Vyhledávání
jaxon na gumy
17.11.2004 | kostnak | 3.086 zobrazení | 9 odpovědí
zajtra by mali k nam doviezt a ja by som si mal ist poobede vybrat nejaky jaxon na gumy. poradte! ake s nimi mate skusenosti? aky vybrat?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 19. listopadu 2004 ve 21:43 ® kostnak
-
dik za radu. to sa mi bude pacit. zacinal som ako pytliak na pstruhovke s cervikom, alebo cereblou len s jednym brockom na vlasci a ten cez palec nad navijakom a to cukanie ktore clovek citi na prste,ked to ryba zoberie je dosial neprekonany pocit z rybacky.
reagovat - Pátek 19. listopadu 2004 ve 21:32 ® Mirek
-
Lov na chvějivou špičku je dokonalý při používání twisterů a probíhá asi takto: Nahodíš, necháš nástrahu padnout na dno při vztyčeném prutu a napnutém vlasci. Potahuješ, nebo jiným způsobem vedeš twister a sleduješ špičku. Ta se při záběru ohne. Měl bys reagovat na každý ohyb. Třeba tak, že zastavíš navíjení a po určité prodlevě pomalu zvedáš prut. Vlasec držíš v prstech. Ryba se projeví poklepáním, špička se může chvět apod. Poznáš tak i velmi jemné záběry. Záběr může přijít i ve fázi klesání, nebo v přestávce, mezi jednotlivými popotaženími nástrahy. Chce to trochu praxe jako všechno.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2004 ve 22:06 ® HaD
-
slyšel, jsem, že skoro každej, kdo měl jaxona, tak ho zlomil
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2004 ve 20:32 ® kostnak
-
dik za radu. na zubace mi vyhovuje berkley cherrywood. tam ten zasek sedi. ked nezabudnem zaseknut. uz 2× tento rok, ked mi na dunaji zabral zubac rovno pod nohami tak som nesekol, len cumel na rybu, ako tela…
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2004 v 18:49 ® doktor
-
Tak nič.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2004 v 18:48 ® doktor
-
Kým kúpiš skoč sa pozrieť do BA, Gammarus v Jadrane na Shimano Diaflash Ex Spinning Zander Special. Udička na gumy, musí byť super ale bál, že slabá na zásek zubáčov. Obzeral keď vyberal udičku na zubáče.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2004 v 18:47 ® kostnak
-
tak som kupil syrius 2–15g. za tie peniaze (1200sk) snad bude stacit na zoznamenie s UL. vyzera to ako feeder. ako sa s tym chyta? ako sa vyuziva ta spicka? dakujem vopred za kazdu radu.
reagovat
a pri mojom zaobchadzani s vercajgom ho asi mozem zlomit rovno doma na kolene a netrepat sa s tym k vode, ked je to take krehke. - Čtvrtek 18. listopadu 2004 v 18:26 ® Mirek
-
Mám s pruty od Jaxonu dvouleté zkušenosti. Předně musím říci, že oba pruty které vlastním, jsem vloni zlomil. A to při velmi šetrném zacházení. Jeden dokonce při zdolávání okouna cca 35 cm. Přesto je mám rád a jsem s nimi spokojený. Mám Phantoma 3 – 18 gr, 270 cm a Odeona 1 – 9 gr, 290 cm. Chytání s chvějivou špičkou je krásná záležitost a to nejenom na gumy, ale i s rotačkama do velikosti č. 2. Takže tak.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2004 v 7:43 ® Joko
-
nemam s nim zadnou skusenost, no mam chut si ho poridit a uvazuji o Jaxon Profix Jig Spin, 2–14g, 2,7m.
reagovat