Vyhledávání
Zrušení limitu na 50 ušlecht. ryb ročně
8.3.2008 | hecht | 6.308 zobrazení | 47 odpovědí
Tak jsem se dnes zůčastnil naší rybářské schůze Vodńanské organizace, no a je to síla. Host z kraje tam vyprezentoval myšlenku na zrušení limitu 50 ks ušlecht. ryb ročně. Argument – lidi to stejně nedodržují a není šance to ohlídat, tudíž bude lepší toto zrušit a bude prý alespoň lepší evidence skutečně ulovených ryb.Načež jsem to psychicky nevydržel a ptal jsem se proč teda není zrušena i míra jednotlivých druhů atd, protože to přece taky není možno na 100% ohlídat.Zavedení limitu jsem veřejně prohlásil za jednu z mála dobrých změn řádu za poslední roky.No a přál bych vám slyšet tu změnu v sále, důchodci a nejen ti, se z mlčochů proměnily na mručící a mrmlající masu nespokojenců. Co vy na to. Zazněl tam od člověka z vedení organizace ještě jeden ,,super'' argument: Tím že se zavedla 50ka v obci tak ten kdo to nechce dodržovat tak si stejně může jezdit třeba 80kou. ?!?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 6. května 2008 ve 22:49 ® Prichy reakce na …
-
rarach: jo, byl, je to plne vody a je to jeste studeny, ale az nastane cas, tak zase muzeme zaskocit...........teda , jestli to upusteji..voda je az k lesu
reagovat - Úterý 6. května 2008 ve 14:30 ® kaprnak
-
To by bylo hrozne to zrusit zase by byla dalsi podpora pro masare a nechapu v cem by to bylo lepsi at mi to teda nekdo rozumne vysvetli.Normalnimu rybari ktery de k vode pro poteseni a zachytat si ryby tech 50ks uplne staci a kolikrat to ani nevyuzije ale ty co chodi k vode jen pro maso to nepochopim to nejsou rybari to jsou hrabave hovada.
reagovat - Úterý 6. května 2008 ve 13:39 ® Zauwi reakce na …
-
Myslím, že zavedení limitu i třeba těch 30–50 ryb by normálního rybáře, kterej si jde v vodě zachytat a odpočnout nijak neomezilo…argumenty typu, že masaři to psát nebudou, aby toho mohli brát víc jsou k hovnu…tedka to dělaj, protože jim to řád umožňuje(východní Čechy např.)…sem tam by se na nějakýho masáka-pytláka přišlo…a v celkovým měřítku by to nějaký zlepšení ve finále přineslo..ne o moc, ale bylo by to zlepšení…
reagovat - Úterý 6. května 2008 v 11:47 ® Filip00
-
Já bych ten limit snížil jelikož spousta rádoby rybářů jsou jen masaři, když ti rybař řekne že dává parmy slepicím tak to už něčem svědčí.
reagovat - Pondělí 5. května 2008 ve 23:17 ® rarach
-
Já myslím, že je to z pohledu jakékoliv vody na velikosti v tomto případě nezáleží, tak velkej kolos nemůže řídit tak malá skupina lidí s bandou amatérů na nižší úrovni, jistě jsou vyjímky, ale jedinou cestou je konkurence svazu, ví to každej a nejvíc Ti co se toho bojí. Tolik rybníků neměl ani Jakub Krčín a to měl k dispozici dráby a robotu.
reagovat
O kultuře podnikání to taky není, absolutní moc je ta nejhorší varianta i přes med kolem huby a relativně levnou povolenku, i když ona vlastně levná není. Tatrovice, byl jsi tam letos ? - Pondělí 5. května 2008 ve 14:19 ® Prichy reakce na …
-
rarach: vidis to je z pohledu male vody, uz vidim jak nejaky jednotlivec veme k hospodareni velkou prehradu a kazdy tyden ji zavazi, leda veliky H, vytezi a pak ji smele preda zpet, je to podnik na kterek prakticky nelze prodelat a zlatokopu je tu porad dost.
uprimne rudo, ja take vhodne reseni nemam, ale porad ti zustava stary HW i kdyz na nem snazis nahrat novy software.
