Chytej.cz

Amuři..jak na ně?? Potřebuji radu.. necteno

3.3.2008 | doktorov | 12.517 zobrazení | 47 odpovědí

Zdravím,zakládám další téma,potřebuju radu,chceme v létě s kamaradem vyrazit na amury a kapříky,jsou to kousky od 80cm a vejš potřebuýju radu jak je nahnat na jedno místo nějake osvědčené krmení,a na co je lovit? Podělte se o zkušenosti díky.. :o)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Úterý 18. března 2008 ve 12:55 ® gadasnik

Přidám taky trošku do mlýna.Pokud vidím,že amurci žerou z hladiny /neplést si to s kaprama,ti mají zcela odlišné projevy /,mrskám jim to z hora,ať půlku rohlíku nebo na to,co se na hladině objevuje a počem zrovna jdou.Bez projevů,že jsou pod hladinou,jim to servíruji ze dna,vesměs na vše,co bylo už psané viz.níže.na extra náhozy používám viz obrázek.Některá firma to tuším vyrábí,ale samodoma to přijde na pár kaček-korek,olůvka a pvc tyčinka,která se prodává v ryb.potřebách,má plus mínus 5mm.Olůka provrtat na průměr trubičky,zahloubit špunty,které k sobě dosednou,konce čibuku zabrousit,fše slepit sekunďákem,po zaschnutí přebrousit a přelakovat.Pou­žívá se stejně jako plovátko.Snad jsem to moc nezkomolil.

reagovat
foto/forum/2008/th-img3286.jpg
Pondělí 17. března 2008 ve 23:45 ® Jakub reakce na …
Jakub

s Tomikem se klidně setkám někde u vody, policajt neleží na zemi a rohlík nestahuje pod vodu

reagovat
Sobota 15. března 2008 ve 20:45 ® Piranha reakce na …
Piranha

A sakra tak tenhle format to nepodporuje tak musim jinak

reagovat
Sobota 15. března 2008 ve 20:41 ® Piranha reakce na …
Piranha

Tady je ta montaz s tou voskovou zatezi.Je to jednoduchy ale da se s tim delat i vic, podle situace u vody.

reagovat
Sobota 15. března 2008 v 15:02 ® doktorov

Tak s tím rohlíkem,chytám většinou bez olova jen vlasec a haček a hážu to do stulíků,nechám víc volného vlasce a když to nějaká ryba sežere je vidět jak vlasec jede…s olovem v chytám třeba na chleba i rohlík na větší dálku a když si povolíš vlasec může tam bejt policajt,řekl bych že s rohlíkem a chlebem je to jako boilis prostě to zkoumají a ožužlavají a nejakej vsrkne i háček a pak se rozjede prudce a amuri spíše pomaleji ale je to do stulíků dobrá nástraha,splete se i kapr,bolen někdy do toho praští štika..

reagovat
Sobota 15. března 2008 v 0:08 ® dvorak

Piranha- Tak to nakresli,nenech se pobizet…

reagovat
Pátek 14. března 2008 v 19:29 ® Piranha reakce na …
Piranha

Nebo se da do plastovyho vajicka knder vosk muze bejt i vajicko klasicky vyfoukly a pkal si do nej zavrtas dratek tak aby si mel prubezny voskovy vajicko a vosk krasne plave a nahodis s tim daleko jako s olovem.Jinak oproti olovu ma voskovy vajicko vyhodu ze se ti nezamota nikde na dne. Jinak celou soustavu muzu nakreslit a hodit sem je tam jeste plno jinych veci jako stoper a tak.A dobrej je nastrazit na velkej hak boilies buchtu.Velikost jako krabicka od sirek po nacucnuti zmekne.

reagovat
foto/forum/2008/th-img3279.jpg
Čtvrtek 13. března 2008 ve 22:21 @ ???

