Vyhledávání
plavana - zacatecnik
10.3.2008 | novas32 | 4.468 zobrazení | 22 odpovědí
ahoj, zacinam s rybolovem, zatim jsem vyzkousel polozenou a privlac. ocenil bych, kdyby mi nekdo osvetlil plavanou, predesilam, ze plavackovy prut nemam, ale chtel bych zajit nekam pod jez, myslim, ze by se na to dal pouzit vlaceci prut. kdyby se nasel nekdo, kdo by mel cas, budu rad. jsem z Prahy
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 3. července 2008 ve 21:30 ® bombardák
-
při plavané jsi omezen délkou prutu. to díky pevnému splávku a nastavené hloubce. určitě se dá použít splávek klouzavý. délka prutu a jemnost náčiní,k tomu trocha krmení o tom je plavaná.v tom je kouzlo jemných záběrů i neurvalého lomcovaní prutu. pro začátek je nejlepší chytat s někým na čumendu to tě nic nestojí a navíc ti jde o vyzkoušení.
reagovat - Čtvrtek 3. července 2008 v 19:02 ® Radim11
-
jak už to přede mnou chlapi odpovídali, musíš si o tom něco přečíst. Já s chytáním na vláčák na plavačku mám a musím říct že jestli ten prut máš citlivej(5–15g) tak je to fakt zážitek chytnout nějakou větší rybu..
reagovat - Středa 12. března 2008 v 19:11 ® Salmo reakce na …
-
Juraj> Odpověděli mi že to projednají a potom už nic nenapsali. Ty Štoky mě taky mrzí za ty prachy to byl bezkonkurenční revír.
reagovat - Středa 12. března 2008 v 17:51 ® Juraj
-
Salmo: Ze Štoků je mi moc smutno. Dá se říct, že to byl můj nejoblíbenější revír. Jinak koukám, že se to s výdejem povolenek přeci jen trochu hnulo. Co ti odpověděli na tu stížnost?
reagovat - Středa 12. března 2008 v 10:45 ® Salmo reakce na …
-
Ahoj
reagovatVíš že štoky končí ?? v dubnu to budou lovit tak tam určitě zajedeme,jsem strašně zvědavej co tam bude za hovada.Jo a s tím vyražením klidně ale ještě nám na svazu nedali povolenky tak jedině až za týden to prý mají být.
- Úterý 11. března 2008 ve 21:48 ® Juraj
-
Salmo: Zdar Filipe. Jen co mi spraví přepravník, tak můžeme vyrazit. A když bude hezky, tak můžeš vzít i mamku, bo díky ní mám pěkné foto s kaprem ze Štoků.
reagovat - Úterý 11. března 2008 ve 14:16 ® novas32 reakce na …
-
to skwor: v pohode, myslim, ze se nejaka prilezitost najde
reagovat - Úterý 11. března 2008 ve 14:08 ® skwor
-
novas32: Něco na mě leze, takže bohužel opravdu netuším, co bude v sobotu.....
reagovat - Úterý 11. března 2008 ve 13:38 ® novas32 reakce na …
-
tak to zkus, parkrat jsem s nim kecal na chatu, je fajn, urcite se nak dohodnete
reagovat - Úterý 11. března 2008 ve 13:26 ® Salmo
-
novas32> kapříky mám taky rád
reagovat
a do Prahy si klidně zajedu ale na ryby asi těžko - Úterý 11. března 2008 ve 13:21 ® novas32 reakce na …
-
to skwor: ok, to bych byl rad. tuhle sobotu si jedu zavlacet na stechovice, tak bych si pobral co mam doma a eventualne bych mohl prejet na zaplavy, jestli tam budes. to salmo: tak si udelej vylet do Prahy
reagovatanebo, pokud mas rad i kapriky, zkus server lov kapra, administrator „fit“ je z Jihlavy, jestli me pamet neklame, treba se domluvite
- Úterý 11. března 2008 ve 12:59 ® Salmo
-
kua tady se všichni domlouvají jak spolu zajdou na fišle a z okolí jihlavy tady nikdo není
reagovat(((((((
- Úterý 11. března 2008 ve 12:54 ® skwor
-
novas32: Jj, přesně tak. Společná rybačka by nebyl problém, mohl by jet i Kobr.
