoch, pretože uprednostňujem vylovovanie rýb rukou. Viacmenej by ma zaujímalo, či niekto nevymyslel nejaký zlepšovák, resp. neobjavil nejaký podberák s „antiháčikovou“ sieťkou.
reagovat - Středa 2. dubna 2008 v 16:13 ® toti
-
aspius: To je těžká otázka. Já osobně nosím na zádech klasický pstruhařský podběráček od Tvrdka – tedy s dřevěnou rukojetí a hlubší síťkou. Ohledně protihrotů nemám problémy, protože chytám bez protihrotů. Více méně podběrák moc nepoužívám a spíš se snažím rybu vyprostit ještě ve vodě.
reagovat