Chytej.cz

Jak chytáte tlouště? necteno

18.11.2004 | Tloust | 3.810 zobrazení | 28 odpovědí

Jaký způsob a nástraha je podle vás na tlouště nejlepší na menší řece?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 5. července 2008 ve 14:52 ® Salmo
Salmo

Já mám nej úspěchy na střídku z rohlíku,pár tloušťů jsem pochytal na hnojáčky a jednoho na twistera(viz foto).Třešně jsem ještě nezkoušel,protože u nás ještě nejsou zralý a nebo jsou až ve špici ale tak vysoko se nedostanu :-(

reagovat
foto/forum/2008/th-img4286.jpg
Sobota 5. července 2008 ve 13:23 ® inspo reakce na …

mckvak8> revír Opava 2 – řeka

reagovat
Sobota 5. července 2008 ve 13:16 ® ART reakce na …
ART

inspo :kde je ty cyhtáš ?

reagovat
Sobota 5. července 2008 ve 13:16 ® skwor
skwor

Nástraha není to hlavní, dostat jí nenápadně do blízkosti ryby hraje větší roli.

reagovat
foto/forum/2008/th-img4284.jpg
Sobota 5. července 2008 ve 13:13 ® inspo reakce na …

Radim11> no ja chytam hlavně v prudech, takže červi moc nepřipadají v úvahu a popy asi taky ne.

reagovat
Sobota 5. července 2008 ve 13:12 ® inspo reakce na …

mckvak8> no tak ja tady dostat tlouště 38 cm, tak se tím můžu chlubit celý rok :-)

reagovat
Sobota 5. července 2008 ve 13:01 ® Radim11
Radim11

nooů… tak podle me je nejlepší bílej červ – musí se nechat pustit po kraji řeky (jen jestli je malej proud) jinak taky sem jich dost chytil na 5cm rotační třpytku. No a taky na popa;-)

reagovat
Sobota 5. července 2008 ve 12:45 ® ART reakce na …
ART

inspo: tak to je asi tim já jsem na 3 dostal nejmenšího 38

reagovat
Sobota 5. července 2008 ve 12:32 ® inspo reakce na …

mckvak8> no tak ja když jsem používal větší rotačky, tak jsem akorat viděl jak mi za tím jedou, ale nikdy se neodvážili to vzít a když už jo, tak se jim to nepodařilo…ja tu totiz nechytám žádné monstra…30 cm už je dost nadprůměr

reagovat
Sobota 5. července 2008 v 10:25 ® ART reakce na …
ART

Edys : V pulce cesty ke břehu jsem ho tam měl vždycky zahákovanýho. Když ti bere rotnu proud tak se ti nepohybuje k tobě rovnou ale částečně do strany tak je to těžký říct. Zkus vláčet 3 cítíš jí a tloušti určitě na ní jdou

reagovat
Sobota 5. července 2008 v 10:16 ® EDYS reakce na …
EDYS

no a kdy ti na tu rotacku skocili?me na 2 vzdycky pri dopadu..

reagovat
Sobota 5. července 2008 v 9:22 ® ART reakce na …
ART

inspo : No já jsem je taky chytal na malý hračky, ale když jem začal zkoušet štiky na 3 třpytku tak se mi na ní pověsilo víc tloušťů než na 1. Je to zvláštní jak dostanou do tak malý tlamy takovej hák, sám se divim ale dostanou.

reagovat
Pátek 4. července 2008 ve 23:51 ® DEATH

Splávek + řasy z jezu = Tloušť. Tato rovnice mi vychází na 90%. Zkrátka a dobře utrhnout si chomáč řas z jezu, vybrat si menší chomáček, ten dát na háček a hodit do tíšiny pod jezem. Nebo do míst s menším proudem. Tloušti se pak můžou zbláznit.