O podnikani, konkurenci a vsem kolem kapitalismu a fungovani trhu jsme si delali vsichni iluze.....dnes na regionalni se ve velike mire prosazuje „znamost“ „konekse“ „uplatky“, na statni „uplatky“ „politika“ (lobovani tj to same hih), a neposledni rade „EU“ a na celosvetove cena…cili Made in China…rekni jestli to tak neni?
A zas jen kecame, takze to uzavrem…ne? co ten tatrovickej okoun???????
reagovat - Pondělí 5. května 2008 ve 12:57 ® mayor
-
lidi co pisete je blba pravda ale je to pravda.rybarske straze je malo a je to poznat a kdyz je tak dojde napise se a je to..navic vetsina kontrol probiha -zdar karle cos chytil ale dnes to stoji za… tak mi dej papir se ti napisu.Jo na.a mas metr?metr?na co…a pean?nekde v aute(200metru od vody)tak si ho priste vem zdar.-takto to probihalo vedle me.
reagovat - Pondělí 5. května 2008 v 10:41 ® rarach
-
Přichy: No právě jsi trefil hřebík na hlavičku, protože normální člověk vychází z toho co má k dispozici, tedy úlovkové listy. Takže přesně tak jako soukromník bude svaz tvrdit, že podle úlovkových listů tam ryby musí být, jenže realita je jiná, lidi kradou ryby všude je jedno jestli u soukromníka nebo ve svazu, takže limit řeší pouze howno, ovšem na rozdíl od soukromníka už svaz nasadit nemusí, bo s podporou ovcí nikdy nekrachne. Jinak co říkáte novému C a R svazovému revíru na Sev. Moravě za 500 Kč denně, z čí pěněz byl asi vybudován, s povolenkou v ceně Koutů se čtyřma rybama.
reagovat - Pondělí 5. května 2008 v 8:56 ® Alfons
-
Limit bych nechal a ve Vodňanské organizaci ustnovil nové členy RS! Jednoho spolužáka už sralo jak tam někteří chytají ryby a chtěl se ve Vodňaské organizaci stát RS, bylo mu hospodářem KD řečeno, že RS u vás jsou vždy jen zasloužilý členi. To je hezké, ale za čtyři roky dost početných návštěv jsem tam byl kontrolován dvakrát a to vždy při zahájení, když si tam děda RS vyšel na ryby a sedl jsem si vedle něho. Jinak se opakuji, ale to co jse děje u vás u vody jsem fakt jinde neviděl.
reagovat - Pondělí 5. května 2008 v 7:25 ® mayor
-
lidi co resite?stejne se nic nezrusi.dokud budou na vsech svazech ve vedeni jako u nas, ktery budou komentovat male kapry tim ze -proc tak mam davat velky kapry kdyz ja si vyberu a ostatnim to staci- tim chci rict ze nas predseda proste ze sebe dela normalni socialku pro masare hotovo a karp lidi nad 50cm???ne tady ani jsem o nem neslysel.takze limit nelimit porad se bude masarit a brat prez limit.k te mire kapru ja bych dal 40–45 a bvylo bi jinak je v te vode nas.any a znam reviry kde je mira 40–70 a myslite ze to pomuze???leda tomu ze ten dotycny utika rychlej a o nejake strazi ani nemluvim za posledni 4roky jsem o ni ani nezavadil a to mam kolem 100dochazek
reagovat - Neděle 4. května 2008 v 15:09 ® Prichy reakce na …
-
rarach: rudo kdyz bez emoci tak uplne…nektere soukromaky jsou taky obcas pekne prazdny i kdyz majitele tvrdi opak
reagovat - Sobota 3. května 2008 ve 22:28 ® rarach
-
Hecht: Bude to přesně naopak, bude se tvrdit, že tam ryby musí bejt, zkus přemyšlet trochu bez emocí a svazově.
reagovat - Sobota 3. května 2008 v 10:16 ® Hony
-
Nemá cenu vydávat nařízení , pokud není možná jejich účínná kontrola.
reagovat - Sobota 3. května 2008 v 1:14 ® Prichy reakce na …
-
hecht: slo by to, kdyz budes hodne chtit, tak to zmenis, ale pocitam, ze na tom nechas zivot thats all
reagovat - Sobota 3. května 2008 v 0:52 ® hecht reakce na …
-
Uno – Jméno už fakt nevím, někdo z kraje myslím že byl od ČB. On sám ale mluvil po skončení schůze docela rozumně, při našem soukromém rozhovoru.Spíš to ja ale ten alibismus: já bych to chtěl taky dělat jinak, ale ono to pro to to a to nejde.
