Chytej.cz

jaxon na gumy necteno

17.11.2004 | kostnak | 3.086 zobrazení | 9 odpovědí

zajtra by mali k nam doviezt a ja by som si mal ist poobede vybrat nejaky jaxon na gumy. poradte! ake s nimi mate skusenosti? aky vybrat?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 19. listopadu 2004 ve 21:43 ® kostnak
kostnak

dik za radu. to sa mi bude pacit. zacinal som ako pytliak na pstruhovke s cervikom, alebo cereblou len s jednym brockom na vlasci a ten cez palec nad navijakom a to cukanie ktore clovek citi na prste,ked to ryba zoberie je dosial neprekonany pocit z rybacky.

reagovat
Pátek 19. listopadu 2004 ve 21:32 ® Mirek

Lov na chvějivou špičku je dokonalý při používání twisterů a probíhá asi takto: Nahodíš, necháš nástrahu padnout na dno při vztyčeném prutu a napnutém vlasci. Potahuješ, nebo jiným způsobem vedeš twister a sleduješ špičku. Ta se při záběru ohne. Měl bys reagovat na každý ohyb. Třeba tak, že zastavíš navíjení a po určité prodlevě pomalu zvedáš prut. Vlasec držíš v prstech. Ryba se projeví poklepáním, špička se může chvět apod. Poznáš tak i velmi jemné záběry. Záběr může přijít i ve fázi klesání, nebo v přestávce, mezi jednotlivými popotaženími nástrahy. Chce to trochu praxe jako všechno.

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2004 ve 22:06 ® HaD
HaD

slyšel, jsem, že skoro každej, kdo měl jaxona, tak ho zlomil

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2004 ve 20:32 ® kostnak
kostnak

dik za radu. na zubace mi vyhovuje berkley cherrywood. tam ten zasek sedi. ked nezabudnem zaseknut. uz 2× tento rok, ked mi na dunaji zabral zubac rovno pod nohami tak som nesekol, len cumel na rybu, ako tela…

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2004 v 18:49 ® doktor

Tak nič.

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2004 v 18:48 ® doktor

Kým kúpiš skoč sa pozrieť do BA, Gammarus v Jadrane na Shimano Diaflash Ex Spinning Zander Special. Udička na gumy, musí byť super ale bál, že slabá na zásek zubáčov. Obzeral keď vyberal udičku na zubáče.

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2004 v 18:47 ® kostnak
kostnak

tak som kupil syrius 2–15g. za tie peniaze (1200sk) snad bude stacit na zoznamenie s UL. vyzera to ako feeder. ako sa s tym chyta? ako sa vyuziva ta spicka? dakujem vopred za kazdu radu.
a pri mojom zaobchadzani s vercajgom ho asi mozem zlomit rovno doma na kolene a netrepat sa s tym k vode, ked je to take krehke.

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2004 v 18:26 ® Mirek

Mám s pruty od Jaxonu dvouleté zkušenosti. Předně musím říci, že oba pruty které vlastním, jsem vloni zlomil. A to při velmi šetrném zacházení. Jeden dokonce při zdolávání okouna cca 35 cm. Přesto je mám rád a jsem s nimi spokojený. Mám Phantoma 3 – 18 gr, 270 cm a Odeona 1 – 9 gr, 290 cm. Chytání s chvějivou špičkou je krásná záležitost a to nejenom na gumy, ale i s rotačkama do velikosti č. 2. Takže tak.

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2004 v 7:43 ® Joko

nemam s nim zadnou skusenost, no mam chut si ho poridit a uvazuji o Jaxon Profix Jig Spin, 2–14g, 2,7m.

reagovat