reagovat - Úterý 11. března 2008 ve 12:49 ® novas32 reakce na …
-
to skwor: apropos, ty se tusim casto vyskytujes na Zaplavach, dokonce uz jsme spolu jednou komunikovali pres mail a pokud si pamatuju, tak plavana a myslim jeste feeder? jsou tvoji oblibenci:) az tam nekdy budes, mohl bych tam dorazit, treba bys mi mohl venovat chvili casu a predat par rad a dovednosti
reagovat - Úterý 11. března 2008 ve 12:45 ® novas32 reakce na …
-
to skwor: teleskopy mam, 20–70g, 3m delka, tak muzu pouzit ty. jak je to z montazi, typem splavku, gramazi, hloubkou atd? to Robur: a pockam az bude teplejsi voda
reagovat - Úterý 11. března 2008 v 11:03 ® Robur
-
no tak s 240 to bude totální opruz.-) Vlasec ti bude dělat v proudu pytel, nesrovnáš to, nezasekneš. To co máš, je dobré tak na dva metry od břehu. Jinak je to imrovizace, která tě spíš znechutí, protože neprochytáš 90% míst, kde by ta ryba být mohla a pokud tam tu nástrahu dostaneš, tak ji nebudeš odpovídajícím způsobem kontrolovat a prezentovat. Už teď mám z té představy studený záda.
reagovat - Úterý 11. března 2008 v 10:55 ® skwor
-
novas32: S vláčákem to odchytat půjde, ale časem zjistíš, že to není úplně ono. Pro začátek by Ti mohl dobře posloužit nějaký obyčejný měkčí teleskop, např. tohle ve 2,7m (mám ho taky) rybashop.cz
reagovat - Úterý 11. března 2008 v 10:49 ® novas32 reakce na …
-
s feedrem jeste musim pockat, to uz by me manzelka asi zabila
reagovatvlacak mam barkley 2,4 m 4–27g. konkretni predstavu nemam, chybi mi zkusenosti, vzdalenost lovu nemusi byt velka, staci par metru. libi se mi mista pod jezy, hloubka okolo 1 m, zpetna voda, bila ryba, tloust, pri trose stesti parma. prut je myslim dobrej, mekouckej, nerad bych necim tvrdsim poskozoval ryby pri zaseku. netusim ani jaky volit splavek, typ montaze. to Prichy: na tu knihu se urcite mrknu, ale predpokladam, ze bude vychazet prave z vybaveni na plavanou a to ja zatim nemam
- Úterý 11. března 2008 v 8:34 ® Robur
-
a co improvizovat s feedrem, ke kterému dodáš nějakou tvrdší špici. Přívlačáky se z 90% hodí jen na tu přívlač.
reagovat - Úterý 11. března 2008 v 5:38 ® Rade
-
Taky dost záleží na vodě, kde chceš chytat, hloubka, rychlost proudu, vzdálenost od břehu a druh cílových ryb. Pěkný články jsou na www.fish-pro.cz ( snad ten odkaz nevadí ). Zkus upřesniz informace.
reagovat - Úterý 11. března 2008 v 1:40 ® rgb23
-
Přívlačovej prut na plavajdu se dá, jako jakákoliv jiná improvizace, použít. Možná by to ale chtělo blíže specifikovat, jak daleko chceš házet, gramáž splávku/olova, parametry toho proutku, hlavně délka, odhozová zátěž a pod.
reagovat - Pondělí 10. března 2008 v 18:02 ® Prichy
-
novas32: nechci nejak vyrazne radit, ale chtelo by to si neco o tom precist. Doporucuji napr knihu Plavana s Vincentem.
Jiste, ze se da chytat plavana na vlacak, ale neni to ono…ostatne jde cokoli chytat s cimkoli, zalezi vzdy na konkretnich podminkach.
reagovat