zdar tak toho policajta necháš na zemi,ale dobrá montáž s tim se nechá házet aniž by se to zamotalo???akorát místo 50gr bych tam dal tak 90–110gr pak by to muselo létat

reagovat
Čtvrtek 13. března 2008 v 18:42 ® Tomik
Tomik

dvorak> taky nechápu použití knoflíku, bezne chytam s touto montáží a obratlík mi naprosto vyhovuje. Co nechápu dál je pouzití policajta, ten musí rolík nekompromisně stahovat pod vodu.:-O

reagovat
Čtvrtek 13. března 2008 ve 12:54 ® dvorak

Jakub- Má ten knoflík nějaké výhody? Co použít třeba obratlík?

reagovat
Čtvrtek 13. března 2008 v 10:17 ® Jakub
Jakub

Nějak vypadl obrázek. Jinak při náhozu je rohlík u knoflíku. Po nahození zůstane rohlík na hladině. Chytám klasicky s policajtem

reagovat
foto/forum/2008/th-img3275.jpg
Čtvrtek 13. března 2008 v 10:15 ® Jakub
Jakub

Já chytám na rohlík takhle, je tam cca 15 – 20 cm pletenky mezi knoflíkem a olovem, olovo 50 gr. Dá se s tím házet pěkně daleko. Háček velkej, aby na tom držel rohlík.

reagovat
Středa 12. března 2008 ve 21:16 ® doktorov reakce na …

No jako je tu dost receptu jak na ne,ale fakt nevim co bude nejlepsi ale budu to zkouset asi na vice veci a uvidime,ikdyz na to by se me hodilo chytani na 3 pruty a na kazdej neco jineho…jako tesim se ale zatim to vidim tak nejak mlhave :o))

reagovat
Středa 12. března 2008 ve 20:23 @ ???

Já jsem byl v létě.Prokrmil jsem si to vyřenejma kroupama a chytal jsem na chlebovou střídku.Háček jsem měl velikosti 4 a vlasec 0,28mm vytáhnul jsem 8 amurů.Největší měl 114cm a nejmenší 87cm.Chytal jsem asi 3 hodiny a měl jsem nahozeno cca 10m od břehu.

reagovat
Středa 12. března 2008 ve 20:22 @ ???

Já jsem byl v létě.Prokrmil jsem si to vyřenejma kroupama a chytal jsem na chlebovou střídku.Háček jsem měl velikosti 4 a vlasec 0,25mm vytáhnul jsem 8 amurů.Největší měl 114cm a nejmenší 87cm.Chytal jsem asi 3 hodiny a měl jsem nahozeno cca 10m od břehu.

reagovat
Úterý 11. března 2008 ve 21:36 ® ma3tas reakce na …

cus hosi potrebuju pomoc chtel bych letos dostat ven amura okolo 100cm vim o miste kde jich je asi (10) a nechtej to vzit

reagovat
Úterý 11. března 2008 v 8:11 ® Piranha reakce na …
Piranha

na boilies neni nikdy brzo ani pozde, u nas na severu se uz vyndala 18nactka taky na boilies. Jen vem mensi velikosti tak 15 max 18 to uz je velky a spis nejaky lehci jako ptaci zob kuku mozna zkus neco ovocnyho light.Lehocce prikrmit ale malicko, dokud se nevinda ryby bo dve.

reagovat
Pondělí 10. března 2008 ve 22:55 ® doktorov

jako napadu dost no vyrazime na amury za tyden na 3dny teda spise na kapry ale ja hodlam jit po tech torpedech krmeni a hlavne kukurici na boilis je asi brzo ale myslim ze tri dny krmeni muzou zabrat ..nebo ne?? :o))

reagovat
Pondělí 10. března 2008 ve 22:44 ® b.gun reakce na …

To nás s kolegou taky potrápil amuří dorost (50 – 60 cm) při nočním lovu na rybky. Brali jak mrtvé ze dna, tak i živé na plavajdu. Jen to museli být perlínci a plotičky kolem 10 čísel, karásků a okounů se ani nedotkli …

reagovat
Pondělí 10. března 2008 ve 21:50 ® Kobr reakce na …
Kobr

zdravim, byl jsem svedkem kdy na mistnim plivatku pri akci chyceni skodne co tam nekdo pustil (sumce) vytahl muj svagr na amura 60cm na okouna 15cm – opravdu sila :-)

reagovat
Pondělí 10. března 2008 v 11:00 ® Salmo
Salmo

ještě foto „masožravého“ amura

reagovat
foto/forum/2008/th-img3260.jpg
Pondělí 10. března 2008 v 10:58 ® Salmo
Salmo