reagovat
Pátek 4. července 2008 ve 23:42 ® hecht
hecht

Dobrý by taky byl agregát – to je tutovka :-))

reagovat
Pátek 4. července 2008 ve 23:02 ® inspo reakce na …

mckvak8> no ja teda taky chytám hlavně na menší rotačky, ale ty se časem okoukají, takže hledám nějakou alternatinu.

reagovat
Pátek 4. července 2008 ve 22:57 ® Matez
Matez

Kdyš chci chytit tlouště tak na třešni na tu se chytí vždycky…

reagovat
Pátek 4. července 2008 ve 22:53 ® Zakin
Zakin

Na splávek a buď malý olůvko nebo nic, ale s malým olůvkem se líp nahazuje.

reagovat
Pátek 4. července 2008 ve 22:52 ® ART
ART

normálně mi berou na 2–3 třpytku

reagovat
Pátek 4. července 2008 ve 22:16 ® inspo reakce na …

Zakin> a jak chytáš? Jen s háčkem na konci vlasce, nebo klasickou plavanou se splávkem či dokonce na položenou?

reagovat
Pátek 4. července 2008 ve 22:09 ® BigMike reakce na …

Dnes jsem byl na třešních, šťávy teklo… Tak jsem zavzpomínal, jak jsme na Lužnici nebo Černovičáku kdysi lovili desítky tloušťů na třešně! Najít místo,lehce prohodit po vodě 3–4 třešněma, na jeden proutek napíchnout také třešeň(mimo háček nebo vypeckovat)lehce jí pomačkat aby pouštěla šťávu, nahodit a buď držet v ruce na „cit“ nebo dát do vidličky. Po tak 10 minutách, když není záběr přejít kus po vodě na jiný flek, zase prohodit atd. Projít takto nějaký kus vody a pak se zase vracet,už nevnadit.To samé klidně druhý den, tloušti si na třešně ještě více zvyknou a je to parádní chytačka! Nej. jsem měl na podzim na švestku okolo 60 cm, vzal jí celou:)

reagovat
Pátek 4. července 2008 ve 22:08 ® Zakin reakce na …
Zakin

Já dnes už taky koukal, ale tady pršelo a nebyli. A minulej týden byli ještě mrňavý. Ale až dorostou, tak hrrrrrr na ně. Někdy je větší lov na koníky, než potom na ryby :-)

reagovat
Pátek 4. července 2008 ve 22:04 ® inspo reakce na …

Zakin: tak to ja myslel že to je zakázené…no tak to co nejdřív vyzkouším…tady na louce jsou jich mraky

reagovat
Pátek 4. července 2008 ve 21:53 ® Zakin
Zakin

Mám jich pár na woblery, rotačky a teď už i na popa. Jinak na tlouště mám nejradši plavačku na koníka. Házím hodně ke břehu. Záběr přichází tak do 5 sekund po dopadu. Jinak nevím o tom, že by byl lov na kobylku zakázaný.

reagovat
Pátek 4. července 2008 ve 21:40 ® inspo

není lov na kobylky zakázaný?

reagovat
Pátek 19. listopadu 2004 ve 20:56 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Při plavané jsou nej kobylky,při přívlači menší woblerky,twis­tříky,rippeří­ky nebo rotačky,musíš zkoušet,záleží kde chytáš,jak je kalná voda,atd,víš?

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2004 ve 22:09 ® HaD
HaD

dobrá nástraha je taky kobylka, chrostík, pijavka, řasa z jezu…

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2004 v 15:12 ® Prizrak

Ještě jedna věc: Často bývají větší tloušti podél břehu pod různýma trávama a vrbičkama. Nezapomeň tam vždy nahodit.

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2004 v 15:08 ® Prizrak

Plavaná: V létě různé ovoce, jinak pařená houska a mastňáci. Přívlač: Rotačky 00–2, wobler 1,5–6 cm. S plastama nemám moc zkušeností, ale to neznamená, že nemůžou být lepší než taková třpytka. P. S. V létě můžeš ještě zkusit na vláčku popa.

reagovat