reagovat - Sobota 3. května 2008 v 0:47 ® hecht
-
rarach – to se jako nemůže uvažovat o tom, že by se tam nasypalo víc ryb než se bude odnášet (v případě dodržování limitu)??? I kdyby si každý kdo chce odnesl ryby dle limitu, tak se musí taky počítat že se tu vykrmuje čím dál víc vyder, kormoránů a jiných predátorů.Pokud má dle tebe svaz mindrák z toho že by se v případě kontrolovaného odnášení ryby do vody nevešly, tak bych tuto situaci chtěl do mojí smrti někdy zažít
reagovat - Pátek 2. května 2008 v 15:18 ® rarach
-
Podle mne se na ten limit pořád díváte ze špatné strany, podle RŘ je odnášení ryb jasné, takže zavedení limitu je jenom krůček ke zdůvodnění nižšího nasazování ryb a víc peněz v Olšinách na jiné věci.
reagovat - Pátek 2. května 2008 ve 12:15 ® jindrich reakce na …
-
Uno: Nemohu z Tebou tak úplně souhlasit.50 ks vyjmenovaných ryb je začátek.Proč to časem ještě nesnížit.Argumentování tím, že to stejně nejde uhlídat je scestné.Samozřejmně se to ze začátku neuhlídá.Ale je to o výchově mladé generace jak v kroužcích tak třeba i u vody.Samozřejmně je to i o postizích.Pár odebraných povolenek za nezapsanou vyjmenovanou rybu se rychle rozkřikne a rybáři „masaři“ si začnou dávat rychle pozor.Jako člen RS nejsem zastánce odebrání povolenky za každou blbost,ale v tomto bych byl nekompromisní. hecht:Na naší VČS se zrušení limitu též probíralo, nejen že jsem se dostal do konfliktu z některými dalšími členy výboru,ale bylo mi dokonce vyhrožováno fyzickou inzultací pár členy MO.Přesto si myslím,že je to krok dopředu. PS:Kdo byl u Vás jako delegát?
reagovat - Čtvrtek 1. května 2008 ve 22:20 ® Uno
-
Tenhle problém nemá momentálně řešení , jelikož vše je jen o penězích. Jsem člen RS a sedím i ve výboru , navíc vedu ryb. Kroužek , a právě už u dětí se dá pozorovat dvojí přístup k rybařině , jedni to berou opravdu jako sport , zábavu a ti druzí už koukají co si odnést , je to výchovou v rodině atd. Ale to jsem odbočil od té finanční stránky , dle mého názoru to časem vyřeší „neviditelná ruka trhu „ jak s oblibou říkal jeden nejmenovaný politik , to znamená jediná šance soukromé revíry , tam je zarybnění a kontrola prakticky 100%.Je jasné ze se tím eliminuje sousta lidí kterým se to za tu cenu už nevyplatí,při momentální ceně územní povolenky nějakých 1000 Kč. ,a ponechání dejme tomu těch 50 kusů kapra je směšná cena 20 Kč., za kus ! Je jasné že na to doplatí i slušní rybáři , každý si to nemůže dovolit. Je to velký problém ale podle mne se to bude ubírat zřejmě takovým směrem.