S amurama je to těžký oni potvory mají nevyspytatelný chutě :-D .Dokonce se mi stalo že jsem dostal krasavce 64 cm na balíček hnojáků při chytání okounů.Ale asi nejlepší je jak už tu zaznělo kukuřice na dno nebo rohlík na srkačku.

reagovat
Pondělí 10. března 2008 ve 2:10 ® Brendy reakce na …
Brendy

My vloni veleúspěšně na boili s příchutěma banán-ryba nebo jahoda-ryba nebo scopex.

reagovat
Neděle 9. března 2008 ve 21:10 ® doktorov reakce na …

jj,to vím taky jsem jich takle pár dostal,jednoho i v 4.15 rano ještě jsem byl rozchrápanej,na­jednou rohlík v hajz… vlasec pomalu jel,tak zasek a to byl budíček 15minut boje a bylo to lepší než kafe :o)) a mel asi 76cm super po ránu.. :o))

reagovat
Neděle 9. března 2008 ve 21:03 ® aless

můj osvědčený recept:půlka rohlíku na hladině hlavně večer a nebo k večeru a je tam!!!už jich mám pár takhle nachytáno!!!!!loni nej 96cm

reagovat
Čtvrtek 6. března 2008 v 18:08 ® doktorov reakce na …

A co je ta tajna vec na kterou berou na 100%? Mužes to napsat do vzkazu necham si to pro sebe :o)) ale jinak diky za rady tam kam se chystame s kamosem jich je docela dost i pekny kousky,takze pokud se to povede budou to solidni zabery jen je to o to tezsi ze je tam dost stuliku kterych se bojím pri zaberu vetsi ryby..protoze amur jak se rozjede tak pojede a nejaka 0.25 ho neudrzi a do pletenky nepujdu jde mi o to si zachytat a ne to rvat ven hlava nehlava..takze to vypada nba solidni leto :o))

reagovat
Čtvrtek 6. března 2008 v 18:03 ® hajan reakce na …

Znám, Sovětská třpytka. :-))

reagovat
Čtvrtek 6. března 2008 v 17:58 ® Kouba
Kouba

Scopex-boilie Spendliky/mira­bellky švestky a merunky a troska jeteliny:) a pokud tam sou velci tak je na toto urcite chytnes jestli ne tak prodam barak …ale musis zakrmit !! jeste jedna vec(nekoho napadne co sem vynechal) na kterou chytam ja amury kapitalní ale to nikomu nereknu:) ta je uplne 100% !!!!!

reagovat
Čtvrtek 6. března 2008 v 8:25 ® Piranha
Piranha

doktorov> ja je na labi chytal na obri kukurici nadipovanou v Top Secret prichut malina a jeste jsem mezi dve zrna daval penu abych to nadlechcil jako pop-up. Jinak zkus tygri orech spanelskej hrach a boilies s prichuti treba kukurice nebo nejakyho ovoce.Ale krm prevazne partiklem.Pokud jsou v reviru prevazne amuri tak je budes tahat ale stejne se tem nacpe plno kapru

reagovat
Čtvrtek 6. března 2008 v 8:16 ® doktorov

Zdarec koukam dost dobrych rad,o rohliku plavoucim ve stulikach vim takle uz jsem jich par dostal i v 4.15 rano hned po nahozeni je fakt ze jsou amuri vycurani takze bude zalezet na tom zda se jim bude chtit nebo ne…no jsem na ne zvedavej prvni zkouska bude s kamaradem asi koncem brezna je sice brzo ale zrat preci musi :o) takze se tu podelim o ulovky zda teda nejake budou..

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1