reagovat - Čtvrtek 1. května 2008 v 1:28 ® hecht
-
No, jak to tak pročítám, tak z toho není řešení.Když bude limit zaveden, nemůže to nikdo ohlídat. Když se budeme spoléhat na slušnost a ohleduplnost svou a kolegů, tak v tu zase příliš nevěřím já …
reagovat - Středa 30. dubna 2008 v 19:14 ® Kuba reakce na …
-
Alfons > ee
reagovat - Středa 30. dubna 2008 v 18:29 ® regulus reakce na …
-
RS – já ti ale netvrdil, že hážeš všechny do jednoho pytle, ani jsem ti nechtěl nic podsouvat. Jen mě dost serou kecy typu ti dědci atd. V naprosté většině jsou neškodní, chodí bobkařit na místní revír a chytnou kapra jednou za uherskej rok. Mají sice jinej náhled na věc, ale asi by ses divil, kolik z nich si k tý vodě chodí odpočinout od babky a ne masit ryby. Pokud se prosazení nějakého omezení týká, tak já jsem člen MRS, už jsme to tu tuším v 90 letech měli, 40 kaprů ročně max., nepsalo se, gumovalo se, přepisovalo se, nakonec se to zrušilo. Je to jak píše Rarach „limit nemá smysl, pokud není možno ho kontrolovat a vymáhat“ a to se na mě nezlob, to je při současné legislativě nemožný. Já osobně klidně ukážu porybnýmu dobrovolně batoh i kufr auta i když on na to z hlediska práva nemá nárok. Znám lidi, kteří nejsou dědci, pernamentně porušují řád, už i přistižení byli a nějak se to udělalo, vlastně co se budu rozčilovat. No a jsme zase u těch keců na netu. -:))))))))))
reagovat - Středa 30. dubna 2008 v 16:38 ® Alfons
-
Kuba – snad to nebyla reakce na můj příspěvek, bo tomu vůbec nerozumím.
reagovat - Středa 30. dubna 2008 v 15:12 ® Kuba
-
omg timle se da aspon trochu hlidat zarybneni ale taklo no co to tam mate za paka ve svazu ???
reagovat - Středa 30. dubna 2008 ve 14:45 ® Alfons
-
hecht – násadový plán svaz snížit nemůže ten je dán Ministerstvem zemědělství, ale na vysoce výtěžné revíry dává dotace na zarybnění – formou ryb a nejde jen o kapra
reagovat - Středa 30. dubna 2008 ve 14:36 ® Alfons
-
20 by úplně stačilo, ale problém je v tom, že ty co dneska odnesou 50 a více, by odnášeli stále a ještě by ryby nezapisovali, takže by výsledný stav byl ještě horší. A uhlídat se to fakt nedá, tady by nepomohla ani nějaká profi RS! Jinak když to vezmu bez hlubšího zamyšlení, tak jsem pro!
reagovat - Středa 30. dubna 2008 ve 14:30 ® RS
-
regulus – neházím všechny do jednoho pytle. Vážim si lidí, kteří něco dělají pro dobro rybařiny ať jsou jakéhokoli věku. Jen jsem se dost často setkal s „mělo by se udělat“ a skutek utek. Když jsem před časem pročítal soupis revírů narazil jsem tam na to, že jihočeský svaz má to omezení 50ks. Říkal jsem je vidět, že to jde když se chce, a že to není takový problém jak nám líčí výbor naší MO. Já osobně bych neměl problém ani s limitem 10ks, většinou si za rok nechám tak pět kusů. Záleží na každým z nás.
reagovat
A stejně je to tak jak říká rarach, když není právo vymahatelné tak norma nemá smysl. Jen víc těch slušných, kteří půjdou příkladem. - Středa 30. dubna 2008 ve 12:52 ® Kubah reakce na …
-
rarach- Přesně tak
reagovat - Středa 30. dubna 2008 ve 12:03 ® rarach
-
Žádné limit nemá smysl, pokud není možno ho kontrolovat a vymáhat, slušní lidé limity nepotřebují a hajzlové jsou nepostižitelný. V prostředí ČRS je jakýkoliv limit jenom berlička k dalšímu pustošení revírů ze strany pohlavárů, problém je potřeba řešit zcela z jiné strany.
reagovat - Středa 30. dubna 2008 v 10:12 ® regulus
-
RS – řeknu ti to asi takhle. Je mi 47, průměrný věk výboru naší MO je patrně nižší než můj, většina členů výboru je mladší než já, ale názory, to by jeden blil. Ano nemám čas a ani nemám chuť se dohadovat, prosazovat to co si myslím, že by bylo lepší, když většina si myslí opak, stejně jak ti tvoji dědci. Jsem ve svém okolí už roky považován za cvoka, protože když je nasazený, tak se u vody neukážu, neberu všechno co se mi pověsí na háček, pouštím ryby, který by ostatní vzali, nemám na zdi vypreparovaný rybí trofeje … Kromě plkání na netu se snažím těm co se zeptají, vysvětlit, proč to dělám jinak než ostatní a věř mi, že se už pár lidí nad tím zamyslelo.
reagovat